עבור לתוכן

סגירת מפרט וכמה שאלות

Featured Replies

פורסם

שוב שלום,

לפני חודש בערך קיבלתי מפרט מפה, הוא היה מיועד לרכישה באילת אבל זה לא הסתדר אז חיכיתי קצת ועכשיו אני אקנה במחיר רגיל,

נתחיל עם הטופס:

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? הגעתי ל4300 שזה בסדר

2. מה שימושי המחשב: משחקים, פיתוח תוכנה בקטנה

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

GTA 5 באטמן הבא וכ'ו

מסך 21 רחב (לא FHD אבל אולי בעתיד)

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוה- בינוני

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6-5 אני תמיד אכבה אותו בלילה

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. - לפי הבדיקה שלי STARPC הכי זולים למפרט אז אשמח להתיחסות משם

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן?

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא, בעיקרון רוצה מחשב שיחזיק כמה שנתיים בערך משחקים על גבוה

זה המפרט:

Logo.jpg

מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים

830 ₪ - Intel Quad Core i5 4440 3.1Ghz S1150

380 ₪ - Gigabyte GA-B85M-HD3 S1150

340 ₪ - 8GB Crucial DDR3 1600Mhz

1250 ₪ - *מבצע* NVIDIA GeForce Gigabyte GTX760 WindForce 3 2GB *מבצע*

499 ₪ - SSD Samsung 840 EVO 120GB SATA III

320 ₪ - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty

190 ₪ - Silverstone Precision PS08 USB3.0

335 ₪ - M12II-520 520W Modular

90 ₪ - LG DVD-RW X24 GH24NS90

65 ₪ - Arctic Alpine 11 Pro Rev.2

מחיר סופי: 4299 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

השאלות:

1) המחשב מיועד לגימינג וראיתי בפורום שכמה אמרו שאפשר להוריד במעבד, נגיד I5 2500 או אפילו I3 4330 מה דעתכם?

2) לא כל כך הסתדרתי עם האתר שלהם בבחירת מארז אשמח להמלצה על מארז סביר וכמובן אם יש צורך בקירור נוסף

(חשוב לפחות USB3 אחד מאחור לטובת כונן חיצוני)

3)בנוגע לRAM, בעתיד כנראה אני אוסיף עוד סטיק של 8, כדי לנסות לבקשת מהם זיכרון שעובד על 1333 או שאין קשר?

4) יש איפה להוזיל בלוח אם? אני לא צריך משהו מיוחד בו או יותר מידי חיבורים..

תודה רבה!!

פורסם

בעיקרון בהחלט ניתן להציע מפרט אפשרי שלא יחסוך או ימנע ממך דבר.

1. מבחינת מעבד, יש עדיפות למעבד i5, הוא יאפשר לך להוציא עוד קצת ביצועים מכרטיס המסך, על ידי מזעור צוואר הבקבוק.

2. מבחינת מארז, תוכל אף מומלץ לקחת באנדל מארז פלוס ספק כוח, זה מוזיל ואתה מרוויח, תראה איזה באנדל מתאים לך, יש מבחר, אבל לא רב מדי.

3. מבחינת RAM, במידה ובעתיד תרצה להוסיף סטיק נוסף, הרי שכדאי לרכוש סטיק זהה או לכל הפחות דומה לזה שכבר יש במערכת, מבחינת תדרים 1600MHz יהיה רצוי.

4. מבחינת לוח אם, יש לך שתי יציאות USB 3 מאחור, וסה"כ 4 יציאות SATA, ששתיים מתוכן הם SATA 3, אמור להספיק למרבית המשתמשים הביתיים.

לסיכום, ניתן לשחק במפרט ולהציע אחד עם יותר ביצועי משחקים, כדוגמת מערכת מבוססת R9 280X שחזק יותר מה-GTX 760

ביקורת לדוגמה:http://www.techpowerup.com/reviews/Gigabyte/R9_280X_OC/26.html

290 ₪ - Asus H81M-A S1150

1450 ₪ - *חדש* Sapphire R9 280X 3G DDR5 DUAL-X OC *חדש*

460 ₪ - Cooler Master Elite 311 Plus + FSP Raider 550W 80+ Silver BUNDLE

מחיר סופי: 4344 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

מפרט - תצוגה מקדימה

לשיקולך.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה,

בנוגע לספק, פעם קודמת נתנו לי הצעה לספק מודולרי שאמור להיות יותר טוב, לדעתך הוא מיותר?

כ.מסך, יש לדעתך הבדל בין זה של Sapphire לGB או של MSI? יש הבדלים של 50-100 שקל אבל השאלה אם זה שווה.

לגבי הלוח אם, תוכל להגיד לי מה ההבדל? כי בסך הכל ראיתי שהחיבורים זהים אז לא ברור למה נופל פה המאה שקל הזה..

פורסם

ספק מודולרי זה פשוט ספק שאתה יכול להוציא את הכבלים שלו ע"מ לשפר זרימת אויר במארז וכדי שיהיה טיפה יותר סדר. זה ממש לא קריטי.

ההבדלים נובעים מהשיקול היבואנים והחנויות, הדבר משתנה ממקום למקום. הכרטיס הזה של ספאייר מצויין, אין צורך להחליפו.

לגבי הלוח, זה עניין של ערכת שבבים (תמיכות פנימיות שבד"כ גם לא צריכים אותם).

הנה ההצעה שלי למפרט דומה אפשרי נוסף.

המפרט כולל מעבד דומה בביצועים אך זול יותר ועקב כך גם הלוח מעט זול יותר (ערכת שבבים ישנה יותר, אם כי בתכלס אין ממש הבדל) וחיסכון נוסף בכסף.

699 ₪ - Intel Quad Core i5 2500 3.4Ghz S1155

270 ₪ - Gigabyte GA-B75M-D2V S1155

475 ₪ - SSD Samsung 120G Sata3 840

מחיר סופי: 4169 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

פורסם

לספק מודולרי יש יתרונות, השאלה היא אם לך יש צורך במודולריות שהוא מציע,

במידה וחשובה לך האפשרות לשלוט על כמות החיווט שנמצא במארז, אז לך על זה, אם מדובר באסטטיקה הרי שזה לא גורלי.

בסופו של דבר אם יש לך צורך\שימוש\פונקציונליות לאופציה הזאת בחר בו.

דעתי האישית היא שהייתי משקיע יותר בנקודות אחרות במערכת.

מבחינת כרטיס מסך, ממש עד לא מזמן עוד הייתי ממליץ על ה-280X תוצרת Gigabyte, מאחר ובעבר פתרון הקירור אותו הצמידה GB לכרטיסים דומים

היה אפקטיבי וגם די שקט (באופן יחסי לגוף קירור עם שלושה מאווררים).

אולם מתברר שב-280X גוף הקירור אכן מקרר, אבל רועש בצורה חריגה, דבר שניתן לראות בביקורות ובתגובות משתמשים ברחבי הרשת,

לכן מאחר ואין לי אישית רצון להמליץ על רכיב שביכולתו (על פני ציר זמן) לגרום לפילוח אונות המוח של המשתמש,

אין אני ממליץ יותר על ה-280X תוצרת GB, מה שאומר שאני יכול להמליץ לחסוך ולקחת את הכרטיס תוצרת Sapphire בלב שלם.

בעיקרון אתה משלם יותר על ה-GA-B85M-HD3 מאחר והוא מציע את ערכת השבבים B85, שבעיקרה נותנת לך תוספת של שתי יציאות USB 3 ו-SATA 3 על הלוח,

זה החלק הארי של תוספת המחיר, בנוסף יש לו עוד מספר תכונות כמו חיבור מובנה על הלוח להתקנת פאנל USB 3 קדמי, במידה ויש צורך (ולעיתים קרובות יש)

וזהו סה"כ, יש לו עוד אפיק PCI רגיל לתמיכה בחומרה ישנה, וכאן טמון הכסף.

לסיום, לא תוספות הרות גורל למערכת, זה נחמד אם יש, אבל לרוב לא מורגש אם אין.

לשיקולך.

פורסם
  • מחבר

אני הלך בסוף על זה לדעתי:

Logo.jpg

380 ₪ - Gigabyte GA-B85M-HD3 S1150

מחיר סופי: 4434 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

אני חושב שבסופו של דבר לא משתלם לרדת לI5 הנמוך בשביל הוזלה של 200 שקל.

קיבלתי מה שאמרתם על המודולרי ועל הכ.מסך.

לגבי הלוח אם, הB58 הוא לוח מתאים לI5 דור 4? מה עם הH81?

טנקס!

פורסם

צ'יפסט B85 ו-H81 תואמים אך ורק (נכון לזמן זה) את מעבדי הדור הרביעי הלא הם מעבדי ה-Haswell.

ההבדל בין ערכות השבבים הוא שוב במספר יציאות ה-SATA 3 וה-USB 3.

פורסם

i5-2500 הוא לא "i5 נמוך יותר", הוא פשוט מלפני 2 דורות. נשמע מפחיד, אבל בשנתיים האחרונות לא היו התפתחויות רציניות מבחינת ביצועי מעבדי אינטל.

אתה מוזמן לחפש השוואות וביקורות על שני המעבדים הנ"ל, אתה תראה ששניהם דומים מאוד בביצועים, רק שזה זול ביותר מ-200 ש"ח. תוסיף לזה עוד לקיחה של לוח מעט זול יותר שנותן יותר (ערכת שבבים מהדור הקודם אך נחשבת מתקדמת יותר), לא ללכת על זה יהיה מעשה לא חכם. לשיקולך.

פורסם
  • מחבר

כן אבל בכל זאת מדובר בשני דורות אחורה, בטוח שהביצועים לא יהיו זהים וגם העמידות של המעבד לא יחזיק כמו שהחדש יחזיק בעוד שנתיים שלוש, בסופו של דבר המחשב יהפוך מגיימינג למחשב רגיל שיצתרך להריץ תוכנות עדכניות וכו

פורסם

אתה מתבסס על דעות ולא עובדות. הביצועים דומים מאוד, קרא סקירות והשוואות. מה שאומר שאם עוד שנתיים המעבד מהדור הנוכחי יחשב לפח, גם זה יחשב לפח באותה המידה. בכל מקרה, איך שתרצה.

פורסם
  • מחבר

תסכים איתי אבל שהמעבד הזה יחשב לפח יותר מאחר מהמעבד החזק..

בכל מקרה אני אקרא קצת ברשת ונראה

תודה:)

פורסם

מה שרשמת, זה בדיוק ההפך ממה שרשמתי. הוא לאו דווקא חלש יותר ועובדה שכבר עברו שנתיים ותאמין לי הוא לא קרוב להקרא כמעבד פח.

קיצר i5-2500 אח, i5-4440 פח. :)

פורסם
  • מחבר

המשכתי לקרוא בפורום ואני באמת מפנים לאט לאט את הקטע של בחירת מעבד מדור קודם כדי להוזיל את המפרט או לקבל לוח עם יותר פיצרים באותו מחיר, ואולי לתת בוסט בנושא הגרפי כשמדברים על מפרט גיימינג

אבל אני כן רוצה להבין באילו מקרים כן ממליצים ללכת על מעבדים מהדור האחרון, הניחוש שלי הוא בכל נושא העריכה הגרפית הכבדה, האם זה נכון? יש משהו מעבר?

אשמח לעוד מידע בנושא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים