עבור לתוכן

לוח-אם SuperMicro

Featured Replies

פורסם

הי,

יש חברות בארץ שמוכרות לוח אם של SuperMicro?

מתוך הנציגות בישראל (שמפורתות באתר העולמי) מצאתי שהן רק מספקות פתרון מלא של שרת ולא מוכרים חלקים בודדים.

MtK

פורסם

איזה לוח ספציפי אתה צריך? יש בKSP אחד לSocket 775, אבל אני מניח שאתה מחפש משהו חדש יותר.

פורסם
  • מחבר
איזה לוח ספציפי אתה צריך? יש בKSP אחד לSocket 775, אבל אני מניח שאתה מחפש משהו חדש יותר.

כן קצת ישן.

אני יותר בכיוון של X9 או X10 לסוגיהם...

פורסם
  • מחבר

מעולה! תודה...

יש עוד ספקים/חניויות?

אולי X9...?

- - - תגובה אוחדה: - - -

איפה מוצאים מעבדים לדבר הישן הזה...? :D

פורסם

קונים מעבד הכי חדש מדור ההאסוול (רק הם תואמים ל-LGA1150).

פורסם
  • מחבר
קונים מעבד הכי חדש מדור ההאסוול (רק הם תואמים ל-LGA1150).

טעות שלי, התכוונתי ללוח הישן שנמכר KSP:

http://ksp.co.il/?uin=15095

פורסם

אההה, את זה קונים ביד שניה כמובן.

פורסם
  • מחבר
אההה, את זה קונים ביד שניה כמובן.

יש המלצה לאחד כזה?

פורסם

מרובע ליבות, כמו Q6600, במידה והלוח הנ"ל תומך במרובעים. הם יהוו את התמורה הטובה ביותר לכסף.

אם לא, נסה לשים את ידך על מעבד דו ליבתי E8400 שעדיף פחות ממרובע ליבות, ואם אני לא טועה, חלק או כל מעבדי הפנטיום G (סדרה חדשה יותר מהמעבדים הנ"ל) תומכים אף הם בתושבת. תצטרך לראות במה הצ'יפסט של הלוח תומך, אולי זה לשרתים בכלל.

עכשיו בדקתי, הוא תומך בכל אלה. אם תמצא בזול, קח מעבד קסאון יעודי לשרתים. אם אין, לך על מרובע ליבות כלשהו.

אגב, יש סיבה לבחירת הלוח מן החברה ספציפית הזו? בסבירות גבוהה יהיה משתלם יותר לרכוש שילוש עדכני מבחינת יחסי עלות-תועלת.

פורסם
  • מחבר

נראה לי הכי פשוט להוציא מאחד השרתים... :)

ויתרתי כרגע על רעיון הmini-ITX אבל התשובה נמצאת בדיון הזה: http://hwzone.co.il/community/threads/535229-%D7%9C%D7%95%D7%97-%D7%90%D7%9D-mini-ITX-%D7%9C%D7%A9%D7%A8%D7%AA-%D7%A7%D7%91%D7%A6%D7%99%D7%9D?p=4806091&viewfull=1#post4806091

נערך על-ידי MtK

פורסם

הייתי נזהר מללכת על הלוח הישן של supermicro.

קודם כל הוא לא בדיוק עונה לדרישות שלך. הוא תומך עד 8GB זכרון בלבד, ויש לו 4 פורטי SATA בלבד. מעבר לכך, יש לו סלוט PCIE אחד בלבד, ברוחב X8. שאר הסלוטים שלו הוא PCI-X (ייעודי לשרתים, מה שאומר שלא קל להשיג חומרה בשבילו) וPCI הישנים והאיטיים (לא ברור למה שמו שם 5!! סלוטים של PCI ורק אחד של PCIE. אפשר היה לחשוב על חלוקה הגיונית יותר).

מעבר לכך, הוא לא תומך (לפי התיאור) במעבדי 45NM מהדור האחרון של C2D/C2Q. מה שאומר שאו שתצטרך ללכת על XEONים (לא נפוץ ולא זול) או שתצטרך להתספק בQ6700 בתור המעבד הכי חזק שאפשר לשים שם.

מצד שני, אמרת שמעבד חזק אתה דווקא לא צריך, אז אולי זו לא בעיה. אבל יש גם הדרישות האחרות...

האם אתה חושב שתצטרך סלוט PCI? (לא PCIE אלא ממש PCI)?

לאחרונה רכשו אצלנו בחברה כמה לוחות מאוד חמודים של SuperMicro, למטרה ייעודית. הם תומכים במעבדי Xeon וCore החדשים, יש להם משהו כמו 7 סלוטים של PCIE, וגם 8 חיבורי SATA, שני חיבורי LAN של אינטל, והם באמת תומכים בפיצ'רים של שרתים (כמו VT-d) ולא רק מצהירים שהם תומכים ובפועל זה לפעמים עובד ולפעמים לא (כמו רוב הלוחות הביתיים של אסוס וגיגהבייט, אפילו על צ'יפסטים Extreme כמו X79).

אוכל לברר לך את הדגם המדויק של הלוח ואת מקור ההזמנה.

פורסם
  • מחבר

כן, אני יודע שזה רק 8ג'יגה (אבל לא בטוח שאני צריך יותר מזה), הבעיה היא דווקא המחיר של 4x2GB.

העובדה שאין PCI-E לא מפריעה לי כי אין לי בהם צורך (בכלל!).

זה שרת קבצים, וכל מה שאני צריך מהלוח זה רשת וחיבורי SATA - גם המעבד לא צריך להיות חזק במיוחד.

פורסם

ביררתי לגבי הלוחות שלנו. הדגמים הם X9SRL וX9SRA. לצערי, דובר בהזמנה מיוחדת מחו"ל, אז לא רלוונטי לגבי מה שביקשת.

איזו חשיבות מיוחדת אתה רואה בלוח של Supermicro דווקא? אם זה רק הצורך בהרבה חיבורי SATA ובשני חיבורי LAN של אינטל, ייתכן שאפשר למצוא לוח אחר שעונה לדרישות האלה, או סתם לקחת לוח ביתי עם הרבה SATA, ולקנות כרטיס רשת שני פורטים של אינטל, כמו זה:

http://www.amazon.com/Intel-Network-I350T2BLK-Adapters-Ethernet/dp/B005ATA16Y/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1382633095

פורסם
  • מחבר
ביררתי לגבי הלוחות שלנו. הדגמים הם X9SRL וX9SRA. לצערי, דובר בהזמנה מיוחדת מחו"ל, אז לא רלוונטי לגבי מה שביקשת.

איזו חשיבות מיוחדת אתה רואה בלוח של Supermicro דווקא? אם זה רק הצורך בהרבה חיבורי SATA ובשני חיבורי LAN של אינטל, ייתכן שאפשר למצוא לוח אחר שעונה לדרישות האלה, או סתם לקחת לוח ביתי עם הרבה SATA, ולקנות כרטיס רשת שני פורטים של אינטל, כמו זה:

http://www.amazon.com/Intel-Network-I350T2BLK-Adapters-Ethernet/dp/B005ATA16Y/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1382633095

יכול להיות, אבל רק כרטיס הרשת עולה מחצית ממחיר הלוח (וזה בלי מע"מ, משלוח, מיסים אחרים).

תוסיף לזה את מחיר הלוח עצמו והגעת לאותה סביבת מחירים (או יותר), ככה שעדיף לקחת לוח מבית טוב מאשר הרבה חלקים זולים (ו/או יד שנייה ללא אחריות).

נערך על-ידי MtK

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים