עבור לתוכן

עזרה| פרוייקט באלקטרוניקה

Featured Replies

פורסם

אני עכשיו בכיתה יד' הנדסאי אלקטרוניקה ואני עובד עכשיו על פרוייקט גמר. הפרוייקט הוא מכונה להברשת נעליים אוטומטית, הכוונה ברגע שאני מכניס את הרגל למקום של ההברשה היא מתחילה להבריש לבד ושיהיה אפשר לשלוט במהירות של המנוע עם שלט.

החלטתי להשתמש בצמד אופטי שיזהה שהנעל נכנסה ושמנוע יפעל. חברתי את הצמד האופטי והוא עובד ומפה אין לי מושג איך להמשיך.

המנוע שאני החלטי לקחת זה מנוע של המאורר כי לא מצאתי מנוע אחר מספיר חזק ואני אשלוט בו באמצעות ממסרים (החליף את הכפתורים של המאורר בממסרים שידמו לחיצה על הכפתור). עכשיו איך אני מעביר את "הפקודה" של להפעיל את המאוורר דרך הצמד האופטי? אמרו לי פעם משהו לגביי ULN שישמש כדוחף לממסרים(תקנו אותי אם הבנתי לא נכון)

תודה מראש לעוזרים ובאמת אני מתחיל עכשיו מאפס...

פורסם

בלי להסתלבט; באמת למדת משהו עד היום..?

הרעיון הכללי הוא לקבל את קריאת החיישן האופטי לתוך משהו שיגביר אותו ויוכל לסגור ממסר. טרנזיסטור למשל. הממסר הזה יסגור קו אחד של המנוע, אפס נניח.

חוץ ממנו, אתה צריך לפחות עוד שני ממסרים, שאחד מהם צ'יינג'-אובר, ויפעילו לך אחת משלושת המהירויות. לצמד הזה אתה מתכנן את הבקרה בשלט רחוק שלך (מאוד מקווה שאתה לא הולך לקנות מודול מוכן...) ו.. זהו בעצם.

ד"א, לא בטוח לגבי חוקיות של שימוש במתח 220V בפרוייקט אלקט'. אין בהודעה הזו משום המלצה לחיבור שום דבר למתח רשת.

פורסם
  • מחבר

שאלתי שם כמה מנחים שכולם אמרו שלא צריכה להיות בעיה כי בסך הכל אני לא מתעסק עם המנוע או במתח 220V אני רק מפעיל ומכבה בשורה תחתונה...

למדתי הרבה עיוני אבל תאכלס במעשי אני נוגע בפעם הראשונה בגלל זה אני הלכתי לאיבוד

אבל תאכלס איך אני מחבר בין המוצא של הפוטו-טרנזיסטור לממסר ומשם למנוע את העיקרון הבנתי אבל אני לא יודע איך לממש אותו

פורסם

ראיתי כבר מנחים שבונים לוח wire wrap אם תושבות לנגדים (הם ממש אוהבים לתקוע נגדים בתושבות DIP) ושמים שם אחד לייד השני רכיבים של צד מתח נמוך ומתח גבוה של מעגל ששולט על 240V..... ואז לא מצליחים להבין למה זה התפוצץ ושרף לוח במחשב שהיה מחובר לזה דרך parallel port..... אז באמת לשים לב מה עושים אם 240V כי גם המנחים לא תמיד בודקים כמו שצריך

את הממסרים בצד של 240V תשים את כולם אם חיבורי NC ו NO חוץ מהאחרון, כדיי שלא יקרה מצב שאתה נותן מתח בו זמנית ל 2 נקודות בסליל של המנוע גם במקרה שהמעגל שלך מוציא מתח ל 2 ממסרים בגלל תקלה או בעיית תכנון

מעבר לזה - זה הפרוייקט שלך, אתה אמור לדעת לתכנן אותו. ממליץ להתחיל מתרשים מלבנים

פורסם
  • מחבר

תרשים מלבנים כבר הכנתי העיקרון פה אני מודה מאוד פשוט... תודה עם העזרה לגביי הממסרים.

אתה יודע במקרה איך אני פונה אל הממסרים דרך המוצא של הפוטו-טרנזסיסטור?

פורסם

אם זה פוטו טרנזיסטור של השלט, בתור התחלה אתה אמור איכשהוא להבדיל בין אותות שונים שמתקבלים דרכו. תמצא דרך איך

פורסם

נתתי לך רמז. טרנזיסטור. קחו טרנזיסטור נפוץ, 2N2222 למשל, ותבדוק איך אתה מחבר את החיישן לבסיס כדי שבמצב שהגלאי לא מזהה אור, הוא יגרום לטרנזיסטור להעביר זרם ולהפעיל ממסר. לא מתאים? החיישן עובד הפוך? צריך טרנזיסטור PNP? נקודת העבודה לא נכונה? מחברים את הממסר לקולקטור או לאמיטר? איזה נגד צריך בבסיס? ובכן, את כל זה למדת באלקטרוניקה תקבילית :)

זו מהות הפרוייקט. שתתקל בעשרות בעיות שונות, ותלמד איך עושים משהו שגם עובד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים