עבור לתוכן

ביקורת מאכזבת על TMS (פרטים בפנים)

Featured Replies

פורסם

ואני חוזר ואומר - זה לא חוקי. החוק מציין בפירוש - שהיצרן (או היבואן במקרה שבו היצרן הוא בחו"ל) צריך לעשות אחד מהשלושה:

* לתקן את המוצר

* להחליף את המוצר או חלקיו, אך בחלקים מקוריים וחדשים.

* להחזיר את התמורה הכספית של המוצר

הנושא נטחן בפורום עד דק. זו לשון החוק. אני חושב שהיא בעייתית. אני לא רואה שום פסול בהחלפה במחודש, כל עוד הוא תקין. צורם לי רק שכולם אוהבים להיזכר שזה החוק כשזה נוח להם להתנגח בנותן השירות, אבל מוכנים "להחליק" כשזה נוגע לעסק שהם אישית מסמפטים.

לפחות אתה מודה שאתה לא אובייקטיבי.

פורסם
זה שהרבה עושים את זה לא הופך את זה לחוקי. לפי החוק הישראלי, זה לא חוקי. מדובר בחוק בעייתי, ולכן לרוב לא מקפידים עליו לא אוכפים אותו. אבל משום מה מציינים זאת לגנאי במיוחד כשמדובר בחנויות כמו אייבורי וKSP ופחות כשמדובר בחנויות אחרות...

החוק הישראלי מטיל על היבואן דרישות סותרות: מצד אחד, יש דרישה למוצר שאינו משומש (לא ברור האם מוצר "מוחדש" נחשב לחדש מהבחינה הזו או לא, ועל כן אמרתי שזה תחום אפור), אך מצד שני, ישנה הגבלה על זמן ההחלפה\תיקון המותר. בכל מקרה, לא מדובר בסידור שפוגע בצרכן: אם מדובר במוצר בר תיקון, זכותו של היבואן\יצרן לתקן ולא להחליף. עד שהתהליך הזה מסתיים, עובר זמן רב, אז במקום להחזיר ללקוח את המוצר שהוא מסר אחרי חודשיים, הוא מקבל מוצר זהה, שנמסר לתיקון ע"י לקוח אחר, אחרי שבועיים או אף פחות.

הדבר היחיד הראוי לגנאי לדעתי הוא כאשר חנות מוסרת לצרכן במסגרת החלפה מוצר שאינו רק "מוחדש" מטעם היצרן, אלא מוצר משומש שלא נשלח ליצרן, לא עבר שום טיפול ל"חידוש" המצב שלו ואף לא בדיקת תקינות בסיסית.

פורסם

^ אז מה? אלה הם הדרישות מיבואנים. זה שבשטח קורים דברים אחרים לא הופך את זה לחוקי.

פורסם

יש את זה:

http://www.moit.gov.il/NR/rdonlyres/7C9F7B6F-F7E8-4E18-B57F-57008F625AF3/0/tak6468.pdf

סעיף 6 אומר את מה ש QttP כתב בדיוק - התיקון מחייב שימוש בחלקים חדשים, החלפת המוצר בחדש או החזרת הכסף שהלקוח שילם. אולי כדאי שתשלח לחנות את הקובץ הזה, ובכך תוכיח להם שהם חייבים לתת לך חלק חדש. לא כתוב כלום על חלקים משומשים או מחודשים, אז אין סיבה שלא תקבל חלק חדש.

פורסם

יצא לי לקשר בעצמי מספיק פעמים לקובץ הזה בדיוק בדיונים אחרים - והסעיף הספציפי הזה הוא דוגמה מצויינת לנסיון להטיב עם הצרכן שנעשה בלי שכל. נכון, החוק אומר שאם המוצר אינו בר תיקון, חובה להחליפו בחדש - אבל שימו לב שבמקרה הזה לא מדובר במוצר שאינו בר תיקון! אם לא ניתן היה לתקן כרטיסי מסך, מאיפה בדיוק אותם כרטיסים "מוחדשים" צצים לדעתכם? אז היצרן מתקן את הכרטיסים, וזו זכותו אפילו לפי החוק הישראלי (שהוא כמובן לא כפוף אליו), אלא שעם המשלוח הלוך וחזור לחו"ל ועם זמן התיקון עצמו, התהליך לוקח יותר מדי זמן. מה עושים? נותנים ללקוח לחכות חודשיים? אי אפשר, לפי אותו החוק בדיוק. מצד שני, היבואן לא יכול לתת מוצר חדש תמורת מוצר תקול אך בר תיקון, שכן בסופו של דבר הוא יקבל מהיצרן מוצר מוחדש (יכול להיות שאפילו אותו המוצר ממש, ויכול להיות שמדובר במוצר חדש לחלוטין אבל בלי האריזה וכל החלקים הנלווים), שאותו הוא כמובן כבר לא יכול למכור כחדש. מה בדיוק אתם מציעים?

פורסם

vic07 - האם אתה טוען שמי שבעצם מי שסופג את ההפסד על מוצר פגום הוא בעצם היבואן ולא היצרן עצמו? האם אתה אומר שהיצרן לא נותן אחריות מצידו על המוצרים שלו? אני דיי בטוח שליצרן יש אנשי אבטחת איכות שדואגים שהתפלגות התקלות במוצרים (לפחות בתקופת האחריות) תהיה נמוכה מספיק בכדי שהוא יוכל לספוג מדי פעם הפסד על מוצר שמתקלקל, כלומר היצרן הוא זה שמספק את האחריות בסופו של דבר.

ונניח שכל זה נכון, למה שלצרכן צריך להיות אכפת מההפסדים של היבואן (או של היצרן)? אני דיי בטוח שמדובר בעסק רווחי, אחרת הם לא היו מתעסקים בזה.

אגב, איך אתה יודע שלא מוכרים מוצרים מחודשים (כאלו שעברו תיקון) כחדשים? בהחלט יש סיכוי שזה קורה, בפרט כאשר אתה קונה מחשב שמורכב בחנות מחלקים שהם OEM (ללא קופסא) - הלקוח מקבל מחשב עם חלקים עובדים ואחריות מלאה והוא לעולם לא יידע ששמו לו חלק מחודש. למעשה, ייתכן שאפילו בחנות שמרכיבה את המחשב לא יודעים את זה. גם אם קונים מוצר עם קופסא, אני דיי בטוח שליצרן/יבואן הרבה יותר משתלם להוסיף קופסת קרטון חדשה למוצר מחודש מאשר למכור מוצר כ"מחודש". למעשה, אני לא חושב שראיתי מקום שמוכר מוצרים "מחודשים" במחיר מוזל בשום מקום - אם היצרן או היבואן מתקן את המוצרים התקולים, לאן הם נעלמים? האם כולם הופכים להיות "מלאי להחלפת חלקים תקולים"?

נערך על-ידי smalul

פורסם
האם אתה טוען שמי שבעצם מי שסופג את ההפסד על מוצר פגום הוא בעצם היבואן ולא היצרן עצמו? האם אתה אומר שהיצרן לא נותן אחריות מצידו על המוצרים שלו?
ההבדל הוא שהיצרן לא כפוף לחוק הישראלי, ולכן עשוי לתת מוצר מחודש/משומש. אם היבואן מצידו חייב לספק מוצר חדש, הרי שהוא נאלץ לספוג את ההפסד.

בדיוק מהסיבה הזו אני טוען תמיד שמדובר בחוק בעייתי.

ונניח שכל זה נכון, למה שלצרכן צריך להיות אכפת מההפסדים של היבואן (או של היצרן)? אני דיי בטוח שמדובר בעסק רווחי, אחרת הם לא היו מתעסקים בזה.

אגב, איך אתה יודע שלא מוכרים מוצרים מחודשים (כאלו שעברו תיקון) כחדשים? בהחלט יש סיכוי שזה קורה, בפרט כאשר אתה קונה מחשב שמורכב בחנות מחלקים שהם OEM (ללא קופסא) - הלקוח מקבל מחשב עם חלקים עובדים ואחריות מלאה והוא לעולם לא יידע ששמו לו חלק מחודש. למעשה, ייתכן שאפילו בחנות שמרכיבה את המחשב לא יודעים את זה.
זאת עבירה בפני עצמה, שאין לה קשר לנושא הדיון.
פורסם

בפעם השלישית, היבואן לא חייב, לפי החוק הישראלי, לספק מוצר חדש - זכותו המלאה להחזיר ללקוח את המוצר שלו, משומש כמובן, אחרי תיקון, ואפילו בלי "לחדש" אותו בשום צורה פרט לתיקון התקלה בגינה המוצר הוחזר ליבואן. ההבדל היחיד הוא שבמקרה הנידון, הלקוח מקבל מוצר שמישהו אחר שלח לתיקון חודש לפני כן, מוחדש, ולא את המוצר הספציפי שלו. היות ולא מדובר במוצר שיש איתו שיקולי הגיינה כלשהם, הלקוח לא נפגע מכך בשום צורה לעומת המצב שהחוק מאפשר רשמית.

אם להתעקש שהיבואנים יעמדו בחוק לפי הפרשנות הצרה ביותר שאפשר לתת לו, כלומר שיחזירו את המוצר הספציפי של הלקוח מתוקן תוך שבועיים או שיביאו אחד חדש מהניילון, היבואנים פשוט יגלגלו את העלות הנוספת שתגרם להם על הלקוחות - ומדובר בתוספת די משמעותית.

לגבי חנויות שמוכרות מוצרים "מוחדשים" כחדשים, זו פשוט עבירה, חד וחלק. גם כשקונים מחשב מורכב, החנות חייבת לספק את כל האריזות המקוריות וכל מה שהגיע עם החלקים שהורכבו במחשב, גם אם הדברים לא נדרשו למחשב הספציפי הזה. וכן, יצא לי לראות חנויות שמוכרות רכיבים מוחדשים בהנחה תוך ציון העובדה שמדובר במוצר מוחדש שמגיע ללא הבאנדל.

פורסם
  • מחבר
בפעם השלישית, היבואן לא חייב, לפי החוק הישראלי, לספק מוצר חדש - זכותו המלאה להחזיר ללקוח את המוצר שלו, משומש כמובן, אחרי תיקון, ואפילו בלי "לחדש" אותו בשום צורה פרט לתיקון התקלה בגינה המוצר הוחזר ליבואן. ההבדל היחיד הוא שבמקרה הנידון, הלקוח מקבל מוצר שמישהו אחר שלח לתיקון חודש לפני כן, מוחדש, ולא את המוצר הספציפי שלו. היות ולא מדובר במוצר שיש איתו שיקולי הגיינה כלשהם, הלקוח לא נפגע מכך בשום צורה לעומת המצב שהחוק מאפשר רשמית.

אם להתעקש שהיבואנים יעמדו בחוק לפי הפרשנות הצרה ביותר שאפשר לתת לו, כלומר שיחזירו את המוצר הספציפי של הלקוח מתוקן תוך שבועיים או שיביאו אחד חדש מהניילון, היבואנים פשוט יגלגלו את העלות הנוספת שתגרם להם על הלקוחות - ומדובר בתוספת די משמעותית.

לגבי חנויות שמוכרות מוצרים "מוחדשים" כחדשים, זו פשוט עבירה, חד וחלק. גם כשקונים מחשב מורכב, החנות חייבת לספק את כל האריזות המקוריות וכל מה שהגיע עם החלקים שהורכבו במחשב, גם אם הדברים לא נדרשו למחשב הספציפי הזה. וכן, יצא לי לראות חנויות שמוכרות רכיבים מוחדשים בהנחה תוך ציון העובדה שמדובר במוצר מוחדש שמגיע ללא הבאנדל.

כרטיס מסך ומחשב מקבילים למנוע ורכב.. הרכיב הכי יקר וברגע שתשלח מנוע של רכב לתיקון ויתנו לך מנוע משומש של מישהו אחר שאתה לא יודע אם עבר OC או שאפילו עבר קורוזיה.. ומה יהיה מצבו בעתיד, אני די בטוח שלא תהיה מעוניין לקבל מנוע של מישהו אחר.

פורסם

מוצר מוחדש לא חוזר עם קורוזיה. רוב הסיכויים שמצבו יהיה טוב יותר מהמצב של המוצר שמסרת לתיקון, גם טרם התקלה שבגינה הוא נמסר. בכל מקרה, כאמור, התעקשות על החלפה במוצר חדש בלבד, אם כך יפעלו רוב הלקוחות, תעלה מחירים.

ואגב, אתה די תמים אם אתה חושב שכשרכב עובר החלפת מנוע במוסך במסגרת תקופת האחריות על הרכב, החלקים של אותו מנוע שעודם שמישים נזרקים לפח. אותם החלקים עוברים (במקרה הטוב) בדיקות תקינות וחידוש, ומותקנים ללקוחות אחרים - אלא שבהבדל משוק המחשבים, רכבים מתקנים גם שלא במסגרת האחריות ולכן אין בכך בעיה כל עוד הלקוחות מודעים למקור החלפים.

פורסם

כפי שאני עושה בדרך כלל - מגיב בכל תרד - גם עם זה תרד בעתי ץ אעשה גם פעם בלי לכנס לפרטים של עניין שנסגור מול לקוח

לקוח הביא את המחשב בתאריך - 1/10 למעבדת שרות בחולון ב-18:30 בערב - ב-3/10 נמסר ללקוח שלא אותרה תקלה. אין לי אפשרות לבדוק דרך מערכת מתי יצא ללקוח בפועל לאסוף את המחשב . כלומר עברו 2 ימי עבודה לכל היותר עד קבל ת תשובה. שלקוח הגיע להביא את המשב או לקחת אותו היה באפשרותו להראות את הבעיה לצוות המעבדה. למה דבר לא נעשה,שאלה טובה.

מחשב נאסף ללא תשלום מבית לקוח והגיע ל-TMS נתניה ב-9 לחודש.ב-17 לחודש הוצע ללקוח פתרון. כלומר ביחד מדובר ב-8 ימי עבודה. איך הגענו ל - 3 שבועות ?

נכון לקוח לא מרוצה שלא לא יכול לקבל GTX760 או R9 280 חדש במקום גם בתוספת תשלום לפי המחירים באתר - לצערי כרטיס מסך שלו לא חדש אלה כרטיס מסך בן שנה - דבר שלא מקובל על לקוח. פתרון של 7950 גם לא התאים לו...

לצערי הלקוח ישראלי ברוב המקרים אוהב לצעוק ולאיים - "אתה לא ידע מי אני" "אתה לא יודע מה אני אעשה" " לא מעניין אותי, על **** שלי" " בעיה שלכם תסתדרו לבד" וכדומה - במקרים כאלה אחרי שמסבירים ללקוח כמה פעמים ששיחה הזאת לא תביא לפתרון של בעיה נציגים נאלצים לסיים את השיחה.

חשוב לציין שכל מי שדיבר עם שלומי - יודע שמדובר בבחור מקצועי מאד ורגוע מאד.

תגובה שלי לא בא להוציא צד אחד באור שלילי במקרה ספציפי כמו שפותח תרד עושה - אלה יש פה בעיה שניתן לפתור אותה רק בשיטוף פעולה בין שתי הצדדים.

סופ"ש נעים לכולם. - בסופ"ש לא יהיה ניתן להשיג אותי פה:)

פורסם
ב-3/10 נמסר ללקוח שלא אותרה תקלה. אין לי אפשרות לבדוק דרך מערכת מתי יצא ללקוח בפועל לאסוף את המחשב . כלומר עברו 2 ימי עבודה לכל היותר עד קבל ת תשובה. שלקוח הגיע להביא את המשב או לקחת אותו היה באפשרותו להראות את הבעיה לצוות המעבדה. למה דבר לא נעשה,שאלה טובה.

קיריל, אף כי עם שאר דבריך פה אני נוטה להסכים במקרה הזה, צריך לא מעט חוצפה בשביל לומר את מה שאמרת בחלק המצוטט. הלקוח אשם שהמעבדה שלכם לא הצליחה לאתר את התקלה?

פורסם

לא הבנתי דבר אחד, מה הבעיה עם השירות פרט לזה שלא הצליחו לשחזר את התקלה, דבר שיכול לקרות.

יותר מזה, למה בכל פעם שאנשים קונים ב-KSP תמיד אומרים להם לבדוק את המחשב לפני שאוספים אותו, אבל הפעם לא? זאת בהחלט האשמה של הלקוח שלא ביקש, לבדוק שוב.

יותר מזה, הם לא התנערו מאחריות בדקו את המוצר ובסוף מצאו את התקלה והציעו להחליף את המוצר במוצר אחר, תקין שעובד ועבר חידוש על ידי היצרן, אין שום סיבה לא לקבל אותו.

לפי דברי קיריל גם מבחינת זמנים לא היו בעיות, אז זה עניין של גירסאות שונות לאותו המקרה..

פורסם
  • מחבר
כפי שאני עושה בדרך כלל - מגיב בכל תרד - גם עם זה תרד בעתי ץ אעשה גם פעם בלי לכנס לפרטים של עניין שנסגור מול לקוח

לקוח הביא את המחשב בתאריך - 1/10 למעבדת שרות בחולון ב-18:30 בערב - ב-3/10 נמסר ללקוח שלא אותרה תקלה. אין לי אפשרות לבדוק דרך מערכת מתי יצא ללקוח בפועל לאסוף את המחשב . כלומר עברו 2 ימי עבודה לכל היותר עד קבל ת תשובה. שלקוח הגיע להביא את המשב או לקחת אותו היה באפשרותו להראות את הבעיה לצוות המעבדה. למה דבר לא נעשה,שאלה טובה.

מחשב נאסף ללא תשלום מבית לקוח והגיע ל-TMS נתניה ב-9 לחודש.ב-17 לחודש הוצע ללקוח פתרון. כלומר ביחד מדובר ב-8 ימי עבודה. איך הגענו ל - 3 שבועות ?

נכון לקוח לא מרוצה שלא לא יכול לקבל GTX760 או R9 280 חדש במקום גם בתוספת תשלום לפי המחירים באתר - לצערי כרטיס מסך שלו לא חדש אלה כרטיס מסך בן שנה - דבר שלא מקובל על לקוח. פתרון של 7950 גם לא התאים לו...

לצערי הלקוח ישראלי ברוב המקרים אוהב לצעוק ולאיים - "אתה לא ידע מי אני" "אתה לא יודע מה אני אעשה" " לא מעניין אותי, על **** שלי" " בעיה שלכם תסתדרו לבד" וכדומה - במקרים כאלה אחרי שמסבירים ללקוח כמה פעמים ששיחה הזאת לא תביא לפתרון של בעיה נציגים נאלצים לסיים את השיחה.

חשוב לציין שכל מי שדיבר עם שלומי - יודע שמדובר בבחור מקצועי מאד ורגוע מאד.

תגובה שלי לא בא להוציא צד אחד באור שלילי במקרה ספציפי כמו שפותח תרד עושה - אלה יש פה בעיה שניתן לפתור אותה רק בשיטוף פעולה בין שתי הצדדים.

סופ"ש נעים לכולם. - בסופ"ש לא יהיה ניתן להשיג אותי פה:)

בנוגע לתאריכים, אני יכול לבדוק את הנושא, בנוגע לכרטיס.. הייתי מוכן לקבל גם 7870 וגם 7950 במידה והם חדשים לא משומשים ולא היו שייכים למישהו אחר והיתה בהם תקלה שתוקנה על ידי היבואן.

ובנוגע לצורת ההתבטאות שאמרת שפניתי בה, אתה מודע שאני יכול לתבוע אותך על כך שמסרת שדיברתי ככה ואינני דיברתי בצורת התבטאות כזאת כן? כל מה שאמרתי כשצעקתי וצעקתי משפט אחד הוא שאני לא הבעלים של TMS ואינני צריך לבצע את שיקולי הדעת איך לספוג עלות של כרטיס מסך שבאחריות של חברת TMS לשאלה ששלומי שאל אותי "אם היית הבעלים של TMS.." ובנוסף אמרתי שאני מעוניין לקבל את המחשב חזרה אלי ולפנות למועצה לצרכנות.. מכאן ולהתבטאויות שלך עם הכוכביות מרחק שמיים וארץ.

חבל שבחור כזה מנהל חברת מחשבים בין הגדולות בארץ..

עריכה:דרך אגב שכחתי לציין שברגע שעניתי לשלומי את התשובה הוא ניתק לי את הטלפון בפנים..

ולגביך קיריל.. אנחנו נדבר דרך המועצה לצרכנות, הפנייה הוגשה כבר ביום חמישי. הכל מתועד, אין לי שום כוונה ורצון לענות לך לתגובות הבאות שלך, לא ארד לרמת השקרים שלך.

נערך על-ידי xpsdn1

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים