עבור לתוכן

הבדלים בין דגמים ASUS N550JV ו- ASUS R552JV

Featured Replies

פורסם

שלום,

החלטתי לקנות מחשב מסוג ASUS N550JV לאור ביקורות טובות ויתרונות/חסרונות המתאימים לצרכים שלי:

http://www.notebookcheck.net/Review-Asus-N550JV-CN201H-Notebook.98311.0.html

אני מנסה לקנות את המחשב מאילת (עד יום ה', כי לאחר מכן זה לא רלוונטי), אך בשום מקום לא הצלחתי למצוא את המחשב הנ"ל במלאי.

מה שכן הצלחתי למצוא זה את הדגם הנ"ל:

R552JV-CM246H

לטענת החנות, ההבדל היחידי בין הדגמים זה הכונן הקשיח, שבדגם הראשון הוא בנפח 750GB במהירות 7200, ואילו בדגם הזה הנפח הוא 1TB במהירות 5400.

זה חיסרון מבחינתי, אבל לאור ההדמנות לקניה ללא מע"מ והצורך במחשב כמה שיותר מהר עקב התחלת הסמסטר, זהו חסרון שאני מוכן לספוג, במידה ואכן זהו ההבדל היחידי.

לפי האתר של ASUS למחשבים יש בדיוק אותו מפרט, והם גם נראים מאותה סדרה/דגם (למעשה חיצונית הם נראים בדיוק אותו דבר).

שאלתי היא, האם יש/עשויים להיות הבדלים אחרים שאני מפספס? אחרת למה להוציא אותו מחשב בדגם אחר עם הבדל כלכך זניח?

תודה.

פורסם

אכן רק הדיסק קשיח.

לפי מה שהבנתי אין כמעט מלאי של המחשבים עם ה-750GB.

אם תרצה בעתיד, תחליף את הצורב בכונן SSD שתקנה.

פורסם
  • מחבר

הצלחתי להשיג בסוף את הדגם של ה750GB.

זה קצת גובל ב-OFFTOPIC לפורום מחשבים ניידים, אבל אני חייב להבין אחת ולתמיד בדיוק על מה HDD/SSD משפיעים.

אני לא מתכוון מה ההבדל בינהם, הבנתי את ההבדל המבני וההבדל במהירויות (לדוגמה זמן העלאת מחשב שקצר ב60%), אלא על אלו פעולות בדיוק נושא האחסון משפיע?

ברור שמהירות העברת קבצים מושפעת ממהירות כונן האחסון, מסתבר שגם זמן העלאת המחשב (למרות שלא ברור לי למה, זה לא אמור להיות מושפע מזיכרון פנימי/מעבד?)

האם הרצה של תוכנות / משחקים גם מושפעת במידה מסויימת מיכולות אמצעי האחסון? אם כן באיזו מידה? הזמן שלוקח לתוכנה/משחק לעלות או שיש גם השפעה נוספת גם לאחר ההפעלה הראשונית?

תודה.

פורסם

מעבד, RAM ושאר ההתקנים (כרטיס מסך ועוד...) מעבירים מידע אחד לשני במהירויות גבוהות מאשר לדיסק קשיח. הדיסק קשיח מהווה "צוואר בקבוק" בתעבורת נתונים וגישה אליהם.

לכן תקבל שיפור גם בטעינת משחקים כי הגישה לקבצים של המשחק תהיה מהירה יותר ועוד...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים