עבור לתוכן

3770k delidded but need help with OC

Featured Replies

פורסם

*קניתי מעבד 3770k יד שנייה כולל לוח אם gigabyte z77x-d3h, קניתי משומש כדי לחסוך וגם כי התכוונתי לפתוח את ה-HIS ולהחליף את המשחה של אינטל,למזלי הבחור שמכר לי את המעבד כבר עשה בשבילי את העבודה המלוכלכת. מי שרוצה לדעת שילמתי 1550 ש"ח על השילוב, במידה והייתי קונה חדש הייתי משלם בסביביות 2200 ש"ח אבל ככה לא בטוח שהיה לי את האומץ לפתוח ההיטספרדר בכלל :cwm4:.

המפרט 3770K delidded

הנוכחי: hyper 212 evo

gigabyte z77x-d3h (ביוס f9)

a-data ddr3-1333 4gb dual channel 9-9-9-24 1.5v

7970 dual x

מארז atx (ספק כוח עליון בלבד)

hec power supply 550w

הכנסת אוויר דרך שתי מאווררים, מאוורר 120 קידמי ומאוורר 200mm בדלת צד.

הוצאת אוויר דרך מאוורר 120 אחורי וספק כוח עליון.

משחות זמניות שהיו לי בבית (צריך המלצות): על המעבד החשוף: zalman thermal compound

על ההיט ספרדר: artic silver mx1

תוכנות בדיקה: cpuz, HWMonitor ,prime95 ,real temp

אופן ההמהרה: מתבצעת רק בביוס כמובן, על מתח קבוע,שינוי מכפלה בלבד(מכפלת בסיס נעולה על 100), ליבה גרפית סגורה,עם HT ווירטואליזציה, ביטול כל הפיצ'רים של חסכון האנרגיה וגם ביטול הטורבו בוסט, וגם high performance בחלונות 8.1.

כמובן שקראתי על אוברקלוקינג במעבד הזה בפורום הזה ובפורמים בחו"ל ויש לי ידע בסיסי באוברקלוקינג על אוויר פלטפורמת AMD בעיקר. לכן יש לי מספר שאלות בקשר למקסום המהרה על אוויר ל3770K כשהוא delidded:

1.מה היא המשחה הלא מוליכה הממולצת ביותר בשביל המעבד החשוף?

2.מה היא המשחה הלא מוליכה הממולצת ביותר בשביל ההיט ספרדר?

3.במידה ואני אקנה ראם 1.25V האם הדבר יוריד קצת את הטמפרטורה של הבקר זיכרון במעבד (לעומת 1.5v)?

4.למי שיש לוח כמו שלי: שווה לעדכן לביוס הכי חדש שהF9 הוא מספיק טוב ?

5.יש לי שאלה בCPUZ בערך מכפלה רשום לי ס.x40. וגם בסוגריים (16-40) איך אני מבטל בביוס את הסוגריים האלה ומה המשמעות שלהם? לדוגמה כמו פה: http://img.hexus.net/v2/cpu/intel/3930K/OC.png

6.הLiquid pro ידוע לשמצה (הולכה) וגם לטובה (קירור), אשמח לחוות דעת וניסיון איתו וגם כישלונות.

7.כל טיפ שינתן פה אקח לצומת ליבי אני חדש באוברקלוקינג של אינטל אז שום דבר לא מובן מאליו מבחינתי.

עד עכשיו הצלחתי לייצב את המעבד על 4.0ghz במתח 1.125 טמפרטורה 78c במאמץ פריים (small ftt 8 cores)

40C במנוחה.

בגלל הסקרנות כשעליתי בהדרגה למתח 1.3 על 4.5ghz הטמפרטורה בפריים עלתה ל 105c אז ישר הפסקתי , הבנתי שאני חייב לקנות משחה מעולה כדי להגיע לתוצאות סבירות.

פורסם

בין מעבד חשוף להיט ספרדר שמים ליקוויד פרו ולא משחה טרמית, אין חכמות פה ואתה רואה לפי התוצאות שלך. אם תשים משחה טרמית רגילה תקבל שיפור מאוד עלוב לעומת מצב ללא רי-ליד.

בין הספרדר לגוף קירור אתה יכול לשים כל משחה שמיועדת לכך כמו MX2 או MX4, לא כזה משנה.

אצלי 3770K בסאמפל טוב למדי, עבר רי-ליד עם מתכת נוזלית ליקוויד פרו, בין ספרדר לבלוק קירור MX4

4500 מגה-הרץ על 1.208 וולט. אולי כשיהיה לי מספיק כח אעשה קצת fine tuning.

נערך על-ידי djelectric

פורסם
בין מעבד חשוף להיט ספרדר שמים ליקוויד פרו ולא משחה טרמית, אין חכמות פה ואתה רואה לפי התוצאות שלך. אם תשים משחה טרמית רגילה תקבל שיפור מאוד עלוב לעומת מצב ללא רי-ליד.

בין הספרדר לגוף קירור אתה יכול לשים כל משחה שמיועדת לכך כמו MX2 או MX4, לא כזה משנה.

אצלי 3770K בסאמפל טוב למדי, עבר רי-ליד עם מתכת נוזלית ליקוויד פרו, בין ספרדר לבלוק קירור MX4

4500 מגה-הרץ על 1.208 וולט. אולי כשיהיה לי מספיק כח אעשה קצת fine tuning.

אני מקבל את מה שאתה אומר, אתה יכול לפרט איך מרחת את הליקווד פרו (בעזרת מברשת שכבה דקה או נקודה)?

מה "פחות נוזלי" ליקווד פרו או ליקווד אולטרה, ומה מתפזר ביתר קלות?

איפה אני קונה את המשחות הללו בארץ? (לא ראיתי בחנויות).

אני אחזור על שאלה קודמת : בCPUZ בערך מכפלה רשום לי ס.x40. וגם בסוגריים (16-40) איך אני מבטל בביוס את הסוגריים האלה ומה המשמעות שלהם (מבחינת יציבות OC) ? לדוגמה כמו פה: http://img.hexus.net/v2/cpu/intel/3930K/OC.png

פורסם

אם אתה לא יודע מה משמעות של משהו אל תמהר לבטל אותו, זה אומר על טווח המכפלות שהמעבד שלך לכאורה יכול לרוץ בהן. אין לזה כל חשיבות. רק תדאג לא לבטל את פונקציות חסכון בחשמל C-States למיניהן ו-EIST.

בין ליקוויד פרו ואולטרא הייתי לוקח פרו. היא פחות נוזלית, למרוח אותה לוקח יותר אבל התוצאות בהתאם. אתה מושך את החומר באמצעות קיסם שיניים מעץ עד שהוא באופן טבעי משתטח על ליבת המעבד. היא מתנהגת כמו כספית

פורסם
רק תדאג לא לבטל את פונקציות חסכון בחשמל C-States למיניהן ו-EIST.

למה לא לבטל את פונקציות חסכון החשמל? זה יתן לי יציבות רבה יותר על אותו מתח ופחות חום?

פורסם

ממליץ לך גם על הפרו למרות שהשתמשתי באולטרה, היה מעט קשה בהתחלה למרוח כמו שצריך, שלא נדבר על זה שהיא מתחילה להתגלגל כמו כספית ונוזלת הצידה מהשבב.

פורסם
ממליץ לך גם על הפרו למרות שהשתמשתי באולטרה, היה מעט קשה בהתחלה למרוח כמו שצריך, שלא נדבר על זה שהיא מתחילה להתגלגל כמו כספית ונוזלת הצידה מהשבב.

איפה אני קונה את המשחה בארץ? לא מצאתי כלום על Liquid pro.

או שאני קונה את זה ebay או frozencpu?

אני רוצה לקנות את זה כמה שיותר מהר !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים