עבור לתוכן

משקל מקסימלי-בטיחותי של כספת

Featured Replies

פורסם

תקרת פל קל נתמכת בדרך כלל בקירות פנימיים

• תגובות 56
  • צפיות 17.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ברגע שהחלק התחתון שלה נופל התקרה יכולה להישבר בכל דרך אפשרית. תחפשו בגוגל תמונות, יש תמונות של כמה תקרות שעומדות כשהמשטח התחתון שלן נפל ותמונות של ורסאי ששם רואים דיי טוב שהיתה גזירה

התכנון של תקרת פלקל הוא שתלויים בהחזקה של הקצוות של המארזים בבטון (והם יוצאים משם הרבה יותר בקלות, או שהמאז יוצא מהנישה שלו בחלק העליון של התקרה - יש כמה כאלה בתמונות מוורסאי). על הבטון עצמו לא ניתן לסמוך כי יכולת ההחזקה של הבטון במאמץ משיכה היא 0, בטון מחזיק רק דחייה

פורסם

בחוקת הבטון של ישראל 466 חלקים 1ו2 מצויין שבתקרות כולל צלעות (בניגוד לקורות) במידה ותסבולת הבטון לגזירה ודחיה מספיקה לא נדרש להוסיף ברזל לגזירה, מכאן תקרת פל-קל שבוצעה נכון (שהתבניות לא זזו וכו' בזמן יציקה) והתסבולת של הבטון לדחיה וגזירה מספיקים זאת תקרה תקנית לכל דבר, למעשה זאת לא תקרת פל קל, והמשמעות שלו רק לאופן יציקת התקרה, ברגע שהתסבולת של הבטון לא מספיקה הדבר משתנה מכיוון שלא ניתן לסמוך על הפח שנכנס לבטון שיקבל גזירה, התסבולת של הבטון במתיחה היא לא אפס אלה כעשירית מחוזק הלחיצה ובחישובים (למעט חישובי סדקים) לא נלקח בחשבון.

פורסם

תגידו בחוקת הבטון של ישראל כתוב לגבי אם בא פורץ לקומה מתחת וחותך את התקרה מסביב לכספת :Recovered_Gif_905:

פורסם

כשיש בתקרה את כל כמות הברזל הנדרשת (קורות, רשתות, קשירות) והוא מחובר ביחד, זה סתם תקרה רגילה בחתך I, T, I^2, T^2. גופי המילוי של התקרה (מה שיוצר את החללים בין הצלעות) לא לוקח אף חלק ביציבות של התקרה וזה יכול להיות קל קר, מארזי פל קל, ארגזי עץ, "קערות" פלסטיק (שניתן לשלוף מהתקרה אחריי השימוש ונשארת תקרה שיש מהצד התחתון שלה פתחים מרובעים), בלוקים וכן הלאה, וזה לא משנה מבחינת יציבות התקרה

"תקרת פל קל" במשמעות שבה אני מתכוון בדיון היא התקרה הבעייתית ללא ברזל (קשירות), שבה מצפים מהמארזים לתפקד כתחליף לברזל ולא סתם בתור קופסאות מילוי חסרות משמעות

החוזק של הבטון למשיכה הוא 0 לכל צורך מעשי וזה מסיבה פשוטה : בטון מונוליטי עלול להיסדק במיקרו סדקים ויש לקחת את זה בתור עובדה. כשמופעל כוח לחיצה בין החלקים מ 2 צדדי הסדק לא קורה כלום, הם צמודים חד לשני לפי הצורה של המשטח שמפרד ביניהם בתוך הסדק. כשמופעל כוח משיכה הכוח פשוט מושך את החלקים ל 2 הצדדים, ואין מה שיחזיק את זה..... בתקרה נורמלית שמכילה ברזל אין אף נקודה שבה הבטון נאלץ להתמודד לבד אם כוחות משיכה, תמיד יש בתוכו ברזל שמחזיק אותו. בפל קל, אין את זה - אין מה שיחזיק את 2 השכבות ביחד חוץ מעצם זה שהבטון שלם - כל עוד הוא שלם, וברגע שהוא לא, התקרה נפרדת ומתפרקת

פורסם

בפעולת תקרה היא עובדת לגזירה וכפיפה, במידה והבטון נוצק בחלקים נוצרים מאמצי דחייה שלבטון יש תסבולת לדחיה, ובלי קשר יש לו תסבולת לגזירה, התקן לא מחייב לשים ברזל לדחיה וגזירה במידה והבטון מקבל מאמצים אלו, מצורפת תמונה מהתקן, אותו הדבר לגבי דחיה שמופיע בחלק 4, זה שמומלץ בכל מקרה לשים חישוקים ולחבר בין החלקים זה משהו אחר, וזה לא הופך את כל תקרות הפל קל אוטמטית למסוכנות

פורסם
תגידו בחוקת הבטון של ישראל כתוב לגבי אם בא פורץ לקומה מתחת וחותך את התקרה מסביב לכספת :Recovered_Gif_905:

אתה צוחק , אבל אצלי בשכונה הייתה מכת גניבות שקרתה בדיוק ככה . (דרך הרצפה/תקרה).

הסיפור ב"גס" :

הגנבים באו , עלו על הגג , וקדחו חורים באמצע היום שכולם בעבודה , שהבניין חזר מהעבודה כולם ראו שלמעשה הם גרים בטריפלקס ..

סיפור אמיתי לגמרי . עכשיו בגלל שכל הזמן משפצים באזורנו , כולם חשבו שזה שיפוצים ולא פריצה .

פורסם

הניסוח נראה לי יותר כמו "פטורות מזיון מינימלי לגזירה : אלמנטים קטנים ומשניים כמו ...." - דברים קטנים כמו משקוף דלת שמחזיק את ה 4 בלוקים שנכנסים בינו לתקרה. ועדיין קושרים את הברזלים האלה אם עושים את זה כמו שצריך

אני לא רואה אפשרות שחלק מתקרה רגילה (שהיא רצפה או גג מהצד השני) תהיה בלי זיון ועוד שמישהוא יחשוב שדבר כזה קביל

האם פל קל נכשל בכפיפה או גזירה ? היה על זה מספיק ויכוח במשפט של ורסאי (כשהצדדים טענו לגזירה ולכפיפה). מצאתי את הקובץ ועברתי עליו כדיי לבדוק, בין היתר מצאתי שם כמה תאורים מצמררים של בעל האולם שהיה מתחת לוורסאי, שטיפס על סולם כדיי לראות את הסדקים בתקרה נפתחים ועוד הספיק לברוח כדיי לספר על זה (תחפש בקובץ "סולם")

http://osh.org.il/uploadfiles/nl_0612_versai.doc

ורסאי הוא לא הפעם הראשונה שמשהוא מפל קל קרס בארץ, וברוב הפעמים הקודמות ההתמוטטות התחילה מזה שהחלק התחתון של התרקה התנתק מהעליון ונפל - בחלק מהמקרים החלק העליון אפילו נשאר לעמוד. עכשו, מה יש בחלק העליון ? רשת עליונה ומתחתיה מארזי פל קל תקועים בין צלעות בטון. דבר כזה יכול להתפרק בצורות שונות תלוי איפה הוא יישבר קודם......

בוידאו של ורסאי לדעתי דיי רואים שכל האנשים נפלו בו זמנית על חלק מבטון שהתנתק לוארך ההיקף שלו ולא נוצר "משפך" באמצע האולם, לכן הייתי אומר גזירה

והפורצים ששוברים תקרות - ראיתם במקרה את הסרט "החדר" ?

פורסם

לי היה זכור שדווקא היה משפך, אבל עכשיו כשצפיתי בוידאו שוב אכן נראה כאילו הרצפה, לפחות בצד הקרוב למצלמה, עברה גזירה... אבל אופן הכשל שתארת כאופייני לתקרות פל-קל נשמע כמו כפיפה דווקא (התנתקות החלק התחתון מהעליון).

פורסם

והפורצים ששוברים תקרות - ראיתם במקרה את הסרט "החדר" ?

בסוף , הם נכנסים אליו , אבל הם לא מצליחים לפרוץ אליו ..

פורסם

רשום במפורש טבלות מקשיות, תקרות צלעות אתה רוצה להתעלם מזה כי זה לא נראה לך בבקשה, זה לא אומר שזה בכל המקרים, זה אומר שאם אין צורך לא חייבים לשים

פורסם
  • מחבר

וואו,

קודם כל, תודה לכל המגיבים.

רמת האינפורמציה בדיון הזה מרשימה.

כניראה אני אלך על כספת קצת יותר קטנה ובערך חצי מהמשקל.

אניח את הכספת על משטח אלומוניום ששטחו בערך 1מ"ר.

אמקם את הכספת סמוך לקיר ראשי בדירה.

כמו כן התייעצתי עם מהנדס בניין אצלי בבסיס,

אמר לי שהעומס הכתוב בתקן הוא לא נקודת שבירה,

העומס הסביר שאני יכול לשים הוא בערך פי 1.4 עד פי1.6.

כאשר העומס הזה הוא מה שמקובל בבניה יחסית זולה.

כמו כן אחרי בירור על הבניין עצמו, הבנין הוא משנת 92 ללא עמודים.

וכניראה בנוי "כמו שצריך".

תודה לכל המגיבים והמשך שבוע טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים