עבור לתוכן

משקל מקסימלי-בטיחותי של כספת

Featured Replies

פורסם
מאיפה אתם שואבים את הנתון שזה בסדר ?

הרי צוטטתי מהנדס בניין שאומר 150ק"ג למ"ר.

יש לי 260 ק"ג משקולות שעומדות בצורת מגדל על שטח של 40x40 ס"מ כבר כמה שנים.

כנראה 150 זה לא כולל מקדמי בטיחות (מינימום פי 2 וברוב המקרים גם יותר)

• תגובות 56
  • צפיות 17.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
תמיד אפשר להניח את הכספת על גבי בסיס רחב שיחלק את המשקל לשטח גדול יותר.

רציתי לרשום את זה שאפשר להגדיל את העומס המפורס על-ידי כך שתניח אותה על בסיס גדול יותר, אפילו משטח עץ מאסיבי ומלא.

פורסם

הכי אני אוהב שאנשים זורקים פה מושגים בלי שיש להם הבנה מינימאלית במשמעותם. ליאור ודומיו, אתם מבינים ששני אנשים ממוצעים+ שעומדים מחובקים זה עם זה שוקלים יחדיו כ150 קילו ואף יותר וזאת על שטח קטן יותר ממ"ר אחד, נכון? רבאק, גודלו של תא שירותים בד"כ לא עולה בהרבה על מ"ר יחיד - האם זה אומר שאדם שמן יקרוס בו דרך הרצפה? ואם יש למישהו מיטה זוגית, הרי שנדיר שהיא תעמוד על יותר מ500 סמ"ר נטו של שטח רצפה (4 רגליים של 10X10 לכל היותר בפינות, ובד"כ עוד רגל דומה באמצע), בעוד שהמשקל עליה הוא 150 קילו + מזרן + המיטה עצמה, כלומר יכול להגיע בקלות ל200 קילו ויותר על פני שטח קטן פי 5 משטח הרצפה של הכספת שעליה דובר בהתחלה, ששוקלת רק פי 2-2.5...

פורסם

250 קילו הרצפה תחזיק כמו כלום על מ״ר, אני התכוונתי לאפשרות של חצי טון..

פורסם

ושוב, מבחינת הלחץ על הרצפה, גם כספת של חצי טון מפעילה פחות מאשר מיטה ממוצעת (כשמישהו ישן עליה).

פורסם

כבר ראיתי מלגזה לפני חודש שלפי הגודל שלה וממה שאני מכיר מלגזות שוקלת בסביבות 3 טון, המלגזה הוחנתה על מרפסת קטנה של בית עסק שנתמכת על-ידי 2 עמודים לא עבים במיוחד.

מכאן שתחת כל גלגל של המלגזה היה עומס נקודתי של 750 קילו בקירוב..

פורסם

אני הייתי בשריון וראיתי טנק 60טון עולה על כף הרגל של מישהו

לא זוכר שנפגע באופן מיוחד.

יש שם חלוקת משקל על שטח גדול מאוד

פורסם

הבטון עצמו (אני מתעלם כרגע מהריצוף) יכול בקלות לקבל את המאמץ מגע שנוצר

פורסם
אני הייתי בשריון וראיתי טנק 60טון עולה על כף הרגל של מישהו

לא זוכר שנפגע באופן מיוחד.

יש שם חלוקת משקל על שטח גדול מאוד

זה תלוי על איזו אדמה זה קרה, יכול להיות שהרגל שלו הייתה שקועה יחסית לשאר הזחל, אולי זה בכלל היה על חול והרגל של שקעה בחול חרף העומס,יכול להיות שעלה לו רק על החלק הקדמי של כף הרגל(האצבעות) אחרת זה היה נגמר אחרת.

פורסם

יתכן בהחלט, אבל זו תופעה ידועה

המשקל העצום של הטנק מתחלק לשטח המגע הענק שיש לו עם הקרקע.

לא זוכר את המספר המדוייק אבל המשקל שמופעל עליך הוא ק"ג בודדים

כמובן שזה אם הוא נוסע ישר ולא מתחיל להסתובב

פורסם

אתה צריך אישור של מהנדס בניין.

קודם כל יש הבדל בין משקל קבוע על אותו מקום למשקל זמני.

אתה יכול לקחת סיכון ולקוות ששום דבר לא יקרה , אבל גם משהו יכול לקרות , ואז יראו בך כאחראי , ולא שווה לך לקחת את הסיכון הזה , ולכן חתימה של מהנדס בניין תהפוך אותו לאחראי.

פורסם
הכי אני אוהב שאנשים זורקים פה מושגים בלי שיש להם הבנה מינימאלית במשמעותם. ליאור ודומיו, אתם מבינים ששני אנשים ממוצעים+ שעומדים מחובקים זה עם זה שוקלים יחדיו כ150 קילו ואף יותר וזאת על שטח קטן יותר ממ"ר אחד, נכון? רבאק, גודלו של תא שירותים בד"כ לא עולה בהרבה על מ"ר יחיד - האם זה אומר שאדם שמן יקרוס בו דרך הרצפה? ואם יש למישהו מיטה זוגית, הרי שנדיר שהיא תעמוד על יותר מ500 סמ"ר נטו של שטח רצפה (4 רגליים של 10X10 לכל היותר בפינות, ובד"כ עוד רגל דומה באמצע), בעוד שהמשקל עליה הוא 150 קילו + מזרן + המיטה עצמה, כלומר יכול להגיע בקלות ל200 קילו ויותר על פני שטח קטן פי 5 משטח הרצפה של הכספת שעליה דובר בהתחלה, ששוקלת רק פי 2-2.5...

בינתיים מי שמדבר הרבה יותר שטויות מבין שנינו , זה אתה ולא אני .

אני צוטטתי מהנדס בניין שאומר את זה . האם אתה מהנדס בניין ? האם אתה יכול לחתום לבחור על מסמך משפטי שמעביר את האחריות אלייך ?

ככל שעובר הזמן רק מתבהר יותר ויותר שאתה אדם הזוי , שפועל לפי העקרון של אחד בפה ואחד בלב .

מחזיק דעות קיצוניות ולא פועל לפיהן . ואם יש לך בעיה עם זה אני מציע שתלך לאזור התחנה המרכזית ותתחיל לתקוף זרים , ע"ס היותם זרים .

הזוי , מנותק מהמציאות , מדבר שטויות , מחזיק בדעות אך אינו פועל לפיהם וחושב שיותר חכם מכולם .

ואני עוד החוצפן ... רד לקרקע המציאות .

פורסם

ציטטת משהו שאתה לחלוטין לא מבין, ואתה עוד מתגאה בכך. שיבושם לך.

פורסם

כן צוטטתי . נו ו ..........

יש לך מקור , תביא . יש לך דרך להפריך , תביא .

המהנדס המצוטט הוא אידיוט ,שיושב בכלא , תביא .

תביא משהו , נימוק ענייני , סיבה מחלישה . לא יודע .. תביא משהו .

אבל אתה מביא זוג גברים מתחבקים ?! .

אני כבר לא יודע אם לצחוק או לבכות .

תביא נתון סותר . לא זוג גברים מתחבקים ..

סתרת פה מהנדס בניין , אז כדאי שיהיה לך מקור רציני לסתור אותו .

עריכה :

לא מנסה לרדת עלייך , אבל ואללה נמאס , אני הולך , מחפש , לעזור לבחור .

מוצא ציטוט של מהנדס בניין , ומביא אותו לפה . ואתה בא עם ה "ליאור ודומיו" , שלא מבינים ..

ועוד בא עם דוגמא של זוג גברים מתחבקים ....

- - - תגובה אוחדה: - - -

ראבק , לא יכולת לעשות את זה שלישיית בחורות ...

פורסם

ליאור, הבאת פה נתון. לא ציינת (ואף אינך יודע, להערכתי) מה הוא מודד - עומס קבוע, משתנה, סטאטי או נייד. לא ציינת (ואף אינך יודע, להערכתי) איך הוא מודד זאת - נקודתית או כממוצע על פני החדר. אינני טוען שאני יודע ואף לא טענתי שהנתון הנ"ל שגוי - אני מהנדס, אבל לא מהנדס בניין, ובלי ההבהרות שמניתי, וכמה נוספות, הוא לא אומר הרבה. כל שציינתי הוא שהדרך שבה אתה הבנת את הנתון הזה, היא מטומטמת, והסברתי בדיוק למה. אין לי מה להוסיף מעבר לכך.

אגב, בשום מקום שהוא לא ציינתי שהזוג המתחבק שהזכרתי הוא שני גברים. את הפנטזיות שלך תשאיר לעצמך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים