עבור לתוכן

משקל מקסימלי-בטיחותי של כספת

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

חיפשתי כספת למכירה ומצאתי אחת שמתאימה, משקלה הוא בערך חצי טון, הכספת עצמה עשויה מברזל יצוק ושטח הריצפה שלה שלה הוא בערך 50 על 50סמ.

תהיתי האם זה מסוכן לשים משהו כזה בקומה 3.

האם יכול לקרות מצב שהכספת תעשה נזק כלשהו לריצפה?

הבניין הוא בנין סטנדרטי משנות ה80.

:jump:

• תגובות 56
  • צפיות 17.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

איך אתה מתכוון להעלות אותה לשם?

פורסם
  • מחבר
איך אתה מתכוון להעלות אותה לשם?

אני מאמין שההובלה היא בעזרת מנוף.

לא הייתי מסתכן , מבלי לברר היטב האם הרצפה יכולה להחזיק משקל שכזה ..

זה פונקציה של משקל מאוד גדול , על שטח מאוד קטן ..

- - - תגובה אוחדה: - - -

[http://www.archijob.co.il/archijob_forums/forum_index.asp?fnumber=5&id=4696&SunId=0

לכן אני שואל, יש איזשהו כיוון שאני צריך ללכת אליו מבחינת משקל/שטח ריצפה?

במידה וזו כספת של רבע טון, האם במצב זה עדין יש איזשהו סיכון?

סה"כ רבע טון על 50X50ס"מ זה שלושה אנשים על רבע מ"ר.

כמו כן ממי אני יכול לברר האם הריצפה יכולה להחזיק משקלים כאלו?

תודה.

פורסם

ממהנדס בניין עם תוכניות הבנייה של הבניין?

פורסם

תקרא את הקישור שהבאתי .....

לא חשוב :

"רק כדי לשבר את האוזן : תקרה בבית מגורים מתוכננת לעומס של 150 ק"ג/מ"ר. אתה מעמיס בערך פי 10 !!!. זה לא משחק ילדים ועלול להיות מעבר לכל מקדמי הבטיחות.

"

ומכאן אנו למדים שרצפה/תקרה מתוכננת לעומס של 150 ק"ג/מ"ר ---> אתה רוצה 250 ק"ג על חצי מזה ! ---> עברת את מקדם הבטיחות + הבניין שלך ישן .

מכאן שאתה מסתכן ורצוי שתיוועץ עם איש מקצוע (כמו אלה שיש בקישור שהבאתי ולא טרחת לקרוא , אז למה בכלל שאלת מלכתחילה ?)

בהצלחה .

פורסם
  • מחבר

טוב, עשיתי קצת מחקר בנושא,

יש תקן ת"י 412 האומר דבר כזה:

המשקל המקסימלי שריצפה חייבת לשאת הוא 150ק"ג/מ"ר.

מה שאומר שבמידה והכספת תעמוד בתקן היא צריכה לשקול 37.5ק"ג (בהתחשב ששטח הריצפה שלה הוא רבע מ"ר).

אם יש כאן מישהו עם ידע באדריכלות ויכול להעמיק קצת בנושא זה יהיה מאוד מבורך.

עריכה: ליאור הקדים אותי עם המספרים...

תודה בכל זאת.

פורסם

תקרות דיי דקות וסתם מחיצות מונוליטיות מחזיקות דברים כמו בוילרים (200kg בוילר והוא עומד על tripod אם 3 רגליים דקות ממתכת, שלוחצות לא מעט), וגם הם חורגים מה 150kg/m^2 הנל

אם יתר התקרה נמצאת רק בעומס קל, אני מניח שיש איזה שהוא תחום שבו ניתן להעמיס יותר על חלק קטן יותר מהתקרה. ואם ממקמים את העומס נכון (מעל קורה מרכזית, צמוד לעמוד תמיכה וכו) זה יכול להיות תחום לא קטן, כי בשביל התקרה יכול להיות אפילו קל יותר להחזיק כספת אחת צמוד לעמוד בהשוואה למצב שבו כל שטח התקרה מועמס ב 150kg/m^2 (שמותר, אבל תחשבו על המתיחות שיש באזורים הרחוקים מהעמודים) או שעומס נקודתי כלשהוא כמו בוילר עומד במקום "לא טוב" (נניח מעל אמצע של דירה במרחק גדול מכל התמיכות). אם התנאים כאמור אופטימליים יש סיכוי טוב שהתקרה תחזיק ללא בעיה, אבל מהנדס בניין אמור לבדוק את התקרה שיש לך ולהחליט לפי זה

חוץ מההחזקה של התקרה עצמה, יכולות להיות כמה בעיות "קלות" יותר שקשורות לריצוף. הריצוף עשוי מבלטות שעומדות על חול. אם לכספת יש רגליים הלחץ עליהן יכול להיות מספיק גדול כדיי לשבור בלטה, וכדיי למנוע את זה יכול להיות צורך במעמד כלשהוא מתחת לכספת

ולסיכום - אם מדובר על תקרה מבטון יצוק (לא טרומי) בעובי בערך חצי מטר (זה עבה יותר מתקרה "רגילה" של בית מגורים), שהצד התחתון שלה שטוח (ללא פתחים מרובעים), ACHTUNG!! - ככה בדיוק נראית תקרת פל קל, ובנו הרבה כאלה בשנות ה 80. תקרה כזאת לא צריכה כספת כדיי להגיע למצב מסוכן

פורסם

בתכנון בנין:

עומס קבוע נוסף 200-300 ק"ג\מ"ר (סביר להנחי שבזמן תכנון הבנין 200)

עומס שימושי 150 ק"ג\מ"ר

מחיצות 50-150 ק"ג\מ"ר התכנון נעשה שכל העומס מופעל בו זמנית ז"א שאם יש לך תקרה 4/4 ואתה מעמיס ב2 נקודות 300 ק"ג (שימושי) המומנט שמופעל על התקרה יהיה קטן מהמחושב בהנחה שבשאר המקומות אין 150, בקיצור זה לא עומס חריג לתקרה במידה ושאר האזורים לא מועמסים בצורה יוצאת דופן, בשביל לדעת 100% צריך תוכנית ברזל ולחשב, אדריכלים לא יעזרו לך בנושא, משקל עצמי של תקרת בטון 20 ס"מ הוא 500 ק"ג\מ"ר, מקדם בטחון של עומסים קבועים 1.4, שימושי 1.6 בכדי שהתקרה תיפול בהפרש עומס כזה היא צריכה להיות מתוכננת ומבוצעת ממש גרוע, ד"א לא כל תקרת פל קל מיועדת לפורענות

פורסם

הכספת חצי טון עשוייה בעיקר מבטון שנמצא בחללים שבדפנות

נתקלתי בכספות של 700 ק"ג שישבו בלי בעיה בכל מיני מקומות.

אולי בגלל שאחרי שמניחים אותה היא לא זזה יותר.

פורסם

השאלה היא האם זה בטוח למקרים כמו רעידת אדמה, עומס נוסף על התקרה (אנשים קופצים, התמוטטות של ארון לייד הכספת) כדיי שלא יהיה גבולי מידי

בכפרים ערביים יש גם מיכל מים שחור של טון שקימבנו על טריפוד שמרותך מכמה בזנטים והוא עומד על הגג. ובדרך כלל עומד ללא בעיה. מיכל קטן יותר הם שמים לפעמים גם על הבוילר (תוך כדיי שהם מעמיסים יותר מידי את הטריפוד שהבוילר עומד עליו). מה שלא הופך את זה לבסדר

פורסם

המסה הנוספת שלו עבור רעידת אדמה זניחה, היא צריכה להיות מקובעת כדי שלא תזוז, כל מטר רבוע מתוכנן לעומס של כ900/1000 ק"ג אם על מטר רבוע אחד יהיה 1300 ק"ג ב99.999 אחוז מהמקרים לא יקרה כלום, בשביל לבדוק צריך תוכניות עם ברזל, מה שעוד ניתן לעשות זה לרדת לשכן ולבדוק אם יש שקיעות\סדקים שניראים חריגים כדי להעריך את המצב של התקרה הקיימת, מה שיכול להכניס את כולם ללחץ ולגרום להתנגדות של השכן

פורסם

בשביל להכניס כספת כזו לבית צריך משאית עם מנוף שמסוגל להכניס את הכספת דרך אחד הפתחים

האמת שלא חייבים כזה מוצר. אפשר לקחת כספת קלה ולעגן אותה עם ברגים ארוכים לבטון של הרצפה.

פחות בלגן

פורסם

מאיפה אתם שואבים את הנתון שזה בסדר ?

הרי צוטטתי מהנדס בניין שאומר 150ק"ג למ"ר.

פורסם

תמיד אפשר להניח את הכספת על גבי בסיס רחב שיחלק את המשקל לשטח גדול יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים