עבור לתוכן

עד כמה שווה להשקיע בכונן SSD לשימוש ביתי?

Featured Replies

פורסם

הבנתי מכמה מקורות פה שעליית מערכת ההפעלה יותר מהירה אם היא מותקנת על הכונן הזה.

אבל מצד שני קראתי על זה שהדיסקים האלה לא מאריכים חיים כל כך ושהם קוראים מהר, אבל הכתיבה אליהם יחסית איטית.

אז השאלה עד כמה ההשקעה הזאת משתלמת עבור מחשב לצרכים ביתיים בסיסיים (אופיס, גלישה, משחקי אינטרנט מבוססי פלאש).

עד כמה שווה לי להשקיע עוד 550 ש"ח למחשב שסך עלותו בסביבות 1700 ש"ח (או שעלות המחשב לא קשורה).

ובכלל היה נחמד אם היה פה איזה נעץ להסבר על דיסקים מהסוג הזה - יתרונות מול חסרונות. חיפשתי בFAQ ולא ראיתי התייחסות לזה ואשמח אם מישהו יאיר את עיני בקצרה.

פורסם

עלות המחשב כן קשורה.

למשל אם יש לך מחשב זול אבל מהיר מספיק לצרכים שלך, כמו גלישה/אופיס/סרטים/ושאר יקרות, אולי אין לך שום סיבה לשדרג רכיב אחר.

ואז SSD אולי כן יהיה שדרוג טוב בשבילך אם אתה מחפש תגובתיות מהירה ועבודה חלקה עם הוינדוס.

במקרה בו יש לך סיבה לשדרג מעבד/כרטיס גראפי/זיכרון, אולי עדיף לך להשקיע את הכסף בהם במקום.

הרבה נאמר על יתרונות הSSD בדיונים בפורום, הרבה מאוד אפילו.

קצת קשה להעביר במדויק את היתרונות למי שאינו יודע להבחין בין גורמים שונים של האטות במחשב.

הרדיסק מכאני עובד בצורה לינארית ע"י תזוזת ראשים.

מערכות הפעלה ותוכנות נוטות לבצע כמה פעולות במקביל.

כשאחד או כמה מפעולות אלו מתחילות להיות ארוכות, הראשים בהרדיסק נאלצים לזוז בין נתיבים שונים ולקרוא כל פעם בלוק נוסף בסדרה של פעולות מקבילות.

מכיוון שהראשים(שמסוגלים לקרוא רק באיזור אחד במקביל) זזים במרחב הפיזי, פעולות מקבילות יכולות להאיט את הפעולות לפעמים מעט ולפעמים הרבה, ולפעמים גם להוריד על ברכיו את ביצועי ההרדיסק באלפי אחוזים עד שהפקק משתחרר.

אם אתה יודע ומכיר את התופעה שאני מדבר עליה, תשמח לשמוע שSSD פותר את התופעות האלו לגמרי, כי SSD לא עובד במרחב הפיזי, אלה במרחב האלקטרוני בו הוא מהונדס לעבודה מקבילית במהירות של אותות חשמל.

מעבר ליתרון העצום של היכולת המקבילית והתגובתיות המהירה שאינה נכנסת לפקקים, SSD גם נהנה מתוספת ביצועי קריאה וכתיבה רציפים גבוהים יותר משמעותית מהרדיסק.

אך אלו תלויים מאוד בדגם/סדרת הSSD ובנפחו.

כונני SSD בגודל 64GB בדרך כלל יהיו בעלי כתיבה רציפה מאוד איטית, גם יחסית להרדיסק(למרות שהתגובתיות והיכולת המקבילית עדיין תהיה גבוהה מאוד יחסית להרדיסק).

רוב כונני 128GB יהנו במקביל ליתרונות הSSD ממהירות כתיבה רציפה דומה להרדיסק.

חלק מכונני 128GB החדשים יותר מדור 4 ומעלה נהנים מביצועי כתיבה רציפה משופרים יחסית לדורות קודמים ומסוגלים להדביק את הפער מול כוננים בעלי נפח גדול.

250GB ומעלה גם מדור קודם נהנים מינימום ממהירות כתיבה רציפה כפולה מכל הרדיסק קיים, עד מהירות כפולה גם מזאת בדגמי ביצועים/ דגמים חדשים.

ב500GB כמעט כל הכוננים הקיימים לא מוגבלים בכתיבה רציפה.

בקריאה רציפה כל הכונני SSD מדור 3 ו4 נהנים ממהירויות קריאה גבוהות.

מכיוון שרוב הפעולות על הSSD הם פעולות קריאה, גם כונן עם ביצועי כתיבה רציפה בינוניים נחשב לכונן מהיר מאוד לשימוש בייתי.

מבחינת אורך חיים אתה יכול להתעלם לגמרי מהעובדה שיש מספר מחזורי כתיבה סופי לכל תא זיכרון.

בפועל גם אם תחרוש על הכונן בשימושים נפוצים הוא יחיה כנראה 7-10 שנים.

ובמקרה הכי גרוע שיכול להיות(שאתה וודאי שלא המקרה הזה) עד שהוא ימות כבר תוכל לקנות כונן יותר טוב בחצי מחיר.

יש אנשים שקנו SSD ולא חושבים שזה היה שווה את ההשקעה, אבל הם מעטים מאוד.

חלק גדול מהאנשים חושבים שזאת היתה קניה מעולה, אולי אפילו הקניה הכי טובה שהם עשו.

לפי דעתי SSD הוא רכיב חיוני בכל מחשב ביצועים.

גם למחשב בינוני הייתי ממליץ להוסיף אחד.

במקרה שלך לא יודע מה לומר, גם כי אין לי מושג מה החומרה שלך, וגם כי אני לא יודע להעריך במדויק את ההשלכות של זה על הדברים שאתה מפעיל.

אבל אם אתה גם ככה בדרך לשדרג מחשב בשנה הקרובה, לא יזיק לקנות קודם את הSSD ולסגור את הפינה הזאת.

לכל הפחות תלמד מה הSSD משפר, ואיפה עדיין יש צורך בשיפור.

פורסם
  • מחבר

סחתיין על התגובה גבר.

בהחלט הארת את עיני.

וסתם הערה - אני מתאר לעצמי שיש פה בדיונים הרבה מידע. אבל אני חושב שכן כדאי בנושאים כאלה לשים נעץ.

האמת שאני קונה מחשב חדש וכבר כמה ימים מתבחבש עם בניית מפרט ואחרי הרבה ביקורות שקראתי הגעתי למפרט הזה (נבנה בKSP).

(במארז ובספק אני קצת אוברהד, אבל זה כי אני רוצה שקט ושלווה). הדגשתי גם את כונן הSSD שחשבתי לקנות שראיתי שגם בסקירה כאן על 7 כוננים הוא קיבל ציון מיוחד על ביצועים ביחס למחיר. סה"כ עם כונן SSD יוצא 2300.

[TABLE=class: tablefull]

[TR]

[TD]350

[/TD]

[TD]מעבד אינטל

[/TD]

[TD=colspan: 4]‏Intel Pentium G3220 Haswell 3.0Ghz 3MB L3 Cache s1150 - Box‎

[/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[/TR]

[TR]

[TD]290

[/TD]

[TD]לוחות אם למעבדי אינטל[/TD]

[TD=colspan: 4]‏Asus H81M-A LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI, HDMI‎

[/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[/TR]

[TR]

[TD]190

[/TD]

[TD]זכרונות[/TD]

[TD=colspan: 4]‏Transcend 1x4GB DDR3 1600Mhz CL11‎

[/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[/TR]

[TR]

[TD]270

[/TD]

[TD]דיסקים קשיחים[/TD]

[TD=colspan: 4]‏Seagate 500GB Barracuda Sata III ST500DM002

[/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[/TR]

[TR]

[TD]590

[/TD]

[TD]כונני SSD[/TD]

[TD=colspan: 4]‏Transcend SSD720 TS128GSSD720 128GB SSD SATA III Retail‎

[/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[/TR]

[TR]

[TD]115

[/TD]

[TD]צורבי DVD[/TD]

[TD=colspan: 4]‏LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM‎[/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[/TR]

[TR]

[TD]230-235

[/TD]

[TD]ספקי כוח[/TD]

[TD=colspan: 4]‏SeaSonic ECO-400 400W Active PFC 80+ 12cm Fan PSU‎ מתלבט עם סיסוניק אחר - SS-300TFX Bronze 300W TFX12V v2.3 80 PLUS BRONZE שניהם קיבלו ביקורות מצוינות ממה שראיתי וההבדל 5 ש"ח.

[/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[/TR]

[TR]

[TD]260

[/TD]

[TD]מארזים[/TD]

[TD=colspan: 4]‏CoolerMaster N200 Mid Tower ATX Black Case No PSU‎[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

פורסם
  • מחבר

KAKADU, קודם כל, סבבה שהוא ענה בהרחבה. עדיף יותר מפחות:)

מעבר לזה, הבנתי שלכונן SSD יש יתרון לא רק בעליה של מחשב (שפה באמת אין לי הרבה בעיה, אני משאיר אותו בIDLE רוב הזמן), אלא גם בשימוש עצמו, כלומר תגובה מהירה יותר של דפים וגישה לcache וכו'. כי תכלס מה שמצחיק שכל הזמן מהירויות גלישה עולות ועדיין עם השנים לא ראיתי שום שיפור. כשגלשתי במגה וחצי דפים עלו לי באותה מהירות כמו שהם עולים לי היום עם 20.

תראה, אם הדפדפן פתוח ואני רוצה לפתוח קובץ וורד אקסל או מצגת, וכונן SSD מאיץ את פתיחת הקובץ או ריבוי טאבים - אז כן - זה חוסר הרבה עצבים...

פורסם

אולי כדאי לך לפתוח דיון בפורום מפרטי מחשב - לא רק שיש הרבה מה לשפר במפרט, בנוסף כשתציג את הצרכים שלך מהמחשב, נוכל לדעת טוב יותר אם אתה תהנה מ-SSD או שזה ממש מיותר לך. כמו ש-ART אמר, אולי את הכסף כדאי לנתב למקום אחר.

פורסם
  • מחבר

לגבי העקיצות בכיף: )

לגבי ה840, אתה מתכוון ל128 או 120 ג'יגה או לכל הסדרה בכלל? כי בKSP יש שני דגמים של 120 שהם בערך ברמת מחיר של הטרסנד ועוד אחד של 128 שעולה 700.

ועל מה מבוססת ההתלהטות? באמת ביצועים כל כך טובים?

פורסם

יש עכשיו נסיון לבצע קניה קבוצתית של כונן SAMSUNG 840 EVO 250GB.

קיבלנו הצעת מחיר של 800 שקל.

http://hwzone.co.il/community/threads/533549-%D7%A2%D7%95%D7%93%D7%9B%D7%9F-28-09-13-%D7%94%D7%AA%D7%90%D7%A8%D7%92%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-Samsung-840-EVO-PRO/page9?p=4797039&viewfull=1#post4797039

גם ב120GB הEVO מומלץ.

הסיבה היא שהוא דור 4 עם ביצועי כתיבה משופרים(בעזרת כמה שכבות CACHING) למרות הנפח הקטן.

הSAMSUNG 840 הרגיל גם אופציה טובה אם ההפרש במחיר בינו לEVO מצדיק חיסכון.

למשל אם נקבל על 250GB הרגיל מבצע ב700 שקל, והאופציה שלך תהיה בין EVO 120GB ב500 שקל ל EVO 250GB ב700 שקל, ותרגיש שכבר מתחת את התקציב יותר מדי בשביל להוסיף עוד 100 שקל ל250GB EVO(שהוא כמובן מאוד משתלם בתוספת קטנה בשביל 100% תוספת נפח), אז גם ה840 250GB הרגיל יהיה סבבה.

פורסם
  • מחבר
אולי כדאי לך לפתוח דיון בפורום מפרטי מחשב - לא רק שיש הרבה מה לשפר במפרט, בנוסף כשתציג את הצרכים שלך מהמחשב, נוכל לדעת טוב יותר אם אתה תהנה מ-SSD או שזה ממש מיותר לך. כמו ש-ART אמר, אולי את הכסף כדאי לנתב למקום אחר.

פתחתי. האמת שאני אודה לך אם תתייחס שם, כי באמת די יצא לי המיץ מההתעסקות הזאת. אין לי בעיה שיתנו לי מפרט אחר לגמרי. אבל שאני אוכל לקנות מחשב בראש שקט.

יש עכשיו נסיון לבצע קניה קבוצתית של כונן SAMSUNG 840 EVO 250GB.

קיבלנו הצעת מחיר של 800 שקל.

http://hwzone.co.il/community/threads/533549-%D7%A2%D7%95%D7%93%D7%9B%D7%9F-28-09-13-%D7%94%D7%AA%D7%90%D7%A8%D7%92%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-Samsung-840-EVO-PRO/page9?p=4797039&viewfull=1#post4797039

גם ב120GB הEVO מומלץ.

הסיבה היא שהוא דור 4 עם ביצועי כתיבה משופרים(בעזרת כמה שכבות CACHING) למרות הנפח הקטן.

הSAMSUNG 840 הרגיל גם אופציה טובה אם ההפרש במחיר בינו לEVO מצדיק חיסכון.

למשל אם נקבל על 250GB הרגיל מבצע ב700 שקל, והאופציה שלך תהיה בין EVO 120GB ב500 שקל ל EVO 250GB ב700 שקל, ותרגיש שכבר מתחת את התקציב יותר מדי בשביל להוסיף עוד 100 שקל ל250GB EVO(שהוא כמובן מאוד משתלם בתוספת קטנה בשביל 100% תוספת נפח), אז גם ה840 250GB הרגיל יהיה סבבה.

נראה לי שלצרכים שלי 120 ג'יגה יספיקו. כי תכלס זה ישמש רק את מערכת ההפעלה והדפדפנים ואולי גם את האופיס.

אלא אם כרגיל יגידו לי אחרת: )

פורסם

עוד אופציה זה לחכות לBLACK FRIDAY, אז בטוח יהיו מבצעים טובים, גם בחו"ל, וכתוצאה גם בארץ.

ואולי תמצא מבצע טוב על SSD בנפח 120/128GB.

אולי תוציא דגם משתלם ב450-400 שקל.

פורסם
  • מחבר

אוקיי. תודה רבה על כל המידע: )

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים