עבור לתוכן

ניתוק מאוורר המעבד

Featured Replies

פורסם

צהריים טובים,

אני מעוניין להוריד מגוף הקירור של המעבד את המאוורר כדי להקטין את מידת הרעש עד כמה שאפשר, לשם כך אני מעוניין לדעת מהי הטמפרטורה המומלצת למעבד ?

אדגיש כי אינני עושה OC, אין לי כרטיס מסך או כרטיס קול (הפולטים חום) כך שאולי מספיק עבורי המאוור של המארז בלבד.

המעבד הוא Intel Core i3 3240 3.4Ghz.

תודה

חצרוני

פורסם

גוף קירור למעבד שבא עם מאוורר אינו אמור להיות פאסיבי (נטול מאוורר), יש גופי קירור פאסיבים למעבד אולם אם תסתכל עליהם הם בד"כ הרבה יותר גדולים ובעלי שטח פנים גדול פי כמה, על מנת להוציא את החום החוצה. מה שכן תוכל זה להחליף את המאוורר באחד שקט יותר.

איזה גוף קירור יש לך.

פורסם
  • מחבר

Scythe MUGEN 3

המאוורר מגיע כיחידה נפרדת מגוף הקירור המתחבר אליו עם קליפס.

אגב, גוף הקירור עצמו גדול מאוד (יחסי) כך שאולי כן ניתן לנתק את המאוורר.

פורסם

אל תנתק את המאוורר, חבל על המעבד (למרות שיש לו הגנה). אם זה ממש מציק לך, תחליף למארז איכותי יותר או מאוורר גדול יותר

פורסם

תנסה למצוא מאורר 120מ"מ שקט יותר, אולי יש בקיאים יותר בפורום, שידוע להגיד לך לאיזה מאוורר ניתן להחליף, אולי יש דגם שקט יותר, אולי אתה יכול להשקיט את שלך בעזרת שליטה על RPM.אבל אל תנתק גוף הקירור שלך לא נועד לזה. תריץ בגוגל, I3 FANLESS HEATSINK ותראה.

פורסם

תוריד את המתח למאוורר ל-7V, זה יקטין את מהירות הסיבוב וה"רעש", תבדוק טמפרטורות אם הן עדיין סבירות.

פורסם

יש לך את אחת מגופי הקירור השקטים ביותר. לא נראה לי שיש יותר שקט מזה חוץ מאשר קירור פסיבי.

ההצעה שלי לא לשחק עם זה. פשוט תתרגל לרחש החרישי של המאוורר.

שנית, האם אתה בטוח שרעש האיוורור מגיע מגוף הקירור של המעבד? יש במחשב עוד מאווררים (של הכרטיס הגרפי, של המארז, פנימי בתוך ספק הכוח וכו')

פורסם

אני לא מבין למה צריך גוף קירור גדול כל כך.

לפי דף המעבד באתר של אינטל פליטת החום של המעבד היא 55 וואט:

http://ark.intel.com/products/65690

כך שגוף קירור ומאוורר טובים אמורים להספיק, אלא אם כן אתה דורש שקט מוחלט.

יש לי ניסיון מצויין עם Arctic, כמו שכתבתי בפירוט בפוסט נפרד (ראה כמה הודעות קודמות).

יש שם קישור לגוף הקירור והמאוורר שאני משתמש בו, ואני מאוד מרוצה.

למעבד שלך צריך להספיק אפילו דגם ה- GT הקטן יותר.

אם הרעש ממערכת הקרור שאתה משתמש בה מפריע לך, אתה צריך לבדוק שני דברים:

1. שגוף הקרור חובר כמו שצריך ללוח האם ויושב כמו שצריך על המעבד. אולי הוא לא נוגע בו טוב ולכן לא מקרר כמו שצריך?

2. שלא הגדרת למאוורר לעבוד במהירות מקסימלית כל הזמן. אם עשית את זה אז יתכן שזו הסיבה שהרעש מפריע לך.

לפי דף המוצר מהירות המאוורר צריכה לנוע בין 300 ל- 1600 סל"ד לערך.

כאשר המעבד במצב מנוחה אין סיבה שהמאוורר יסתובב מהר, וממילא כושר הקירור של מערכת הקירור אמור להיות גבוה מאוד, כך שהמאוורר כמעט לא אמור להסתובב גם כשהמעבד מתאמץ.

לכן:

הדבר הראשון שאתה צריך לעשות זה לבדוק באיזו מהירות פועל המאוורר.

אם המאוורר מסתובב לאט והרעש מפריע לך אז יתכן שהרעש לא נובע מהמאוורר, כפי שהציעו אנשים אחרים.

אם הוא מסתובב מהר אז משהו לא תקין.

בדוק את הטמפרטורה של המעבד.

אם הטמפרטורה גבוהה אז כנראה שגוף הקירור אינו מותקן כמו שצריך.

תוכנת SpeedFan מצויינת ואמורה לספק לך את המידע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים