עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט למחשב גראפיקה - נסיון לצמצם עלויות

Featured Replies

פורסם

אהלן,

מדובר במחשב לעבודה, נטו לעבודה, והעבודה היא על רינדורי Real Time בעיקר ולכן המפרט הוא, פחות או יותר, של מחשב משחקים.

אני לא מעודכן בכל החזיתות, ואני נוטה להגזים עם חלקים יקרים, אבל במקרה הזה התקציב הוא משני לאיכות החלקים וליכולת של המחשב לספק את הסחורה. אבל בכל זאת, למקרה ואפשר, אני אשמח לקצץ עלויות.

המפרט:

CPU - Intel i7 4770

CPU Cooling - Scythe Mugen 3

Motherboard - Asus Sabertooth Z87

Power Supply - Enermax 625W

Case - Fractal Design Define R4

Memory - Corsair 4x8GB 1866Mhz CL9

Graphics Card - MSI GTX 770 4GB Twin Frozr

HDD - Intel SSD 180GB

HDD - WD 2TB Sata 3 Caviar Black x2

אשמח לחוו"ד על המפרט. כמה דגשים חשובים - אם אתם בונים אותו מחדש, חשוב לי -מאוד מאוד- שלא תחלישו את המחשב.

יש סיבה שבחרתי בכרטיס מסך עם 4 ג'יגה זכרון, זה לא יותר מידי, ואם היתה אפשרות ליותר מזה הייתי בוחר בה.

בנוסף חשוב שהמעבד יהיה חזק מאוד, ושיהיה המון זכרון.

הדברים שאני לא בטוח לגביהם הם:

* הלוח אם, אני מאוד אוהב את אסוס וחשוב לי שיהיה SLI, USB 3, SATA 3, שיתמוך במהירויות גבוהות לזכרונות, Z87 וכו'. לא חשוב לי OC, אבל המחשב יהיה תחת מעמסה ולכן חשוב שהלוח לא יתחמם יותר מידי. בנוסף, למחשב יהיו מחוברים 2 מסכים, וייתכן שבעתיד גם 3 ו4, ולכן צריך לקחת בחשבון.

* המארז. אני מאוד אוהב את FD, אבל זה מחשב בעבודה, לעבודה, ואין צורך שיהיה מעוצב בצורה היסטרית. הוא יכול להיות מכוער (עד גבול מסויים כמובן), אבל חשוב שיקרר כמו שצריך ויהיה נוח לעבודה (כי אני אשדרג את המחשב לא מעט ככל הנראה), ויהיה שקט. כמה שיותר שקט. בבית יש לי FD R2 XL ואני מאוד מרוצה, אבל הם יקרים, ואני מעדיף לחסוך אם אפשר.

* הזכרונות. אני צריך 32 ג'יגה ומעלה, ואני צריך שהם יהיו מהירים - כלומר 1866 ומעלה. יש לי קורסייר בבית ולכן בחרתי בהם כאן, אבל זה לא מחייב. רק שיהיו אמינים.

* קירור. המחשב יעבוד קשה, והרבה, וחשוב שיישאר קר. כל אמצעי קירור מעבר למוגן (ובמקומו אם יש המלצות) יתקבל בברכה. בנוסף סביבת העבודה היא במרכז הארץ, ולכן חשוב שהמחשב יוכל לעמוד בימים חמים למקרה והמיזוג יתקלקל. :)

בגדול זהו, כל עצה תתקבל בברכה אבל הדברים שבגללם פתחתי את הדיון הם הלוח אם (בעיקר), המארז והזכרונות. אני לא מציין תקציב בגלל שכמו שאמרתי, התקציב משני כאן, וחשוב שהמחשב יענה על הצרכים בראש ובראשונה, אבל זה מחשב פונקציונאלי ואין טעם לשים כאן כסף על דברים שהם "לכיף". הכל צריך לשרת מטרה, מחשב מפלצתי מבחינת כוח לעבודה עם מנועי משחק חזקים (UDK, CryEngine 3), ולעבודה עם תוכנות תלת מימד (Maya) ותוכנות גראפיות כמו פוטושופ.

תודה רבה!

פורסם

לא ענית על השאלון שבחוקי הפורום אז אי אפשר לעזור לך עד שתמלא. מלבד זאת אני יכול ישר להגיד לך:

1. קירור המעבד מוגזם מאחר ואתה לא עושה OC.

2. לוח אם סתם אוברקיל לצרכיך.

3. ספקי אנרמקס לא איכותיים במיוחד ו500W יותר ממספיק.

4. בין 1866MHZ ל1600 אין הבדל כמעט כלל וה1600 זולים הרבה יותר.

5. אינטל SSD יקר ומיותר באותו מחיר אפשר לקחת סמסונג 250 גיגה.

6. אני לא אוהב את הקוויאר בלאק הם רועשים ויקרים ולא יותר טובים מהחלופה הזולה מבית סיגייט.

פורסם
  • מחבר

שמע, השתדלתי לכתוב הודעה מנומסת ואינפורמטיבית, לא חושב שפשעתי כאן או משהו. :x

סה"כ לא ביקשתי מפרט, רק לשמוע כמה מילים על מפרט קיים.

ובסופו של דבר, עזרת לי מאוד.

הלוח אם החלפתי לAsus Z87-C, ראיתי ביקורות לא רעות ונראה שהוא יעשה את העבודה?

היו לי רק נסיונות טובים עם ספקי אנרמקס, אבל בסופו של דבר אני הולך על ספק Antec. לגבי ה600+, זה בגלל שאני צריך שהמחשב יוכל להחזיק SLI ויכול להיות שבעתיד יהיה בו כרטיס חזק יותר כפול 2.

אני הולך על 1600 בסופו של דבר, בעיקר בגלל שכשמשתמשים בQUAD CHANNEL הם יורדים ל1600 בכל מקרה עד כמה שאני יודע.

לגבי השאר, אני הולך על מותגים שחוויתי מהם דברים טובים בעבר, אינטל וWD לעולם לא עשו לי צרות ולכן אני מעדיף להשאר שם. במקרה הזה, אני מעדיף גם לשלם פי 2 יותר כסף ולא לקחת סיכון שההארדיסק ימות, כי מדובר במחשב עבודה.

מה אתה אומר על השינויים האלה?

ותודה רבה.

פורסם

תענה על השאלון בבקשה, המפרט שלך מבוזבז ונראה שאתה הולך לזרוק כסף :

quote_icon1.png

1. מה התקציב המקסימאלי?

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? quote_icon2.png

פורסם
  • מחבר
תענה על השאלון בבקשה, המפרט שלך מבוזבז ונראה שאתה הולך לזרוק כסף :

quote_icon1.png

1. מה התקציב המקסימאלי?

אין לי מושג, מדובר במחשב לעבודה, והדבר החשוב הוא להגיע לביצועים הנדרשים.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

אין צורך לחסוך, אבל אין צורך להשתולל עם דברים שהם "לכיף".

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

ראה ב'

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

המחשב הוא מחשב לעבודה גראפית על מנועי משחק ומנועי Real Time באופן כללי - Cryengine 3, UDK, וגם Unity באמצעות שיידרים מתקדמים, ופתרונות זמן-אמת בתוך תוכנות שונות כמו מאיה, מקס, וכד' - אולי אפילו in-house engine.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

מאיה, זיבראש, פוטושופ, UDK, CE3, Unity, הכל לפרנסה.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

2 מסכים - אחד מהם 1920-1080, השני 1920-1200

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

גבוהות. הכי גבוהות. גבוהות ברמה הכי נסיונית ותאורטית שאתם יכולים לדמיין. גבוהות.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

מקלדת חוטית, מיועדת לעבודה, עדיף עם מקשים נמוכים וטובים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?

9

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

לא בשלב זה, אבל לקחת בחשבון שעלול להיות דרוש בעתיד, בלי להשתגע במחיר בגלל זה. אעדיף לשדרג בעתיד כדי לעשות OC מאשר לקנות מעכשיו חלקים שמתאימים לOC.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

WIN 7 - 64bit

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? quote_icon2.png

כן. המחשב יעבור שדרוגים כנראה, במיוחד בתחום כרטיסי המסך והזכרונות. ייתכן חיבור SLI, ייתכן כרטיס מסך אף חזק יותר וכבד יותר על הספק, סביר להניח שברגע שיהיה אפשר - אוסיף זכרון על המחשב כדי לעבור את גבול ה32GB. ייתכנו עוד הארדיסקים ובהתאם להתפתחות שוק המעבדים, גם לוח אם ומעבד חדש. הכל יכול לקרות כי המחשב יצטרך להשמר high end לאורך כמה שנים מהיום.

תודה על הנכונות, באמת, אבל אני לא הגעתי עם בקשה למפרט. יש כמה דברים שאני באופן ספציפי יודע שאני צריך, והעדפתי לעבוד עם מפרט קיים ולשפר אותו. אין צורך לבנות אחד מאפס, והאמת שאני אעדיף לקבל עזרה על המפרט שכבר פרסמתי במקום מפרט חדש. אני בטוח שיש דרכים להפוך את המפרט שלי לפחות בזבזני, ובדיוק בשביל זה באתי - כדי להפוך אותו ליותר יעיל מבחינת יחס מחיר תועלת.

חשוב לי -מאוד-, יותר מכל דבר אחר, שהמחשב יהיה אמין. אני לא אוכל להתמודד עם חלקים שנוטים "לחזור", אני צריך סוס עבודה רציני שיוכל לעמוד בעבודה רצופה, בשיא היכולת שלו, 100% CPU, זכרון עמוס 99% מהזמן בGPU ועל הלוח אם, הGPU גם יעבוד קשה כמעט כל הזמן. מדובר במחשב שהולך לקרוע את התחת, ואני לא יכול להרשות לעצמי שהוא לא יעמוד בזה. זה לא מחשב גיימינג, אבל הוא צריך חומרת גיימינג כי הוא הולך להיות בשימוש לפיתוח טכנולוגיות שקשורות ברינדור זמן אמת. חשוב באופן קריטי שהוא יעמוד במה שהוא צריך לעשות, ויעמוד בזה כמו שצריך, ולכן אפילו בלי OC לקחתי קירור רציני ולקחתי חלקים שלי באופן אישי היה נסיון טוב איתם מבחינת יציבות.

עם זאת, חשוב לי לא לבזבז כסף איפה שלא צריך, ולכן אני כאן...

פורסם
שמע, השתדלתי לכתוב הודעה מנומסת ואינפורמטיבית, לא חושב שפשעתי כאן או משהו. :x

סה"כ לא ביקשתי מפרט, רק לשמוע כמה מילים על מפרט קיים.

מה הקשר "פשעתי?" אתה מבקש לצמצם עלויות אז עניתי. אני גם מבין שאתה נאמן למותגים אבל דברים משתנים. אני ממליץ לך לקחת ספק סיסוניק (ואם מתוכנן SLI כדאי בסביבות ה800 וואט ומעלה), SSD של סמסונג ודיסק קשיח סיגייט - גם תמורה מעולה למחיר וגם אמינות.

פורסם
  • מחבר

הבעיה עם תחנות עבודה היא שהן בד"כ לא מתאימות מבחינת ביצועים. במקרה הזה צריך מחשב מפלצתי ולא ראיתי תחנת עבודה כזו אף פעם, חוץ מאולי מחשבים ייעודיים שמגיעים מאוטודסק לשימוש ייעודי באחת התוכנות שלהם, ואלה מחשבים שלא עושים איתם שום דבר אחר חוץ משימוש בתוכנה הספציפית (לדוגמא Flame).

אני אבדוק אפשרות של להחליף לSSD של סמסונג וHDD של סיגייט, למרות שפעם הלך לי הארדיסק של סיגייט ובפעם אחרת הלך לי הארדיסק של סמסונג, ואלה היו 2 המקרים היחידים שהעזתי לסטות משימוש בWD - שאף פעם לא עשו פדיחות לאורך כל החיים שלי. :x

אני כנראה לא אלך על ספק של 800, אם מדובר בכאלה גבהים אני מעדיף לקנות ספק חדש בבוא היום, אבל אני בכל זאת אלך על ספק של Antec כנראה. סיסוניק אחלה והכל, אבל במקרה הזה אני צריך משהו קצת יותר רציני, ואני בספק אם סיסוניק עברו את אנטק באיכות בשנים האחרונות...

יש עוד דברים (בהתחשב בשינויים) שאתם ממליצים לעשות?

פורסם

מציע לך שתקרא שוב על Seasonic, החברה מספר אחת בספקים, מייצרת ספקים לעוד כמה חברות כולל את Antec.

נראה שאתה כבר החלטת לגבי המחשב ולא צריך את העזרה שלנו או יותר נכון לא מוכן לקבל אותה ממש.

מה שאתה רוצה בעצם זה מחשב גיימינג יותר מאשר גרפיקה, נראה כאילו המשאלה שלך היא לוח בעל ערכת השבבים X79 וראש בקיר.

גם כרטיס בודד למסך יחיד יספיק לשימושים שציינת, כמו כן אני מציע לך לשקול ולוותר על OC, לקחת ספק אמין עם כמות וואטים של 500W שתהיה די והותר, זיכרון 32GB אני מאמין שיהיה די והותר כך תוכל ללכת על לוח טוב מבלי לשבור קופת חיסכון..

פורסם
  • מחבר

לא ציינתי QUADRO בשום שלב, אין לי צורך בQUADRO, הוא למעשה יזיק לי יותר משיעשה תועלת.

המחשב הוא לעבודה גראפית, אבל הוא לעבודה על מנועי משחק, מנועי Real Time. אותם מנועים שאיתם מפתחים את משחקי הAAA שאתם משחקים בהם. אותם מנועים שמתקשרים עם כרטיסי המסך שלכם ומאפשרים למחשב שלכם ליצור תמונה יפה שרצה חלק במקסימום FPS.

אני חושב שאתם רגילים קצת יותר מידי לאנשים שמגיעים עם צרכים כלליים ומעורפלים כמו "אני הולך לעבוד עם פוטושופ" ואולי מידי פעם מישהו בא ואומר "אני הולך לעשות מודלים ב3DS MAX", אז ישר הולכים על הקוואדרו (שהוא דרעאק). תקראו שוב את מה שכתבתי, המחשב מיועד לעבודה עם מנועי REAL TIME. רינדור בזמן אמת. כל משחק שאיי פעם שיחקתם ישב על מנוע משחק שרינדר בזמן אמת את התמונה על המסך שלכם, ואני הולך לעבוד עם מנועים שכאלה.

ציינתי מנועים לדוגמא, כמו UDK, Cryengine, וכד', ואין שום סיכוי שבעולם שקוואדרו יעזור לי בדרך כלשהי לעבוד עם המנועים האלה.

כדי לפתח על Cryengine 3, צריך מחשב גיימינג, כי רק מחשב גיימינג יכול להציג תמונה כשמשתמשים במנוע הזה. זה כמו להריץ את המשחקים שפותחו עליו.

עידן - כשאתה אומר שאני רוצה מחשב גיימינג יותר מאשר גראפיקה, מאיזה רקע אתה מדבר? אתה שופט אותי כאילו יש לך יותר סמכות ממני בעניין, אז תאיר את עיניו של אדם שעוסק בזה למחייתו, מה זה בדיוק מחשב גראפיקה? האם המחשב שתיארתי למעלה הוא לא מחשב גראפיקה? האם "גראפיקה" זה מושג אוניברסאלי ויש רק סוג אחד של מחשבים שיכול לענות לצרכים של "גרפיקאי"?

השאלה ששאלתי היתה דיי פשוטה. הצגתי מפרט, ורציתי לדעת אם בהתחשב בעובדה שלא יהיה OC, ניתן יהיה להוזיל עלויות. לא רציתי להחליש את המחשב, לא רציתי ביקורת על הפסיכולוגיה שלי ולמה אני מחפש מחשב גיימינג במקום מחשב גראפיקה, ביקשתי להוזיל את המחשב בלי להחליש אותו.

אני לא יושב כאן 24/7 ומתמרמר על כל שטות שהולכת בפורום הזה, אני הגעתי לכאן לקבל עזרה, וחבל שהתגובות לדיון שכתוב בצורה רהוטה, מנומסת ואינפורמטיבית מתעסקות בשטויות כמו האם עברתי על הרשימה בדיון החוקים והאם אני באמת צריך את המחשב שאני מבקש. זה המחשב שביקשתי, לפעמים גם זה קורה.

פעם היה יותר קל לקבל כאן תמיכה.

פורסם

אנשים באים לעזור לך ואתה לא מוכן לקבל את העזרה אלא תוקף אותם בלי סיבה. לא אמרו לך שום דבר לא רהוט\מנומס\אינפורמטיבי וכן יש חוקים בפורום וכולם מתבקשים לקרוא אותם ולהשתמש בהם.

פורסם
  • מחבר

אנשים באו להטיף לי, לא לעזור לי. להסביר לי שאני לא הולך על פי החוקים ושאני לא צריך את מה שאני חושב שאני צריך.

אם תרצה לקרוא לזה תקיפה, אז בבקשה. נראה שהפורום הזה הידרדר לרמה נמוכה בטירוף, פשוט קבוצה של חבר'ה שיושבים כאן לבד ותוקפים כל חוצן שמגיע לכאן פעם בכמה זמן כדי לקבל עזרה.

אם מישהו כותב הודעה ברורה, מובנת, מנומסת, אין שום סיבה להכנס איתו לכל התככים של הפורום שלכם. מעט מאוד אנשים יהיו מוכנים להסתכל על פורום כמשהו שצריך ללמוד איך להשתלב בו, פורום הוא מקום שבו מגיעים כדי לקבל עזרה, ולהיות בן אדם נורמלי צריך להיות מספיק כדי לקבל עזרה בלי יותר מידי טררם.

בכל אופן, תודה על העזרה עד כה, אני מניח שמיצינו...

פורסם

ידידי פותח הדיון..

כמו שנאמר, אם אתה רוצה עריכה בריל טיים תצטרך כרטיס קוואדרו מהסדרות המתקדמות(חד וחלק).

אם אתה חושב או לפחות מנסה לשכנע את עצמך ש-GTX770 יעיף לך הכל על מקסימום עם הגדרות אולטרה ופילטרים על מקסימום, אתה טועה בגדול..

יותר נכון אין היום כרטיס מסך בודד שמסוגל לזה עם כמה מהמשחקים התובעניים שיצאו לאחרונה.

אז או שתרד מעניין לוח אם Z87 ותמיכה בSLI, ספק עם כמות וואטים נמוכה יותר, כמות זיכרון כרגע של 16GB ובעתיד להוסיף אם זה לא יספק אותך, רק כך תוכל באמת לחסוך..

פורסם

לא צריך להיות כ"כ אגרסיבי. כמו לכל פורום, יש כאן חוקים. רק שכאן נוקשים יותר, ע"מ שאנשים לא יתחילו להתפזר ולזלזל. לפני מספר חודשים הקלו ראש והפורום הפך לתוהו ובוהו.

בכל מקרה, בתור מישהו שמתעסק (באופן חובבי) בתוכנות דו ותלת מימד, אם מישהו בא אלי ורוצה מחשב לרינדור לצורך פרנסה, ויש לו את הכסף, אוטומטית אני ממליץ לו על קוואדרו (וכן, אני נגד זה והסדרה הזו באמת דרעק). למה? כי מבחינתם ההשקעה תחזור אליהם. זמן זה כסף.

כך שאני מניח שגם רוב החבר'ה פה לא ממש ירדו לסוף דעתך, ולא הבינו מה הכוונה שלך ברינדור בזמן אמת. והאמת? מצד אחד אני כן מבין למה אתה מתכוון - ע"מ לבחון כיצד משחק רץ על מחשב גיימינג, אתה צריך מחשב גיימינג. אבל השאלה היא האם זה נכון גם לגבי העריכה שאתה הולך לעשות (כלומר משחק גם לא צריך 32 ג'יגה זיכרון, וגם לא מעבד i7).

GTX770 הוא כרטיס חזק, והשיקול לקחת גרסת 4GB הוא נכון. אבל, הכרטיס הזה לא "מפלצתי". למען האמת, אין גם כרטיס כזה שיריץ לך הכל, על פריימרייט גבוה, תוך כדי עריכה, באופן חלק לחלוטין. השאלה האם אתה צריך פה את התכונות של כרטיסי אנוידיה (קודה/פיזיקס). במידה ולא, אתה יכול לחכות מספר שבועות לכרטיסי המסך החדשים של AMD, שאומנם לא יהיו חזקים יותר ככל הנראה, אך יוצעו במחירים נוחים יותר ועם כמויות זיכרון ורוחב-פס גבוהים יותר כסטנדרט.

מבחינת המפרט שלך, בכללי, זה שלוח אם יקר יותר, לאו דווקא אומר שהוא איכותי יותר. לרוב זה אומר שאתה מקבל איתו יותר פיצ'רים שבד"כ אתה ממילא לא תשתמש בהם. לדעתי, אם אתה לא צריך שום פיצ'ר שערכת שבבים Z87 נותנת לך, אני לא רואה שום סיבה ללכת על הלוח מהסוג הזה. כלומר, לוח מבוסס ערכת שבבים H87 יכול להיות מעולה עבורך, ולאו דווקא מאסוס (שעם כל הכבוד לחברה המעולה הזאת, המחירים שלה בארץ על הפנים, וחבל שכך).

בנוגע לזכרונות, איני מכיר שום לוח, פרט ללוחות בערכות השבבים האקסטרים (X79 וכדומה) שיש להן תמיכה בקוואד צ'אנל. בכל מקרה, בשני דורות המעבדים האחרונים זכרונות בתדר גבוה מ-1600 אכן נותנות בחלק מהפעמים תוספת ביצועים של כמה אחוזים ואם איני טועה גם בוצעה סקירה על זה לפני מספר חודשים. הקטע הוא שאתה משלם מחיר כפול עבור זכרונות שעובדים בתדר הגבוה בכמה מאות מגה-הרצים, משהו שלרוב לא משתלם.

מבחינת הקירור למעבד, ניתן בשקט לרדת לקירורים שעולים באיזור ה-120 ש"ח (כמו ארקטיק פריזר 7 פרו/סייט' קאטאנה וכדומה). הם נחשבים לשקטים ומקררים בצורה טובה למדי, אחת כמה וכמה אם אתה לא תבצע אוברקלוק.

בנוגע לספק, פעם קורסאייר ואנרמקס היו נחשבות למובילות בארץ מבחינת איכות הספקים. כיום זה לא ככה. סיסוניק, שמייצרת בין היתר עבור חלק מהחברות המוכרות, כוללת כמה סדרות ספקים איכותיים מאוד, אם לא האיכותיים ביותר. ניתן בכיף ללכת על ספק בתקן פלטינה או זהב, אבל בתכלס גם ספק בתקן 80 פלוס ברונזה או כסף יהיו מעל ומעבר מבחינת איכותם.

כוננים קשיחים מהסדרה השחורה עדיף לא לקחת כי אין טעם. כוננים "סטנדרטיים" מהסדרה הנוכחית אשר כוללים פלאטות בנפח טרה כל אחת, מספקים ביצועים מעולים תוך שמירה על שקט ומחיר נורמאלי. בכללי, הייתי ממליץ למשל הסיגייט 2 טרה ST2000DM001.

כונן SSD גם כן אמליץ ללכת על הסמסונג 840 (הרגיל או EVO) שכן עד כה נחשב לאמין ומציג ביצועים מעולים ביחס למחירו.

זה שהיה לך נסיון טוב עם חברה מסויימת, לא אומר שצריך להמשיך איתה אם יש אלטרנטיבות טובות יותר. זה יותר עניין פסיכולוגי. צא מהמסגרת של אסוס, WD ואינטל אם אתה רוצה לחסוך פה.

ביקשתי עזרה בקיצוץ עליות, אבל לא רשמת את העלות שאתה משלם עבור כל רכיב ומקום הקניה. כך שכרגע קשה מאוד להציע לך את הרכיבים המשתלמים ביותר עבורך.

פורסם
  • מחבר

YairZ - תודה על התגובה היותר לעניין ממה שקיבלתי עד כה.

אני אנמק למה אני אצטרך כמויות כאלה של זכרון ולמה אני צריך מעבד חזק.

לעיתים, בעבודה שאני אעשה, אני אצטרך לעבוד עם טקסטורות של 8192X8192. ייתכן מאוד שגם פי 4 מזה יקרה.

לעיתים אני אצטרך לערוך יותר מטקסטורה כזו בו זמנית, בפוטושופ.

לפעמים אני אעבוד עם מודלים בזיבראש שיהיו בהם עשרות מליוני פוליגונים. ולעיתים, אני אטען במאיה, באמצעות שיידרים של DX11, כמה וכמה טקסטורות בגודל 4K ו8K בו זמנית. כל הדברים האלה, זה בלי לקחת בחשבון את העבודה עצמה, זה רק ההכנה ל"מבחן" האמיתי שיבוא אח"כ, על המנוע עצמו.

לפעמים כל מה שציינתי למעלה יצטרך לקרות בו זמנית. פוטושופ פתוח עם 10 ג'יגה זכרון, מאיה פתוחה עם 5 ג'יגה מהRAM וכל ה4 ג'יגה מהכרטיס מסך, ובצד זיבראש עם עוד איזה 5K.

המחשב הזה יצטרך לעמוד בדרישה מאוד גבוהה של כוח עיבוד (פוטושופ, מאיה), כוח עיבוד גראפי (שיידרים של DX11 על מאיה ועל מנועי משחק), וזכרון (טוב, הכל.).

קוואדרו זה כרטיס מסך שעוזר, או יותר נכון היה עוזר פעם, בתפעול של תוכנות כמו מאיה, מקס, XSI וכד'.

בעבר הכרטיסים האלה תמכו בכל מיני תהליכים שכרטיסים רגילים לא היו תומכים. היום התוכנות האלה עובדות זהה לחלוטין עם כל כרטיס.

הדבר היחיד שנשאר עד היום ייחודי לQUADRO, זה שהוא עובד טוב יותר עם רינדורים שהם לא בReal Time, מנועי רינדור כגון VRay, Mental Ray, וכד'.

אני, במקרה שלי, לא הולך לרנדר עם מנועי רינדור "כבדים", כמו ויריי או מנטל ריי, אלא במנועי משחק. מנועי משחק דורשים כרטיס מסך למשחקים, הם דורשים GPU לרינדורי זמן אמת ולא GPU שמותאם לרינדורים מסוג אחר, שהופך להיות בלתי שמיש לחלוטין ברינדורי זמן אמת. ולכן QUADRO, גם אם אני שם עליו 10000$ (התקציב המינימלי שבו כדאי להשקיע בQUADRO), לא יעזור לי בכלום. אני לא עורך וידאו, ואני לא מרנדר עם slow raytracers, ולכן אין לי שום טעם בקוואדרו.

אני מקווה שהתיאור שנתתי למעלה מסביר את הצורך בכמויות של זכרון, בכמויות של זכרון על כרטיס המסך (בבית יש לי כרטיס עם 2GB והרבה פעמים אני מתקשה לעבוד בגלל שזה לא מספיק), במעבד החזק...

ועידן - אני מקווה שההסבר הזה הבהיר לך למה מה שאתה כותב לא רלוונטי.

עכשיו, עניין הquad channel לזכרון דווקא היה מאוד חשוב לי.

אתה אומר בעצם שהZ87C של אסוס לא יתמוך בזה? האם יש לוח שכן יתמוך בזה, מבוסס 1150? במקרה הזה, זה דווקא מאוד חשוב, ואעדיף להוציא עוד כסף כדי שזה יהיה.

תודה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, עכשיו כשחזרנו להיות ענייניים, אני אשמח לשמוע כמה מילים על קירורים.

אני לא צריך OC, אבל המחשב כן הולך לעבוד המון וקשה, ואני בנושא הקירורים מבין פחות.

אם לא עושים OC, עדיין כדאי לקנות קירור ייעודי? עד היום חשבתי שתמיד עדיף, במיוחד למחשב שעובד קשה. אבל אולי אני טועה.

במידה וכדאי שאני אקנה קירור, אשמח לכמה המלצות. מהודעות עליונות הבנתי שתקציב של עד 150 לקירור אמור להספיק, אז בתוך התקציב הזה, תוכלו להמליץ לי על 3-4 קירורים טובים מחברות שונות שהם אופציה טובה?

חשוב שזה יהיה מחברות שונות, כי הספק מחשבים לא בהכרח עובד עם כל חברה שיש בשוק, ולכן חשוב שאני אתן לו כמה אופציות ככה שמשהו מהם בטוח יהיה זמין.

תודה שוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים