עבור לתוכן

האם אתם מפעילים את המחשב 24/7?

האם אתם מפעילים את המחשב 24/7? 162 הצבעות

1. 1. האם אתם מפעילים את המחשב 24/7?

• לא.
    • לא. זה יהיה ביזבוז חשמל.
    • כן.
    • לעיתים קרובות כן, לא תמיד.
    • לעיתים רחוקות, רק כשיש צורך להורדות/המרות וידאו.

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

הרבה אנשים מחזיקים בדעה שניתוק מכשירי חשמל כשיוצאים מהבית לכמה ימים הוא צעד נבון.

בואו ניתן לאדם המבין בחשמל לענות על השאלה האם זה צעד חכם.

• תגובות 87
  • צפיות 13.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני אגלה לך סוד - גם אני מכבה את המחשב כשאני יוצא מהבית לכמה ימים רצופים (בד"כ כשאני יוצא לחופשה כלשהי, או למילואים...).

בין זה ובין מחלת הנפש שמתוארת לעיל יש מרחק לא קטן.

פורסם

אגב, האם ריסטרט נחשב ככיבוי של המחשב?

נערך על-ידי abatiah

פורסם
  • מחבר

לצורך שאלת הסקר וודאי שלא.

פורסם

^

אוקיי, הצבעתי.

העולם מתחלק לשני חלקים, אלו שמסכימים איתי, ואלו שטועים.

;)

פורסם

אני יוצא מנקודת הנחה שהפעלת מחשב 24/7 היא פונקציה של מספר פרמטרים כמו - הזמן הדרוש לחזור לפעילות, צריכת חשמל, בלאי וכו'..

בהנחה שהכיוון הכללי בעולם המחשוב הוא כונני SSD כברירת מחדל וכתוצאה מכך זמני BOOT מינימליים ביותר, אני מתקשה למצוא סיבות מדוע לא לכבות את המחשב כאשר לא עושים בו שום שימוש כלל (הורדות וכו'). אני אישית שולח למצב שינה כשאני יודע שאני עוזב את המחשב לזמן קצר יחסית (נגיד עד 4 שעות) ומכבה כשאני יודע שאין סיכוי שאעשה בו שימוש בטווח ארוך יותר (לילה או מעל 4 שעות).

פורסם

ולפי דעתי הדלקה וכיבוי ושוב פעם לפעמים כמה פעמים ביום כבר פוגעים בחלקים ומסבים להם נזק...

http://computer.howstuffworks.com/powering-down-computer.htm

If anything wears down your computer, it's leaving the machine on. Computers build up heat when they are actively processing data and running software. Heat itself can damage internal components, but it also causes your computer's fan to run longer [source: Greenemeier]. The more the fan runs, the quicker it will wear out its bearings [source: Gwinn].

פורסם

כן.

אפילו יותר ממערכת אחת.

הראשית לצערי אוכלת לא מעט חשמל במנוחה , יותר ממערכת ממוצעת בעומס

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

המחשב שלי היה מכובה 3 שעות ב+- השלוש שנים האחרונות, שעה אחת תודות לחברת חשמל הנחמדים ושעתיים~ לפני מספר חודשים כתוצאה ממעבר דירה.

אז אני מניח שאני מצביע "כן" ;)

פורסם

אני עובד על לפטופ אז אני סוגר אותו בכל פעם שאני רק קם, אפילו כדי לשתות כוס מים. יש לי סטייה של "אם לא אסגור אותו המאוורר של המעבד יסתובב ויהיה בלאי גדול יותר" (למרות שברור לי שאין לזה שום משמעות). זאת אגב, אחת הסיבות שהפסקתי עם דסקטופים - plug n' play, בלי לנקות אבק ובלי לשמן את המאווררים.

נערך על-ידי Cha0stAlker

פורסם

גם לפטופים צריכים ניקוי, חומר תרמי, תחזוקה..... והרבה יותר, כי הכול קטן יותר, חם יותר, ומתמלא באבק מהר יותר

לפטופים עובדםי טוב יותר בהשוואה לדסקטופ אם חומרה גנרית פשוט בגלל ההבדל באיות, אבל אם אתה משווה לפטופ ודסקטופ באותה רמה (של אותו מותג למשל) הדסקטופ הוא זה שיחייב פחות תחזוקה

פורסם

^

כנראה שאתה צודק, לי עוד אין נסיון עם זה גם כי בד״כ אני משתמש במקינטוש והכל סגור ומסוגר, וגם בגלל שאני מחליף לפטופים בקצב מהיר מדי בכדי שבלאי כלשהו יורגש. מה שכן, אם תיאורטית הייתי מחזיק לפטופ במשך 5+ שנים - אני עדיין חושב שטכנית היה לי קל יותר לתחזק אותו, מהסיבה הפשוטה שהוא קטן ויושב על שולחן. בסביבת עבודה לא נוחה (כמו הבית שלי), מאוד לא נוח להתעסק עם מחשב נייח, פיסית, בייחוד אם המארז לא גדול במיוחד.

נערך על-ידי Cha0stAlker

פורסם

אני עשיתי תחזוקה למק נייד - לא פספסת שום דבר שהיית רוצה לעשות.

וזו רק עוד סיבה לכבות את המחשב.

נערך על-ידי הדוד משה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים