עבור לתוכן

עשן מ ההרארד דיסק

Featured Replies

פורסם

אהלן,

קניתי ב DX מתאם SATA TO USB ולא ציפיתי לבעיות מיוחדות.

קיבלתי מתאם לחיבור SATA וגם ספק עם חיבור לחשמל.

כבל החשמל שהגיע אמנם לא התאים לארץ אז חיברתי כבל קומקום סטנדרטי שלי.

יש לציין שהספק הוא 240 ככה שהוא אמור להתאים לחשמל בארץ.

בשניה שחיברתי את החשמל להארד דיסק, התחיל לצאת עשן ישר מהחיבור חשמל של ההארד דיסק.

הוצאתי מיד אחריי שניה.

השאלה שלי,

מה הסיכוי שההארד דיסק הלך כתוצאה מהתהליך הזה ?

פורסם

איזו תשובה אתה מצפה לקבל? מספר בין 0 ל-100 באחוזים?

תחבר את ההרדיסק ותראה אם הוא מת או לא.

פורסם

אם יש מידע קריטי על הכונן אולי אפשר להציל אותו ע"י החלפת הכרטיס האלק' של הכונן.

פורסם

תנתק מהדיסק את כל הדברים ותסתכל איפה בדיוק המקום השרוף שממנו יצא העשן. אם אתה יכול תצלם תמונה של מה שנשרף

1. יכול להיות שנשרף החיבור בגלל שהיה בו קצר או מגע לא תקין, במקרה כזה בהרבה מקרים הדיסק עצמו עדיין תקין (כולל המעגל האלקטרוני שלו, חוץ מהחיבור) וניתן לסדר אותו. זה המקרה "הרצוי" מבחינתנו

2. יכול להיות שהספק לא תקין והוא שרף רכיבים אלקטרונים "בתוך" המעגל של הדיסק, במקרה כזה המעגל שרוף יכול להיות שנשרף גם הדיסק עצמו (החלק האטום שכולל מנוע וראשים) - החלפת המעגל יכולה לעבוד או לא. זה קורה דיי הרבה אם ספקי כוח זולים מ DX, Ebay וגם מחנויות בארץ שמוכרות ספקים של אותם יצרנים, פשוט כי בהרבה מקרים אלה ספקים זולים ומסוכנים. ספקים זולים שרפו כבר דיסקים קשיחים, לפטופים וגם בתים

3. ויכול להיות שהדיסק עצמו היה כבר מת, ורק חיכה לחיבור לחשמל (במתחים תקינים) כדיי להוציא את העשן. גם במקרה הזה החלפה של המעגל יכולה לעבוד או לא, תלוי אם נשרף משהוא גם בתוך הדיסק

בכל מקרה (בקשה - בשביל הסקרנות שלי) תשמור כרגע את הספק והמתאם, אם יתברר שהם אלה שגרמו לשריפת הדיסק הייתי מעוניין לבדוק אותם או לפחות לקבל כמה תמונות שלהם פתוחים

פורסם

Milford Cubicle - צודק... תחבר, תראה אם עובד, אם כן, יופי לך, אם לא... תעבור ל-

11010010110

כשאתה מקבל מוצרים מ-DX, מנסיון, שווה לבדוק מתחים ביציאה, המוצרים האלה אמינים בערך כמו פיאט פונטו.

לא פעם פלאפונים התחרפנו לי ממטענים שלהם, והקולות שהם משמיעים מעידים על איכות חומרים......

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים