עבור לתוכן

שאלה נפוצה אך לא בימינו: E8400 VS Q6600 VS Q8300

Featured Replies

פורסם

לתושבת 775 השידרוג היחיד הוא למעבד מרובע ליבות מסידרת Q9000. כל דבר אחר פשוט לא משתלם. הבעיה, כמו שכבר כתבתי, שהמחיר של מעבד כזה פשוט לא משתלם. וכמו ש shgec כתב - בהשקעה נמוכה יחסית אפשר לקבל מעבד לסוקט 1150 (גם המעבד הכי פשוט) שהוא יותר טוב מכל כפול ליבה מדור ה Core 2 Duo.

טוב זה אולי קצת חורג מגבולות הדיון הזה, אבל אני אישית לא רואה טעם לשדרג משילוש המבוסס על מעבד כפול ליבה מדור ה Core 2 Duo לשילוש המבוסס על כפול ליבה מהדור הנוכחי (לסוקט 1150 או 1155). ההבדל בביצועים קיים, אבל סביר להניח שלא כזה קריטי. אם כבר לשדרג, אז ללכת על מרובע ליבות מסידרת ה Core i5, אבל כאן כבר נדרשת השקעה כספית רצינית. יש ציין שלא דובר בכלל על שידרוג למעבד AMD, שיהיה יותר טוב מכפול ליבה מסידרת Core 2 Duo אבל יעלה הרבה פחות ממעבד Core i5.

• תגובות 34
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הבדל הביצועים בין E5200 לא-מומהר ל Core i3 הוא גדול מאוד.

אני עברתי מ E5200 ל Athlon x4 760K ואני מרוצה.

http://hwzone.co.il/hardware/reviews/mb/Huge_CPU_Roundup_OCtober_2013/2

http://anandtech.com/bench/product/66?vs=677

תראה את ההפרש שיש פה מ E8400 (ואפילו מכזה שמומהר ל 4GHZ!!) שחזק מה E5200 בלא מעט:

http://www.tomshardware.com/reviews/ivy-bridge-wolfdale-yorkfield-comparison,3487-10.html

בוא נסכם את זה בצורה פשוטה (בתור מישהו שגם שידרג מסוקט 775 לא מזמן, כך שאני מדבר מנסיון והכרה לא רעה של המצב):

- בתיאוריה, נחמד מאוד לשחק עם המחשב של שדרוג למרובע ליבות בסגנון Q9550.

- לפחות מזה - אין טעם.

- לזה - זה יקר מדי. מעבד Core 2 Quad נמכרים במחירים מופעים.

- בקיצר, למרות שזה נחמד לשחק עם המחשבה הזו, זה רחוק מלהיות פרקטי וכלכלי.

- או שתוותר, או שתבחר החלפה של שילוש. אין איך להתחמק מזה. אלא אם כן תמצא איזה מציאה מטורפת ביד - 2.

- אני חיפשתי המון ולא מצאתי.

נערך על-ידי Ido.G

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תגובות ראשוניות =]

תודה רבה לכולם...

לכל מי שציין את הפוסט\כתבה שפורסמה פה לא מזמן עם השוואה בין מעבדים- אני יודע!

קראתיאותה בעצמי, הגבתי, וגם שמתי לינק אליה בעצמי בפוסט הראשי שלי...

לגבי רכישה מאלי-אקספרס וכאלה- אני לא שוקל לקנות רכיב שכזה מEBAY\אליאקספרס, גם משום שעלול ליפול על אחד לא טוב, גם כי ההפרש לא בהכרח גדול לעומת רכישה מיד שניה בארץ, וגם כי לא כ"כ יהיה עם מי לדבר אם אקבל רכיב דפוק... ועוד.. בקיצור יותר מידי 'דרמה' עבורי בשביל מעבד משומש...

אכן, לא שקלתי AMD בכלל, כי התכנון היה לשדרג את הביצועים בסכום של עד כ250 ש"ח..

וזה פסל כל אפשרות של מעבד מסוקט אחר מ775 [כי הרי לוח+מעבד בהכרח עולים יותר מ400-500 ש"ח, לפחות...]

OC כמו שציינתי [וגם חלקכם] לא בא בחשבון בכלל... גם כי הלוח לא טוב לזה- ובעיקר בגלל שהמחשב שלי בכללי מתחמם מידי [צויין גם כן בפוסט הראשי].

לגבי מי שאמר משהו בסגנון "לא שווה שום מעבד אם הוא רץ רק בסביבות ה2.5GHZ" -אולי לא שווה עבור גיימינג.

אני לא גיימר, המשחק הכי דורש שלי כיום הוא BF2BC, ורכשתי את BF3 בזול אז אשמח אם אוכל להריץ גם אותו.

ברור לי שאין מה לפתח תקוות עם המפרט שלי [בלאו הכי המחשב מתחמם, הזכרון לא מי יודע מה, והמעבד גםאם ישודרג עדיין נגרר מאחור לעומת החדשים...]

בסה"כ אני מצפה מהשדרוג שיאפשר לי לשחק את BF2BC יותר חלק, ובתקווה את BF3 בצורה סבירה... ולא משחקים חדשים וכבדים..

הרי כבר ראיתם מה הכרטיס מסך שלי- הוא לא בנוי להריץ דברים כבדים בצורה טובה...

כמו כן מצפה משדרוג שיביא לפעולה חלקה יותר גם של שאר הדברים השוטפים, משרדיים... למשל העובדה שכמעט תמיד אני עם דפדפן פתוח עם כ30 טאבים, ובמקביל אם צריך מריץ סרטים, עובד באופיס וכו...

כיום זה לא תמיד רץ- ואשמח לשפר את זה...

דוקא מה שהיה אתמול [לא יודע לגבי היום, לא הייתי בבית עד לפני רבע שעה] ביד2 : E8400 ב100, Q8200 ב200 - חשבתי שאלו יהיו אופציות טובות... אבל אני רואה שאף אחד לא 'התלהב'...

אז בשורה התחתונה-

או לשדרג את ה"שילוש הבסיסי" או לשדרג לQ9000 כלשהו?

זה מה שכולכם מציעים?

או שלאור ה'הבהרה' בפוסט הנוכחי אפשר ורצוי להתפשר?

שוב תודה לכל העוזרים :xyxthumbs:

פורסם

אין לך טעם "להתפשר" כי זה לזרוק כסף לפח.

אין לך טעם לשדרג ל" Q9000 ומשהו" - אתה צריך לשדרג ל Q9400 ומעלה. אבל כמו שאמרתי, המעבדים האלה פשוט יקרים בצורה קיצונית. אפשר כבר לקנות זיווג משומש מקביל או טוב יותר באותו המחיר או קצת יותר. סוקט 775 זה חרא טהור, אני מצטער על הרגע שבו קניתי אותו (כי אם הייתי קונה בזמנו AM3, הייתי יכול לשדרג מעבד בקלות).

תשדרג שילוש או תשאר עם מה שיש.

פורסם
אתה צריך לשדרג ל Q9400 ומעלה. אבל כמו שאמרתי, המעבדים האלה פשוט יקרים בצורה קיצונית. אפשר כבר לקנות זיווג משומש מקביל או טוב יותר באותו המחיר או קצת יותר.
high-end של פלטפורמה נתונה תמיד יקר, גם אם זה לא מוצדק. אבל לא צריך להגזים. אם מוכנים להוציא סכום "מטורף" של 400 שקלים, אפשר עם קצת (לא הרבה) סבלנות למצוא Q9650 או לפחות Q9550 במחיר הזה, ואלה מעבדים חזקים מאוד. הבדל של שמיים וארץ יחסית למה שיש לו עכשיו. ו400 שקלים זה עדיין פחות מכל שדרוג אחר שהוא יוכל למצוא, כי הוא צריך את כל השילוש. וכל שילוש שתמצא במחיר הזה או קרוב לא בהרכח יהיה עדיף (תזכור שאתה צריך לפחות i3 של Sandy Bridge או i5 כדי להתחרות עם Q9650).
סוקט 775 זה חרא טהור, אני מצטער על הרגע שבו קניתי אותו (כי אם הייתי קונה בזמנו AM3, הייתי יכול לשדרג מעבד בקלות).
ההסתכלות שלך לא נכונה. אם במקרה קנית פלטפורמה של 775 רגע לפני הend-of-life שלה (דור הC2D/C2Q האחרון), אז ברור שאתה מרגיש תקוע. אבל הסוקט רץ 4 שנים לפני כן. לכן מי שקנה 2-3 לפניך דווקא נהנה מיכולות שדרוג טובות לכל תקופת החיים השימושיים של הפלטפורמה.

תמיד יש נקודות מעבר שמעבר אליהן השדרוג בלתי-אפשרי, בכל פלטפורמה. אם יכולת שדרוג חשובה לך, תדאג לקנות רק אחרי נקודות המעבר. כמובן, אז יש tradeoff אחר - אתה עלול לספוג שורה של מחלות ילדות. וגם אף אחד לא מבטיח לך שלא יהיה ביזיון כמו הסוקט 1156 של אינטל שרץ רק דור אחד והפך לobsolete (אם יש חרא טהור, זה זה). :)

פורסם

אני לא רואה שאף אחד ציין את כאן, ולא בטוח שכולם יסכימו עם זה.

כך בחשבון שכל שידרוג שתעשה למעבד הוא עם סיכון למות הלוח אם.

סביר להניח שהלוח כבר טוחן הרבה שנים, וכל התעסקות רצינית איתו יכולה לנתק מגעים שגם ככה הם כבר לא משהו. זה לא דבר נדיר לראות לוח ישן שמת דווקא כאשר מתחילים להעסק איתו.

פורסם
  • מחבר
אני לא רואה שאף אחד ציין את כאן, ולא בטוח שכולם יסכימו עם זה.

כך בחשבון שכל שידרוג שתעשה למעבד הוא עם סיכון למות הלוח אם.

סביר להניח שהלוח כבר טוחן הרבה שנים, וכל התעסקות רצינית איתו יכולה לנתק מגעים שגם ככה הם כבר לא משהו. זה לא דבר נדיר לראות לוח ישן שמת דווקא כאשר מתחילים להעסק איתו.

לא, אף אחד לא ציין זאת :[

עד כמה זה נפוץ? :undecided:

אני מעולם לא התעסקתי מידי...חוץ מכלפני שנה וחצי - שנתיים שהמחשב נהיה רותח וניקיתי את ההיט-סינק והלכתי לחנות ושם שמו לי משחה טרמית חדשה [ועוד יש לי את השפופרת אם זה לא התייבש בשנתיים שחלפו ...].

שאלה לשם הבנה, כי אני לא מומחה בבנצ'מארקים!

אם http://www.anandtech.com/bench/product/56?vs=49

מראה שאין הבדל גדול מידי בין E8400 לQ9650 [לצורך הדוגמה], אמנם יש הבדל ניכר לקראת אמצע-סוף הבדיקות, אבל בתכנות הבדיקה הישנות ובמשחקים- ההבדל קיים אך לא שמיים וארץ [יחסית]... האם בכל זאת ההמלצה הגורפת היא או מרובע ליבות של Q9550 ומעלה או כלום?

כי Q9550 יעלה כאמור בסביבות ה400 מינימום!! אבל [צריך לבדוק אם רלוונטי] E8400 נע בין 100 ל150 . . . כ1/3 מחיר, אך עדיין שדרוג....

ובכללי, כמה הבנצ'מארקים האלה משמעותיים- ועל מה לשים דגש כשרוצה אנלוגיה לביצועים שוטפים רגילים [גלישה מרובת טאבים, אופיס, סרטים וגיימינג 'מיושן'] ?

תודה על ההסברים עד כה =]

נערך על-ידי yoel14

פורסם

אתה בטוח שאתה רואה טוב? יש הבדל של עשרות אחוזים בחלק ניכר מהבדיקות. הבדיקות שבהן אין הבדל (כמו Sysmark 2007) רלוונטיות היום בערך כמו קלטות וידאו betamax... אתה לא הולך לחזור עם המחשב הזה ל2007, נכון? :)

בביצועים שוטפים של ריבוי אפליקציות, ריבוי ליבות חשוב עוד יותר מבנצ'מארק ספציפי מסוים. כי ככל שיש יותר ליבות, כך כל יישום מקבל יותר זמן ריצה (כי במקום ש2 ירוצו במקביל, 4 רצים במקביל), ואתה יכול להריץ יותר חלנות עם פלאש / ג'אווהסקריפט / קקה אחרת בלי לחנוק את המעבד.

אני מבין שאתה ממש, אבל ממש רוצה דיל טוב. וממש ממש מפתה אותך לקנות איזה E8400 זול. אבל תבין - יש סיבה שהוא זול. הוא זול כי יש אותו כמו זבל וכי הוא לא באמת רלוונטי היום. הוא ייתן לך שיפור מסוים, זה נכון. אבל לא משהו שיעשה הבדל מבחינת הרלוונטיות של המחשב לשנים הבאות.

פורסם
לא, אף אחד לא ציין זאת :[

עד כמה זה נפוץ? :undecided:

לא נפוץ בכלל, לא קרה לי גם עם לוחות בני 10.

כל עוד עושים את זה כמו שצריך הסיכוי שדבר כזה יקרה הוא אפסי.

פורסם
  • מחבר

אני משתדל לראות טוב, אבל שים לב שבגלל זה ציינתי שאני לא מבין גדול בבנצ'מארקים!!

אם הייתי מבין גדול בהם, או אם היו לי חברים עם קונפיגורציה דומה לשלי עם המעבדים הנ"ל- הייתי חורך את האינטרנט ולא מטריד פה אחרים בשאלות שלי :D

אבל מאחר ואני לא מבין גדול, ואתם קצת יותר בקיאים- בגלל זה אני שואל פה :xyxthumbs:

אגב, כשאתה אומר "

כי ככל שיש יותר ליבות, כך כל יישום מקבל יותר זמן ריצה (כי במקום ש2 ירוצו במקביל, 4 רצים במקביל), ואתה יכול להריץ יותר חלנות עם פלאש / ג'אווהסקריפט / קקה אחרת בלי לחנוק את המעבד" - הכוונה גם לריבוי טאבים בכרום

:)

להריץ חלונות שונים עם גאווה ופלאש - את זה אני לא מנסה- אבל אם הכוונה שמרובע ליבות פשוט מריץ הרבה יותר בקלות דפדפן עם 30 טאבים [ולא מקצה רק ליבה אחת או שתיים לשם כך...] אז זה מצויין!

כן, הייתי רוצה דיל טוב.. ואכן שוקל אם כדאי 'לזרוק' 100-150 בשביל השיפור המסויים.

מסכים שלשנים הבאות הוא לא יעשה את ההבדל מבחינת רלוונטיות- אבל אולי יתן טיפה יותר אוויר עד לשדרוג המחשב הבא... זו המחשבה...

[סתם מחשבה- למה לעזאזל מציגים בנצ'מארקים שלא רלוונטיים לרוב האנשים שאינם חיים עוד ב2007 וכו... זה סתם מבלבל את אלה שלא מבינים הרבה בנושא..]

נערך על-ידי yoel14

פורסם

אולי כי ההשוואה הזאת מלפני כמה שנים?

פורסם

ענו לך כבר על השאלה כמה וכמה פעמים. נימקו והסבירו.

אם אתה כל כך רוצה - תחליף ל E8400. תהנה. מה אתה רוצה שנגיד?! :lol:

פורסם
  • מחבר

וואו...

רק מנסה ללמוד קצת על הדרך- לא ידעתי שאנשים פה 'מתעצבנים' כ"כ מהר...

אני לא דורש תגובה מאף אחד- מי שרוצה לייעץ\לחלוק מידע - תודה רבה!

מי שלא - יכול לבטל את היידוע על הפוסט.

גיל - צודק :D

פורסם

שוב - אז מה בעצם השאלה או הנקודה שלך?

ההבדל בין E5200 ל E8400 קטן מדי בשביל להצדיק שדרוג. משחקים שמוגבלים בצורה משמעותית בגלל ה E5200, יוגבלו באותה צורה בדיוק גם בגלל ה E8400. מספר המשחקים האלו הולך וגדל עם הזמן. כבר היום הוא גדול למדי.

גם כפולי ליבה מסידרת פנטיום בארכיטקטורת Ivy Bridge או Sandy Bridge, אשר הם מעבדים חזקים למדי "פר ליבה" (IPC וכו') פשוט לא עומדים בקצב של מרובעי ת'רדים (כולל Core i3, כלומר) במשחקים שצריכים את זה. למרות שהם חזקים בהרבה מה E5200 ואפילו מה E8400.

אפילו יכולת ההמהרה המרשימה של מעבדי Wolfdale לא מחלצת אותם מהבוץ, כמו שאפשר לראות בחלק מהמבחנים. ואתה אפילו לא תוכל להמהיר את המעבד, נק' האור היחידה שעוד נותרה!

ה Q9550, נניח, כן מצליח לספק ביצועים לא רעים. אבל הוא יקר מדי. לא שווה להוציא עליו 350 - 400 שקלים כי בלא הרבה יותר אפשר להחליף לוח ומעבד גם יחד. אפילו לכאלו חדשים...

מעבדים בסגנון ה Q9300, Q8200 פשוט חלשים מדי. יש בינם לבין ה Q9550, נניח, הבדל עצום. מהירות השעון שלהם נמוכה, כמות מועטה מאוד של זכרון L3 שדי קריטי למשחקים, לפחות בארכיטקטורה הזו. ועם זאת - אפילו גם הם יקרים מדי.

אז... מה המסקנה?

------------------

הנה ציטוט ממה שכתבו בסקירה של Toms:

We suspect our 4.5 GHz E8400 may have a slight edge, but it might not matter in the long run. All of these dual-core chips share the same weakness: they're limited to two threads at a time.

http://www.tomshardware.com/reviews/ivy-bridge-wolfdale-yorkfield-comparison,3487-21.html

נערך על-ידי Ido.G

פורסם
  • מחבר

טוב בסדר, תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים