עבור לתוכן

WD BLACK 1TB SATA3 ?

Featured Replies

פורסם

ערב טוב,

נוסף על SSD, אני מעוניין גם בדיסק קשיח פנימי, מצאתי את המוצר הזה: WD BLACK 1TB SATA3

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=6371

האם הוא מומלץ / שקט ?

תודה

חצרוני

פורסם

WD BLACK סתם יקרים.

יש להם רק יתרון אחד על הרדיסקים אחרים, וזה מהירות הראשים שיש בה אולי יתרון לשרת קבצים או לכונן מערכת הפעלה.

אם יש לך SSD עדיף לקנות כונן משתלם יותר.

לעומת הSEAGATE 7200.14 יש לWD BLACK גם חסרונות בביצועים רציפים, שהם מה שאתה צריך ממנו תכלס אם יש לך כבר SSD למערכת הפעלה.

חוץ מכך שWD BLACK יקרים משמעותית מהרדיסקים אחרים, גם 1TB זה נפח לא משתלם לקניה ביחס השקל לגיגה.

המינימום שכדאי לקחת זה 2TB, ואם אתה רוצה את היחס הכי משתלם בין שקל לגיגה אז 3TB קצת עדיף.

פורסם
  • מחבר

תודה לכם חברים, החלפתי לסיגייט 2T.

פורסם

קשיח מעולה

פורסם

הדיסק הזה של סיגייט סבל אצלי בעבודה מבעיות אמינות כשמתוך 6 דיסקים החלפתי 2 בשנה הראשונה. החלפתי לתוצרת אחרת (שלא אציין כדי שלא תגידו..).

הזכיר לי נשכחות כשלפני כמה שנים היתה בעיה (כולל תביעה משפטית) עם דיסק של סיגייט והחברה התכחשה בתחילה והסתבכה בסיפורי אלף לילה בהמשך.. הענין נשכח (קרה כמעט לכל חברה שמייצרת דיסקים) ומקוה שלא מתעורר שוב.

פורסם
  • מחבר
הדיסק הזה של סיגייט סבל אצלי בעבודה מבעיות אמינות כשמתוך 6 דיסקים החלפתי 2 בשנה הראשונה. החלפתי לתוצרת אחרת (שלא אציין כדי שלא תגידו..).

הזכיר לי נשכחות כשלפני כמה שנים היתה בעיה (כולל תביעה משפטית) עם דיסק של סיגייט והחברה התכחשה בתחילה והסתבכה בסיפורי אלף לילה בהמשך.. הענין נשכח (קרה כמעט לכל חברה שמייצרת דיסקים) ומקוה שלא מתעורר שוב.

האם המקרה הוא מהשנה האחרונה או משנים קודמות ?

פורסם

לסיגייט היו בעיות סדרתיות בחלק מהכוננים מדור 12, להם יצא תיקון דרך עדכון FW שפתר את רוב הבעיות.

עכשיו אנחנו בדור 14.

אני בטוח שהם עשו מאמצים גדולים כדי שהצרות שהיו בדור 12 לא יחזרו על עצמם.

אם היתה אלטרנטיבה טובה מספיק באותו טווח מחיר מול ביצועים אולי לא הייתי ממהר לקנות דווקא מהם,אבל בגלל שאין, אני לא יוציא יותר בשביל לקבל פחות.

דרך אגב יש לי עדיין כונן 1.5TB מדור 12, שעשיתי לו שני עדכוני FW כדי לפתור את הבעיות שהיו/אמורים היו להיות לו.

עובד כמו תותח כבר 5-6 שנים.

פורסם

דווקא בגלל אותה תקלה בדור ההוא, סיגייט עשתה מאמצים רבים כדי לא לחזור על אותו טעות שעלתה להם במיליונים. כנראה שבקרת האיכות כרגע היא עילאית.

פורסם

מכיון שיש עוד יצרנים בהחלט מכובדים מלבד WD, סיגייט וכדי להיות תכליתי, למה לא ללכת על הדיסק החדש (יחסית) של טושיבה (2TB (DT01ACA2002TB, פלטה אחת (!) ו-64MB. למיטב ידיעתי הם קנו את חטיבת הדיסקים של היטאצי היפנית (איי.בי.אם לפני 3 שנים).

ממעט הנסיון שיש לי עם הדיסק הזה וגם עם ה-2.5" 7200 1TB, הם שקטים, נותנים אחלה עבודה וביצועים.

פורסם

כונן טוב, רק שאין להשיג אותו ברוב החנויות.

פורסם
מכיון שיש עוד יצרנים בהחלט מכובדים מלבד WD, סיגייט

כשאתה אומר עוד יצרניות, אתה מתכוון לעוד יצרנית :)

פורסם

ART TATUM, אם רוצים אפשר למצוא די בקלות כמו כאן או כאן ויש עוד מלא..

GIL28, למה רק יצרנית אחת? חוץ מ-WD, סיגייט וטושיבה, יש את סמסונג, HP .. בטח עוד כמה שברחו לי..

פורסם

וודאי שאפשר למצוא, אבל ברוב המקרים זה לא במיקום נוח.

כמובן שאפשר להזמין מחנות רחוקה, אבל תמשיך להזמין מחנות רחוקה חלקים ותמצא את עצמך מבזבז המון כסף וזמן בהמשך על מימוש אחריות.

מה גם שמדובר רק על 1TB ו2TB, ולאנשים כמוני שחושבים קדימה ורוצים את הנפח הגדול ביותר המשתלם ביחידה אחת, פחות מ3TB לא רלוונטי.

לכן באופן כללי אני לא רואה בטושיבה אלטרנטיבה.

ספציפית למקרה של פותח הדיון אולי זה כן.

פורסם

^ אתה לא מעודכן, או שהם נסגרו או שקנו אותם..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים