עבור לתוכן

החלטתי איזה נייד לקנות

Featured Replies

פורסם

אני אקנה כנראה את המחשב הזה:

http://fre.co.il/items/141686

כמובן לא הייתי קורא עליו או מודע לו ללא ההמלצות פה בפורום. ממה שחיפשתי הוא הכי משתלם ונותן את התמורה שמצאתי במחשבים עד 4000 ש"ח (לפחות לפי מה שכתוב כי לא ראיתי אותו במציאות או השתמשתי בו)

כמה שאלות : האם חיצונית הוא נראה כמו הדגם הזה (זה דגם טוב יותר) :

האם גם לו יש מקלדת מוארת?

הוא גם בא עם סאב מצורף, או שבדגם הזה אין באריזה סאב ומי שרוצה קונה בנפרד?

מאיפה אני קונה עוד 4G זיכרון הכי זול( אבל שיהיה גם טוב)?

כל דבר נוסף שיש במחשב הזה אני אשמח לדעת.

ותודה

פורסם

כן, זהה לחלוטין מלבד המפרט.

כן, יש מקלדת מוארת

כן, בא עם סאב חיצוני ואתה אמור אפילו לקבל עכבר+תיק במתנה (זה חלק מהחבילה עצמה ש-ASUS מוכרים אז תוודא את זה מול החנות)

זיכרון - תחפש הכי זול שהוא 1600 DDR3 שמתאים למחשב נייד. שים לב שהמחשב יכול להכיל עד 16GB זיכרון פנימי, אז אם יש לך תקציב תקנה סטיק של 8GB :) :) ( סה"כ = 12GB :D )

ודבר אחרון - בשעה טובה, תתחדש.

מחשב מצויין, מניסיון אישי של עבודה איתו.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה. בטוח שהוא אמור לבוא עתיק ועכבר? זה טוב כי כך לא אצטרך לקנות תיק (במידה וזה תיק טוב)

יש לך חנות מומלצת לקניית המחשב הזה? או כל חנות שנראת לי מזאפ (משלושת הזולות) זה בסדר?

דרך אגב יש לי שאלה שלא קשורה ישוריות למחשב הזה, אלה באופן כללי: מישהו כתב בפורום אחר שמחשב עם מעבד כזה ( I5 ׂ) לא ינצל את כל הכרטיס מסך במשחקים וכו', אני כתבתי שזה קשור רק לכרטיס המסך ולא בהכרח למעבד, כלומר נכון שזה לא מעבד I7 אבל זה פחות קשור למעבד ויותר לכרטיס מסך. מי צודק מביננו ? (אני מניח שאיפשהו זה באמצע) אם יש לך קישור שיתמוך במה שתגיד אני אשמח, כדי שלכאן או לכאן אוכל להביא לו קישור מאתר חיצוני ולא דעה אישית של מישהו.

ותודה

פורסם

כשזה נוגע לביצועי גיימינג אין "דעה אישית" .. 70% מהFPS נקבע על ידי כ.המסך , נכון להיום מספיק מעבד מרובע ליבות ואתה מסודר מבחינת גיימינג לשנים הקרובות, לדוג' i7 וi5 בגרסאות השולחניות שלהם מלבד הHT וקצת יותר זכרון מטמון פחות או יותר או המעבד , והביצועים בגיימינג זהים ברוב המקרים(גם כשהם לא זה תודות לתוספת התדר הקטנה של הi7 , בניידים יש עניין אחר והוא שמעבדי הi5 הם דו ליבתיים בלבד ולi7 יש גרסאות Quad core מה שבהחלט במשחקים מסויימים יכול לעזור (כמו BF3 ברשת או Crysis 3) , סך הכל מה שהוא מדבר עליו נקרא צוואר בקבוק ,אבל כדי שהמעבד יהיה צוואר בקבוק במשחק מסויים צריך להיות לך קודם כ.מסך דיי חזק ,אחרת אתה מגיע למגבלה של הכ.מסך הרבה לפני המגבלה של המעבד.

כך לדוג' BF3 ברשת במפה כבדה עם מעבד i3 וGTX780 , זה מצב של צוואר בקבוק ,אבל זה לא אומר שכ.המסך נעשה חלק יותר כתוצאה מהמעבד ,זה פשוט אומר שהמעבד לא "יעמוד בקצב" של המעבד , והFPS שלך יצנח טוטאלית , לעומת זאת מחשב אחר עם כ.מסך זהה אבל i5 מרובע ליבות לא יתקבל בזה והFPS הסופי פשוט יהיה המקס' שכ.המסך יכול עם התדרים והדרייברים הנוכחיים .

בקיצור ,אם אתה קונה לדוג' נייד עם i5 דו ליבתי וכ.מסך בינוני ומטה ,כרטיס המסך יהיה הגורם לביצועים נמוכים ולא המעבד,גם אם תחליף מעבד לi7 מרובע ליבות אבל תשאר אם הכ.מסך הבינוני לא תקבל בונוס ביצועים ,כי לכ.מסך הספציפי אין מספיק כח לגרום לFPS לתפס לרמה שבה המעבד מתחיל להגביל ,מה שיכול בהחלט לקרות במצב של כ.מסך סופר חזק ומעבד דו ליבתי בינוני.

פורסם

תיק יד - לא נוח לנשיאת המחשב, מומלץ לקנות תיק גב למחשב נייד

עכבר - חוטי פשוט יחסית

אני מסתמך לפי החנות הבאה http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=22261

אבל זה יקר ב-250 ש"ח מהחנות הזולה ביותר כך שלא הייתי מתאמץ לקנות שם בגלל שב-250 ש"ח אתה יכול לקנות משהו טוב יותר.

העכבר+תיק, אמורים לבוא חלק מה"ערכה" של המחשב, לפי מה שאני יודע.

זה לא משנה מאיזו חנות תקנה, תבדיל את החנויות נניח במס' התשלומים שאתה רוצה לקנות את המחשב לדוג' וגם אם המחשב אכן נמצא במלאי אצלם.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכם על ההסבר על הכרטיס מסך והמעבד :)

בקשר לסאבוופר וכל זה היום התקשרתי לאחת החנויות מזאפ, הנציגה אמרה לי שכתוב לה שעם המחשב הזה מגיעה רק סוללה+מטען וזהו, אין בו סאב ולא מקבלים איתו תיק.

בקשר למחשב, היום הייתי בחנות במרכז ושאלתי על המחשב הזה (מחר בערך אני מתכוון לקנות אותו דרך אחד התרים בזאפ) בעיקרון אמרתי שאם יש להם אוו שם זה יחסוך לי את הקניה בזאפ, ואולי אקנה אותו ואקבל אותו באותו יום מהחנות.

כשאמרתי את שם הדגם המוכר אמר לי שזה דגם דיי ישן של אסוס, עכשיו אני יודע שהוא לא יצא השנה, אבל האם הוא אכן עד כדי כך ישן ? יש לו שנתיים בשוק לא? זה משהו שאמור להשפיע, סליחה אם אני חופר, פשוט התכנון שלי הוא שהמחשב יחזיק לי לפחות 4 שנים (במידה ולא יהרס או משהו כזה)

שוב סליחה על החפירה, ותודה על העזרה.

פורסם

לא, הוא שנה וחצי בערך בשוק, אמצע 2012. אבל הוא חזק מספיק ואין כרגע מחליף במחיר הזה מבחינת אפשרויות קנייה. כמו כן במעבדים החדשים השיפור העיקרי אמור להיות בהיותם יותר חסכוניים, השיפור בביצועים פחות משמעותי.

הסאב מגיע בקופסא, הוא לא אמור להיות בנפרד. http://www.notebookcheck.net/Review-Asus-N56VB-S4050H-Notebook.91072.0.html

לגבי העכבר+תיק, זה מה שאני יודע - אם חנות מחליטה אחרת (או לוקחת לעצמה, מי יודע...) זה כבר החלטה של כל חנות ואני לא יכול לומר לך בוודאות מה קורה בעניין.

פורסם
  • מחבר

תודה.. התקשרתי לחנות ארחת היום, וכן הם מוכרים עם הסאב.

לא יודע למה לא קניתי את המחשב היום, יכול להיות כי פתאום ראיתי את המחשב הזה: http://ksp.co.il/?select=.268..271.&list=1&sort=3&glist=1&uin=20515&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=4152 של לנובו, מה אתה אומר עליו?

המחשב הזה בא עם מעבד טוב יותר וחדש יותר, לא שאני צריך מעבד I7 , אבל מה שהמוכר אמר לי על האסוס שזה מחשב יחסית ישן.. והבנתי שהמעבד שלו 3230M הוא דור 2 של המעבדים שזה ישן בהתחשב שדור 4 כבר יוצאי או יצאו (אם אינני טועה)

אני לא אשקר רציתי לקנות את האסוס משראיתי אותו ובגלל זה הגדלתי את התקציב, אבל המוכר קצת ערער אותי וגם בגלל המעבד הישן (לא אכפת לי שזה I5 אלה שהוא I5 ישן לפי מה שהבנתי) הלנובו הזה קצת יותר יקר , אך לא בהרבה.

מה אתה אומר?

אני יודע שכבר ממש חפרתי ואני מצטער :)

פורסם

הדגם של המעבד הוא 3230M, מתחיל בספרה 3 = דור 3, שזה אותו הדור כמו ה-I7 שמופיע שם i7-3632QM :s0432:

המסך פחות טוב והוא לא FHD מט, המסך של הלנובו מבריק אין לי מושג למה רשמו במפרט שם שהוא מט.

300+ ש"ח הרחבת אחריות זה יוצא סה"כ 4,400~

כרטיס מסך זהה

שילוב של חיבורי USB 2.0 ו-3.0 כאשר ב-ASUS כל ארבעת החיבורים הם 3.0 (בלנובו יש רק 3 חיבורים)

גם ב-ASUS המקלדת מוארת

יש יתרונות במעבד (לא קריטי), זיכרון פנימי (ניתן לשדרג ב-180 ש"ח), כונן קשיח היברידי, משקל 2.35 (עוד טעות באתר)

חסרונות- מתחמם, איכות מסך גרועה וזויות צפייה, מיעוט חיבורים, סוללה מובנית לא נשלפת, צורב רועש (בעת קריאת דיסקים), חיבור רשת 100Mbit (קווי) בלבד.

בנוסף לסוללה שלא נשלפת - כדי לשדרג/להחליף חלקים, אין פאנל גישה - צריך לפרק את המחשב וזה תהליך לא כל כך פשוט ונגיש.

תריץ חיפוש ביוטיוב IdeaPad Z500 Disassembly :cwm24: צריך לפרק את המקלדת ועוד...

פורסם
  • מחבר

לא ידעתי שהספרה הראשונה מייצגת את דור המעבד, טוב לדעת. אז זה לא מעבד דור שני כמו שחשבתי.

לפי מה שאתה כותב אני רואה שאתה מעדיף את האסוס על הלנובו.

זהו נראה לי שאני אקנה מחר (כלומר זה כבר היום) את האסוס וזהו, הייתי יכול לקנות אותו כבר מיום ראשון ומשכתי את זה כדי לבדוק אם אני מוצא משהו טוב יותר עד 4000 שקלים.

ככל הנראה לא מצאתי משהו שבכללותו טוב יותר , גם אם מחשב בא עם I7 אז הוא יחסית נחות מבחינת שאר הדברים (לא שכזה משנה לי ה I7 אבל זה עדיף אם אפשר)

כנראה זה באמת הכי טוב שניתן להשיג כרגע עד 4000 שקלים.

היה נחמד אם הוא היה בא עם 8G זיכרון, אבל זה עוד ניתן להוסיף.

תודה על העזרה בשעה כזאת.

דרך אגב אם יש לאייבורי טעויות במפרט זה לא טוב וצריך להעיר להם, למחשב של לנובו הגעתי כי ראיתי בפורום אחר, אפילו ביותר מפורום אחד את המחשב הזה, וכמובן מי שהמליץ עליו או העלה אותו לפורום או שאל עליו הסתמך על המפרט שהם נתנו באתר.

פורסם
  • מחבר

אני רוצה להגיד לכם תודה על ההמלצה.

קניתי היום את המחשב הזה מהחנות הבאה : http://www.orpc.co.il/product/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-asus-n56vb-s4022h?aff=Zap

זאת לאחר שביררתי בעוד 3-4 חברות מזאפ (התקשרתי לפי הסדר) אצל אחת המחשב אזל לגמרי והם אמרו שהם לא יודעים אם ומתי יגיע שוב .

אחת אמרו שיבררו לי אם נשאר במלאי ויחזרו אליי ולא חזרו

ועוד חנות אם אני לא טועה אמרו שלא נשאר להם, או שהם יבררו לי אם ניתן להביא עוד למלאי, ובנתיים ניסו למכור לי מחשבים אחרים.

בסוף קניתי מאור PC , העדפתי לקנות מיד כששמעתי בסוף שאכן יש לו במלאי. ביררתי ואכן המחשב מגיע עם סאב ועכבר, אחריות של אסוס ע"י היבואן, והם לא נוגעים באריזה כלומר לא פותחים אותה (הבנתי שיש כאלו שפותחים את האריזה המקורית)

מקווה שאכן עשיתי בחירה נכונה , בכל זאת התחלתי עם תקציב של 3000 שקלים, ואז העליתי עם חריגה ב 3500 ובסוף כדי לקנות את המחשב הזה עשיתי מאמץ לחרוג ועליתי ל 3900 שקלים. כך שבסוף זה חריגה של 900 שקלים מהתקציב המקורי, לכן אני מקווה שאכן ע"פ המלצתכם בחרתי נכון :-)

תודה שוב

פורסם

בשמחה,

תעדכן כשתקבל אותו, אני בטוח שתהנה ממנו מאד. נשמח לשמוע רשמים אישיים שלך מהמחשב ואם הוא תואם את הציפיות שלך.

פורסם
  • מחבר

קיבלתי את המחשב היום :) קודם כל לא ציפיתי לקבל אותו היום בבוקר, הזמנתי אותו אתמול אחר הצהריים כמעט בשעה חמש, וקיבלתי אותו היום בסביבות 11 .

אני רוצה לדעת אם כך אמור להגיע המחשב- קיבלתי את המחשב באריזה חומה רגילה שסגורה בשני מדבקות (סרט דבק) כחולות של אסוס משני הצדדים (למעלה ולמטה) ועל כל מדבקה כחולה יש במרכז מדבקה מרובעת בצבע כסף-אפור של אסוס.

פתחתי את הקרטון החום הרגיל, בפנים היה כבר קרטון של אסוס אפור שבתוכו המחשב, ותיק של אסוס. אבל הקרטון של אסוס לא היה סגור כבר עם מדבקה , זה קרטון עם הידית שפשוט פותחים אותו עם הלשונית , אבל לא עם מדבקה של אסוס. זה אמור להיות ככה?

בתוך הקרטון של אסוס האפור, היה המחשב, סוללה, מטען, עכבר וסאב וחוברת הוראות . כמובן הכל מסודר ועטוף.

זה אמור לבוא ככה? הקרטון האפור של אסוס שבתוך הקרטו החום אמור לבוא בלי מדבקה עליו?

חוץ מזה מחשב באמת מרשים, עוד לא השתמשתי בו ממש אבל חזותית הוא באמת יפה.

פורסם

כן, אין סיבה שיהיו 2 שלבים עם מדבקות.

מספיק שיש מדבקות כפי שציינת עם הלוגו שהן רשמיות ובכך שאתה מוודא שתכולת המחשב לא נפתחה ע"י החנות.

וכאמור - קיבלת את כל החבילה כפי שאמרתי לך עם עכבר+תיק שבאים במתנה בדגמי ה-N56.

פורסם
  • מחבר

כן אכן כמו שאמרת לי, אפילו ששאלתי את המוכר אם המחשב בא עם תיק הוא אמר שלא, וזה כן בא עם תיק.

חשברתי שהאריזה החומה זאת זאת אריזה שהחנות שמה בגלל המשלוח, כי זאת באמת אריזה פשוטה שלא כתוב בה יותר מידי, ובגלל שלא הייתה מדבקה באריזה האפורה אז היה חשוב לי לשאול.

הפעלתי את המחשב, עדיין לא ממש עשיתי בו יותר מידי פרט ללשמוע איך הסאונד, כי אני צריך ללכת ואחזור רק בלילה, ובאמת ביחס למחשב נייד יש לו שמע ממש טוב ועוד עם הסאב . עם הווינדוס 8 קצת הסתבכתי, אפילו שרציתי לכבות את המחשב לא הבנתי בדיוק איך. יש לי וינדוס 7 וב-8 עדיין לא התנסיתי, אך אני מקווה שאתרגל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים