עבור לתוכן

שאלה לגבי זיכרון

Featured Replies

פורסם

שאלות נפוצות: מעבדים, לוחות אם וזיכרונות (בעדכון)

6.9 זיכרון 800MHz מזוהה כ-400MHz (חצי מהמהירות). מה קורה פה?

ש: הזיכרונות שלי הם DDR 400MHz אבל כתוב לי ב CPU-Z / Sandra / Everest / AIDA שהם רק 200MHz. מה קורה פה?

(תופס לגבי כל זכרון DDR/DDR2/DDR3 שמופיע בחצי מהמהירות שלו בתוכנות הנ"ל)

ת: משפחת הזיכרונות של ה-DDR (ר"ת של Double Data Rate), בניגוד לזיכרונות ה-SDRAM שולחים מידע פעמיים בכל סיבוב שעון

המהירות הבסיסית שלהם נשארה אותו דבר (133MHz, 166MHz, 200MHz, 266MHz, 333MHz) אבל המהירות האפקטיבית שלהם הוכפלה (266MHz, 333MHz, 400MHz, 533MHz, 667MHz)

למען הבהרה התדר האמתי בו הזיכרונות פועלים הוא הנמוך, למשל 400MHz בזיכרונות DDR2 800MHz. את התדר הגבוה (הכפול) ניתן להגדיר כתדר תאורטי או כקצב העברה, כך או כך זה אינו התדר בפועל.

פורסם

זה ממש מטומטם שבCPUZ הם עוד לא השכילו (או שבכוונה לא רוצים) להוסיף שורה Rated DDR (כמו שיש Rated FSB) שתחסוך את השאלה הזו שנשאלת כנראה אלפי פעמים בפורומים בכל יום.

תוכנות אחרות (Everest) למשל מראות גם את התדר האמיתי וגם את האפקטיבי.

פורסם

היי xxgalxx,

גם לי יש את הלוח שלך :)

מתוך סקרנות [ומתוך שאיפה שלי לשדרג את הוינדווס בקרוב] איזה מעבד יש לך [ואיזה כרטיס מסך, פחות רלוונטי]?

אני מריץ כרגע וינדווס XP ומתכוון כנראה לשדרג לוינדווס 7 בקרוב.

האם אתה עברת מXP ל7- ואם כן האם חל שיפור במהירות\ביצועי מע' ההפעלה לפי דעתך [שיפורים שנשמרו, ולא רק בגלל ששמת מע' הפעלה חדשה ונקייה לעומת XP ישן ועמוס בזבל כמו אצלי :D ]

ד"א, יש לי כרגע 4GB מותקנים, מתוכם הוינדווס מזהה רק 3.25 . . .

בתקווה שבעדכון לוינדווס 7 עם גרסת 64 ביט, יזוהו גם שאר ה0.75GB הנותרים... אצלי אגב הסטיקים לא זהים!!

אחד קינגסטון ואחד ADATA, שניהם 800MHZ אבל מזמני ייצור שונים ובתזמונים שונים.

תודה ובהצלחה...

נ.ב. לזה שמעלי- אמנם אוורסט "העבירה את הלפיד" [חח] לאאידה, אבל עדיין אפשר להשתמש בה בכיף [כמו שאני עושה ומרוצה =] יום טוב

נערך על-ידי yoel14

פורסם
  • מחבר
היי xxgalxx,

גם לי יש את הלוח שלך :)

מתוך סקרנות [ומתוך שאיפה שלי לשדרג את הוינדווס בקרוב] איזה מעבד יש לך [ואיזה כרטיס מסך, פחות רלוונטי]?

אני מריץ כרגע וינדווס XP ומתכוון כנראה לשדרג לוינדווס 7 בקרוב.

האם אתה עברת מXP ל7- ואם כן האם חל שיפור במהירות\ביצועי מע' ההפעלה לפי דעתך [שיפורים שנשמרו, ולא רק בגלל ששמת מע' הפעלה חדשה ונקייה לעומת XP ישן ועמוס בזבל כמו אצלי :D ]

ד"א, יש לי כרגע 4GB מותקנים, מתוכם הוינדווס מזהה רק 3.25 . . .

בתקווה שבעדכון לוינדווס 7 עם גרסת 64 ביט, יזוהו גם שאר ה0.75GB הנותרים... אצלי אגב הסטיקים לא זהים!!

אחד קינגסטון ואחד ADATA, שניהם 800MHZ אבל מזמני ייצור שונים ובתזמונים שונים.

תודה ובהצלחה...

נ.ב. לזה שמעלי- אמנם אוורסט "העבירה את הלפיד" [חח] לאאידה, אבל עדיין אפשר להשתמש בה בכיף [כמו שאני עושה ומרוצה =] יום טוב

המעבד שלי intel core 2 duo 2.93ghz

כרטיס מסך nvidia geforce gt630

וכן עברתי מי xp home edition מקורי לוינדוס 7 מקורי כשקניתי את המחשב קניתי גם תדיסק.

מבחינת ביצועים ומהירות אני באמת הרגדתי שהמערכת יותר מהירה והמחשב עצמו רץ יותר מהר, ברור שוינדוס 7 יותר טוב מי xp.

אין שום בעיה לעבור והחוויה ממש מהנה ב7

אם אתה צריך עוד משו אני זמין

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים