עבור לתוכן

הכוונה בתיכנות בכיוון הרשת והתיקשורת C++

Featured Replies

פורסם

קודם כל אקדים,ואספר שאין לי כמעט ידע בתחום הזה ככה שאני לא יודע את רמת הקושי בבניית כל מיני תוכנות על בסיס אותו רעיון כמו תוכנות מפורסמות.חשבתי על לבנות דפדפן, אבל הבנתי שבVS אפשר לבנות אחד ב10 דקות אבל חברות כמו גוגל כרום מתעמקות יותר מעבר לפונקציות וספריות מוכנות,וזה חלק הרבה יותר מעניין ומורכב,לא הצלחתי למצוא תשובה ובה אני יכול לקרוא מאמרים ומדריכים,אלא רק טיעונים שזה מסובך וכו'.

חשבתי על אולי תוכנה הנותנת אופציה להתכתב משהו כמו סקייפ רק בסדר גודל קטן יותר, האם זה אפשרי?

מה דרוש לצורך זה?אוכל לקבל הפניה למדריכים?

עוד משוה שחשבתי עליו אולי אפלו כדאי לפנות לתחום המשחקים,שם יש לי רקע קטן,אולי לפנות לתחום האנדרואיד אם אפשר לפתח בC++

אם אפשר הכוונה לתחום כלשהו מעניין

נערך על-ידי MrAlex

פורסם

כרום מבוסס על רכיב תוכנתי בשם webkit (שעליו גם מבוססים OPERA וספארי)

פיירפוקס מתבסס על GECKO

כדי לראות מה באמת הולך שם אתה יכול להסתכל ישירות בקוד המקור של כרום או פיירפוקס כיוון שהם קוד פתוח

פורסם

תתחיל בלבנות יישום שמממש תקשורת של שרת\לקוח. משהו כמו טוויטר (בלי ממשק גרפי תחילה)

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה לשניכם,שאלה שמופנת לגיל

טוויטר לא בנוי על שפות צד שרת או צד לקוח?

ואם תוכל להפנות אותי למאמר אשמח מאוד,תודה רבה :)

פורסם

אני מדבר על יישום פשוט שעובד על העיקרון של טוויטר. שרת שאוסף מידע על קליינטים שמתחברים אליו, אפשרות לעקוב אחרי משתמשים אחרים, משלוח הודעות למשתמש X, ציוץ שמופיע אצל כל מי שעוקב.

זה יכול להיות הכל על הקונסול, לא חייב ממשק גרפי (וובי)

פורסם
אני מדבר על יישום פשוט שעובד על העיקרון של טוויטר. שרת שאוסף מידע על קליינטים שמתחברים אליו, אפשרות לעקוב אחרי משתמשים אחרים, משלוח הודעות למשתמש X, ציוץ שמופיע אצל כל מי שעוקב.

זה יכול להיות הכל על הקונסול, לא חייב ממשק גרפי (וובי)

פעם קראו לזה שרת IRC :angry:

פורסם

יש כאלה שעדיין קוראים לזה ככה...

פורסם

כי זה השם הנכון!!!

פורסם
  • מחבר

אני בונה שרת כזה מאפס?

אגב יש משהו מוכן או שאני צריך להכין לבד(העדפה לבד)?

אני מתכוון למחלקה וכו'

אגב ממה אני מתחיל?

אני לא יודע מה זה סרבר מה זה פרוקטוקלים ועוד דברים בתחום :S

נערך על-ידי MrAlex

פורסם

אז קודם כל כדאי שתלמד על תקשורת בכלל - tcp/ip, סוקטים...

הבעיה ב-++C (בניגוד לשפות יותר חדשות כמו #C, ג'אווה ופייתון) היא שתקשורת היא לא חלק מהסטנדרט של השפה, כלומר זה תלוי לאיזו מערכת הפעלה אתה כותב. אתה יכול לחפש מדריך ברשת עבור מערכת ההפעלה שלך (לדוגמה אם אתה משתמש בחלונות אז תחפש c++ windows socket tutorial) או לחילופין להוריד ספרייה נוחה יותר לעבודה עם סוקטים (כמו boost) ולחפש מדריכים עבורה.

לחילופין אתה יכול ללמוד שפה אחרת (אחת מאלה שציינתי לעיל) ששם הרבה יותר קל (לדעתי) לכתוב דברים כאלה.

נערך על-ידי שניצל

פורסם
  • מחבר

במה אתה מתכוון לסטנדרט,שזה לא בא עם הסביבת עבודה?או שזה גם לא עומד בתקן C++11?

פורסם

כן וכן וכן.

לדוגמה, הספריה iostream (שמכילה מחלקות לטיפול בקלט ופלט) היא חלק מהסטנדרט של השפה. זה אומר שכל קומפיילר של ++C, לא משנה על איזו מערכת הפעלה, צריך לספק אותה.

לעומת זאת, דברים כמו תקשורת מסופקים ע"י מערכת ההפעלה בלבד, ולא מוגדרים ע"י התקן. למערכות מבוססות יוניקס יש ספרייה סטנדרטית לטיפול בתקשורת ככה שאם אתה כותב לכל מערכת יוניקסית (כגון לינוקס) אז אתה יכול להשתמש בה, אבל אז זה לא יעבוד בחלונות - כי לחלונות יש ספריה משלה לתקשורת, והיא שונה לחלוטין מזו של לינוקס.

פורסם
  • מחבר

כן אני יודע את העיקרון,רק יש לי שאלה שנישמע תקצת מפגרת,אם אני לא מתכנת בתקן,אנשים לא ישתמשו בתכנית שלי?קורה משהו מיוחד?

אם לא אני פשוט יכול לספק את הספרייה ביחד עם התוכנית,אין עם זה בעיה?

פורסם

כמובן, זה מה שעושים. במקרה של תקשורת אפילו אתה לא צריך להתקין שום דבר נוסף, זה חלק ממערכת ההפעלה (הבעיה היא רק שזה לא cross-platform - תצטרך לכתוב תוכנית אחת ללינוקס ותוכנית אחת לחלונות, או לחילופין להשתמש בספרייה חיצונית שעושה את זה עבורך, כמו boost, אבל אז כן תצטרך להתקין דברים בנוסף).

פשוט התכוונתי לומר שב-++C זה יחסית יותר מסובך מבשפות מודרניות כמו #C וג'אווה.

פורסם
  • מחבר

אז לא קורה משהו מיוחד אם אני עובר על התקן ><"?

כאן הנקודה הבעייתית,אני חושש כשאני מתכנת שאני לא מתכנת בתקן,והתקן הזה זה סוג של חוקים שאסור לי לעבור עליהם או משהו בסגנון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים