עבור לתוכן

סמסונג החלה לנעול את המכשירים שלה לפי אזורים

Featured Replies

פורסם

מן הסתם. מיותר לציין שסמסונג יורה לעצמה ברגל. אני אישית מתכונן להפסיק לקנות סלולריים מתוצרתה, יש די והותר אלטרנטיבות. אני משער שהרבה POWER USERS ינהגו כך.

• תגובות 128
  • צפיות 20.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

בעקבות "הגזרות" של סמסונג אני באופן אישי נגד קניה מכשירים שלהם (עד שהם ישנו את דרכם), אבל מי שנתקע או שסתם חושב לעצמו ש"אחרים ילחמו את המלחמה הזו..."

אחד המפתחים הגדולים ביותר ב- XDA (Chainfire) הוציא אפליקציה שעוקפת את החסימה, מה שהיא עושה זה עורכת את קובץ הרשימה השחורה (רשימת הארצות שחסומות בנעילה האזורית שנמצא ב- CSC) ופשוט מוחקת את כל הארצות משם ואז מעדכנת את המודם ברשימה החדשה. מה שכן, אני בטוח שסמסונג בעתיד תשפר את המנגנון הזה וזה יהפוך להיות פינג-פונג בין סמסונג לבין המפתחים.

ניתן להוריד כאן (בחינם) -

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2470551

מי שרוצה לתמוך במפתח יכול להוריד אותה בגוגל פליי בעלות של כ- 9.5ש"ח.

https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.chainfire.regionlockaway

פורסם

כן, כל הסיפור הזה הוא פארסה אחת גדולה.

אפילו בהכרזות שלהם לגבי ה unlock האוטומטי ברגע שמוכנס סים איזורי הם לא עומדים, לפחות בחלק מהמקרים.

אני לא חשבתי לרכוש סמסונג, אבל אני ימליץ בחום לכל מי ששואל אותי, להימנע מהם ולרכוש משהו אחר.

פורסם

כנראה נדמה להם שהם אפל והקונים שלהם יעשו הכל כמו מטורפי האפל. הם עדיין לא מבינים עד כמה הם אינם.

בתקוווה שיתחילו לראות ובמהרה תזוזה שלילית בין הצפי למכירות. אולי זה קצת ירגיע אותם.

פורסם
  • מחבר

טוב, מסתבר שלסמסונג לא מספיקה הנעילה האזורית, הכירו את Samsung Knox. מערכת שמבטלת האחריות ברגע שנעשה רוט למכשירי S3/N2/S4/N3.

הפעם לא מדובר בקישקוש שמפתחי XDA יכולים לעקוף כמו לאפס את המונה צריבות, והסטטוס של ה- Bootloader (לדברי Chainfire, מי שמספק לנו את הרוט והעלמת העקבות לרוט בשביל לממש אחריות למכשירי סמסונג), זו מלחמת חרמה של סמסונג באלו שרוצים לעשות כל שינוי בתוכנה במכשירים שלה.

http://omegadroid.co/wanted-knox-void-warranty-0x1/

פורסם

ביי ביי סמסונג. מקווה שתסיימו כמו נוקיה.

פורסם

נו, לפחות הם יוכלו להוות דוגמא לחברות אחרות.

מדהימה אותי חוסר היכולת של תאגידים לעשות הקשרים- את מייקרוסופט עם האקסבוקס הורידו לברכיים,

את HTC עם הבוטלואדר הנעול והסוללה שלא ניתנת להחלפה זרקו לאנחות,

והם עדיין בשלהם, חושבים שהם חיים במערכת סגורה של לקוחות שבויים....

אגב, אולי הם יתעוררו בדיעבד, מקווה בשבילם שזה יהיה מוקדם ככל האפשר.

נ.ב- בעידן האינטרנטי, נראה לי שהאסטרטגיה הכי גרועה, זה לעצבן צרכני טכנולוגיה, בגלל היכולת שלהם לייצר הייפ שלילי.

פורסם

אתם חיים בסרט.

כמות "ילדי הפורומים" שבכלל ידעו על המגבלה הזאת, לא כל שכן יטרחו לוותר על סמסונג בגללה - היא אפסית לעומת קהל היעד של סמסונג.

תנו לי לספר לכם משהו שאולי ידהים לכם את הצורה - הרוב המוחץ של לקוחות סמסונג לא יודע מה זאת "קהילת פיתוח", לא החליף רום מעולם, ואפילו לא עשה "רוט" למכשיר שלו.

פורסם

אתה צודק.

אבל... אם האנשים שכן מודעים לנושא, ומבינים שסמסונג הם רוע טהור בכל מה שנוגע לסמארטפונים, יביעו דעה זו בקול גדול, תהיה לכך השפעה ציבורית לא קטנה על האוכלוסיה הכללית.

ובכל מקרה זאת צריכה להיות תגובתם(של אלו שמודעים) לעניין.

פורסם
אתם חיים בסרט.

כמות "ילדי הפורומים" שבכלל ידעו על המגבלה הזאת, לא כל שכן יטרחו לוותר על סמסונג בגללה - היא אפסית לעומת קהל היעד של סמסונג.

תנו לי לספר לכם משהו שאולי ידהים לכם את הצורה - הרוב המוחץ של לקוחות סמסונג לא יודע מה זאת "קהילת פיתוח", לא החליף רום מעולם, ואפילו לא עשה "רוט" למכשיר שלו.

לפי מה שנראה כעת, יש סיכוי טוב שכולם "ירגישו" בעקיפין את המגבלות החדשות.

כדי לפרוץ את מגבלת הסים האיזורי, צריך לשנות קובץ מסוים ולהוסיף שם את כל הארצות בהם המכשיר חסום. וכדי לעשות זאת חייבים רוט, אשר מסיר את האחריות מהמכשיר.

זאת אומרת, שיבוא מקבילי יצטרך לעשות רוט כדי שהמכשיר יעבוד בישראל, ולקחת את כל האחריות על עצמו וללא שום גיבוי אחריות של סמסונג. (גם אם הוא שולח למפיץ שלו בחו"ל)

מה שמאוד יכול להיות שיפגע חזק בהחלטה בכלל ליבא מקבילית, וייקר בפועל את המחירים של מכישירי סמסונג בשווקים.

בנוסף, כן יש השפעה מסויימת של "ילדי הפורומים" על הרכש של שאר האנשים. פעמים רבות אדם לא מבין מתיעץ ומקבל המלצה, שיכול להיות שלא תינתן יותר. כמה חזקה או חלשה השפעה זו על השוק, קשה להעריך.

פורסם
  • מחבר

יכול להיות שהיבואנים ירכשו קודים לפתיחת המכשירים (כרגע יש אתר אחד, רוסי שמספק קודים להסרת המגבלות האזוריות למכשירים אירופאיים בלבד) בעלות של כ- 80ש"ח ויגלגלו את זה ללקוח, ככה האחריות תשמר. עם זה אני לא בטוח שאפשרי להפוך את שפת המכשירים לעברית ללא רוט.

פורסם
אתם חיים בסרט.

קהל היעד של סמסונג יודע כמה מכשיר עולה? אתה באמת חושב שהם ישלמו את המחירים ההזויים שסאני דורשים? ועוד בלי יבוא מקביל שאיכשהו ריסן אותם?

פורסם

מה? אני לא מבין על מה אתה מדבר.

(אתה חושב שישראל מעניינת בכלל את סמסונג? LOL)

פורסם

אני אומר שהמהלך הזה של סמסונג יעניין את הלקוחות בישראל. על זה אנחנו מדברים, לא?

פורסם

אני הגבתי על כל ההערות לגבי זה שסמסונג "לא מבינים שהם חופרים לעצמם קבר", כאילו שה"מרד" של 5 אנשים בפורום מחשבים בישראל באמת מעניין אותם...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים