עבור לתוכן

מבקש המלצות למסך מחשב

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני רוצה לקנות מסך שאותו אוכל לחבר ללפטופ שלי.

בלפטופ שלי יש חיבור HDMI ולכן אני מניח שאני צריך לחפש מסך שתומך בחיבור הנ"ל.

מעבר לזה חשוב לי שהמסך יהיה כמה שיותר נוח לעיניים מכיוון שאשתמש בו במשך שעות רבות ביום לקריאה מרובה של טקסטים (המסך לא מיועד לגיימינג), ולעבודה עם יישומים של תכנות ושל אופיס.

אני לא בטוח לגבי הגודל הרצוי, ופתוח להמלצות.

אין לי מגבלת תקציב כל עוד לדעתכם התמורה שווה את ההפרש במחיר.

תודה

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

18 ימים חלפו ואף לא המלצה אחת? מישהו חברים?

פורסם

אני לא מבין גדול

אבל תתחיל בזה שתגיד איזה גודל אתה מחפש

14-100 אינץ תהיה התחלה טובה

פורסם
  • מחבר

נראה לי ש 19-22, לא יודע מה יהיה יותר נוח בטווח הזה

פורסם

פספסו את הדיון שלך כנראה. :)

בכל אופן, הגודל המומלץ היום הוא "23 (מבחינת עלות/תועלת). יש כמה מסכים מומלצים שתוכל לראות בשוטטות בדיונים בפורום. ההמלצה הנפוצה היא הDELL U2312HM.

את המחשב הנייד אפשר לחבר עם מתאם HDMI/DVI פשוט ; לא חייבים מסך עם כניסת HDMI.

פורסם
  • מחבר

תודה, יש לי כמה שאלות -

1. האם מבחינה בריאותית אין בעיה עם מסך רחב? זה לא יכול לעייף יותר את העיניים שהן צריכות לזוז ימינה ושמאלה בגלל גודל המסך?

2. אני צריך מסך בעיקר לשימוש "משרדי", הרבה קריאה של טקסטים, אילו תכונות אמורות להיות למסך שהכי יתאים לכך (למשל קצב רענון, או שזה קשור יותר למשחקים וסרטים?)?

3. מה זה תאורת LED אחורית? ומה האופציה האחרת?

4. קראתי בביקורת בזאפ שהמסך הנ"ל מופץ גם עם גרסאות חומרה ישנות שמתפקדות פחות טוב, מישהו מכיר את הנושא הזה ויודע כיצד אני אדע מראש אם המסך שאני קונה הוא עם הגרסה העדכנית והטובה ביותר?

תודה!

פורסם

1) באופן כללי - לא. כל עוד גודל המסך ומרחק הישיבה מותאמים כמו שצריך.

2) אין ממש קשר. כל המסכים המומלצים יתאימו לדרישות האלה. קצב רענון לא משמעותי לעבודה משרדית, כי בכל מקרה אין ריצוד במסכי LCD.

3) תאורת LED אומר שהמסך מואר ע"י נורות LED קטנות (במקום נורות פלורסנט גדולות). זה גם לא ממש משנה. יש יתרונות לא מהותיים לפה ולשם, אבל כמעט לא מייצרים מסכים עם תאורת פלורסנט יותר.

4) זה שטויות. אף אחד לא יודע מה ההבדלים בין הגרסאות ומי שטוען שהוא יודע סתם מקשקש.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, ואין לו בעייה של בהירות גבוהה מדיי כמו שמישהו טוען בביקורת הזו באמאזון?

http://www.amazon.com/review/R2J4OHKQSM8KO8/ref=cm_cd_pg_pg2?ie=UTF8&asin=B005LN1JEC&cdForum=Fx17Z2G1FFXGR4K&cdPage=2&cdThread=Tx3UPM3313XV70R&store=pc#wasThisHelpful

(אני אישית מעדיף לעבוד עם בהירות וקונטרסט נמוכים יחסית)

פורסם

לא יכולה להיות בעיה כזו. תמיד אפשר להוריד בהירות גם ל0, או באמצעות שליטה על ערוצי הצבע בנפרד, או באמצעות דרייבר כרטיס המסך.

פורסם

רגע, רגע, רגע, רגע!!! הרי אני בעצמי התלוננתי על בהירות גבוהה. אם אני מבין נכון את דרך הפעולה של המסכים, הורדה של ערוצי הצבע גורמת לפגיעה בספקטרום הצבעים שהמסך מציג, מה שלא יקרה אם מראש ניתן יהיה לשלוט על בהירות המסך. לפותח הדיון, לי המסך היה בהיר מדי אך לשמחתי בעת הכיול הגעתי להגדרות שמתאימות לי ולא בהירות מדי. במקרה הגרוע מכל, אתה תמיד יכול להשתמש בתוכנת dimmer אשר נותנת תוצאות לא רעות (יש לה כמה באגים עם וינדוס 7 אשר אמורות להפתר בקרוב)

פורסם

הורדה של ערוצי הצבע עשויה לפגוע בספקטרום, ועשויה לא. זה תלוי במימוש.

הורדה של הבהירות עשויה לפגוע בספקטרום, ועשויה לא. זה תלוי במימוש.

הורדה של הניגודיות עשויה לפגוע בספקטרום, ועשויה לא. זה תלוי במימוש.

יש גם מסכים שמראש מציגים הפרדת צבעים טובה יותר מאחרים.

כמו כן, יש אופציה לשלוט על כל אלה בדרייבר של כרטיס המסך. לא צריך תוכנות "דימר" מיוחדות.

יש אתרים כמו lagom.nl שמאפשרים לבצע בדיקות לספקטרום המוצג (כלומר לוודא שצבעים שונים נראים לך כשונים ולא מתמזגים). אפשר ומומלץ לשחק עם הגדרות תוך כדי בדיקה כזו, כדי להגיע למצב אופטימלי.

פורסם

ככל הידוע לי בדרייברים של AMD אין את האופציה לשלוט על בהירות..

פורסם

אפילו באפשרויות המוגבלות של דרייבר ענתיקה של Mobility Radeon לWindows XP יש אפשרות כזו. קשה לי להאמין שבדרייברים מודרניים אין.

פורסם

שוב, לא שאני יודע

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים