עבור לתוכן

סייר WINDOWS קורס בזמן העתקה, הדבקה או מחיקת קבצים

Featured Replies

פורסם

המקרה התחיל לפני לא מעט זמן, המחשב חדש יחסית וזאת לא בעיית חומרה ב-99%.

מערכת הפעלה היא WIN8 64bit.

אני מנסה לארגן את התמונות שלי בתיקיות, אבל כל הזמן סייר חלונות קורס ללא הודעת שגיאה ואז משחזר את עצמו (בלי להודיע כלום).

אין לי קצה חוט, ניסיתי לעשות את כל הפעולות שעלו לי לראש, אבל כלום לא עזר (בלי שגיאה אין הרבה מה לעשות).

אשמח לעזרה בנושא.

פורסם

יש קבצי וידאו בתיקיות האלה ?

פורסם

את האמת אין לי שום רעיון לפתרון הבעיה שלך אבל יש לי תחליף לסייר שאתה מוזמן לנסות Total Commander.

פורסם

מכיר את Procmon? ניסית להסתכל בו מה קורה בזמן הקריסה?

באופן כללי, קריסות של explorer.exe בזמן התעסקות עם קבצים בד"כ נובעות או מאיזה shell extension כושל או מ-codec כלשהו ש-explorer מנסה להשתמש בו בשביל תצוגה מקדימה.

אם התקנת משהו כזה לאחרונה, נסה להסיר ולראות אם זה עוזר.

נערך על-ידי ThePorscher

פורסם

איוון אם יש קבצי וידיאו שמקריסים מה אפשר לעשות כדי למצוא את הקודק הסורר?

פורסם
  • מחבר

רק תמונות, אין קבצי וידאו.

מכיר את Procmon? ניסית להסתכל בו מה קורה בזמן הקריסה?

באופן כללי, קריסות של explorer.exe בזמן התעסקות עם קבצים בד"כ נובעות או מאיזה shell extension כושל או מ-codec כלשהו ש-explorer מנסה להשתמש בו בשביל תצוגה מקדימה.

אם התקנת משהו כזה לאחרונה, נסה להסיר ולראות אם זה עוזר.

מה התוכנה עושה?

התקנתי היום K-LITE כי אמרו שזה יכול לפתור את הבעיה, ומחקתי את התוכנה של התפוח (QuickTime), אבל זה לא עזר, ביצעתי בדיקה לקיבצי המערכת, ניקויי רגיסטרי וכו... כלום לא עוזר.

פורסם

לא מתעסק בחיפוש קודקים. אני מבטל תצוגה מקדימה של וידאו.

בחלונות 7 זה בתמונה. כנראה גם ב 8 .

באפשרויות תיקיה - לסמן שם V .

בטל ונסה שוב.

פורסם
  • מחבר

אני עושה את מה ש-IVAN אמר ואז אני יבדוק את מה ש-ThePorscher אמר.

נערך על-ידי OR2OOO

פורסם
התקנתי היום K-LITE כי אמרו שזה יכול לפתור את הבעיה, ומחקתי את התוכנה של התפוח (QuickTime), אבל זה לא עזר, ביצעתי בדיקה לקיבצי המערכת, ניקויי רגיסטרי וכו... כלום לא עוזר.

K-LITE (מלבד היותה לא מומלצת באופן כללי) היא חבילת קודקים לוידאו בלבד אאל"ט, ולכן אם אין קבצי וידאו בתיקיות שבהן יש קריסה, לא סביר שזה יעזור. כנ"ל לגבי QuickTime.

מה התוכנה עושה?

כלי monitoring מאוד חזק. אפשר לראות בו פחות או יותר כל דבר שקורה במערכת.

הוא יכול להיות קצת מציף בפרטים, אבל אם יודעים להשתמש בו כמו שצריך, זו הדרך הבטוחה והכי פשוטה להגיע ישר לשורש של בעיות כאלה. זה ממש קלאסי.

לא מזמן מישהו קישר פה בפורום להרצאה של מארק רוסינוביץ': http://channel9.msdn.com/Events/TechEd/NorthAmerica/2013/WCA-B306#fbid=HH94OA1XImE

הוא מסביר שם בצורה ממש יפה (בין היתר) איך להשתמש ב-Procmon כמו שצריך ולפתור בעזרתו בעיות כאלה ממש בקלות. אמנם היא שעה וחצי, אבל זו הרצאה חובה לכל מי שרוצה לדעת איך פותרים בעיות בווינדוס. גם אני ממליץ עליה בחום.

נערך על-ידי ThePorscher

פורסם
  • מחבר

טוב, מה ש-IVAN כתה לא עזר אני עובר לאפשרות הנוספת.

- - - תגובה אוחדה: - - -

חוץ מלחנוק את הקשיח אני מקווה שהיא תעזור..

היא רצה עכשיו, תגיד לי מה להעלות בקריסה הבאה.

פורסם

במציג האירועים ניתן לראות אם נרשמה הבעיה.

PROCMON ממש לא בשביל משתמש ביתי מצוי. צריך דוקטורט לתוכנה ודוקטורט לחלונות.

יש בה הכל וזו הבעיה שלה.

פורסם
  • מחבר

^ להשתמש בתוכנה או לא?

לא מצאתי על זה כלום במציג האירועים, להעלות תמונה?

פורסם

תמונה של מה ? של אין אירועים ?

במציג אירועים לא כל כך פשוט לחפש ולמצוא משהו.

אפשר לחפש שם לפי השעה של הבעיה ולקרוא תוכן של כל האירועים באזור הזמן.

פורסם

Procmon מאוד טובה בלעזור לך לחפש מחט בערימת שחת (שוב, אם יודעים איך להשתמש בה).

הבעיה היא שערימת השחת הזו היא ממש עצומה. כמה שניות של capture על המחשב שלי יצרו קובץ לוג של 40 מגה.

לכן להעלות את זה לאנשהו כדי שמישהו יסתכל על זה זו אופציה, אבל עדיף לך בהרבה ללמוד איך להשתמש בה ולחפש את המחט בעצמך.

כמה טיפים בסיסיים:

אם אתה יכול לשחזר את הקריסה, תתחיל את ה-capture ממש לפני הקריסה ותעצור אותו ממש אחרי. כך תחסוך מעצמך כמה שיותר רעש לפני ואחרי.

נסה קודם כל לפלטר על פרוסס בשם explorer.exe ונסה לזהות את רגע הקריסה במצב הזה. אם זיהית, תסתכל מה explorer.exe עושה בדיוק לפני זה, ותראה אם זה כולל התעסקות באיזשהו dll חיצוני. אם מצאת משהו כזה, מכאן הדרך להבנה של מה זה ואיך להסיר את זה היא בד"כ קצרה.

אם זה לא עוזר, יש עוד המון דברים יותר מתקדמים לעשות עם Procmon, אבל בשביל זה באמת כדאי שפשוט תראה את ההרצאה שקישרתי אליה מקודם.

במציג האירועים ניתן לראות אם נרשמה הבעיה.

PROCMON ממש לא בשביל משתמש ביתי מצוי. צריך דוקטורט לתוכנה ודוקטורט לחלונות.

יש בה הכל וזו הבעיה שלה.

כמו שאמרתי מקודם, אני מסכים ש-Procmon יכולה להציף בפרטים.

אני לא מסכים שצריך דוקטורט במשהו בשביל להשתמש בה. כל מה שצריך זה להכיר איך לעבוד איתה, ובשביל זה מספיקה אפילו ההרצאה הנ"ל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים