עבור לתוכן

ייעוץ בנושא מעבד למחשב גיימינג (I5 VS I7)

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

הקישור שהבאת מדבר על גירסאות ה K שהם overclocked, אולי זה בעיה שקיימת רק בגירסאות הרגילות של המעבדים?

כי יש שפע של benchmarks ברשת שמראים קשר ישיר בין ht לירידה בביצועים של משחקים מסויימים לעומת המקבילה שלהם בלי ht.

פורסם

זה לא מוכיח שאני טועה..

- - - תגובה אוחדה: - - -

עדיין אין ל-I7 היתרון ממשי (במשחקים) על I5, כנראה שגם לא יהיה.

רוב ההבדלים (שגם ככה מינימליים) הם בגלל התדר של ה-I7 שבדרך כלל מעט גבוהה מ-I5.

נערך על-ידי OR2OOO

פורסם

אין קשר לסדרות K שמאפשרות אוברקלוק כי כל הדיון לגבי HT נעשה כאשר כל שאר התנאים שווים (מהירות שעון בפרט)

לגבי העובדה שיש ביקורות סותרות -

להבנתי - השאלה שצריך לשאול איננה האם משחק כזה או אחר מנצל "HT" - אלא האם משחק כזה או אחר עושה שימוש ביותר מ-4 ליבות

כאשר מדובר בכפולי ליבה, תוספת של ליבות וירטואליות באמצעות ריבוי נימים HT משפר ביצועים חד משמעית.

כאשר מדובר במרובעי ליבה זה תלוי במשחק או האפליקציה. נראה לי שהיום (שים לב לתאריכי הביקורות) אפשר למצוא לפחות משחק אחד שעושה שימוש ביותר מ-4 ליבות.

אפשר להניח שעם חלוף הזמן גם משחקים יעשו שימוש ביותר מ-4 ליבות. כמובן שלא ניתן לדעת מתי משום הנבואה ניתנה לשוטים.

יחד עם זאת, מכיוון שבחודשים הקרובים יוצאות קונסולות משחקים שיהיו מבוססות על 8 ליבות פיזיות (וכמובן שלא ניכנס כרגע להבדלים בין הליבות שם לליבות של אינטל לנייחים), ייתכן שיתברר שבליבות הוירטואליות של ה-i7 יש תועלת לא מבוטלת (בדומה לתועלת שנמצאה באותו מעבד i3).

כדאי לקרוא בעיון את הביקורות.

פורסם

^ אפשרי, אבל לא סביר.

פורסם
  • מחבר
אין קשר לסדרות K שמאפשרות אוברקלוק כי כל הדיון לגבי HT נעשה כאשר כל שאר התנאים שווים (מהירות שעון בפרט)

לגבי העובדה שיש ביקורות סותרות -

להבנתי - השאלה שצריך לשאול איננה האם משחק כזה או אחר מנצל "HT" - אלא האם משחק כזה או אחר עושה שימוש ביותר מ-4 ליבות

כאשר מדובר בכפולי ליבה, תוספת של ליבות וירטואליות באמצעות ריבוי נימים HT משפר ביצועים חד משמעית.

כאשר מדובר במרובעי ליבה זה תלוי במשחק או האפליקציה. נראה לי שהיום (שים לב לתאריכי הביקורות) אפשר למצוא לפחות משחק אחד שעושה שימוש ביותר מ-4 ליבות.

אפשר להניח שעם חלוף הזמן גם משחקים יעשו שימוש ביותר מ-4 ליבות. כמובן שלא ניתן לדעת מתי משום הנבואה ניתנה לשוטים.

יחד עם זאת, מכיוון שבחודשים הקרובים יוצאות קונסולות משחקים שיהיו מבוססות על 8 ליבות פיזיות (וכמובן שלא ניכנס כרגע להבדלים בין הליבות שם לליבות של אינטל לנייחים), ייתכן שיתברר שבליבות הוירטואליות של ה-i7 יש תועלת לא מבוטלת (בדומה לתועלת שנמצאה באותו מעבד i3).

כדאי לקרוא בעיון את הביקורות.

באמת סיננתי בגוגל לפי תאריך, ונראה שדפים בנושא מהחודש האחרון כולם משקפים את מה שאמרת - שהמשחקים החדשים ככל הנראה ישתמשו ב HT בצורה חכמה ועדיף להשקיע על זה.

מה שכן בכל מקום זה סוייג באמירה של "תשקיע על I7 רק אם יש לך תקציב מספיק כדי לא להתקמצן על ה GPU, שכן זה הכי קריטי".

ה GPU שלי יהווה צוואר בקבוק?

פורסם

כדאי שתפנה את השאלות האלה למומחים בפורום מפרטים.

הם יוכלו לבנות לך מפרט מאוזן בהתחשב בתקציב והצרכים שלך.

צוואר הבקבוק ברוב הכמעט מוחלט של המקרים הוא כרטיס המסך, ואני מודה שמאוד הופתעתי לקרוא את זה:

The team is also keen to emphasise that the 150MHz boost to CPU clock speed is actually a whole lot more important than many believe it is.

"Interestingly, the biggest source of your frame-rate drops actually comes from the CPU, not the GPU," Goosen reveals. "Adding the margin on the CPU... we actually had titles that were losing frames largely because they were CPU-bound in terms of their core threads. In providing what looks like a very little boost, it's actually a very significant win for us in making sure that we get the steady frame-rates on our console."

מפה: http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-vs-the-xbox-one-architects

שים לב שמדובר שם על שיפור כוח העיבוד באמצעות העלאה של מהירות השעון ולא ע"י תוספת ליבות פיזיות/וירטואליות.

פורסם

מה מפתיע בזה?

פורסם

השיפור בכוח העיבוד של מעבד יהיה בעיבוד מקבילי. ביצועי ליבה אחת מתקרבם לקצה גבול היכולת הפיסיקלית, קצב השיפור בליבה בודדת הולך וקטן. הדרך היחידה להוסיף כוח עיבוד באותה מעטפת הספק הוא בריבוי ליבות ותוכנות שיודעות לנצל זאת.

תוכנות מודרניות ומשחקים חדשים לא "עוברים אופטימיזציה לHT" אלא פשוט מנצלות באופן יעיל יותר את משאבי המחשב, קרי - ליבות.

זאת הסיבה שיש משחקים מודרניים (למשל קרייסיס 3) שבהם FX-6300 משתווה ל i5-3570. הסיבה פשוטה, יש לו עוד שתי ליבות (אמנם חלשות יותר אבל עוד שתיים)

זאת הסיבה שבאותם משחקים המעבדים החזקים ביותר הם דווקא מעבדי i7 אקסטרים (בעלי 12 נימים) ומיד אחריהם הFX המתומנים של AMD

הנה שתי דוגמאות:Crysis-3-Test-CPUs-VH-720p.png

Crysis3-CPU.png

פורסם

ה-I5 עדיין יצא עדיף על פני ה-8350.

משושים זה סיפור אחר.

פורסם
  • מחבר

אני שמח שסיפקתי לכם פלטפורמה לדיון, אבל שורה תחתונה:

בהנחה שיש לי את התקציב, האם עדיף לי להשקיע את ה500 שקל הנוספים על ההבדל בין i5 ל i7 (שהוכח כאן שקיים, וכנראה במשחקים החדשים רק יגדל), או שעדיף לי לחסוך אותם/להשקיע על GPU?

פורסם

ליינוס *bow*

פורסם

תחסוך במעבד ואת ההפרש תשקיע בכרטיס גרפי. תקבל ביצועי משחק עדיפים וזה בטוח במליון אחוז

עריכה:

("המחזק" שבהודעה הבאה הוא רק על השורה הראשונה)

הכלל הפשוט הוא:

בהינתן אותו כרטיס גרפי, ההבדלים בין המעבדים קיימים אך הם זניחים ולא מורגשים. מאידך עם שידרוג כרטיס גרפי ההבדלים כבר לא זניחים ובהחלט מורגשים.

זאת הסיבה שבגיימינג על APU הA10 עדיפים משמעותית על כל i7 כי הכרטיס הגרפי בA10 חזק יותר.

נערך על-ידי בור ועם הספר

פורסם

^

:jafafa:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים