עבור לתוכן

ייעוץ בנושא מעבד למחשב גיימינג (I5 VS I7)

Featured Replies

פורסם

* אני יודע שהפוסט ארוך, אני מנסה לספק תיאור כמה שיותר מעמיק ומדויק של הבעיה שלי, כדי לא להתפזר על כל הנושא המטורף של מעבדים וביצועים, תודה על הסבלנות.

היי,

לא מזמן קיבלתי מפרט פה בפורום למחשב גיימינג.

המפרט שניתן לי הוא זה: http://www.tms.co.il/preview/spec/eyutbwxs

עדיין לא קניתי אותו.

לאחר התייעצות עם חבר של אמא שלי (שנשמע שהוא מבין בנושא) החלפתי את המעבד ל Intel Core i7 4770 3.5Ghz (3.9Ghz Turbo) LGA1150 Tray במחיר של 500 שקל יותר, מתוך הנחה שהמחשב הזה יחזיק לי עוד זמן ויריץ משחקים בטווח הרחוק יותר.

עכשיו נתקלתי בהרבה מקומות ברשת שבהם אומרים שה Hyper Threading של ה I7 לא עוזר למשחקים - ולמעשה או שהוא לא משפיע או שהוא משפיע לרעה (למשל את הביצועים של Arma הוא מוריד ב10% לפי מה שקראתי).

האם יש אמת בטענות האלה, ואכן המעבד I7 פוגם בביצועים של גיימינג?

או שמדובר בפאקים של מערכות הפעלה ישנות שלא מצליחות לעבוד עם ה hyper threading?

ישנם דעות קיצוניות כמו פה שאומרים בכלל שהמעבדים של intel לא טובים לגיימינג וצריך ללכת על AMD.

האם זה נכון?

במידה וזה אכן המעבד - אני יכול לחזור ל i5 שהמליצו לי, אבל השאלה שלי היא האם הוא יריץ לי נורמלי גם משחקים שיצאו עוד שנה-שנתיים?

כמו שניתן להבין אני מוכן להשקיע עוד קצת על מעבד שיביא לי תוצאות טובות לאורך זמן, אז אני פתוח להצעות בטווח המחירים של ה i7.

ממש תודה,

אבי.

נערך על-ידי avrahams1

פורסם

יש אמת בטענות, טכנולוגיית ה-HT לא מנוצלת במשחקים, ו-I5 ייתן את אותם הביצועים בדיוק.

דעות קיצוניות - מופרך ואף הפוך, ברוב המקרים אינטל עדיפים על AMD בייחוד במערכות בתקציבים בינוניים ומעלה, משום שהביצועים פר ליבה משמעותית טובים יותר, ומחיר AMD בארץ לא מספיק אטרקטיבי ביחס לביצועים.

אני ושאר חברי הפורום לא נביאים, אנחנו לא יודעים מה ייצא עוד שנתיים ומה תהינה הדרישות. יכולה להיות התקדמות משמעותית בניצול משחקים (לא סביר) או התקדמות איטית יחסית.

תראה, לפני שנה בערך קניתי מעבד 2500K, עדיין מריץ בגאון כל כותר עתיר גרפיקה. מה שמשפיע זה כרטיס המסך יותר מהכל, הבדלים מזעריים בין מעבדים שונים.

פורסם
  • מחבר

למיטב הבנתי ה k אומר שזה מיועד ל OC נכון?

אני לא מבין בזה יותר מדי, אז אני לא הולך להתעסק עם הדברים האלה.

אז לחזור ל i5 שהציעו לי, או שיש לך אלטרנטיבה טובה יותר?

עריכה:

(אני יודע שזה לא שייך לפורום הזה, אבל זה המשך ישיר לדיון.)

במידה ואני חוזר למעבד הקודם, האם שווה לי להשקיע על כרטיס מסך טוב יותר על חשבון ה500 שקל ש"חסכתי" על המעבד?

כתבת שזה הדבר שהכי משפיע.

נערך על-ידי avrahams1

פורסם

תחזור ל-I5.

פורסם
  • מחבר

ערכתי את התגובה הקודמת אבל הגבת מהר מדי (צרות של עשירים ;))

כדאי לי להשקיע על כרטיס מסך טוב יותר על חשבון ה500 שקל ש"חסכתי" על המעבד?

אני שואל מאחר שכתבת שהכרטיס מסך הוא החלק הקריטי.

פורסם

בהחלט.

פורסם

לגיימינג הרכיב המשמעותי ביותר הוא הכרטיס הגרפי

צדקו מי שאמרו לך שעבור גיימינג 4770 לא נותן יתרון על פני i5

טעו מי שאמרו לך שמעבדי AMD לא טובים לגיימינג, הם טובים מאד כמו האחרים.

עבור גיימינג המעבד כמעט חסר משמעות. כל מעבד מרובע ליבות (אמיתיות, תת-ליבות או וירטואליות) מודרני יהיה מספיק לגיימינג. מה שיקבע בסופו של דבר הוא הכרטיס הגרפי שלך.

אתה יכול:

- לרדת במחיר המעבד, לקנות FX-6300 ובהפרש (המשמעותי) שיישאר להשקיע בכרטיס הגרפי. ככה תקבל מערכת משחקים מעולה.

- להישאר עם ה i5 אבל לחסוך, כלומר לקחת זול יותר (לוותר על OC וכו') את ההפרש להשקיע בכרטיס גרפי.

בכל מקרה הi7 הוא מיותר אלא אם אתה רוצה לקבל יותר ביישומים בהם HT עוזר. בגיימינג HT לא עוזר

פורסם
  • מחבר
לגיימינג הרכיב המשמעותי ביותר הוא הכרטיס הגרפי

צדקו מי שאמרו לך שעבור גיימינג 4770 לא נותן יתרון על פני i5

טעו מי שאמרו לך שמעבדי AMD לא טובים לגיימינג, הם טובים מאד כמו האחרים.

עבור גיימינג המעבד כמעט חסר משמעות. כל מעבד מרובע ליבות (אמיתיות, תת-ליבות או וירטואליות) מודרני יהיה מספיק לגיימינג. מה שיקבע בסופו של דבר הוא הכרטיס הגרפי שלך.

אתה יכול:

- לרדת במחיר המעבד, לקנות FX-6300 ובהפרש (המשמעותי) שיישאר להשקיע בכרטיס הגרפי. ככה תקבל מערכת משחקים מעולה.

- להישאר עם ה i5 אבל לחסוך, כלומר לקחת זול יותר (לוותר על OC וכו') את ההפרש להשקיע בכרטיס גרפי.

בכל מקרה הi7 הוא מיותר אלא אם אתה רוצה לקבל יותר ביישומים בהם HT עוזר. בגיימינג HT לא עוזר

מה שאני רוצה לעשות זה לקחת את ה i5 החדש ביותר שהם מציעים שם, שהוא ה i5 4670.

אני מהסס לקחת מעבד פשוט כמו שהצעת מאחר וכמו שאמרתי, אני רוצה שהמחשב הזה יחזיק לי לזמן סביר, ואני לא רוצה לחזור על הטעות של להתפשר על חלקים סבירים ואז להתחרט על זה.

בהינתן המפרט שהבאתי למעלה עם השינוי של ה cpu, איזה כרטיס מסך היית בוחר במקום מה שהוא בחר (ה sparkle geforce GTX760 2GB)?

הכרטיס מסך הנוכחי עולה 1080, אני לא מעוניין לעלות מעל 1300-1400 גג.

תודה, אבי.

נערך על-ידי avrahams1

פורסם

הGTX760 יהיה הבחירה הכי משתלמת במחיר כנראה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי.

שאלה אחרונה - האם זה טעות מבחינתי לבחור את המעבד i5 הכי טוב?

פירטתי למעלה למה אני עושה את זה, ואני לא מחפש תגובות בסגנון של "זה בחירה שלך, זה כסף שלך וכ'ו", אני מחפש חוות דעת מקצועית האם זה overkill או לא ביחס לשאר המפרט?

פורסם

^ נכון,

פותח הת'ראד יוכל לקחת את גרסאת הגיגהבייט המגיעה עם קירור משופר ושקט משמעותית, זה השדרוג היחיד לכרטיס בטווח הזה.

או שאולי להוסיף SSD שישפר את חווית השימוש במחשב בעשרות מונים.

הסמסונג 840 בנפח 120GB יכול להיות בחירה טובה.

עריכה:

זו לא טעות, ההבדל בין ה-I5 הוא לא גדול לא במחיר ולא בתדר. אם אתה רוצה לחסוך את ה-100 ש"ח האלה, לא יהיה הבדל ביצועים.

קח את ה-4570, ישתלם יותר.

נערך על-ידי Ymac

פורסם
יש אמת בטענות, טכנולוגיית ה-HT לא מנוצלת במשחקים, ו-I5 ייתן את אותם הביצועים בדיוק.

זה לא מדוייק.

HT כן משפרת ביצועים כשמדובר בכפולי ליבה.

לכן יותר נכון לומר שה-HT שבמעבדי i7 לא מביא כיום לשיפור ביצועים לעומת מעבדי i5, משום שהם ממילא מרובעי ליבות ומשחקים כיום לא מנצלים יותר מ-4 ליבות. היה דיון בנושא בעבר, יש שם הפניות למאמרים ומבחני ביצועים.

פורסם

השיפור הוא בעיקר בגלל התדר וסט פקודות.

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם.

במידה ומעניין אתכם (כנראה שלא) אני אשדרג לגירסה החדשה של ה i5 - מאה שקל לכאן או לכאן עדיף לקחת את היותר טוב.

לגבי ה SSD - אני כבר חורג מהתקציב, וזה 500 שקל לכונן הכי פשוט, אבל תודה על ההצעה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים