עבור לתוכן

חיבור מודם ראוטר (DSL-2650U) לראוטר

Featured Replies

פורסם

שלום,

ברשותי ראוטר מודם סטנדרטי חינמי של בזק, D-Link DSL 2650U, אשר (למיטב הבנתי) אינו תומך ברשת אלחוטית מתקן N, בה אני .... חושק :silly:.

חשבתי שבמקום ללכת לבזקסטור ולקנות\לחכור ראוטר מודם חדש, אני יכול פשוט לקנות ראוטר חדש ומומלץ, ולחברו לראוטר מודם הקיים. אני קצת מהסס כי המודם הנוכחי הוא גם ראוטר?

אם זה אפשרי, אשמח לקבל הפנייה למדריך (הסבר גם יתקבל בברכה!) שמתאר את החיבורים והשינויים בהגדרות שיש לבצע, מחיפושי לא הצלחתי למצוא אחד.

תודה מראש!

פורסם

קודם כל זה לא חינם, זה חיוב/זיכוי ושדרוג בבזק סטור יהיה לך שוב בחיוב/זיכוי ואם תתנתק מהם תצטרך לשלם עליו.

מה הסיבה שאתה רוצה להחליף ראוטר? בעיקרון זה אפשרי, אבל לא תמיד נחוץ.

פורסם

היי thewhiteark,

ניתן לבטל את אופציית הראוטר במודם של בזק, אך לדעתי אם כבר אתה מתכוון לרכוש ראוטר, באפשרותך לרכוש מודם-ראוטר תקן N מבזק או מכל חנות מחשבים ולחבר אותו במקום המודם-ראוטר הנוכחי.

ליאור

פורסם
  • מחבר

Illectronic - אני גר בבית קטן עם 2 קומות, עם קירות מבטון, והראוטר\מודם נמצא למטה. למעלה יש קליטה, אך לא מדהימה, ובמיוחד לא כזו שמאפשרת סטרימינג של תכני HD. אני מקווה שרשת אלחוטית מתקן n (או פשוט ראוטר יותר חזק) תשפר את חווית הגלישה בכל הבית (שוב, קירות בטון) ובמיוחד בסלון בקומה למעלה.

וכן, אני מודע למודל הנפלא של חיוב-זיכוי, ולכן אני מעדיף לקנות ראוטר או ראוטר-מודם מחנות פרטית במקום להרגיש כבול לחברה מסויימת.

Lior012Smile - קראתי שאם אפשר, עדיף שיהיה מודם בנפרד וראוטר בנפרד, ולכן חשבתי שעדיף כבר לקנות רק ראוטר ולהשתמש בו, במיוחד כי אין לי שום בעיות עם המודם הנוכחי. כמובן שאם זה לא נכון אשמח להארה.

וכמובן, תודה רבה על התגובות

פורסם
  • מחבר

שלום וסליחה על הבאמפ,

החלטתי לרכוש ראוטר חדש, את D-Link DIR-645 בעקבות הביקורת החיובית בנטצ'יפ ובגלל שאני מעוניין להגדיל את הטווח המוגבל בבית.

אך לפני הרכישה אני רוצה לוודא שאני אכן יודע לנטרל את חלק הראוטר ב DSL-2650U ולהגדיר את ה- DIR-645.

חיפושי בנושא העלו בעיקר חרס - הבנתי שצריך לשים את הראוטר\מודם על bridge mode (בהגדרות המודם יש Wireless Bridge, לא בטוח אם זה אותו דבר), ואז.... לחבר את הראוטר ולאלתר?

אם למישהו יש ניסיון במודם\ראוטר הספציפי הזה, או הוראות כלליות על מה צריך לעשות\איפה אפשר לקרוא על הנושא, אז אשמח, ותודה.

פורסם

לא בטוח שהוא ייתן לך את מה שאתה מחפש.

חיבור אלחוטי בבית עם קירות מבטון ובקומה אחרת יכול להיות בעייתי עם כל נתב.

אם החשמל בבית הוא חד-פאזי, נראה לי שהומפלאג יהיה פתרון טוב.

אם יש דרך להעביר כבל לקומה למעלה תוכל להגדיר נקודת גישה בקומה השניה.

- - - תגובה אוחדה: - - -

לא בטוח שהוא ייתן לך את מה שאתה מחפש.

חיבור אלחוטי בבית עם קירות מבטון ובקומה אחרת יכול להיות בעייתי עם כל נתב.

אם החשמל בבית הוא חד-פאזי, נראה לי שהומפלאג יהיה פתרון טוב.

אם יש דרך להעביר כבל לקומה למעלה תוכל להגדיר נקודת גישה בקומה השניה.

פורסם
  • מחבר

אכן, בטון זה בעייתי, אבל אין שום מצב להעביר כבל למעלה, וניתקלתי בפתרון של הומפלאג אבל הדירה היא בבניין ישן ולפי מספר הפעמים שהפיוז קופץ אני לא בטוח שרשת החשמל היא התשתית הכי איתנה (להבנתי זה משפיע על איכות פלט ההומפלאג?). בכל מקרה לא מדובר על הוצאה של כמה אלפי שקלים, במקרה הכי גרוע השתדרגתי לרשת n, מה גם שאני גם מתכנן להזרים מדיה בקומת הנתב.

בכל מקרה, נראה לי אזמין, אחבר ואעדכן אם הקליטה באמת השתפרה :)

תודה על התגובה, ואם יש לך טיפים\מדריך על חיבור ראוטר לראוטר\מודם, הוא יתקבל בברכה

פורסם

יש פה קישור שמסביר איך להפוך 2760U למודם, זה אותו דבר גם עם הנתב שלך.

http://forum.dlink.co.il/viewtopic.php?f=10&t=1352

אגב אתה יכול אם אתה מעוניין להצטרף ל bezeq frree wifi בחינם ואז הם יחליפו לך נתב בחינם(ולא בחיוב זיכוי) לאחד הדגמים שתומכים בשירות, הבונוס שהוא יהיה תקן N.

בכל מקרה לא בטוח זה יעזור לך לבעיית הקליטה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים