עבור לתוכן

I5 4570 בן 3 חודשים שנוסה לעשות לו OC. מה זה מחיר סביר ביד 2?

Featured Replies

פורסם

80% ממחירו?

70%?

תודה.

למה? מה הסיכונים כאן בעצם?

• תגובות 34
  • צפיות 4.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

הממ...

בוא ניקח WORST CASE SCENARIO- התחילו בתהליך וישחקו איתו כמה ימים כאשר באותם ימים הוא עמד בטמפ' גבוההות מאוד ואני מניח שבמתחים שונים.

יש לך יותר נסיון בOC אז אני בטוח שתוכל לחשוב על משהו גרוע יותר.

יחד עם זאת, האחריות קיימת לעוד שנתיים פלוס.

פורסם

כל מי שקונה מחשב/מעבד משומש לוקח סיכון - הוא לא יודע מה ההיסטוריה של המעבד (האם היו איתו בעיות בעבר), האם בוצע OC כלשהו ובפרט האם הוסיפו לו מתח. הסכנה היא שביצעת OC, נתת למעבד מתח גדול מדיי וקיצרת לו משמעותית את תוחלת החיים שלו. בתור קונה פוטנציאלי (לדוגמא בלבד, אני כרגע לא קונה מעבד) אני חייב להניח שכן, ולכן גם אם תגיד שהמעבד הוא בן יום אחד ושלא עשית לו OC אני לא אשלם לך את המחיר המלא שלו. על 70% או 80% מהמחיר המקורי יש על מה לדבר. כמובן שבאופן כללי המחיר יורד ככל שזמן האחריות שנותר לו קטן וככל שיוצאים דגמים חדשים יותר לשוק.

אני מציע לך להתחיל במחיר של 80% ממחיר השוק ואז במשא ומתן על המחיר תסכים לרדת קצת למחיר שמקובל עליך...

פורסם

הלא סתם שאלתי איך, זה מעבד נטול יכולת המהרה. הדבר הכי קרוב להמהרה שלו זה 5 אחוזים עלובים שבקושי יהיו יציבים. זה לא מעבד K.

פורסם
  • מחבר

אני הקונה.P:

מנסה להבין למה אני נכנס, ואיזה מחיר לשלם...

תודה רבה על ההודעה שלך!

קיצור חיים בגלל מתח מוגבר, אוקיי זה קצת מעלה חשש.

לדעתך 80% זה מחיר הוגן לקונה או שזה קצת יקר? להתעקש על 70% ואם לא- לקנות חדש?

כאמור האחריות היא לכמעט שלוש שנים (שנתיים פלוס).

- - - תגובה אוחדה: - - -

הלא סתם שאלתי איך, זה מעבד נטול יכולת המהרה. הדבר הכי קרוב להמהרה שלו זה 5 אחוזים עלובים שבקושי יהיו יציבים. זה לא מעבד K.

אה, חשבתי שאחד הפקטורים הגדולים שמגבילים אותו זה הטמפרטורה...

אוקיי... אז לדעתך לא ניתן לקצר לו אורך חיים?

אני לא כל כך מבין בOC מעבר לקריאת כמה מדריכים תאורטיים. מה קורה כשמצווים על הביוס לספק סוגי מתח שונים למעבד?

או שזה לא עובד ככה?

פורסם

לנסות לעשות אוברקלוק ל-4570 זה לשבת באוטו, לתת גז ולהתפלא למה אתה לא זז כשאין לך צמיגים ולמעשה אתה על בלוקים. אין שום פעולה שאותו המשתמש חסר הנסיון שניסה לעשות המהרה במעבד שלא מיועד להמהרה שתקצר לו את החיים.

פורסם

הוא יכל לקבוע מתח של 2V

פורסם

ואחרי זה לשים עליו מחבת ולהכין חביתה וכל זה ב-3.7GHz

פורסם
  • מחבר

מצטער, אבל אם מישהו פה מתבטא בסרקזם אני חושש שלא אוכל לזהות את הנימה. xD

האם אני צריך להבין שלשים את המעבד על 2V זו פעולה מופרכת?

אצא מנק' הנחה שהבחור שאני לא מכיר שמוכר לי את המעבד הוא אידיוט כמוני (לא הדיוט, אידיוט) ושניסה ככל יכולתו לענות את המעבד כאילו היו בימי הביניים.

אני מבין מהתשובות שלכם שהנזק היחיד שניתן לקבל במעבד הזה היא חימום (שאני מניח גם הוא מקצר את החיים)?

אוקיי, אז איזה מחיר יהיה הוגן לדעתכם?

תודה.

פורסם

אם המעבד היה על 2V בלי חנקן נוזלי שמקרר אותו הוא לא יעבוד במעמד במכירה...

הוא יכול להזיק עם מתח גבוהה אבל זה בד"כ יקרה לאחר שימוש ארוך במתח בינוני+ או מידי במתח גבוהה מאוד, שניהם לא אמורים להיות בעיה במקרה שלך.

פורסם
  • מחבר

facepalm.jpg

הא... המעבד נמכר בקופסא ואין לי אפשרות לראות אותו עובד במעמד המכירה. עכשיו כשאני רושם את זה, זה נשמע לי נאיבי ומפגר אבל הרציונל שהיה הוא שאם יש אחריות, אז במילא יחליפו לי (כל עוד הוא לא שבור פיזית)...

טיפשי לגמרי או שבכל זאת להמשיך?

למה "מידי במתח גבוהה מאוד" הוא לא אפשרות? כי הוא היה נשרף מיד לחלוטין? אין איזה מצב ביניים שהוא ניזוק רק חלקית מטמפ'/מתח גבוהה?

פורסם

אני לא מומחה בתחום של המהרה, ואני גם לא בטוח אם כל הלוחות היום מאפשרים הגדלה של תדר הבסיס (לשעבר ה FSB, תדר שעומד על 100MHz בד"כ במעבדי ה Core i, אני חושב שזה נקרא QPI כיום), אבל בעיקרון פעם זו הייתה הדרך לבצע המהרה - מגדילים את התדר הזה ומקווים שגם המעבד וגם כל הבקרים בלוח יוכלו לעמוד בתדר החדש. אם הדבר אפשרי בלוח של מוכר המעבד, יכול להיות שהוא ניסה לעשות לו OC בצורה הזו, ראה שזה לא עובד (הוא נתקע בתדר מסויים) והתחיל להעלות מתח למעבד וזה כמובן לא עזר (כי מה שחסם אותו היה הלוח) ואז הוא התייאש.

בכל מקרה, אני לא ממליץ לשלם יותר מ-70% מהמחיר של מעבד חדש. פשוט תגיד לו שאתה מפחד שהמעבד ימות לך מחר בגלל ההמהרה שהוא ניסה לעשות ואז תישאר בלי מחשב כמה ימים עד שיחליפו לך אותו (תאורטית במעבדה מתאימה אפשר לבדוק למה המעבד נדפק ואם מגלים שזה בגלל המהרה - יכולים להגיד לך שזה לא מכוסה באחריות, אבל בפועל בעלות העבודה של הטכנאי אינטל בטח יכולה לייצר עשרות מעבדים חדשים, כך שלא סביר שיבדקו את זה). פשוט תנסה להוריד את המחיר כמה שניתן. בנוסף אני מציע שתתנה את הקנייה עד שתבצע בדיקות מאמץ על המעבד כדי לוודא את תקינותו, כי יכול להיות שהמעבד כבר עכשו לא תקין.

אגב, ביררת למה הוא מוכר את המעבד?

פורסם

QPI זה מה שמקשר מעבד לX58 במעבדי 1366 או שני מעבדים אחד לשני ב 1366 ו2011 (ועוד כמה..), לא קשור לכאן.

התדר שאתה מדבר עליו נקרא BCLK, קיצור של תדר בסיס והוא בקושי מגיע ל104-107MHZ במעבדים כאלה,

אם מעבד מקבל מתח מופרז בצורה קיצונית הוא מת לרוב, שמעתי על מקרים שאחרי דבר כזה מעבד נתקע על תדר מנוחה למשל אבל זה סופר נדיר.

אם אתה קונה מעבד בקופסא סגורה זה יכול להיות גם מעבד מת ממילון סיבות אחרות, מתח קיצוני זו רק אחת מהן ולא על כולן יש אחריות.

פורסם
  • מחבר
אגב, ביררת למה הוא מוכר את המעבד?

כמו שרשמת בעצמך, זה לא משנה מה הוא אומר- צריך לצאת מנק' ההנחה הגרועה ביותר.

אני כמובן אנסה להוריד את המחיר עד כמה שניתן, אבל לצערי אני לא טוב במיקוח. אם המחיר טוב אני קונה, אם לא טוב אני הולך, אבל אני צריך להבין היכן נמצא אותו קו אדום. אם המחיר הוא 80% (המוכר לא זז למרות ההסבר והחשש שלי), ללכת? ואם הוא 75%?

והקופסא לא סגורה הרמטית (אחרת הוא יכול לדחוף לשם גם חתול), אני אפתח אותה ואבחן נזקים פיזיים (פינים עקומים, שריטות,חתכים, סדקים, שברים)- האם יש עוד קלקולים כלשהם שעליהם לא יממשו לי אחריות?

נ.ב 'בדיקות מאמץ'- הכוונה לOCCT? כמה זמן לדעתך זה סביר להשאיר אותו רץ? ומה בדיוק לחפש?

תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים