עבור לתוכן

עזרה עם רכיבים לפרויקט ב 8051

Featured Replies

פורסם

אני צריך RTC ובקר טמפרטורה כולל מפענח.

ה 8051 כולל מסך ולוח מקשים.

איזה מודלים הכי יתאימו?

בנוסף לכך אני צריך פיקוד טלפוני לפרויקט, לא משהו מסובך, רק כשמתקשרים אליו שיפעיל משהו, בלי רשימה מותרת וכאלו.

אולי טלפון ישן ולהחבר לרמקול שלו?

אשמח לעזרה, תודה!\

בנוסף לכל, האם מודלים של ארדואינו ייתאימו ל 8051?

פורסם

מה זאת אומרת בקר טמפרטורה כולל מפענח ? אתה צריך רק חיישן ?

אם אתה צריך רק חיישן לטמפרטורת הסביבה בקרבת הלוח שלך אמליץ לך להשתמש בDS18B20 או כל חיישן דיגיטלי דומה (מאחר ואין לך ADC בבקר).

יש מלא מודולים באייביי ושאר האתרים באזור ה1$-1.5$ של RTC (מבוסס DS1302) אין בעיה להשתמש באחד מהם.

בגדול כל מודול שמתאים לארדואינו יתאים ל8051, כמובן שתצתרך לכתוב את הקוד/ספריה לבד או לחפש או לתרגם את הספריה של הארדואינו.

אתה רוצה לזהות שמצלצלים בטלפון של בזק ? או גם לזהות לחיצות של מקשים ?

פעם עשיתי את זה עם מעגל מאוד דומה לזה:

ringer.gif

הדיודות זנר D1/D2 שהשתמשתי היו של 30v או 18v קשה לי להזכר, אבל זה לא קריטי הן בעיקר קובעות את הרגישות, הן צריכות להיות בעלות הספק של לפחות 0.5W.

נגד ה10K צריך להיות בעל הספק גבוה יחסית, 1W.

הבעיה פה שהקבל C1 צריך להיות קבל AC למתחים גבוהים 250V, וכדאי במקביל אליו לחבר נגד של 1M כדי לפרוק אותו כשאין מתח.

כמובן שאת מוצא המובדד האופטי אתה מחבר עם נגד pullup לבקר, כל צלצול תקבל שרשרת פולסים.

נערך על-ידי Mike-

פורסם
  • מחבר

אני צריך חיישן טמפרטורה שיכול לקלוט טמפרטורה גבוהה- בין 0 ל 100 נגיד.

ושיתחבר בכבל לכרטיס וישדר לו את הטמפרטורה ומשם אני מחליט מה לעשות.

אני רוצה בעצם ליצור הפעלה בטלפון למעגל.

האם ה RTC הזה יתאים?

http://www.ebay.com/itm/DS1302-Real-Time-Clock-Module-with-CR2032-3V-Battery-HS-/190865993083?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2c707fed7b

?

והאם קיים מודול מוכן של המעגל לזיהוי הטלפון?

לא חייב הכול להכין מאפס.

ולמה במעגל שלך חייב קבל AC גדול?

בנוסף לכך אני רוצה להפעיל מכשיר בעל הספק גבוה של בערך 2000W- איזה ממסר יתאים?

מתח הפעלה של 5 או 12 וולט.

יש חברה מסוימת שיותר איכותית מהאחרות?\

תודה רבה!

פורסם

הפרוייקט שלך מאוד מזכיר את הפרוייקט הנדסאי שלי, שגם היה מבוסס על ה8051 והפעיל עומסים דרך הטלפון ומערכת קולית.

החיישן שציינתי יתאים לך, בהנחה שהדיוק לא הכי חשוב לך (בתחום הטמפ' -55 (55 מתחת לאפס) עד 125 יש לו דיוק של +- 2 מעלות, ואילו בתחום -10 (10 מתחת לאפס) ועד 85 יש לו דיוק של 0.5 מעלות.

הRTC בלינק שלך יתאים.

לא ניראה לי שתמצא מודול מוכן לזיהוי צלצול, אבל אתה יכול להוציא משהו מתוך טלפון קווי.

בקו הטלפון יש לך מתח של בערך 48v DC בכל רגע שלא מתבצעת שיחה, ברגע שיש צלצול על ה48v האלה מתווספים עוד 90v AC (משתנה ממדינה למדינה יכול להגיע גם עד 130v). לצורך זיהוי הצלצול מתח הDC לא מעניין אותנו, לכן הקבל המדובר חוסם את הDC. וכפי שאתה רואה יש מתחים מאוד גדולים בקו.

2000W ב220v זה בערך 9A, הייתי ממליץ לקחת ממסר של 16A לכל מקרה, קיימים ממסרים כאלה גם של 5v וגם של12v, אם כבר יש לך בפרוייקט ספק של 12v (שנניח אתה מייצב אותו ל5v בשביל הבקר) לך על ה12v.

פורסם
  • מחבר

אני לא מחבר אותו לטלפון של הבית, אני מתכנן לחבר אותו למודל של טלפון סלולארי.

שבזמן שיחה או שליחת SMS יפעיל את המוצר.

אני יכול בבקשה לתת לי דוגמא של לינק לקניה של החיישן המדובר?

האם המוצר הזה יתאים?

http://www.ebay.com/itm/New-Waterproof-Digital-Thermal-Probe-or-Sensor-DS18B20-/140741163209?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20c4d3b8c9

בנוסף לכך, איך אני משתמש בחיישן?

אני נותן לו מתח בשחור ובאדום, ואני בודק כמה אני מקבל וולטים בצהוב ביחס לאדמה?

האם צריך מפענח?

תודה!

תודה רבה!

נערך על-ידי ModChiP

פורסם

ואו אוקי, אז אנחנו מדברים על דברים אחרים לגמרי !

המעגל ששמתי מתאים לזיהוי צלצול בקו טלפון ביתי, ואינו קשור למודל של טלפון סלולרי.

אתה צריך לזהות שיחה/הודעה בעזרת המודול הסלולרי. הדבר נעשה ע"י תקשורת כלשהי, תלוי במודול. אם תציין איזה מודול אתה משתמש או רוצה להשתמש אולי אוכל לעזור.

חיישן הטמפרטורה מתאים, אתה לא מקבל מתח בתלות (יש גם כאלה אם יש לך ADC).

בחיישן הזה יש לך תקשורת בחוט הצהוב, יש לו הרבה פיצ'רים, שתוכל לקרוא עליהם כאן:

http://datasheets.maximintegrated.com/en/ds/DS18B20.pdf

פורסם
  • מחבר

אוקיי, הזמנתי את החיישן.

האם צריך גם מפענח?

איך מתקבלים התוצאות?

נגיד החישן קולט 20 מעלות- מה אני אקבל בחוט הצהוב?

אין לי מושג לגבי מודל סלולארי מסויים- אני רוצה משהו פשוט וזול שיקלוט שיחה נכנסת ויפעיל את המעגל, תודה!

פורסם

בדף הנתונים שצירפתי יש את כל התשובות לשאלה שלך. כבר הסברתי שהחיישן הזה לא מוציא מתח אנלוגי כתלות בטמפרטורה. אלא הוא עובד על תקשורת שחוסכת לך רכיבים נוספים.

אז בדף הנתונים הנ"ל אתה יכול למצוא הסברים מלאים איך להשתמש בחיישן.

אם האנגלית של המסמך טכנית מידי עבורך תנסה לחפש ספריה מוכנה לחיישן בגוגל.

הנה קוד מוכן עבור בקר89c51 (זה בקר 8051 של אטמל)

http://microcontrollerprojects00.blogspot.co.il/2012/03/89c51-ds1820-based-digital-thermometer.html?m=1

נערך על-ידי Mike-

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים