עבור לתוכן

האם יש תחליף ראוי למאק למשתמש הפשוט

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אתמול חבר טוב הציג בפניי את ה macbook air החדש שלו וכמה הוא מבסוט ממנו. למרות הסלידה ממוצרי אפל לא יכלתי שלא לשים לב למהירות שבה עובד המחשב ועולים התפריטים השונים. אני מודע לכך שמערכת ההפעלה מותאמת לחומרה מאד מאד מסויימת מה שמאפשר ביצוע אופטימיזציה ברמות גבוהות הרבה יותר. רציתי לדעת האם ישנן מערכות לינוקס להמונים (בסגנון אובונטו או מינט) אשר מגיעות לביצועים כאלו או טובים מכך ועדיין יש בהן ממשק משתמש נוח. חשבתי לנסות את מינט בעיקר כי אובונטו מציגה פרסומות ותכנים אשר אינני מעוניין בהם. כמו כן , רציתי לדעת האם לעניות דעתכם בשלב כזה או אחר אאלץ לעבוד עם טרמינל או לא. אינני נרתע יתר על המידה מהשימוש בו פשוט כרגע להשקיע זמן בלימוד שלו קצת חסר לי.

תודה וחג שמח,

פורסם

בגלל שמק מפותחת ע"י חברה אחת, יש לה אפשרות לעשות אינטגרציה הרבה יותר טובה בין הרכיבים השונים שלה. לינוקס היא מודולרית, ולכן כל רכיב חייב להיות יעיל בפני עצמו בלי להסתמך על תכונות של רכיב אחר (כמו דפדפן, מנהל קבצים, תוכנת דואר). לצערי לא ראיתי הפצות לינוקס שהן גם יעילות וגם ידידותיות למשתמש, כי ה"ידידותיות" הזאת כוללת בתוכה רכיבים שלא נחוצים לכל המשתמשים.

אני עדיין משוכנע שמק, בפני עצמה (בלי להתחשב בתמיכה של תוכנות שונות) היא מערכת ההפעלה הטובה ביותר למשתמשי קצה שלא רוצים להתעסק יותר מדי עם המערכת. מי שבאמת רוצה לבנות מערכת לינוקס שמותאמת לצרכים שלו צריך להשתמש בהפצות כמו דביאן וארצ', שמתקינות רק מערכת מאוד מינימליסטית ואת כל הרכיבים האחרים צריך להתקין ידנית.

אני התקנתי דביאן מדיסק netinstall, ואח"כ את הרכיבים שאני צריך דרך שורת הפקודה, ועכשיו כשהיא עולה היא צורכת 200 מגה בלבד. עדיין אני לא יכול להגיד שהיא מהירה משמעותית ממק, שצרך אצלי 2 ג'יגה שלמים בהפעלה, אבל היא בוודאות יעילה יותר.

אתה יכול להתקין מינט או פדורה על המחשב ולראות לבד אם הן מהירות מספיק מבחינתך. הן חינמיות ולא מחייבות אותך לכלום. בקשר לשורת הפקודה, אין סיבה מיוחדת למשתמשי קצה לעבוד דרכה חוץ מ-troubleshooting, וגם אז משתמשים בפורום של ההפצה יכולים להגיד לך בדיוק איזו פקודה להריץ.

פורסם

מצעטר לומר לך, אבל לא שמתי לב להבדל מהירות משמעותי בין ווינדוס 7 לבין המק, ביחוד כאשר מותקנת כמות גדולה של תוכנות בשניהם. אבל זה יכול להיות תלוי גם בחומרה.

בכל מקרה, אם אתה רוצה אופטימיזציה ברמה גבוהה באמת, תצטרך לקמפל את המערכת על המחשב, ולהתקין תוכנות וכו' דרך טרמינל. אם אתה לא יודע לעבוד עם BASH (כמוני), זה יהיה מאוד קשה. צריך ללמוד לעבוד עם זה מראש, או להתקין ביחד עם מישהו שמכיר את הפקודות ויכול לעזור וללמד, או להתקין לפי הוראות כתובות מראש. בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על המענה.

תהיה שעלתה אצלי, אמנם קשורה מעט לחלונו אבל זו הדוגמה המיידית שלי.

החומרה תמיד צועדת קדימה ואילו השימוש הבסיסי ביותר במערכת ההפעלה (לצורך הדוגמה חלונות במקרה שלי) לא השתנה מי יודע מה - בעיקר להפעיל דברים אחרים. איך זה שלמרות התקדמות התוכנה עדיין מערכת ההפעלה שלנו "איטית" או מסורבלת?

תהיה נוספת (אולי זה לא הפורום המתאים)

כיצד למחשבים ניידים של מאק יש ככ הרבה זמן סוללה? ומדוע חברות אחרות בשוק לא מנסות לנצח בפרמטר הזה.

תודה,

רמי

פורסם

כי אין לכם SSD..

פורסם

לא לחלוטין בטוח בקשר לתשובה הראשונה, אבל אני חושב שהשניה קשורה לזה שאפל פשוט שמה סוללות מפלצתיות למחשבים שלה. במחשב הזה, בערך 40% מהמשקל מגיע מהסוללה. והיא באמת מפלצתית, היא בת 7 שנים ומספיקה ליותר משעה במחשב שמתחמם בצורה חולנית. כשהיא היתה חדשה היא היתה צריכה להחזיק יותר מ-6 שעות אני חושב.

פורסם
תודה רבה על המענה.

תהיה שעלתה אצלי, אמנם קשורה מעט לחלונו אבל זו הדוגמה המיידית שלי.

החומרה תמיד צועדת קדימה ואילו השימוש הבסיסי ביותר במערכת ההפעלה (לצורך הדוגמה חלונות במקרה שלי) לא השתנה מי יודע מה - בעיקר להפעיל דברים אחרים. איך זה שלמרות התקדמות התוכנה עדיין מערכת ההפעלה שלנו "איטית" או מסורבלת?

תהיה נוספת (אולי זה לא הפורום המתאים)

כיצד למחשבים ניידים של מאק יש ככ הרבה זמן סוללה? ומדוע חברות אחרות בשוק לא מנסות לנצח בפרמטר הזה.

תודה,

רמי

האמת היא שהאולטראבוקים החדשים דווקא כן מתמודדים עם המספרים שהMacBooks מביאים , זה בהנחה שמשווים שני מחשבים עם סוללה בנפח דומה ועם מעבד דומה- ULV Haswell בדגמים האחרונים .. OS X גם עוזרת לחיי הסוללה ,המחשבים האלו תחת ווינדוס מורידים את חיי הסוללה לפחות בשעה..

אגב הרבה מהמהירות של הMBA 2013 מגיע מהSSD שמבוסס על PCI-E ולא Sata , הביצועים בשמיים ..

פורסם
  • מחבר

תודה על המענה,

זו בחירה של אפל להכניס סוללה גדולה יותר ולמזער את יתר הרכיבים. הייתי מצפה שהיתרון במחשב שמחזיק כ"כ הרבה זמן והעובדה כי גונבים נתח שוק גדול יותר ייגרמו לעוד חברות לעשות את הצעד. בנתיים נראה שרק אפל מעוניינים / יכולים לבצע מהלך שכזה.

פורסם

מערכות לינוקס : אני חושב שרצוי שתנסה כמה מערכות שונות והעיקר דסקטופים שונים - KDE Gnome וכו. אם יש לך מטרה לבנות את הדסקטופ שיהיה כמו משהוא אז תראה לאיפה אתה מגיע אם כל 1 מהדסקטופים. עכשו, תמיד דוחפים אובונטו בתור מערכת מומלצת למשתמשים חדשים, אני לא חושב שהיא כזאת מושלמת. ממליץ לנסות את המערכות האחרות למשתמש מתחיל - opensuse/fedora ואם בא לך להתעמק קצת אז מערכות פשוטות ומהירות יותר. ההבדל הוא בבחירות ברירת מחדל שעשו בשבילך במערכת ובכלי ניהול/התקנה/התקנת תוכנות שיש

מחשבים לא אמורים להיות איטיים. גם לא מחשבים ישנים כמו הפנטיום 4 שממנו אני כותב עכשו. מחשבים איטיים כשמתקינים עליהם מערכת איטית (ואת זה ראיתי קורה גם אם אפל ואם אובונטו) או כשלא שומרים על התקנה נקיה ויש דברים מיותרים שעובדים ברקע. תשמור על המחשב קל ונקי והוא יהיה מהיר יותר גם בהשוואה למחשבים הרבה יותר חדשים

במחשב נייד רגיל אתה יכול לשים סוללה מורחבת ולקבל תוספת זמן בהתאמה + היתרון שהיא נשלפת שלא כמו במקבוק. דברים אחרים שמשפיעים : SSD מול כונן קשיח, מסך LED מול מסך פלורסצנט, ואפילו דברים פשוטים כמו ניקיון של המאוורר (כשהוא מלוכלך יותר הוא יתאמץ יותר לקרר את המחשב)

פורסם

תנסה לעבוד עם המק שלו לאחר חודש-חודשיים, ואז נדבר... אם הוא כבר לא פתח יוזר חדש.

ואגב, תמליץ לו לא לצפות ביוטיוב מעל 720p במסך מלא, ואם אין ברירה שיעבור לגרסת ה-HTML5 של יוטיוב.

משחקים ותאימות לאופיס... זה כבר סיפור עצוב אחר.

בהצלחה...

פורסם
  • מחבר

נראה מה קורה למאק שלו עוד חודש חודשיים..

בנוגע למערכת לינוקס למתחילים. אמנם גלשנו אבל אני רוצה לנסות להתקין VM ולהתחיל התנסות משם. אני יודע שזו מעיין שאלת קידבג ויש המון תשובות טובות אבל מאיפה הייתן ממליצים ממש ללמוד לינוקס? יש הרי כ"כ הרבה מדריכים ומניסיון עבר בתחומים אחרים ישנם מדריכים רבים שמבלבלים / מטעים אבל בד"כ יש כמה שהקהילה תמליץ עליהם בתור מקום טוב להתחיל. אני מחפש משהו שלוקח אדם עם רקע טכני (יש יכולות תכנותיות בסיסיות והבנה תכנותית) ולוקח אותו צעד אחר צעד לתחום.

כיום הסיבה שלי להשאר בWIN היא העובדה שאני משחק במשחקי ומחשב וסימולטורים וכיום גם WINE לא נותן מענה מספק. אולי בעתיד אעבור סופית ללינוקס. אבל על מנת שזה ייקרה אני צריך להכיר את המערכת :s0432:.

תודה לכולם על המענה , גרמתם לי לחרוש את האינטרנט בשעות האחרונות אודות מידע על המושגים והנושאים האחרונים

פורסם

אני למדתי את שלי מניסוי וטעיה. אי שם ב 2004 ניסיתי מלא מערכות לינוקס שונות (לא היה אז אובונטו, אבל ניסיתי את כל הדברים שהמליצו לי אז בפורומים) והן דיי היו משעממות, חזרתי לוינדוס פעם אחר פעם. בסוף נשארתי אם המערכת שלקח לי הרבה זמן להתקןי אותה והתחלתי להבין מה קורה בה - gentoo. בהמשך gentoo היתה קצת יותר מידי מסובכת להתקנה בכל פעם (בסדר בשביל לימוד, התקנה ארוכה מידי בשביל מערכת לשימוש קבוע) אז עברתי לארצ' שגם בה למדתי הרבה על המערכת, ובשנים האחרונות בעיקר על תקלות של מערכות לינוקס ^_^....

לא עברתי דרך הרהב מדריכים חוץ ממדריכי ההתקנה הרגילים של 2 המערכות. המדריך של gentoo יש לציין מושקע ביותר

פורסם

כיום הסיבה שלי להשאר בWIN היא העובדה שאני משחק במשחקי ומחשב וסימולטורים וכיום גם WINE לא נותן מענה מספק. אולי בעתיד אעבור סופית ללינוקס. אבל על מנת שזה ייקרה אני צריך להכיר את המערכת :s0432:.

תודה לכולם על המענה , גרמתם לי לחרוש את האינטרנט בשעות האחרונות אודות מידע על המושגים והנושאים האחרונים

תכל'ס WIN7/8 המערכת הפעלה הטובה ביותר למשחקים.

לינוקס ומק OSX מבוססים על OPGL (גרסת המק בכלל מיושנת יותר), וחלונות מבוססת DX11.

ככה שאין כרגע ל-WIN תחרות בתחום הזה.

אם אתה מעוניין להכיר את המק, אתה יכול ללמוד להפוך את ה-PC שלך ל-"אקינטוש" תואם מק עיין ערך בגוגל "אקינטוש".

וזאת מבלי לשרוף את המשכורת על מק.

פורסם
  • מחבר

אני בכל מקרה כנראה אשאיר את הWIN8 על הPC למשחקים אבל מעניין אותי האם אני אוכל ללמוד לינוקס. gentoo יכולה להיות אופציה מעניינת אבל כמו שאתה מתאר. ללמוד הכל מניסוי וטעיה יכול להקנות יכולות מצד אחד אבל הרבה פעמים לומדים דברים שגויים עד שלומדים אחרת וגם זה לוקח משמעותית יותר זמן.

כמו כן, אולי ללמוד על מערכת כמו ARCH יכול להקנות לי יכולות מאד טובות בניהול עצמי של המערכת וממש להיות טוב בה אבל מעבר לתרגיל הלימודי אני מאמין שבמערכת שאשתמש בה לבסוף ארצה שתהיה תמיכה רשמית חיצונית על מנת להמעיט בהתעסקות (זה טוב לדעת לתקן את הרכב אבל אף אחד לא רוצה לעשות את זה כשמאחרים בראשון בבוקר לעבודה).

ולכן שווה אולי להמליץ על מערכת לימודית עם הדרכה כתובה טובה ומומלצת על מאיפה להתחיל ועל אחת לשימוש יום יומי.

פורסם

יש המון הפצות לינוקס שונות שנבדלות אחת מהשנייה מבחינה אידאולוגית וטכנית. כל אחד כנראה ימליץ על משהו אחר. אתה יכול לבדוק את רשימת המערכות המובילות מבחינת פופולריות, ולקרוא מידע על כל אחת מהן:

http://distrowatch.com/dwres.php?resource=major

http://distrowatch.com/dwres.php?resource=popularity

שתי המערכות האהובות עלי הן ארצ' ודביאן.

ארצ': מערכת למשתמשים מתקדמים, אבל עם wiki מפורט מאוד שהופך אותה למערכת הטובה ביותר ללימוד. היא הפצה מתגלגלת - מה שאומר שהיא מתעדכנת כל הזמן במקום לחכות לגרסת המערכת הבאה. היא כוללת את כל התוכנות החדישות ביותר. מצד שני, זה גם מוביל לפעמים לבעיות שצריך לתקן.

דביאן: אחת ממערכות הלינוקס הוותיקות ביותר, שעליה מבוססות מערכות מובילות כמו אובונטו, מינט, והרבה אחרות. זאת מערכת יציבה מאוד, שגרסאות שלה יוצאות בערך פעם בשנתיים, אבל התוכנות קצת מיושנות. היא יותר ידידותית מארצ', אבל עדיין רצוי לעבוד משורת הפקודה כדי להגדיר אותה.

מינט זאת כנראה המערכת הטובה ביותר למתחילים, אבל מעבר לידידותיות שלה אין הרבה מה ללמוד ממנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים