עבור לתוכן

נערך - מחשב נייד לעבודה מהבית והרצת תוכנות פיתוח (עד 4000 ש"ח)

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

אני מחפש מחשב נייד שישמש אותי ללמידה ועבודה מהבית.

הצרכים הם, ראשית כמובן - שימוש ביתי סטנדרטי של אופיס אינטרנט ומיילים כולל חיבור המחשב לטלוויזיה ועדיפה צפייה ב 1080p.

שנית - המחשב אמור לשמש אותי לתרגול למידה ועבודה מהבית. מדובר בתוכנות פיתוח לתחום החומרה כגון שפות תכנות למינהם וגם סביבות פיתוח מעט כבדות כמו Xilinx, Altera, Matlab למי שמכיר ועוד. ראוי לציין שהפרויקטים שאריץ שם לא יהיו כבדים בדרך כלל.

כמה נקודות:

1. מניסיון שלי, רוב התוכנות האלה לא מנצלות יותר מ 4 תהליכים במקביל אז אני לא בטוח שיש חשיבות ל Quad core. עדין לא החלטתי לגבי זה.

2. הבנתי שהיום הרבה פעמים המחשב מגיע עם כונן SSD שמשמש כ cache וזה נותן שיפור משמעותי בביצועים. זה אכן מורגש ושווה את זה?

3. אין חשיבות למסך מגע במיוחד אם משלמים עליו יותר, למרות שהיום כבר מנסים לדחוף את זה ובאמת הציעו לי מחשבים כאלה.

הציעו לי ושמתי עין על המחשבים הבאים :

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9277

יש 4 ליבות אבל אין כונן SSD כ cache. המוכר אמר לי שאין שום הבדל בביצועים במקרה הזה ונראה לי שהוא מחרטט. זול ביחס לשאר הדברים שהציעו לי.

http://ksp.co.il/?uin=20167

יש כונן SSD כמטמון עם 24GB. מעבד עם שתי ליבות. 3 שנות אחריות. 4GB.

http://ksp.co.il/?uin=19934

סדרה ישנה יותר גם שתי ליבות, SSD רק 8GB, זיכרון 8GB, שנה אחריות.

אני חושב שהבנתם פחות או יותר את הכיוון שלי. אשמח לעצות ולחוות דעת.

כמובן שהחברה - שירות אחריות ואמינות זה גם פקטור בבחירת מחשב נייד.

תודה!

smile.gif

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה. אני מעדיף לא לחכות כי אני צריך להתחיל לעבוד עם המחשב כבר בקרוב ואני מאמין שיש מספיק מבחר.

אני מחפש i5 או i7. רצוי עם כונן SSD. אחת השאלות שלי היא האם כונן HDD + SSD cache (על כונן ה SSD לא מותקנת מערכת ההפעלה ואין גישה של המשתמש אליו) אכן יתרום לביצועים, או שהביצועים ישתפרו רק אם אקנה SSD ואתקין עליו את מערכת ההפעלה (כנראה ייצא יקר ואצטרך לוותר).

המחשבים שהראת לי הם בעלי מעבד 3230M, אתה חושב שהמעבד הזה מספיק או שעדיף אולי לקחת מעבד quad core כמו במחשב של ivory שהצגתי?

המחשב של סמסונג עם אותו מעבד וזיכרון 8GB ועולה רק 3500. השאלה כמה אני מפסיד שאני לא לוקח כונן משולב cache ssd.

בנוסף, כדאי לשים היום כונן אופטי או שזה מסרבל את העניין?

פורסם
  • מחבר

או קיי, אז לאחר שקראתי את עצותיך וחשבתי על זה :

1.עדיף שהמסך יהיה anti glare. זה באמת יכול להפריע ולא חשבתי על זה.

2. אם השיפור עם SSD מורגש אז אני בהחלט רוצה SSD ככונן CACHE.

3. מעדיף שיהיה לי כונן אופטי (אלא אם יש משהו ממש משתלם בלי). המשקל לא עד כדי קריטי וכונן אופטי יכול לחסוך לי כאב ראש.

שתי שאלות :

1. הצעת לי מחשבים עם כרטיס מובנה של אינטל. זה אמור להספיק לצרכי full HD 1080P במידה וארצה לחבר את המחשב למסך 42 אינץ' ולראות סרט באופן חלק? כי אני רואה שאפשר לחסוך כך לא מעט כסף.

2. להוסיף כונן SSD זה לא מבטל את האחריות? וכמה נפח לקנות אם אני מוסיף? לא עדיף כבר מראש לקנות כונן היברידי? נשמע פשוט יותר.

תודה על הסיוע!

פורסם
  • מחבר

שוב תודה על ההסברים ועל הסבלנות :) אז לפי מה שני מבין התקנת כונן SSD קבוע למחשב תבוא רק במקום ה DVD? אם שניהם חשובים לי זה בעייתי לשלב?

אם כך אולי באמת עדיף לנסות להשיג נייד עם DVD ו SSD cache. לפי מה ששלחת לי יש עדין שיפור גדול בביצועים לעומת HDD רגיל.

  • 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

או קיי, אז אחרי שחקרתי קצת, עכשיו אני ממוקד יותר ביחס לצרכים שלי :

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד? למידה ועבודה מהבית. הרצת סביבות פיתוח כמו matlab אבל לא יהיו פרויקטים מאוד כבדים. הרבה

קריאה ואינטרנט. צפיה בסרטי FULL HD וחיבור המחשב לטלוויזיה.

* גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? "15.6 מעדיף מאט.

* רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) מעדיף מסך FHD ועדיף שיהיה איכותי ונעים לעיניים.

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא משהו מיוחד. בגלל שאני לא רגיל לסטנדרט כנראה שאחבר לו עכבר רגיל, אלא אם יש אפשרות טובה יותר ומומלצת.

* משקל רצוי? לא קריטי. רוב הזמן המחשב יהיה בבית.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם לא נדרש זמן ארוך כי עיקר העבודה תהיה מהבית. מובן שאם אפשר זה עדיף.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) נדרש HDMI, השאר לא קריטי אלא אם יש משהו שיכול להועיל לי

* Bluetooth? עדיף אבל לא קריטי.

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) מעדיף מאוד SSD, מחפש את חווית התגובה המהירה.

* כונן אופטי? עדיף שיהיה, יחסוך לי עבודה מיותרת. אלא אם אין ברירה.

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא קריטי

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? בינלאומי לא קריטי, אבל רוצה 3 שנים

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא קריטי

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אין העדפה כרגע, מחפש משהו שעונה לדרישות

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע... מחפש core i5, חושב שכרטיס מסך מובנה בהחלט יספיק לדרישותיי (כדי שישאר כסף ל SSD ו FHD). אשמח לקבל עזרה. אגב, המחשב מחצי חינם עם ה FHD שהציעו לי מקודם נראה טוב חוץ מהעובדות שיש לו כרטיס מסך חיצוני ולא נשאר כסף להוסיף SSD.

התקציב הוא עד 4000-3000, אפשרי חריגה במאה מאתיים שקל גג אם יש משהו ממש מתאים.

פורסם
  • מחבר

מקפיץ. ניסיתי לחפש בעצמי אבל קשה לי למצוא משהו שמשלב מסך FHD וכונן SSD במחיר הזה. למחשבים עם מסך FHD דוחפים כמעט תמיד כרטיסי מסך או מעבדי I7 ואז מחיר המחשב מתנפח...

אם לא תהיה לי ברירה אני אקח את ה asus שממליצים עליו כאן הרבה : http://fre.co.il/items/141686

אבל זה יהיה לי קצת חבל, כי הכרטיס מסך שלו לא קריטי בשבילי ובכסף שכביכול יכולתי לחסוך בעדו, יכולתי כבר להוסיף SSD שהיה מאוד משפיע על החוויה...

מה אתם אומרים? אין משהו שיכול להתאים להגדרות שביקשתי?

פורסם

בהתחשב בהכל האסוס יתאים בעיקרון.

בעתיד תחליף את הצורב בכונן SSD מהיר.

פורסם
  • מחבר

אני נוטה לקחת אותו כי אני מבין שקשה למצוא משהו שיענה על כל דרישותי, אבל עדין, אם אפשר, הייתי מעדיף משהו דומה עם כונן SSD ולא חייב כרטיס מסך.

אם מישהו מוצא משהו כזה, אשמח לשמוע.

*עריכה : יש גם את זה של Dell ב 3650 :

http://www.notebookclub.co.il/products/notebooks_by_model/zap/vm-rd33-6764.htm

ואני רואה שיש לו אפילו מסך Anti glare בניגוד ל ASUS.

אם אני הולך על זה אולי יישאר כסף ל SSD אם נמתח טיפה את התקציב...

מה אתם חושבים על ה Dell ביחס ל Asus?

פורסם
  • מחבר

הציעו לי את מחשבי ה Dell vostro האלה:

http://m4l.co.il/items/170456-%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-Dell-Vostro-3560-i7-3612QM%D7%93%D7%9C-

או זה :

http://m4l.co.il/items/170514-%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-Dell-Vostro-3560-i7-3632QM-%D7%93%D7%9C-

מדובר במתיחה של התקציב אבל אני חושב שמקבלים כאן הרבה יותר. מסך FHD, מעבד 4 ליבות, יש כרטיס מסך וכונן היברידי.

כי נראה לי שאין סיכוי לשלב בתקציב הזה SSD ו FULLHD וצריך להתפשר.

מה אתם חושבים?

פורסם

לא מומלץ לרכוש מהחנות הזו:

http://hwzone.co.il/community/threads/533739-%D7%90%D7%97%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%A2%D7%9C-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%97%D7%A0%D7%95%D7%AA-M4L-%D7%95PC-ONLINE

פורסם
  • מחבר

תודה רבה שאזהרת אותי, אני לא אתקרב לשם.

חבל מאוד כי מבחינתי המחשב שילב את כל התכונות שרציתי ויותר ולא גלש בהרבה מהתקציב : i5, ssd, fhd.

שוב נראה שצריך לבחור : FHD או SSD...:embarrassed:

פורסם
  • מחבר

טוב. אני יודע שאני מושך את העניין כבר כמה זמן ואני באמת רוצה להתקרב לקניה.

מאחר ולא ניתן להשיג FHD ו SSD בתקציב של 4000-4200, אני מתחיל לחשוב שלא שווה לוותר על המהירות של ה SSD רק בשביל מסך קצת יותר טוב.

אני שומר בראש את האסוס למקרה שאבחר ב FHD, אבל אפשר בבקשה להמליץ לי כרגע על מחשב עם SSD שתואם לשאר הדרישות שלי? ועדיף אפילו עם 250GB (אם אני עף על עצמי אז נסתפק ב 120GB).

כך אוכל לצמצם את האפשרויות שלי לשני מחשבים ולהתלבט ביני לבין עצמי בין מה אני מעדיף...

תודה לעוזרים...

פורסם

תחשוב על זה ככה - בעתיד תוכל לשים SSD, אבל לא תוכל לשדרג את המסך.

כך שתהנה מהמחשב וממסך נוח לעבודה ואיכותי יחסית, תחסוך קצת ל-SSD ותתקין אותו במקום הצורב במחשב N56VB כשיהיה לך את הכסף.

פורסם
  • מחבר

באמת חשבתי על זה בצורה הזאת.

מסך אי אפשר להחליף ואת ה ssd אפשר. העניין הוא שזאת לא בעיה של כסף נזיל אלא של כמה אני מוכן להשקיע ויש לי את הכסף כבר היום.

האסוס אכן אופציה כרגע. תוכל לתת לי אלטרנטיבה או שתיים שתוכל לשלב את הדרישות שלי אבל עם ssd במקום fhd? יש המון מחשבים כאלו ואין לי מושג על מה כדאי ללכת. ועדיף ssd של 250 אלא אם זה מוגזם.

תודה!!

**עריכה : יש משהו טוב יותר ממה ש costia המליץ לי עליו כאן :

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=22412&cf=zap ?

קראתי עליו ביקורת שה touchpad שלו ממש גרוע, אבל נייד נייד מאוד המליצו לי על thinkpad ואמרו לי שהוא בנוי בצורה מצוינת מבחינת הרכבה, חומרים והתחממות. אם אני מעוניין במחשב הזה ורוצה להוסיף לו SSD - זה במקום ה HDD או במקום הכונן האופטי? ואיך המסך שלו? (כמובן שהוא HD רגיל).

יש עוד מחשב שכדאי לשקול?

פורסם
  • מחבר

או קיי, החלטתי ללכת על ה N56VB. לקנות אותו מנייד נייד זה בסדר? הוא מגיע שם עם כל החבילה המלאה שלו כולל הסאב הנוסף? יש עוד משהו שאני צריך לבדוק כשאני קונה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים