עבור לתוכן

המלצה לראוטר

Featured Replies

פורסם

שלום!

אשמח לקבל המלצה לראוטר (נראה לי שזה זה מה שאני מתכוון).

זה הסיפור:

יש לי כרגע HOT-BOX והוא יושב בארון חשמל מחוץ לבית ואליו מחובר נתב בשביל רשת אלחוטית, בקרוב אני קונה מחשב חדש ובלי עין הרע הבית לא קטן והקירות לא ממש דקים לכן הקליטה של הWIFI לא משהו.

אני ארצה לחבר את הראוטר לקיר לשקע אנטנה ואז יתחבר למחשב עם כבל רשת.

מכיוון ואני לא מבין בזה אז כנראה ויש לי פה כמה טעויות עם השמות אז תבינו אותי.

הספק שלי הוא 013 netvision.

100MB של הוט.

שהמחיר יהיה סביר אבל באותה המידה שיהיה אינטרנט מהיר ככל האפשר וקליטת WIFI טובה (בכל!!) רחבי הבית שזה 3 קומות.

המחשב ממוקם בקומה האמצעית.

תודה מראש!

פורסם

אף אחד לא יכול להבטיח לך מכשיר מסויים אחד שייתן לך קליטה טובה ל-3 קומות. יש יותר מדיי משתנים.

אתה רוצה לחבר את הראוטר לשקע אנטנה בקיר ואז לחבר אותו למחשב בכבל רשת?

אם יש לך אפשרות לחבר בכבל למה אתה בכלל מדבר על אלחוטי אחרי שאתה עוד מדגיש שהמהירות חשובה לך?

פורסם
  • מחבר
אף אחד לא יכול להבטיח לך מכשיר מסויים אחד שייתן לך קליטה טובה ל-3 קומות. יש יותר מדיי משתנים.

אתה רוצה לחבר את הראוטר לשקע אנטנה בקיר ואז לחבר אותו למחשב בכבל רשת?

אם יש לך אפשרות לחבר בכבל למה אתה בכלל מדבר על אלחוטי אחרי שאתה עוד מדגיש שהמהירות חשובה לך?

כמו שאמרתי הבית גדול אז הוא גם צריך להכיל בו אנשים.

לעניין, לא חסר לנו סמארטפונים/מחשבים ניידים שצריכים לקבל קליטת אינטרנט טובה.

בא נגיד כך, אין צורך בקליטה מלאה בכל הבית אבל כן שיהיה קליטה שיהיה נוח לעבוד איתה ולפחות שהמהירות תנוצל כמה שיותר.

באיזה משתנים זה תלוי?

פורסם

בגלל שאתה אומר שהמהירות חשובה לך, רפיטר אלחוטי לא רלוונטי.

הראוטר נמצא בארון סגור מחוץ לבית וזה מאוד יקשה לך על התקשורת האלחוטית. אתה צריך להעביר כבל לתוך הבית ושם לחבר access point.

הייתי מתחיל עם אחד בקומה התחתונה ואם זה לא מספיק לקומות העליונות להעביר כבל עם עוד נקודת גישה באחת הקומות למעלה.

פורסם
  • מחבר

שוב, אני חושב שלא הבנת את הנקודה.

כרגע ההוט בוקס נמצא מחוץ לבית בארון חשמל, אין ספק, זה באמת לא נוח ומקשה על העסק ומכאן נובע הצורך להעביר את זה לחדר שיהיה חיבור ישיר למחשב ולצורך כך יש צורך בראוטר כי ההוט בוקס חסום לי רק בתור מודם/נתב/ראוטר או איך שלא קוראים לזה, בקיצור אין אפשרות לרשת אלחוטית.

גם שמעתי שהיכולות שידור שלו חלשה מאוד.

מקווה שהבהרתי את העניין.

פורסם

אז תקח את מה שאמרתי ותחליף את ה-access point בראוטר.

לא בהכרח שראוטר אחד יצליח לתת לך שידור אלחוטי לשלושת הקומות.

תתחיל מאחד ותראה איך זה הולך. אם יש צורך תצטרך להתפשר על מהירות או להעביר כבל שיגיע לקומה השניה.

אני הייתי הולך על טיפילינק 1043 כי יש לי איתו ניסיון טוב באלחוטי. יש חדשים יותר שאין לי איתם ניסיון. בתאוריה הם אמורים להיות טובים.

רק אל תצפה לקבל 100 מגה באלחוטי.

פורסם
  • מחבר

האם מדובר בזה:

http://m.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=748292

אשמח לשמוע המלצות נוספות.

האם קיימת אפשרות לכבות את הרשת האלחוטית למניעת קרינה מיותרת?

פורסם

כן. לזה התכוונתי.

תוכל לקרוא עליו כאן: http://www.netcheif.com/Reviews/TL-WR1043ND/TL-WR1043ND.htm

יש ל-D-LINK את הדגם DIR655 שהוא דומה לו

http://www.netcheif.com/Reviews/DIR-655/DIR-655.htm

יש לטיפילינק דגם tl-wdr4300 שתיאורטית צריך לתת לך חיבור אלחוטי טוב יותר בקומות העליונות (לא חושב שתרגיש הבדל בקומה התחתונה).

אבל אין לי ניסיון איתו ולא יודע להגיד איך הוא יעבוד לאורך זמן.

יש לינקסיס שבשביל אותה תמורה יעלה לך בערך פי 2, אבל תוכל לקרוא עליו גם:

http://www.netcheif.com/Reviews/EA4500/EA4500.htm

אני לא ממש אוהב את אדימקס, אז קשה לי להמליץ על מוצרים שלהם.

לדעתי בכולם יש את האפשרות לכבות את השידור האלחוטי.

פורסם
  • מחבר

מחוות דעת בזאפ הבנתי שהTP-LINK קופא מידי יום, ואפילו הספק מודה בזה.

האם זה באמת כך?לא מעט אנשים מתלוננים על זה.

אני גם לא רואה חיבור לשקע אנטנה בראוטר, אם יש צורך בחיבור קווי למודם אין לי בזה שום טעם כי כמו שאמרתי המודה נמצא בארון חשמל מחוץ לבית.

פורסם

אולי בקושחות ישנות יותר. לי אין בעיה כזאת.

אחד היתרונות בטיפילינק הם שהם תומכים בקושחה צד שלישי.

אם המקורית לא טובה לך, אפשר להתקין אחרת.

איזה שקע אנטנה אתה מחפש? הטיפילינק מגיע עם 3 אנטנות.

צריך חיבור קווי אם אתה רוצה מהירות. אם אתה רוצה לחבר ביניהם בצורה אלחוטית אתה צריך דבר ראשון להפוך את ההוטבוקס לראוטר. אם ההוטבוקס במצבו כרגע לא משדר אלחוטי, אי אפשר לחבר אליו שום דבר בצורה אלחוטית.

אם תהפוך אותו לראוטר ותחבר ראוטר אלחוטי אחר קח בחשבון שהמהירות המקסימלית יורדת בחצי (ולא משנה איזה ראוטר תקנה, זאת הטכנולוגיה).

פורסם
  • מחבר

התכוונתי לשקע גוויס או משהו כזה.

פעם היה לי מודם בנפרד וראוטר בנפרד שהתחבר לשקע גוויס שבקיר ואז עם כבל רשת התחבר למחשב.

זה בעצם מה שאני התכוונתי לעשות פה אבל משום מה אני לא רואה איפה יש חיבור כזה..

אני מתכוון שההוט בוקס ישמש אך ורק בתור מודם ואז אני אקנה ראוטר שיהיה גם רשת אלחוטית מקווה שהסברתי את עצמי מספיק טוב עכשיו.

פורסם

אין לך כל כך מה להסביר.

יש לך שתי אפשרויות.

1. להוציא כבל מההוטבוקס לתוך הבית שיתחבר לראוטר וזה לא משנה אם זה שקע גבס או סתם חור בקיר. אם אתה רוצה מהירות מלאה תצטרך למצוא דרך להעביר את הכבל.

2. אם אין אפשרות להוציא כבל. אתה חייב את ההוטבוקס כראוטר ולחבר אליו נתב נוסף בצורה אלחוטית מה שיוריד לך את המהירות בחצי. אם אין שום דרך להעביר כבל אין לך דרך אחרת.

פורסם
  • מחבר

אין לי שום דרך להעביר כבל, במיוחד כשההוט-בוקס נמצא מחוץ לדלת הכניסה לבית.

עד שהחלפתי להוט בוקס היה מודם בארון חשמל ולמחשב הנייח היה מחובר בצורה קווית ראוטר דרך השקע הזה:

vCyFKnv.jpg

ואז עם כבל רשת ישירות למחשב.

אני לא מבין למה המהירות תקטן בחצי אם זה מתחבר קווית באותה צורת חיבור וההוט משמש רק כמודם?

פורסם
  • מחבר

מישהו יכול להבהיר לי מה הולך פה ולהוציא אותי מהבוץ שאני תקוע בו כרגע?

תודה מראש:)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים