עבור לתוכן

מדוע AMD לא מדלגת דור כדי לא לפגר אחרי INTEL

Featured Replies

פורסם
  • מחבר
אני לא בטוח שאתה מבין את כמות המאמצים והמשאבים הדרושים לפיתוח מעבד. זה לא שהמנהל קם בבוקר, מגיע לדלפק וצועק: "חיימון! זרוק לי לפיתה כמה ליבות, מעטפת טרמית נמוכה, ותעשה לי הכל 14 ננומטר. ומהר, לפני שלאינטל יש!".

אז כן, אמ"ד בפיגור טכנולוגי, בדיוק כשם ש-via בפיגור טכנולוגי. זה לא שיש לאמ"ד איזה מעבד שובר שוויון שהיא מחביאה מתחת לכרית. הם מוכרים מעבדים חלשים יותר כי זה הכי טוב שהם יכולים כרגע.

וזה לא טימטום, זה מה שמחזיק אותם בשוק עדיין. זה, ותמחור זול.

אני מבין טוב מאוד מאמצים שמופנים לטכנולוגיה לא כדאית ,לא תחרותית , לא נמכרת .

וזה לא טימטום, זה מה שמחזיק אותם בשוק עדיין. זה, ותמחור זול.

תסלח לי זה חוסר חשיבה טוטאלי

8350/FX-9590 לא מחזיק אותם בשוק ,זה הפסד נטו

תמחור זול מכרו את 9590 בערך ב- 900 $

ולפני שבוע הורידו מחיר ל-400$ ,לא ראיתי אף פעם מעבד יורד דרסטית כמו היום

מי יקנה 9590 מול 4960 או 4820 ?

• תגובות 37
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה מבין את מה שאתה כותב?

פורסם
אני מבין טוב מאוד מאמצים שמופנים לטכנולוגיה לא כדאית ,לא תחרותית , לא נמכרת.

אתה רציני? הטכנולוגיה לא תחרותית כי אינטל מובילה טכנולוגית. אמ"ד פשוט לא עמדה בקצב. זה לא שהם שחבו לעצמם "בואו לנפתח מעבדים נחותים משל היריבה", זה פשוט מה שיש להם! והם מנסים לצמצם את הפער כל הזמן, רק שגם אינטל לא נשארת הרבה זמן באותו המקום... הרי פיתוח מעבדים נעשה בהדרגה, שלב אחר שלב, דור אחר דור, נדבך על נדבך. הם לא יכולים להגיד "טוב, הדור הזה sucks, בואו נדלג לדור הבא". הדור הבא מבוסס על הקודם בהרבה מאוד דרכים.

תסלח לי זה חוסר חשיבה טוטאלי

8350/FX-9590 לא מחזיק אותם בשוק ,זה הפסד נטו

תמחור זול מכרו את 9590 בערך ב- 900 $

ולפני שבוע הורידו מחיר ל-400$ ,לא ראיתי אף פעם מעבד יורד דרסטית כמו היום

מי יקנה 9590 מול 4960 או 4820 ?

9590 הוא מעבד שנועד להראות את יכולותיה של אמ"ד בביקורות באתרי מחשבים. מעבר לזה הוא מעבד דאווין שרק פאנבוייז קשים של אמ"ד יקנו. הוא גם לא מיוצר בכמות גדולה, אני חושב. הוא ממש לא נועד להתחרות במעבדי האקסטרים של אינטל.

ה-8350 הוא דווקא מעבד שמתחרה בעוצמתו עם מעבדי ה-i5 של אינטל, ובגלל מחירו הזול מזה של ה-i5 (לא בארץ הקודש כמובן) הוא מהווה אלטרנטיבה טובה, שגם יש לה קונים.

פורסם
  • מחבר
אתה רציני? הטכנולוגיה לא תחרותית כי אינטל מובילה טכנולוגית. אמ"ד פשוט לא עמדה בקצב.

תגיד אתה רציני ? אתה מצדיק את דברי

זה שאינטל מובילה טכנולוגית ,זה אומר

" מאמצים שמופנים לטכנולוגיה לא כדאית ,לא תחרותית , לא נמכרת. "

AMD לא מחוברת למציאות ,

זה פשוט מה שיש להם!
זה לא פשוט מה שיש להם , זה פשוט מחשבה , חוסר ראיה למציאות , השקעת משאבים בפיתוח גרוע
ה-8350 הוא דווקא מעבד שמתחרה בעוצמתו עם מעבדי ה-i5 של אינטל

נכון , וגם בישראל ב- 1000 ש"ח מחיר טוב ליכולות שלו כולל OC שניתן להגיע 5GH +

פורסם
0_big.jpg
פורסם
תגיד אתה רציני ? אתה מצדיק את דברי

זה שאינטל מובילה טכנולוגית ,זה אומר

AMD לא מחוברת למציאות ,

זה לא פשוט מה שיש להם , זה פשוט מחשבה , חוסר ראיה למציאות , השקעת משאבים בפיתוח גרוע

לא, גאון, זה מה שמסבירים לך פה כבר כמה עמודים. זה לא השקעה בפיתוח דברים גרועים, כי אמ"ד מובילה על פני אינטל בהמון תחומים. פשוט אין להם את כוח הפיתוח שיש לאינטל. זה הכל. בגלל זה הם נמצאים מאחור.

אני מקווה שזה ברור לך עכשיו, ושלא יהיה צורך לשעות לבקשתו של -LosNir-.

פורסם
ההשוואה של שוק המעבדים לשוק הרכב היא תמיד השוואה גרועה.

התשובה הפשוטה היא, שאמ"ד פשוט לא מחזיקה בכמות המשאבים, הידע והאנשים המתאימים, שיש לאינטל בשביל לפתח מעבדים. בנוסף, אינטל עובדת בשנים האחרונות ביעילות רצחנית, גבוהה בהרבה מבשנים עברו. אז קשה להם לעמוד בתחרות, ואם הם ימשיכו ככה אז הם גם יצאו מהתחרות.

זה קצת כמו לשאול למה via לא מצמצמת פערים עם אינטל ואמ"ד. היא מנסה, אבל היא קטנה יותר וקשה לה להתחרות בהן בתחום העיבוד הביתי.

זה בדיוק מה שאמרתי, אז מה בדיוק "גרוע" בהשוואה שעשיתי? היא מדוייקת ואתה כתבת בדיוק אותו דבר במילים אחרות.

פורסם

אתם מדברים כל הזמן שאין לAMD אין כח הפיתוח , אבל הבעיה של AMD לא נגמרת גם פה.. אלה גם בזה שהיא מסתמכת על GlobalFoundries ,חברה שפעם היתה חלק מAMD אבל ב2009 עברה הפרדה ,ועכשיו בבעלות אחרת לגמרי ,גם אם AMD היו רוצים לדוג' לייצר מעבד של 14NM כמו אינטל (זוכרים Broadwell יהיה מיוצר ב14NM..) הם פשוט לא יכולים , אפילו ב22NM הקיימים של אינטל (שהיא מייצרת כבר שנתיים.... ) הם לא מתחרים ..

הקלף החזק היחיד של אינטל הוא לא רק הפיתוח ,אלה גם היצור ,הם פשוט יכולים להשקיע המון כסף במפעלים שלהם ולקדם את תהליכי היצור מהר יותר מכל חברה אחרת, תראו את TSMC - אפילו 20NM היא לא יכולה לייצר נכון לעכשיו (בכמויות נורמליות כמובן..) ,גם סמסונג עדיין תקוע על 28NM (סמסונג מייצרת שבבי Soc אם אתם זוכרים), בקיצור .. אינטל מסודרת , בכל התחומים , מהפיתוח ועד האריזה של השבב בקופסה היפה.

נערך על-ידי David_K

פורסם
זה בדיוק מה שאמרתי, אז מה בדיוק "גרוע" בהשוואה שעשיתי? היא מדוייקת ואתה כתבת בדיוק אותו דבר במילים אחרות.

אמממ... אני די בטוח שאם בדירקטוריון של מאזדה היו רוצים להתמקד ברכבי יוקרה, הם היו מסוגלים, גם אם בשנים הראשונות זה יהיה קשה קצת. את רוב הידע יש להם, ומה שאין לא יהיה קשה מדי להשיג, בין אם דרך מו"פ ובין אם בגיוס כוח אדם מתאים (מחברות אחרות אולי?). באופן כללי, יש להם את הידע הטכנולוגי הדרוש, והם בוחרים שלא ליצר רכב כזה. ההחלטה לשווק רכב עממי יותר נובעת מבחירה שיווקית וכלכלית בלבד. כשחברה שכזו אשר משווקת רכב עממי רוצה להכנס לשוק רכבי היוקרה, היא פותחת חברה-בת חדשה, שלא דבק בה השם העממי. ככה עשתה הונדה עם אקורה, ככה עשתה ניסאן עם אינפיניטי, וככה עשתה טויוטה עם לקסוס.

אמ"ד לעומת זאת, פשוט לא מצליחה לעקוף את אינטל מבחינה טכנולוגית, שזה סיפור אחר.

ובנוסף, כשאתה מדבר על מעבדים, אתה מדבר על נתונים אבסולוטיים של כוח עיבוד, ויש תחרות אמיתית בין החברות הללו על הנתונים הטובים ביותר. בשוק הרכב אין תחרות שקשורה בנתונים כאלה, שקופצים באופן מעריכי. מדובר בתחרות של שיווק ומכירה של מוצרים מאוד דומים, גם מתחת למכסה המנוע. אין התפתחות טכנולוגית מהותית בקצב שנתי (יש שיגידו שלא היתה התקדמות מהותית בעניין הרכב מאז המצאת מנוע הבערה הפנימית), להבדיל משוק השבבים. וגם יש הרבה יותר מתחרות.

פשוט לא משווים רכב למעבד, כי אלו שווקים שעובדים אחרת.

פורסם

אבל אמ"ד מייצרת לדעתי ב-GlobalFoundries.

פורסם
  • מחבר
אבל אמ"ד מייצרת לדעתי ב-GlobalFoundries.

מי אמר שלא ניתן להחליף מפעל יצור ?

במצב של AMD אין לה ברירות רבות

היא חייבת ליצור תחרות בין המפעלים הפרטיים

פורסם

AMD יכולה להחליט שהיא לא מייצרת שם, ואז פוגעת במפעל שהיא היא בעצמה בעלה של חצי ממנו...

רשמת שהיא חייבת לייצר תחרות. למפעלי אינטל לא מייצרים תחרות, אין שום דבר בעולם שיכול ליצור כיום תחרות לעוצמת הפיתוח במפעלי אינטל, שבשעה שאנחנו כותבים את ההודעות פה כבר עובדת על פסי יצור בתהליך 14 ננו-מטרים להפקה של מוצרים בשנה הבאה

נערך על-ידי djelectric

פורסם

שוק ה PC בהאטה ,השקעה לא משתלמת

חברות מתרכזים יותר ב מוביל טבלטים, משהו חסכוני ומהיר

לשימוש הביתי והבסיסי PC הגיע לרוויה, שיפור משמעותי אפילו לא מדרבן אנשים לשדרג

נערך על-ידי aviv00

פורסם

אתה יודע מה הפתרון

לייצר משחקים ואפליקציות כבדות

ברגע שהמחשב שלך יקרטע, תרוץ לשדרג.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים