עבור לתוכן

צריך מחשב לגיימינג, עד 3000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אהלן, אחרי הרבה זמן בלי מחשב שמתאים לגיימינג ולאור העובדה שהמחשב הנוכחי יפסיק לעבוד בקרוב, אני מחפש מחשב לגיימינג, גיימינג ועוד גיימינג. בעיקר משחקי כדורגל ומשחקי FPS. חשוב לי שאם כבר אני קונה מחשב חדש אז שאני אוכל להריץ את כל מה שיוצא היום בהגדרות האולטרא וללא קירטועים. דרישה נוספת היא שהתקציב אמור לכלול מערכת הפעלה, אני אסתדר עם חלונות 7. תודה.

1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000 ש"ח.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל.

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? נא לא לחרוג.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, משחקים ומשחקים.

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Call of Duty, FIFA

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא רלוונטי, אני כרגע עם 1440X900 על מסך 19 אינטש גנרי אבל בטח אקנה מסך חדש בקרוב, לא חלק מהתקציב.

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות שאפשר.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? צריך מערכת הפעלה (חלונות7) + הרכבה.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אם אפשר אז לא אייבורי, אבל לא קריטי. שמעתי ש-TMS טובים אבל אין לי העדפות. אני נמצא במשולש ת"א-ראשל"צ-חולון.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). כאמור, רק שהחומרה תתמוך גיימינג בצורה האופטימלית ובהגדרות הכי גבוהות.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? מניסיון העבר אני כנראה אהיה עם המחשב הזה 3-5 שנים ואחרי זה אחליף אותו בחדש ללא שדרוגים בחומרה.

פורסם

תראה, כעיקרון הדרישות שלך גבוהות מאוד ביחס לתקציב שאתה מספק. מחשב גיימינג שמריץ הכל בצורה חלקה יעלה באיזור ה-4 אלף, וזה עוד ללא מערכת הפעלה.

הצלחתי לדחוס לך חומרה טובה לגיימינג והמשחקים שציינת ירוצו חלק, אבל במשחקים כבדים מאוד אתה תצטרך להוריד פה ושם הגדרות גראפיות (בעיקר פילטרים), אחת כמה וכמה אם תחליף את המסך לאחד עם רזולוציה גבוהה יותר. חוזק הכרטיס שהכנסתי לך בא על חשבון זיכרון הראם ונפח הכונן הקשיח, שכן הדגש כאן הוא לגיימינג.

מעבד:

Intel Core i3 3240 3.4Ghz HyperThreading 3MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪567

קירור למעבד:

Intel Original LGA1155-1150 ליבת נחושת - עד 95W

כמות: 1 - מחיר: ₪44

לוח אם:

MSI B75MA-E33 for 1155 Sata3/Usb 3.0 - בקניית מחשב חדש בלבד!

כמות: 1 - מחיר: ₪239

מארז:

באנדל - Silverstone Presicion PS08 USB3 + FSP 500W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪399

זיכרון:

Crucial 4GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪168

כרטיס מסך:

Sparkle GTX660 2GB OC DUAL-FAN GDDR5 HDMI RETAIL

כמות: 1 - מחיר: ₪936

קשיח למחשב שולחני:

Hitachi Deskstar 7K1000, 500G, 3.5", SATA 2

כמות: 1 - מחיר: ₪251

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪108

תוכנות:

Microsoft Windows 7 Home Premium Hebrew 32/64 BIT COA + DISK - למערכות חדשות מלאות ומחשבים ניידים בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪353

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪3065

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 3004 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/l2yj4s7c

פורסם

^ במחירים צמודים שכאלה, אם אתה שואל אותי, הייתי פונה לשני החנויות עם המפרט של החנות השניה לקבלת מחיר נמוך יותר (הלוך ושוב עד שאחד מהם לא יוכל להוריד).

פורסם
  • מחבר

וואו, תודה לשניכם !

יאיר - נראה מפרט מצוין, אבל לאור מה שכתבת, היית קונה את המחשב הזה או שאתה חושב שכדאי להשקיע עוד אלפיה ?

ביט - האם יש הבדל מהותי בין שני הכרטיסים ?

לשניכם (ולאחרים) - אם אני מוריד את הדרישה למערכת הפעלה, מה הייתם עושים עם עוד 350 ש"ח ?

פורסם

7870xt מעט חזק יותר.

בהפרש הכספי שאתה מקבל בהורדה של מערכת ההפעלה, דווקא הייתי משקיע למעבד מרובע-ליבה ביחד עם העלאה ל-8gb זיכרון ראם (תלוי על איזה מפרט אתה מדבר כמובן) ע"מ שהוא לא יגביל אותך במשחקים כבדים ובעתיד אם וכאשר תחליף כרטיס מסך לדוגמא.

בתוספת כספית אתה יכול להוסיף למפרט מה שאתה רוצה. כונן קשיח בנפח גבוה גדול יותר, כרטיס מסך חזק יותר, מעבד חזק יותר וכדומה...

פורסם
  • מחבר
7870xt מעט חזק יותר.

בהפרש הכספי שאתה מקבל בהורדה של מערכת ההפעלה, דווקא הייתי משקיע למעבד מרובע-ליבה ביחד עם העלאה ל-8gb זיכרון ראם (תלוי על איזה מפרט אתה מדבר כמובן) ע"מ שהוא לא יגביל אותך במשחקים כבדים ובעתיד אם וכאשר תחליף כרטיס מסך לדוגמא.

בתוספת כספית אתה יכול להוסיף למפרט מה שאתה רוצה. כונן קשיח בנפח גבוה גדול יותר, כרטיס מסך חזק יותר, מעבד חזק יותר וכדומה...

שוב תודה רבה.

הארדיסק פחות מטריד אותי כרגע כי יש לי כוננים ניידים וזה גם משהו שתמיד אפשר לקנות כשיש כסף זמין.

כרטיס מסך עוד יותר חזק מהשניים שהצגתם גם פחות מעניין כי זה עוד שדרוג נקודתי שאפשר לעשות בשנה הבאה או עוד שנתיים.

אתה יכול אולי להראות לי מפרט באותו סכום ללא מערכת הפעלה עם השיפורים שהצעת - מעבד 4 ליבות, 8 גיגה זיכרון והכרטיס החזק יותר אולי ?

פורסם

^

ביצועי משחקים כמובן, ביקורת לדוגמה,

http://ht4u.net/reviews/2013/sapphire_radeon_hd_7870_xt_with_boost_im_test/index28.php

עם 350 ש"ח,

הייתי הולך על מפרט כדוגמת זה שיאיר הציע, מרובע ליבות, 8GB זיכרון, 1TB קשיח ו-GTX 660, לדוגמה,

http://startpc.co.il/media/build/viewBuild.php?uid=52321f63a8b9d

אפשר להכניס גם מרובע ליבות יחד עם 7870 XT, קשיח 500GB, ו-4GB זיכרון, אבל תהיה לי אישית תחושת החמצה אם אמליץ לך על מפרט שכזה,

1TB קשיח, ו-8GB זיכרון הם הנורמה לשימושים היום יומיים, אין טעם לפספס כמה נקודות בשביל עוד קצת ביצועי משחקים.

לשיקולך.

פורסם
  • מחבר
^

ביצועי משחקים כמובן, ביקורת לדוגמה,

http://ht4u.net/reviews/2013/sapphire_radeon_hd_7870_xt_with_boost_im_test/index28.php

עם 350 ש"ח,

הייתי הולך על מפרט כדוגמת זה שיאיר הציע, מרובע ליבות, 8GB זיכרון, 1TB קשיח ו-GTX 660, לדוגמה,

http://startpc.co.il/media/build/viewBuild.php?uid=52321f63a8b9d

אפשר להכניס גם מרובע ליבות יחד עם 7870 XT, קשיח 500GB, ו-4GB זיכרון, אבל תהיה לי אישית תחושת החמצה אם אמליץ לך על מפרט שכזה,

1TB קשיח, ו-8GB זיכרון הם הנורמה לשימושים היום יומיים, אין טעם לפספס כמה נקודות בשביל עוד קצת ביצועי משחקים.

לשיקולך.

וההבדלים בין שני הכרטיסים באמת לא משמעותיים ?

עריכה - אני שואל כי בדף שהבאת למעלה ההבדל ביניהם הוא בערך עשר אחוז יותר לרעת ה-660. זה נחשב מעט ?

נערך על-ידי tomllic

פורסם

יש הבדלים משמעותיים בביצועים, אתה צודק,

הגדרת תקציב, בסופו של דבר צריך גם להסתכל על המערכת כמכלול ולנסות לאזן אותה מבחינת שימושים שונים חוץ ממשחקים, אע"פ שאלו לא השימושים העיקריים שלה.

גם לנפח זיכרון וקשיח יש משמעות, ואם בשביל לקבל אותם נוותר נגיד על 10% + ביצועים, זה עוד בסדר, גבולי אומר.

אם תוכל להכניס את ה-7870 XT, מה טוב, תקבל יותר ביצועי משחקים, אבל לא הייתי עושה זאת על חשבון המערכת.

אם נפח הקשיח הוא לא קריטי, ואתה מעוניין לחרוג עבור תוספת הביצועים יחד עם מערכת 'מאוזנת' נקרא לזה כך, אזי שזו אפשרות,

http://startpc.co.il/media/build/viewBuild.php?uid=523223a95219b

לשיקולך.

פורסם

אם שואלים אותי, במידה ויש אפשרות לחרוג עד לאיזור ה-3.5 אלף ללא מערכת הפעלה, הייתי לוקח מעבד מרובע ליבה+8gb זיכרון+כונן טרה+GTX760. המחשב יהיה מעט חזק יותר למשחקים, אך גם ימשוך יותר זמן. לרזולוציה שלך המפרט מעל ומעבר, וגם יריץ בצורה טובה גם אם תקנה מסך עם רזולוציה גבוהה יותר. משחקים כבדים מאוד תוכל להריץ על הגדרות גבוהות עד מקסימליות (אולי פה ושם לבטל פילטרים כמו AA).

מפרט לדוגמא:

מעבד:

Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪903

קירור למעבד:

Intel Original LGA1155-1150 ליבת נחושת - עד 95W

כמות: 1 - מחיר: ₪44

לוח אם:

MSI B75MA-E33 for 1155 Sata3/Usb 3.0 - בקניית מחשב חדש בלבד!

כמות: 1 - מחיר: ₪239

מארז:

בנאדל מארז TMS S1 מתקדם וספק כח Seasonic 500W ECO - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪485

זיכרון:

Crucial 8GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪338

כרטיס מסך:

Sparkle Geforce GTX760 2GB RETAIL - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪1080

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪330

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪108

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪3527

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 3457 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/gcyp487f

Bit - רק בזמן האחרון ראיתי המלצות פה ושם מ-startpc. המחירים שם לא רעים בכלל, אבל האם החברה הזו אמינה בכלל?

פורסם
  • מחבר

נראה מצוין, ביט. תודה.

נראה לי שאני אשלח את המפרט האחרון שלך לכמה חנויות ונראה לאן נגיע.

שאלה אחרונה - מאחר ואני לא מעודכן בענייני חומרה, ואני יודע שכל העניין הזה דינמי מאוד אבל אני אשל בכל זאת. האם צפויות תמורות משמעותיות בחודש-חודשיים הקרובים מבחינת מחירים של המרכיבים במפרטים שהצגתם כאן ו/או יציאה של משהו חדש שייתן תמורה הרבה יותר טובה למחיר (למשל, איזשהו כרטיס חדש שיחתוך את המחירים של הכרטיסים מפה בחצי נגיד, לזה אני מתכוון כשאני כותב משמעותיים) ?

פורסם

^

מכיר אותם כבר לפחות 5 חודשים, החנות הפיזית עצמה צריכה 'שדרוג' מבחינת אסטטיקה, לא משהו רציני,

אבל הצוות והשירות עד כה ללא רבב, אתה צריך להכיר את תום, גברבר צעיר, אבל מסייע לכל אלו שכבר שלחתי לשם גם בשאלה הכי שולית.

מבחינת אמינות, אין כל שאלה, לפחות לא מבחינתי.

רכשתי כמה וכמה מערכת, גם מ-TMS, גם מ-startpc, שניהם לא עשו לי בעיות עד כה.

^^

מחירים תמיד יעלו או ירדו, אתה יכול לחכות, אבל אין ממש טעם, אם אתה צריך מערכת, קנה אותה,

לגבי 'בחור חדש בשכונה' שיהפוך את השוק, זה לא יקרה, ירידות מחירים הם דבר יחסית איטי, נכון לארצנו.

פורסם
  • מחבר

תודה לשניכם.

פורסם
  • מחבר
יש הבדלים משמעותיים בביצועים, אתה צודק,

הגדרת תקציב, בסופו של דבר צריך גם להסתכל על המערכת כמכלול ולנסות לאזן אותה מבחינת שימושים שונים חוץ ממשחקים, אע"פ שאלו לא השימושים העיקריים שלה.

גם לנפח זיכרון וקשיח יש משמעות, ואם בשביל לקבל אותם נוותר נגיד על 10% + ביצועים, זה עוד בסדר, גבולי אומר.

אם תוכל להכניס את ה-7870 XT, מה טוב, תקבל יותר ביצועי משחקים, אבל לא הייתי עושה זאת על חשבון המערכת.

אם נפח הקשיח הוא לא קריטי, ואתה מעוניין לחרוג עבור תוספת הביצועים יחד עם מערכת 'מאוזנת' נקרא לזה כך, אזי שזו אפשרות,

http://startpc.co.il/media/build/viewBuild.php?uid=523223a95219b

לשיקולך.

אהלן ביט (ואחרים), סטארט מציעים לי מפרט דומה במחיר דומה עם שינוי של המארז.

במקום - Ippon S1 + FSP 500W BUNDLE

מציעים - Cooler Master Force 500 + FSP Raider 550W 80+ Silver BUNDLE

המארז שהם מציאים יותר יקר. האם יש הבדל ? האם לקחת אותו או להתעקש על הקודם ובתמורה להגדיל את הנפח של ההארדיסק מחצי טרה לטרה ?

אני גם בודק את האופציה לקחת GTX760 במקום ה-7870.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים