עבור לתוכן

Samsung 120GB 2.5" SSD 840

Featured Replies

פורסם

אני לא כל כך מבין בSSD רציתי לדעת מה היתרונות הבולטים בכונן זה ומה החסרונות?

והאם שווה לשלם עליו 500 שקל.

פורסם

חיסרון היחיד הוא המחיר הגבוה לנפח.לטעמי בהחלט שווה כדיסק מערכת .

פורסם

אם אתה מחפש חסרון מעבר למחיר שצויין זה גם עמידות, עקרונית שימוש מופרז (הורדות, ניגונים ועריכה) בכונן מסוג זה והוא לא יאריך חיים. קראתי לגבי כונני אינטל לפני שקניתי (קניתי כבר 2, אחד מסדרת 510 והשני מסדרה 520) וממה שהבנתי אם אתה הולך "לקרוע" אותו, הוא יחזיק בין 3-5 שנים. אם תשמתש בו כדיסק מע' כפי שצויין בהודעה קודמת, יש מצב טוב ל 5-7 שנים. אני אישית מכרתי את ה 510 ומשתמש רק ב 520 שהוא 240GB ומחשב גיימינג ככה שאני ממש לא "קורע" אותו.

כמה דברים.. אין צורך לאחות אותו היות ולא מדובר בדיסק מגנטי, חלקים נעים וקננת שצריכה שכל המידע יהיה רציף ע"מ לטעון אותו מהר.

יש פעולה אחרת שאורת מס' שניות עד מס' דקות ומומלץ להריץ אותה פעם בשבוע, בכל פירמה אשר תבחר אמורה להיות תוכנה מטעם היצרן שכדאי להשתמש בה.

פורסם

מבחינת ביצועים זה הדבר הכי משמעותי שקרה לעולם המחשבים בשנים האחרונות, מומלץ מאוד למערכת ההפעלה.

לגבי אורך חיים... יש אחריות של 3-5 שנים, ואחרי הזמן הזה אני מאמין שהמחיר שלהם יצנח כבר והנפח יתפח כך שזה לא יהיה נורא כל כך אם הוא ילך לעולמו.

פורסם
אם אתה מחפש חסרון מעבר למחיר שצויין זה גם עמידות, עקרונית שימוש מופרז (הורדות, ניגונים ועריכה) בכונן מסוג זה והוא לא יאריך חיים. קראתי לגבי כונני אינטל לפני שקניתי (קניתי כבר 2, אחד מסדרת 510 והשני מסדרה 520) וממה שהבנתי אם אתה הולך "לקרוע" אותו, הוא יחזיק בין 3-5 שנים. אם תשמתש בו כדיסק מע' כפי שצויין בהודעה קודמת, יש מצב טוב ל 5-7 שנים.

בתאוריה אתה צודק, אבל בפועל זה רחוק מהמציאות.

הכוננים של ימינו מסוגלים לעבור מליוני מחזורי כתיבה, אז זה הדבר האחרון שצריך לעניין אותך...

במקרה של הכונן שלי (שכבר ישן), רק אם תכתוב עליו 40GB כל יום במשך 5 שנים היא יתחיל לזייף. בכוננים של ימינו זה מספר גדול משמעותית.

פורסם

מצטער שאני נדחף, אבל אני חייב להבין משהו (מתכנן לקנות ssd).

הורדה שבועית של סרטים לדוגמה של 120GB +- בשבוע הולכת לקצר לי את החיים של הכונן ויעילותו באופן משמעותי? ואני לא מדבר על קיצור מ10 שנים ל7שנים .. אני מנסה להבין האם באמת אחרי שנה לדוגמה של פעולה כזאת האם הכונן יפגע כתוצאה מכך וארגיש את ההבדל במהירות הכונן?

בנוסף הכונן יותקן במחשב נייד לכן רוב הפעולות של שמירת מידע מערכתי בכונן HDD כדי לחסוך פעולות בכונן SSD עצמו (ע"פ המדריך באתר) הוא לא כל כך אפשרי למרות שכן יש לי כונן חיצוני אבל הכונן HDD מחובר רק בבית האם בשילוב העניין הזה + הורדה יחסית אינטסיבית של 120GB בחודש הכונן מועד להיפגע?

פורסם

זה לא מומלץ, אבל בכוננים של היום זה לא יורגש יותר מידי.

בשביל זה יש SSD ו-HDD, אם יש לך קשיח פשוט תוריד אליו את התוכן.

פורסם

אוקיי סבבה, זה מה שאעשה... אבל מה לגבי כל שאר המלצות שיש לגבי SSD כמו "העברת מיקום קובץ החלפה"

"העברת מיקום קובץ ההחלפה – קובץ ההחלפה הינו קובץ שמבצע קריאותכתיבות רבות לכונן שעלולות לקצר את חיי ה-SSD. מומלץ להעביר את הקובץ לכונן מכני משני. משתמשים מתקדמים בעלי כמות זיכרון גדולה (8 גיגה ומעלה) יכולים לשקול את ביטול קובץ ההחלפה לחלוטין. העברתביטול קובץ ההחלפה גם חוסכת מקום אחסון יקר ב-SSD."

יש לי HD חיצוני אבל כאשר המחשב לא בבית הHD מנותק, מה יקרה במצב זה ? יש לי 8GB במחשב אבל לא יודע כמה זה חכם לעשוק אותו..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים