עבור לתוכן

מחשב נייד נפל מגובה חצי מטר תוך כדי עבודה והמשיך לעבוד רגיל, אחרי שכבה, לא נדלק יותר

Featured Replies

פורסם

לחבר שלי נפל המחשב בעת צפייה בסרט, אחרי הנפילה המחשב המשיך לתפקד כאילו כלום לא קרה, אחרי כיבוי המחשב הוא לא נדלק יותר, אין אפילו חיווי של טעינת סוללה.

פירקתי אותו ומדדתי שמגיע מתח בכניסה.

יש אולי כיוונים מה לחפש?

דבר ששמתי לב אליו, סוללת הCMOS ריקה, האם יכול להיות שהיא גורמת לזה בצירוף מקרים מוזר?

הנה התמונות

פורסם

ניסית לחבר ללוח מתח (מטען או סוללה) כשהוא מפורק מהמחשב ולהדליק אותו ? (רק תצמיד את צלע הקירור למעבד/ציפסט בלי המאוורר כדיי לא לשרוף אותם) - יכול להיות שיצא איזה שהוא כבל בנפילה ופירוק/הרכבה מחדש יסדרו את זה

אם הלוח אכן לא עובד את היכול למקד את הבעיה ? למשל תנסה ללחוץ ציפים גדולים (ציפסט) לכיוון הלוח או להפעיל עליו מאמצי כיפוף במקומות שונים (אבל לא ברמה של לשבור הלחמות של ציפים) אוליי תצליח למקד את החיפוש אחריי הבעיה לאיזור מסויים

פורסם
  • מחבר

את צלעות הקירור והמאורר לא פירקתי. ניסיתי להדליק לא נדלק. אפילו אין חיווי לד שזה מחובר

פורסם

תצלם את הלוח בתמונה ברורה גם מהצד השני.

פורסם
  • מחבר

חבר שלי צילם בסלולארי, מקווה ששבוע הבא אוכל להביא תמונות ברורות. החלפת סוללה וכן לחיצה לא שינו את המצב

פורסם

אתה בטוח שהבעיה בלוח?

פורסם

לא יודע, אבל זה שהמחשב פעל עד שכיבו אותו מעורר אצלי שאלות... הכי סביר שמדובר באמת בלוח, אבל בכך זאת כדאי לבדוק עם או בלי קשר לתקלה האם נפגעו רכיבים אחרים, כמו קשיח ומסך, שיכולים לעורר בעיות אח"כ ואולי גם עכשיו.

ובנוסף הייתי מחליף סוללה לביוס ובודק אם הלוח יעלה.

פורסם

בינתיים המחשב לא נדלק בכלל. המסך והקשיח יחכו לבדיקה שלהם.

פורסם

סוללת ביוס לא משפיעה על עליה/אי עליה.

זה שהמחשב המשיך לפעול לא אומר כלום; יתכן מצב למשל שרכיב זז ממקומו ויוצר מגע רופף. צריכת הזרם שלו עולה, אבל מערכת המתח יכולה להתמודד עם זה. אך בהפעלת המחשב הביוס מזהה שהמתח נמוך מהמינימום בגלל הצריכה הנוספת, ולא נותן להפעיל.

פורסם

אולי הלחמה נשברה ושהמחשב היה חם הוא המשיך לפעול אבל אחרי שהמחשב התקרר והחלקים התכווצו אז המגע התנתק תנסה לאפות:hat:

פורסם
  • מחבר

אנשים כאן אוהבים לאפות מחשבים :)

חשבתי על זה.

לגבי סוללת הביוס, כפי שכתבתי מדדתי אותה והיא הייתה ברמה של מילי וולטים, החלפתי בסוללה אחרת שיש לי שיש בה 2 וולט ועדיין אין שינוי, אז לא שם הבעיה.

אני מנסה כרגע להפעיל רק את הלוח ללא חיבור למסך דיסק קשיח וזיכרונות.

הרכיב היחיד שלא הוצאתי זה את כרטיס הרשת האלחוטי, לא ראיתי סיבה לעשות את זה.

בנוסף, כאמור לעיל המחשב לא נותן שום חיווי אפילו שמחובר אליו מטען

פורסם

די נדיר בימינו, אבל המחשב מסוגל לפעול ללא סוללה?

אולי הסוללה נדפקה בנפילה, והוא המשיך לפעול על חשמל.

פורסם

באמת תנסה לאפות אותו,

אתמול הצלחתי לשחזר ככה כרטיס מסך (5750) שלא עבד בכלל..

אם אין לך מה להפסיד מומלץ לנסות.

אפיה נעימה:)

פורסם

נדיר אבל כן יש מחשבים שלא רוצים להידלק בלי סוללת BIOS. אלה שאני ראיתי היו מחשבים ישנים - פנטיום 3 ודומיהם והם היו מחשבי דסקטופ. אני לא חושב שהמקרה הזה קשור כי איך סוללה של BIOS תקינה תרד פתאום ל 0V בגלל נפילה ? - כנראה שהסוללה היתה ריקה כבר לפניי והמחשב עבד בכל מקרה

הכי סביר שהלחמה נשברה, אבל אני חושב שהמקרה כאן הוא לא שההלחמה נגעה כשהמחשב עבד ועכשו היא לא, אלא שמדובר בהלחמה שהמחשב לא צריך חוץ מהרגע של ההפעלה - כמו חיבור של ציפ הפיקוד של הטעינה, אחד מהקווים ללחצן power או משהוא דומה

אז ניתן לנסות ללחוץ ציפים למקום (במיוחד לשחק אם ציפסט או ציפים באיזור של חיבור הסוללה) ולנסות להפעיל מאמץ כיפוף קל על הלוח בכיוונים ומקומות שונים כדיי לראות אם יש השפעה, ואם כן, למקד לשם את מאמצי ההלחמה מחדש

חימום ממוקד על ידיי בלאוור טוב יותר מאפייה של כל הלוח כי באפייה ניתן לדפוק משהוא אחר על הדרך... במיוחר שהלוח מכיל הרבה יותר רכיבים מ 2 צדדים (בהשוואה לכל כרטיס מסך), ויכול להיות שרכיב שנמצא בצד השני דווקא יתרחק מהלוח..... (ומה אם זה בדיוק הרכיב שצריך לסדר ?)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים