עבור לתוכן

עזרה בבחירת סוג דיסק חיצוני למטרות גיבוי

Featured Replies

פורסם

אני צריך דיסק חיצוני כדי לגבות דיי הרבה מידע שקיים במחשב נייח בבית.

הדיסק ישמש כדיסק מערכת (לא גיבוי בלבד) במעונות בזמן הלימודים בשנה הקרובה אבל לא ינוייד הרבה.

אני צריך לגבות כ-500-600gb, ולכן אני רוצה דיסק של לפחות פי 2 מזה.

בשלב הזה אני מתלבט בין קנייה של דיסק חיצוני 3.5 אינצ' בנפח של 2TB לקנייה של דיסק חיצוני 2.5 אינצ' בנפח של 1.5TB.

אם המחירים בשני המקרים הם כ-450 שח ובשניהם מדובר ב-3 שנים אחריות, מה נראה לכם עדיף?

נ.ב.

מצאתי אפשרות לקנות כונן של 3TB ב-550 שח.

החסרונות הן שנתיים אחריות (במקום 3 במקרה של הכוננים למעלה) וחיבור USB2 בלבד.

פורסם

הייתי הולך על דיסק חיצוני 2.5 אינצ' בנפח של 1.5TB.ההבדל בניידות ובנוחות (חיבור חשמל) הוא שמיים וארץ.לגבי הUSB2 זה חסרון משמעותי ביותר.העברת קבצים גדולים

הופכת להיות לסיוט.

פורסם

1+ אם יש לך מחשב נייד.

במיוחד אם חוץ מגיבוי הוא הולך לשמש כאמצעי אחסון ואז הגישה אליו בכל מקום תהיה נוחה.

פורסם
  • מחבר

אם להודות באמת זו גם היית המחשבה הראשונה שלי, אבל רציתי לדעת אם יש מקום לשיקולים נוספים.

עוד קצת פרטים שאולי יכולים לשנות את ההחלטה - יש לי כבר היום כונן חיצוני של חצי טרה בגודל 2.5 אינצ' (מלא כמעט לגמרי)

המטרה היא פחות לנייד את הכונן ויותר שהוא ישמש ככונן נוסף לגיבוי וישמש בצמוד למחשב נייד.

בהנחה שאני אוותר על הדיסק בנפח 3TB בגלל החיבור הבעייתי, השאלה עם לחצי טרה יש עדיפות על משקל ונוחות.

פורסם

כפי שכבר הבנת השיקולים הם יחס ל GB/מחיר, גודל פיזי ואחריות. וכמובן שיהיה USB3

גודל פיזי... אם הכונן יהיה סטאטי, או שרק לעיתים נדירות תוציא אותו מהארון כדי לגבות ותחזיר חזרה, אז זה לא משנה אם הוא 3.5 אינטש וצריך חיבור לחשמל. אך אם תקח אותו לסיבוב בחוץ מדי פעם, אז באמת עדיף שיהיה 2.5 משיקולי נוחות.

מבחינת עלות פר ג'יגה, גם 2TB וגם 3TB נמצאים בערך על אותו עלות יחסית, כאשר כבר קיים יתרון קל ל 3TB.

זה כאשר מסתכלים על כוננים בגודל 3.5 אינטש. כאשר עוברים ל 2.5 העלות פר ג'יגה היא יקרה בערך ב 50%, וכמובן הנפח המקסימלי הוא קטן יותר.

מבחינת אחריות, יש כונני Transcend בכל הנפחים והגדלים עם 3 שנות אחריות.

פורסם

אם אין צורך בניידות אין שום סיבה לקנות כונן 2.5" - מקבלים פחות נפח לכסף !

אבל אם כן יש כוונה לנייד ללא ספק עדיף 2.5" ואני אומר את זה בתור אחד שיש לו שני כוננים חיצוניים 3.5" - ממש לא נוח לניוד, יש שנאי והם כבדים.

פורסם

כבדים עוד מילא, הצורך בשקע חשמל הוא שמגביל.

פורסם
  • מחבר

אני הולך על 2.5. בעיקר בגלל שלא צריך בשבילו שנאי. בנוסף נראה לי שנפח של 1.5 יהיה מספיק בשלב זה (ה-3 לא על הפרק בגלל החיבור לצערי)

תודה על ההמלצות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים