עבור לתוכן

דרישות כרטיס מסך לחיבור 3 מסכי DELL U2713H

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מתחיל לבנות מפרט למחשב חדש.

הייתי רוצה לחבר למחשב 3 מסכי DELL U2713H.

איך אני יודע איזה כרטיס מסך מתאים לי?

מה אני צריך לחפש בכרטיס המסך כדי שאוכל לחבר 3 מסכים כאלו [כנראה באמצעות DisplayPort] ולהשתמש ברזולוציה המקסימלית שלהם [1440*2560]?

האם אני זקוק ל2 כרטיסי מסך?

תודה מראש!

פורסם

ברוך הבא לפורום,

אם גיימינג בתוכנית, ובכוונתך לשחק על כל השלושה (רז' 7680x1440) בהגדרות גבוהות אתה תרצה 2x GTX TITAN לקצב פריימים "שחיק" (10,500ש"ח) או 3 כאלה למשחקיות חלקה (כ-16,000 ש"ח רק לכרטיסים - מחיר שאר המפרט יתנפח בנוסף).

2x GTX 780 (בעלות 6800ש"ח) גם אופציה במידה ואתה מתפשר על הגדרות (בהתייחס להגבלת הזכרון שישאר על 3GB בכל מערך).

לכל הפחות - 2x GTX 770 בגרסאת ה-4GB (כ-4900ש"ח, או שלושה ב 7359ש"ח),

אם אתה ממש מוגבל בתקציב אז אולי תוכל לסחוב עם GTX 780 אחד (3400ש"ח) בהגדרות נמוכות.

* לא התייחסתי לכרטיסי AMD מאחר והדריבר עדיין לא תומך Frame Pacing ב-Eyefinity.

במידה ומדובר בגיימינג על מסך אחד מתוך השלושה, מדובר על הוצאה של כ-2000-3400ש"ח, תלוי כמה חשוב לך ביצועים, לא משנה אם זה כרטיס אחד או 2, ואם זה NVIDIA או AMD.

אם לא מדובר בגיימינג כלל, כמעט כל כרטיס mid range בכמה מאות שקלים אמור לאפשר 3 ו- 4 מסכים כאלה.

במקרה כזה כדאי שתציין מה הצרכים שלך (אם זה לעבודה משרדית או גראפית)

פורסם

איך אני אוהב שרשורים כאלו, שניה שניה הולך לשים פופקורן במיקרו..

פורסם

אל תמהר... כיסיתי את רוב האפשרויות :)

פורסם

וחייב לציין שכיסית אותם יפה, אני פשוט זוכר לאיפה לפעמים שרשורים כאלו מתגלגלים.

דרך אגב יצאה גרסה חדשה לדרייברים של AMD אך עדיין אין תמיכה ברזולוציות של מעל 2560x1600.

http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/AMDCatalyst13-10WINBetaDriver.aspx

הם הולכים וממש משתפרים, אני משחק ביושוק והמשחק פשוט זז כמעט חלק(חוץ מטעינות בין אזורים).

לענייננו: נמתין שפותח הדיון יגיד לנו מה לאילו שימושים הוא צריך את המחשב שלפי הערכה גסה אמור לעלות בסביבות 25-35 אלף שקל.

שלושה מסכים משהו כמו 9K, שלושה טיטאנים שמצטיינים ברזולוציות גבוהות וגם כדי להריץ על מקסימום הגדרות(שניים לא יסתדרו עם הגדרות גבוהות על כזו רזולוציה מפלצתית) עלות 16k לוח עוד כ2K, מארז וספק סביבות 2K, לא נפנק באיזה i7 ?עוד 1.6K, בקיצור סביבות 35K.

פורסם

שלושה מסכים משהו כמו 9K, שלושה טיטאנים שמצטיינים ברזולוציות גבוהות וגם כדי להריץ על מקסימום הגדרות(שניים לא יסתדרו עם הגדרות גבוהות על כזו רזולוציה מפלצתית) עלות 16k לוח עוד כ2K, מארז וספק סביבות 2K, לא נפנק באיזה i7 ?עוד 1.6K, בקיצור סביבות 35K.

U2713H עולה 4K למסך...

פורסם

כדי להפעיל אותם כל כרטיס מסך מהדור הארון יספיק

כדי לשחק תוך כדאי התפשרות בכמה משחקים ? שני GTX780

כדי לשחק עם מינימום התפשרות ? שלושה טיטאנים.

פורסם
U2713H עולה 4K למסך...

אאה אם זה ככה אז זה כבר מאוד יקר (-:

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובות!

1. במידה ואני אלך על פתרון בכיוון 2* GTX780, איך החיבור הפיזי יתבצע?

בכרטיס הראשון מסך אחד בDP והשני בDVI-DL ובכרטיס השני עוד מסך בDP?

אם כן, אני אוכל לקבל את הרזולוצייה המקסימילית ב3 המסכים?

2. יכול להיות שבתור התחלה, אקנה כרטיס יחיד עם 2 מסכים, ובהמשך אוסיף את המסך השלישי ביחד עם הכרטיס הנוסף...

3. אני לא אצא מגדרי בשביל לאפשר גיימינג על 3 המסכים...אבל עדיין מעוניין בביצועים סבירים...:)

גם אם זה אומר לשחק על מסך אחד או שניים, או לשחק על שלושתם ברזולוציה נמוכה יותר.

שימוש עיקרי [לפני המשחקים] במחשב מכוון לעריכת וידאו, ועבודה על שרטוטים.

יושב הרבה שעות מול המחשב, עם הרבה תוכנות פתוחות [מכאן הגודל של המסכים] ומעוניין לשחק כשאוכל [מכאן הרזולוציה והביצועים :)]

שוב, תודה על העזרה..

פורסם

לשחק על שני מסכים לא תוכל מכיוון שמרכז המשחק(כוונת לצורך העניין) יהיה באמצע על השוליים של שני המשחקים.

תוכל לחבר מסך אחד עם DP ושניים עם DVI או אחד עם DP אחד עם HDMI ואחד DVI.

שני GTX 780 יחזיקו שלושה כאלו אך על הגדרות בינוניות,.

מה שכן אני רואה בעיה בכמות הזיכרון של מערך GTX780 כי ככל שהרזולוציה גדלה כך הדרישה לכמות זיכרון של הכרטיס גדלה במשחקים תובעניים ולדעתי 3GB זה מעט לרזולוציה כזו.

פורסם

אכן צריך לקחת בחשבון שלמרות הוצאה כספית גדולה, יהיו מקרים בהם צריך להתפשר על הגדרות כבר היום, ובוודאי בעתיד.

אבל כאמור תמיד ניתן לעבור למסך בודד במקרים חריגים ולקבל ביצועים ממש טובים, או להוריד רזולוציה לשלושת המסכים (ולספוג עיוות תמונה כתוצאה מפריסת פיקסלים על רז' לא טבעית של LCD)

הבחור פה מקבל 45-60fps ב-crysis3 על "high" (לא הגדרות הכי גבוהות), שזה לא רע למשחק כבד שכזה:

גם פה מראים כמה משחקים בקונפיגורציה הזאת:

(crysis 3 על medium נתן 44fps, אבל בסצינה הכי כבדה במשחק, בניגוד לסרטון הקודם. למיטב ידיעתי ל-CPU יש יד בדבר - אופטימיזציה גרועה או באג לפיזיקה של חבלים. אולי זה כבר תוקן אני לא זוכר)

פורסם

אם התקציב גבוהה אבל לא בלתי מוגבל כמו ששילוב מסכים כאלה דורש אני חושב שיהיה פשוט חכם יותר לקחת 27" איכותי ב 1080P עם שני GTX780 או שני GTX770 4GB, זה אמור להיות סביר למדיי מבחינת FPS וגם הירידה ב PPI לא תהיה סוף העולם כי אתה יושב דיי רחוק מהמסך.

אגב, אני כמעט תמיד מוצא לנכון שעדיף להוריד הגדרות גרפיקה מאשר לעבוד ברזולוציה לא טבעית של המסך.

והמלצה אחרונה,

בסוף חודש AMD משיקה כרטיסים חדשים, לא יודע עליהם הרבה עדיין, השמועות מכוונות למשהו בין ה GTX780 לטיטאן עם 4GB זיכרון, יכולים להיות sweet spot עבורך.

פורסם

^^

ב1080P אין צורך במערך. זה שהמסך גדול לא צריך בשביל זה מערך כלשהו כל עוד הרזולוציה היא 1080P.

פורסם
אם התקציב גבוהה אבל לא בלתי מוגבל כמו ששילוב מסכים כאלה דורש אני חושב שיהיה פשוט חכם יותר לקחת 27" איכותי ב 1080P עם שני GTX780 או שני GTX770 4GB, זה אמור להיות סביר למדיי מבחינת FPS וגם הירידה ב PPI לא תהיה סוף העולם כי אתה יושב דיי רחוק מהמסך.

אני לא מכיר מסך ״27 איכותי עם רזולוציה של 1080.

פורסם

יש כאלה גם אצל DELL (סדרת S). הם מבריקים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים