עבור לתוכן

רעיון מעניין שבא לי בנוגע לTURBO של אינטל

Featured Replies

פורסם

מכירים שמריצים PRIME95 ויוצא שגיאה בליבה אחת כבר אחרי שעה, אבל לא ראיתם ונתתם לבדיקה להמשיך, ושאר הליבות לא נתנו שגיאה בכלל?

אז חשבתי פשוט לקבוע את המתח המירבי שמוכנים לעבוד איתו מבחינת בטיחות/חום (מה שמגביל), לדוגמא 1.3V ואז לשים מכפלה 46 לכל הליבות ... אם ליבה כלשהי נכשלת , מורידים אותה ל45. אם זה נראה בסדר, מנסים להעלות את האחרות ל47. בקיצור ככה מוצאים את המכפלה הכי גבוה שכל ליבה תגיע.

לפי מה שאני מבין, האוברקלוק ברגיל מוגבל לפי הליבה הכי גרועה... ובעצם יכול להיות מצב שליבה אחת גרועה לאוברקלוק והשאר ממש טובות לדוגמא. הרי זה כאילו שיש לי לדוגמא 4 מעבדים נפרדים, ויש סיכוי לא רע שאחד מהם יהיה מצויין ואחד על הפנים לOC.

אגב לא ניסיתי את זה, השאלה אם זה בכלל אפשרי? למשל בגיבהבייט למי מה שהבנתי, אפשר לקבוע תדר מירבי שיהיה בזמן שימוש בליבה אחת לאותה הליבה, בזמן שימוש בשתי ליבות - לשתי הליבות האלה ... אבל כשכולן במאמץ כולן יהיו רק על ההגדרה האחרונה של ה4 ליבות עד כמה שהבנתי. באסוס אני חושב שזה אפשרי.

אני עוד מעט אנסה ואעדכן אם זה אפשרי באסוס.

פורסם

האם אתה מבין שכשליבה אחת נכשלת היא מורידה 25% אחוז מצריכת החשמל במאמץ ומאפשרת לאחרות ליזון מן החשמל המוגדר מראש כך שהגיוני שיהיו יותר יציבות במצב הזה?

פורסם
  • מחבר

כן אבל אני לא מבין מה זה רלוונטי. אם אני יכול להביא סנדי שיעשה 5.2GHZ על הלוח שלי ויצרוך יותר חשמל ויהיה יציב אז זה פוסל בעיה של קריסה בגלל אספקת חשמל ...

ואגב נניח ואני מגדיר LLC שיתן לי במאמץ מלא למשל 1.32V במקום 1.3V, אז דווקא אם הפריים מפסיק לעבוד בליבה מסויימת, המתח רק יורד לשאר הליבות ... בקיצור זה לא קשור.

פורסם

"בקיצור זה לא קשור"? באמת? אם יש לך מתח קבוע והספק קבוע לחלוקה בין ליבות וצריכות להתחלק בו פחות ליבות אזי שברור שהן יהיו יותר יציבות. בדוק ב-OCCT יציבות ותראה שבכל פעם שהמעבד לא יציב זה יהיה בליבה אחרת בצורה רנדומלית. לא קשור ליכולת אינדיוידואלית. זה הא-ב של המהרה.

פורסם
  • מחבר

בנוגע לנקודה הראשונה שאתה אומר. אם הלוח שלי יכול להחזיק אוברקלוק אקסטרים של 6GHZ בהספק גבוה בהמון משלי. אין סיבה שאוברקלוק רגיל של אזור ה4.6 יכשל בגלל האספקת מתח, ברמה שאותו המתח רק עם ליבה אחת פחות כן יחזיק את המעבד.

בנוגע לנקודה השנייה , אני לא יכול לבדוק את זה. אני מנסה אבל כשאני מוריד מתח אני פשוט מקבל BSOD בלי להספיק לקבל שגיאה בבדיקה. אבל בכל אופן - אם למשל אתה צריך 1.25V ותשים 1.2V אז מן הסתם שכל פעם תקבל שגיאה בליבה אחרת. אבל אם למשל התייצבת על 4.6 עם 1.25V יש מצב שליבה מסויימת יכולה לעשות נניח 48. או שאפילו שלושתן יכולות לעשות 48 ורק ה"חלשה" יכולה לעשות 46 באותו המתח. אני חושב שזה הגיוני כי מבחינת ה"silicon lottery", כל ליבה יש לה סיכוי חדש משלה, למרות שהן באותו המעבד...

פורסם

ה E7500 גם נחשב בעניין הזה?כי אני עכשיו קראתי סינית

פורסם
  • מחבר

לא

פורסם

בתיאוריה קיימת האפשרות שליבה אחת תהיה "חלשה" יותר בפועל כל המערכת מתנהגת כמכלול ולכן אני בספק שתצליח לבודד את הנושא באופן פרטני.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים