עבור לתוכן

ארטיפקטים בסרט אשר היה על כונן חיצוני

Featured Replies

פורסם

טווב. אני די אובד עצות.

מצד אחד, כאשר שאלתי פה אם אני משתמש במחשב בעת "cut" "paste" אמרו שלמעט האטה בביצועים של המחשב, אין בעיה שאשתמש במחשב. מצד שני, גם בדקתי באינטרנט ואכן לא ראיתי אזכורים שזה יכול לפגוע בקובץ. מצד שלישי, הכונן החיצוני והכונן במחשב תקינים (נבדו על ידי תוכנות מורשות של היצרן).

אז מה קרה?

אני אספן סרטים ואת רובם אני רוכש ומעביר לכוננים קשיחים חיצוניים אך סרטים שאני מאוד מתלבט לגביהם אני מוריד. לרוב אם מופעיים פגמים קטנים בסרט אני לא נרגש כי הם יכולים להיווצר מכל כך הרבה סיבות ולרוב זה מתבטא בסצינה אחת או שתיים עם קצת ריבועים. לא שכיח אך לא נדיר ולא מפריע.

אז מה קרה הפעם?

הורדתי סרט אשר לא צפיתי בו והעברתי לכונן חיצוני. אני די בטוח שבזמן ההעברה, השתמשתי במחשב.

אתמול, רציתי לראות את הסרט ומהרבע שעה שראיתי, שתי סצינות עם ארטיקפקטים, באחת מהם, הם קשים במיוחד. הורדתי את הסרט מחדש, מאותו מקור ומאותה קבוצות שחרור והפעם אין כלל ארטיפקטים, העברתי בדיקות מלאות למציאת סקטורים פגומים והכל יצא תקין. לבסוף ,מחקתי את הסרט התקין והעברתי לתיקיה את הסרט הלא תקין ועשיתי force recheck לקבוצץ על ידי תוכנת הטורנטים והיה רשום שבערך אחוז אחד מהסרט חסר.

שוב, שני הכוננים (מחשב וחיצוני) תקינים לחלוטין, לא היו הפסקת חשמל ורק השתמשתי במחשב בזמן ההעברה.

ממה שאני מצליח לחשוב עליו אלו ההסברים האפשריים:

א) אסור להשתמש במחשב בעת העברת קבצים מכונן אחד לאחר כי ישנוע סיכוי שזה פוגם בקובץ

ב) יכול להיות שמראש לא הרדתי את הסרט המלא אלא הפסקתי לפני הסוף (קשה לי להאמין שעשיתי כזאת טעות אבל זה אפשרי)

ג) חשמל לא סדיר בדירה שגרם איכשהו לאיבוד מידע (לא חושב שזה הכיוון)

מה דעתכם?

פורסם

נראה לי הורדה דפוקה

אם הדיסק יוצא תקין לפי smart, לפי תוכנה שבודקת את הסקטורים בעצמה והוא מתנהג בצורה תקינה הוא תקין

פורסם

אם אני זוכר נכון יש בדיקת תקינות לנתונים במעבר דרך USB.

פורסם

אולי יכול להיות שהיה ניתוק רגעי בחיבור לאינטרנט?

פורסם
  • מחבר

בינארי אני ממש מקווה שאתה צודק... בכל מקרה, יצא לי לראות מאז חמישה סרטים (במקום לעבוד, כן?!?!) וכולם היו תקינים. נקווה שזאת ההורדה.

אור: לא שאני מכיר ולא שראיתי באינטרנט.. אם אתה מכיר, אני אשמח

יקיר: בהתחלה רציתי לפסול את הרעיון אבל כשחושבים על זה, זה גם אפשרי..

בכל מקרה , תודה רבה לכולכם

פורסם
  • מחבר

טוב אז שוב קרה. צפיתי בעוד שני סרטים ובסדרה.

הפעם, סרט אחד הוא ריפ שלי והוא היה תקין

סרט שני שהורדתי מהרשת היו מספר ארטיפקטים ובשלב מסיום הסרט גם נתקע, לאחר בדיקה מול תוכנת הטורנטים, גם הפעם ירד 99.9%.

גם בסידרה, בפרק אחד, היו ארטיקפטים לשניה ואומנם עוד לא הספקתי לבדוק אך אני מאמין שהם לא היו קיימים במקור

כרגע אין לי גישה למחשב ממנו מבוצעות ההורדות אך ברצוני לבדוק את שאר הכוננים במחשב (יכול להיות שהסרטים היו לתקופה על כונן אחר ובו הם נפגעו)

כמו כן, הכונן במחשב (אשר כבר נבדק) היה מחובר תקופה מסויימת על ידי כבל SATA אשר התברר כפגום וגרם לתקיעות, יכול להיות שהקבצים נפגעו אז?

מה שעוד מוזר לי שאינני מצליח למצוא אף התייחסות לבעיה כזו או דומה ברשת,..

יכול להיות שזה צירוף מקרים אך עוד לא קרו לי ארטיפקטים בסרט שלא בילה על הכונן החיצוני (לא שאני חושב שהבעיה היא בכונן)

אני די אובד עצות

פורסם

הקבצים יכולים להיפגע בכל מקום שבו הם עוברים...

ותשתמש לבדיקה בכלי הזה : http://www.md5summer.org/ תיצור hash של הקובץ שידוע שהוא תקין ועובד ותשמור אותו ביחד אם הקובץ. במעברים או כשהקובץ מתחיל לעשות בעיות, תיצור hash חדש ותשווה למקורי, ככה תדע מאיפה הבעיה

פורסם
  • מחבר

רעיון טוב, הבעיה שזה לא קורה בכל קובץ שבדקתי עד כה. אני שוקל שזה באמת הכאבל SATA ואם כן אני בבעיה שכן זה אומר שאצטרך לבדוק אלפי שעות צפיה על מנת למצוא בעיות ואינני מתכוון לעשות זאת.. לחילופין זה אומר שאצטרך להתחיל את האוסף מחדש ולהוריד/ לקודד מחדש סרטים ואני רחוק מלרצות לעשות זאת...

פורסם

תנסה להמיר את הקובץ הדפוק על ידיי ffmpeg ותראה אם וא זורק שגיאה כשהוא מגיע למקום הבעייתי. אם כן, תוכל לסרוק ככה את כל הספריה ובסוף להריץ search על הפלט ולא תצתרך לראות את כל הסרטים

פורסם
  • מחבר

שמע, אני רוצה לנשק אותך!

אומנם להמיר את הקובץ לא יתן לי יותר מדי אך כזכור לי בFFmpeg יש שורת קוד הזורקת פלט של הקובץ.

מבדיקה מהירה ש קבץ תקין וקובץ לא תקין, התוכנה מצאה את השגיאוות בקובץ הלא תקין ולא מצאה כלום בקובץ התקין.

אני רוצה עוד לבדוק את התוכנה בכמה קבצים שאני יודע בוודאות שפגומים ולראות אם היא מוצאת אותם גם

- - - תגובה אוחדה: - - -

עדכון: טוב ממה שאני רואה, אכן כל קובץ עם בעיות הוא זורק לי לוג עם שגיאהוכל קובץ ללא בעיות הוא זורק לי לוג ריק.

השאלה שלי, האם ישנה אופצייה לבדוק תיקיה שלמה (רק קבצי MKV) במקום להריץ כל פעם את הפקודה?

הפקודה שאני משתמש בה

ffmpeg -v error -i c:\filename.mkv -f null - 2>karamba.log

הייתיי רוצה שני דברים, הראשון שהוא יבדוק תיקיה שלמה של קבצים והשני שהוא יתן לכל קובץ לוג נפרד

פורסם

וינדוס : משהוא כמו

for %%c in (.\*.*) do ffmpeg.....%%c..... >>log_%%c

(לקחתי מכאן http://stackoverflow.com/questions/39615/how-to-loop-through-files-matching-wildcard-in-batch-file)

לינוקס :

for x in `ls` ; do ffmpeg.....$x...... |cat >>log_$x ; done

וניתן גם להתחכם שייכנס לבד לתת תיקיות אם צריך

פורסם

ייתכן ומדובר גם בתקלה בזכרון של המחשב. כשאתה מעתיק את הקבצים הם מועתקים בבלוקים קודם לזכרון ואחר כך לקשיח השני. תקלה קטנה בזכרון יכולה לגרום לתופעה כזו.

פורסם

לי היה דבר דומה. תשתמש ב-VLC או אם אתה משתמש בBSplayer תשנה בהגדרות הוידאו ל- internal renderer overlay.

פורסם
  • מחבר

שוב תודה לכולם.

בינארי: ניסיתי לשחק עם הקוד שהבאת אך לא צלחתי. זה גדול עלי ופה אני באמת בקרקע זרה. הגעתי למסקנה שבמקום לשבור את הראש איך לבנות קוד שיריץ אוטומטית אני פשוט אכניס ידנית כל קובץ. מאריך לי את העבודה ב-20 שניות לקובץ. לא ביג דיל. תודה רבה על הכל!

ראול: תודה על העצה, אני אבדוק אבל בתאכלס לא נראה לי. אם הייתה בעיה בזכרון, המחשב היה קורס/ הבעיה הייתה עקבית. ולא במספר זעום של קבצים.m

emtest היא עדיין התוכנה היעילה ביותר לבדיקת זכרונות?

ABL אין לי VLC ואין לי כוונה להשתמש בתוכנה. גם אם התוכנה תפתור את הבעיה זה לא אומר שהיא פותרת את הבעיה ברמת הקובץ וכאמור ישנה בעיה בקובץ..

data corruption היא בעיה נדירה יחסית ואני חושב שבמקרה שלי, היא לא נגרמה כתוצאה מקרית אלא משהו יותר עקבי הנובע מכשל כלשהו ברמת החומרה

אני אעדכן לאחר שאבדוק את שני הכוננים הקשיחים ואת הזכרונו

פורסם

יש סיכוי שמדובר גם בבאג בתוכנת הטורנט. באיזו תוכנה מדובר?

דוגמה לבאג שהיה קיים די הרבה זמן ב libtorrent ולכאורה השפיע על כל קליינט שמבוסס עליו (למשל qbittorrnet):

https://code.google.com/p/libtorrent/issues/detail?id=419

דוגמה לבאג אחר שמישהו טען שהוא מצא ביוטורנט (לא בדקתי):

http://hwzone.co.il/community/threads/531348

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים