עבור לתוכן

עבודה בתור טכנאי PC

Featured Replies

פורסם

שלום ,

לאחרונה אני ועוד חבר חושבים להתחיל לעבוד בתור טכנאי מחשבים . אין לי תעודות ולא למדנו לזה .. אבל זה דיי בולשיט אין פה באמת מה לדעת . רוב התקלות שאני מטפל בהם מסתכמות בפירמוט , החלפת ספק , ניקוי וירוס ... וכל מיני דברים פשוטים יחסית . גם בדברים המסובכים יותר אנחנו נוכל לטפל בזה , לא זאת הבעיה .

אבל אין לנו מושג מאיפה להתחיל , האם לפתוח עסק פטור ממס ? איך לצבור לקוחות ? מה המחירים שלוקחים ? האם לקחת את המחשב הבית או לטפל בבית הלקוח ? וגם איך זה מסתדר כל התוכנות הפרוצות ? נגיד להתקין וינדוס פרוץ ,זה משהו שצריכים להביא עליו חשבונית ? בכללי איך כל הסידור של התוכנות הפרוצות הולכות מול לקוחות ? . עם כל הדפרים שיש במקצוע הזה(בלי לפגוע בטכנאים המוכשרים) ויש הרבה . אנחנו רוצים להיות כמה שיותר הוגנים ולעשות את זה על הצד הטוב ביותר .

כל האנשים שעזרתי להם הם היו שכנים וחברים אז ככה שלא הייתה בעיה והם פשוט הביאו לי כסף לפי יכולתם , אז ככה שאין לי מושג איך זה יהיה מול אדם זר .

בכל אופן אם יש פה אנשים שעוסקים בזה ויכולים לעזור ,אשמח לשמוע את דעתכם .

זאת לא הולכת להיות עבודה קבועה או משהו כזה ,ואין לי שום כוונה להפוך זאת למקצוע זה בנתיים עד סיום הלימודים . נמאס כבר מלעבוד בחניות בגדים :/ .

פורסם

אם לקחת כסף משכן או מחבר על תיקון מחשב זה כבר אומר שמשהו לא בסדר אצלך וכאלה אנשים בסופו של דבר נהפכים לחלאות רמאים

פורסם

למה? זו עבודה כמו כל עבודה אחרת, ומגיע עליה שכר.

אתה מצפה מאינסטלטור שיפתח סתימות לשכנים בחינם? ממוסכניק שיתקן מכוניות של שכנים בחינם? מנערה בת 14 שתעשה בייביסיטר לשכנים בחינם?

כמה פעמים בעבר קרה לי שתיקנתי מחשבים לשכנים שונים (ולא חשבתי לבקש כסף) והם התעקשו לשלם גם אם ניסיתי לסרב.

פורסם

אם אתה עושה משהו טוב, אל תעשה אותו בחינם.

פורסם
  • מחבר

מה הקשר חלאות ורמאים , לא ביקשתי מהם כלום . אבל אני צריך אבל הכסף וטכנאי היה לוקח להם פי 3 ועוד ממציא כמה דברים על הדרך (לא כולם) .

רובם שילמו לי , אבל לא ביקשתי סכום מסוים . זה היה יכול להיות 50 שקל וגם 300 שקל ..

אבל עכשיו מאחר שאני רוצה לעסוק בזה יותר ולמצוא עוד לקוחות אז אני לא ממש יודע איך להתחיל ,ומה לעשות ...

נערך על-ידי SuicideSilence

פורסם
  • מחבר

מישהו יכול לעזור לי ??

פורסם

קודם כל נעשה סדר: אם אתה עובד במשהו ומרוויח ממנו כסף, המדינה היא שותפה שלך. מע"מ, מס הכנסה וביטוח לאומי.

במע"מ אתה יכול לפתוח עוסק פטור, זה עד הכנסות של 77 אלף שקל בשנה קלנדרית אחת. אתה הולך למע"מ והם מביאים לך אישור על זה. זה אומר שאתה לא גובה מע"מ מהלקוחות שלך, אבל גם לא מתקזז על מע"מ על הוצאות שאתה עושה. אתה עדיין חייב להוציא להם חשבוניות וקבלות.

מס הכנסה אתה הולך לפתוח תיק. ככל הנראה תקבל פטור מניכוי מס במקור. יכול להיות שיוותרו לך על מקדמות חודשיות, יכול להיות שלא. מקדמות זה סכום שאתה משלם כל חודש.

כנ"ל ביטוח לאומי אם אתה עצמאי אתה משלם להם אחוז מסויים מההכנסות שלך כל חודש.

לגבי הטכנאות PC עצמה:

1. לצבור לקוחות - נראה שכבר יש לך כמה לקוחות. לך תדפיס כרטיסי ביקור או מגנטים ותשאיר לכל לקוח. מפה לאוזן זה בדרך כלל השיטה הכי טובה והכי זולה.

2. מה המחירים שלוקחים - תלוי בבעיה, תלוי בלקוח (חדש או קבוע) ותלוי אם נדרשים חלקים או לא. זה מאוד משתנה. טכנאים לוקחים בין 100-200 לשעת עבודה. אבל זה ממש משהו גס, כי אם למשל אתה צריך לנסוע למישהו יותר רחוק, אז אתה חייב לקחת את זה בחשבון. כנ"ל חלקים וכו'.

3. בבית או במעבדה - כל הלקוחות יעדיפו שתפתור להם את התקלה בבית. בגלל זה חשוב גם להגיע מצוייד בכל החלפים שיכולים להתקלקל, וגם להיות מספיק מיומן בשביל לפתור את זה בבית. לקוחות בדרך כלל לא אוהבים שלוקחים להם את המחשב אלא אם באמת זה משהו שחייבים להחליף את כל הלוח או משהו כזה.

4. "איך זה מסתדר עם כל התוכנות הפרוצות" - זה משפט מעניין. תוכנות פרוצות זה לא חוקי, זאת עבירה פלילית ואני מקווה שיתפסו כל טכנאי שמתקין את זה ללקוחות שלו. אם אתה תגבה כסף על תוכנה פרוצה אתה פשוט עושה כבר שתי עבירות כי אתה מוכר דבר במרמה, והלקוח עוד עלול לחשוב שהוא קיבל תוכנה חוקית.

5. להיות הוגן ולעשות את זה על הצד הטוב ביותר - מעולה. זה לא מסתדר עם הסעיף הקודם.

אישית לקוחות פרטיים זה הדבר הכי גרוע שיש. הם נודניקים, לא מוכנים לשלם הרבה, מתמקחים וכו'. הלקוחות היותר טובים זה הלקוחות העסקיים ששם אתה יכול לקחת כבר תשלום חודשי קבוע, הלקוחות מוכנים לשלם יותר כי זה הוצאה מוכרת, וגם יש יותר דברים מעניינים להתעסק איתם כמו רשתות, שרתים וכו'.

פורסם
קודם כל נעשה סדר: אם אתה עובד במשהו ומרוויח ממנו כסף, המדינה היא שותפה שלך. מע"מ, מס הכנסה וביטוח לאומי.

במע"מ אתה יכול לפתוח עוסק פטור, זה עד הכנסות של 77 אלף שקל בשנה קלנדרית אחת. אתה הולך למע"מ והם מביאים לך אישור על זה. זה אומר שאתה לא גובה מע"מ מהלקוחות שלך, אבל גם לא מתקזז על מע"מ על הוצאות שאתה עושה. אתה עדיין חייב להוציא להם חשבוניות וקבלות.

מס הכנסה אתה הולך לפתוח תיק. ככל הנראה תקבל פטור מניכוי מס במקור. יכול להיות שיוותרו לך על מקדמות חודשיות, יכול להיות שלא. מקדמות זה סכום שאתה משלם כל חודש.

כנ"ל ביטוח לאומי אם אתה עצמאי אתה משלם להם אחוז מסויים מההכנסות שלך כל חודש.

לגבי הטכנאות PC עצמה:

1. לצבור לקוחות - נראה שכבר יש לך כמה לקוחות. לך תדפיס כרטיסי ביקור או מגנטים ותשאיר לכל לקוח. מפה לאוזן זה בדרך כלל השיטה הכי טובה והכי זולה.

2. מה המחירים שלוקחים - תלוי בבעיה, תלוי בלקוח (חדש או קבוע) ותלוי אם נדרשים חלקים או לא. זה מאוד משתנה. טכנאים לוקחים בין 100-200 לשעת עבודה. אבל זה ממש משהו גס, כי אם למשל אתה צריך לנסוע למישהו יותר רחוק, אז אתה חייב לקחת את זה בחשבון. כנ"ל חלקים וכו'.

3. בבית או במעבדה - כל הלקוחות יעדיפו שתפתור להם את התקלה בבית. בגלל זה חשוב גם להגיע מצוייד בכל החלפים שיכולים להתקלקל, וגם להיות מספיק מיומן בשביל לפתור את זה בבית. לקוחות בדרך כלל לא אוהבים שלוקחים להם את המחשב אלא אם באמת זה משהו שחייבים להחליף את כל הלוח או משהו כזה.

4. "איך זה מסתדר עם כל התוכנות הפרוצות" - זה משפט מעניין. תוכנות פרוצות זה לא חוקי, זאת עבירה פלילית ואני מקווה שיתפסו כל טכנאי שמתקין את זה ללקוחות שלו. אם אתה תגבה כסף על תוכנה פרוצה אתה פשוט עושה כבר שתי עבירות כי אתה מוכר דבר במרמה, והלקוח עוד עלול לחשוב שהוא קיבל תוכנה חוקית.

5. להיות הוגן ולעשות את זה על הצד הטוב ביותר - מעולה. זה לא מסתדר עם הסעיף הקודם.

אישית לקוחות פרטיים זה הדבר הכי גרוע שיש. הם נודניקים, לא מוכנים לשלם הרבה, מתמקחים וכו'. הלקוחות היותר טובים זה הלקוחות העסקיים ששם אתה יכול לקחת כבר תשלום חודשי קבוע, הלקוחות מוכנים לשלם יותר כי זה הוצאה מוכרת, וגם יש יותר דברים מעניינים להתעסק איתם כמו רשתות, שרתים וכו'.

לגבי החלק האחרון זה כבר דורש התמחות יותר רצינית?

או שכל חובבן (עם ידע כמובן) יכל להכנס לאיזה חברה/חנות/עמותה ולנהל לו את כל עניין המחשבים שם?

פורסם

זה תלוי. כמו שאתה מכיר שכנים וחברים, בטוח יש לך אנשים שיש להם חנויות קטנות, משרדים קטנים שאתה יכול לתת להם שירותים בהתחלה והם יכולים להמליץ עליך לאחרים.

כמובן שאם אתה מתכנן להכנס לחברה של 100 מחשבים עם 10 שרתים שונים ואין לך מושג איך לתחזק אותם, הכשרה היא חובה. אני לא חושב שבתחום הזה צריך תעודה פורמלית, אבל כן צריך להיות מנוסה, ללמוד כל הזמן ולהתפתח, וגם להבין בדיוק את הבעיות של הלקוחות ולהתמודד איתן. הפרדוקס הוא שככל שהטכנאי יותר טוב, והמערכת עובדת כמו שצריך, העסק לא מבין בכלל מה הוא עושה. לכן צריך כל הזמן לראות אם יש דברים חדשים שאפשר לשלב ויכולים לעזור לעסק בשורה התחתונה של ההכנסות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים