עבור לתוכן

מתי צריך VPS?

Featured Replies

פורסם

שלום.

לא אאריך יתר על המידה (אלא אם יהיה צורך). בקצרה: מתי צריך או כדאי להשתמש ב VPS עבור האתר?

תודה!

פורסם

אנסה לענות לך בקצרה מהניסיון שיש לי.

יש לי כיום אכסון שיתופי, VPS (וינדוס) ושרת יעודי (וינדוס).

אכסון שיתופי מיועד לאתרים רגילים, קטנים, לרוב סטאטיים או עם מסד נתונים יחסית קטן ולא עומס גולשים גדול.

לעיתים תצטרך לשדרג לVPS בגלל שהאתר שלך גדל ודורש זיכרון גדול יותר, דיסק קשיח וכו' שבאכסון שיתופי לא יכולים לספק.

לחילופין, אתה יכול לרכוש VPS אם אתה רוצה שליטה טובה יותר על האתרים שלך, אם אתה רוצה לנהל אותם ברמת השרת.

ה-VPS זה בעצם חלק משרת ייעודי ומעניקים לך חומרה יעודית עבורך - זיכרון גדול יותר, דיסק קשיח, מעבד וכו'.

למשל יש כ-8 אנשים מתחלקים בשרת יעודי מסוים וכל אחד מקבל "חלק מהעוגה".

אני למשל העדפתי VPS ולא אכסון שיתופי בעיקר בגלל שרציתי להמשיך ולנהל את האתרים מבחינת השרת,

לנהל את הMSSQL, את הIIS וכו' באופן אישי ועצמאי. מעדיף כמה שפחות להיות תלוי בחברת אכסון.

אז באמת בקצרה, או שתצטרך לשדרג VPS (חברת האכסון תגיד לך) בגלל שהאתרים שלך גדולים/כבדים מדי,

או שתחליט ש-VPS זה יותר עבורך כי אתה מעדיף לנהל (כמעט) את כל השרת בעצמך.

לי יש VPS אצל החברה הזאת

http://accuwebhosting.com

פורסם
שלום.

לא אאריך יתר על המידה (אלא אם יהיה צורך). בקצרה: מתי צריך או כדאי להשתמש ב VPS עבור האתר?

תודה!

כשהתקציב שלך מאפשר את זה :-)

אין כמו לעבוד על שרת פרטי, גם מבחינת אבטחה וגם מבחינת תחזוקה וביצועים.

פורסם
  • מחבר
אנסה לענות לך בקצרה מהניסיון שיש לי.

יש לי כיום אכסון שיתופי, VPS (וינדוס) ושרת יעודי (וינדוס).

אכסון שיתופי מיועד לאתרים רגילים, קטנים, לרוב סטאטיים או עם מסד נתונים יחסית קטן ולא עומס גולשים גדול.

לעיתים תצטרך לשדרג לVPS בגלל שהאתר שלך גדל ודורש זיכרון גדול יותר, דיסק קשיח וכו' שבאכסון שיתופי לא יכולים לספק.

לחילופין, אתה יכול לרכוש VPS אם אתה רוצה שליטה טובה יותר על האתרים שלך, אם אתה רוצה לנהל אותם ברמת השרת.

ה-VPS זה בעצם חלק משרת ייעודי ומעניקים לך חומרה יעודית עבורך - זיכרון גדול יותר, דיסק קשיח, מעבד וכו'.

למשל יש כ-8 אנשים מתחלקים בשרת יעודי מסוים וכל אחד מקבל "חלק מהעוגה".

אני למשל העדפתי VPS ולא אכסון שיתופי בעיקר בגלל שרציתי להמשיך ולנהל את האתרים מבחינת השרת,

לנהל את הMSSQL, את הIIS וכו' באופן אישי ועצמאי. מעדיף כמה שפחות להיות תלוי בחברת אכסון.

אז באמת בקצרה, או שתצטרך לשדרג VPS (חברת האכסון תגיד לך) בגלל שהאתרים שלך גדולים/כבדים מדי,

או שתחליט ש-VPS זה יותר עבורך כי אתה מעדיף לנהל (כמעט) את כל השרת בעצמך.

לי יש VPS אצל החברה הזאת

http://accuwebhosting.com

מודה לך מאוד על התשובה המפורטת!

דבר אחד אני ממש לא מבין. מה הקשר בין Windows לבין VPS?

גם אתה וגם באתר שציפרת מצוינות אופציות:

- Windows VPS

- Private Cloud Hosting

איזה מבין אלה מתאימים לאכלוס אתר?

מצטער, אני חדש בתחום הזה.

פורסם

יש VPS גם בוינדוס וגם בלינוקס. אתה צריך לבחור את הVPS המתאים לך.

הVPS עם מערכת הפעלה WINDOWS הוא פשוט עבור אתר הדורש טכנולוגיה של מיקרוסופט (שפת ASP עם IIS + מסד נתונים MSSQL).

כמו כן אינני מתעסק עם לינוקס ברמת ניהול שרת אז יש לי אכסון שיתופי של לינוקס. ככה אין דאגות.

אם האתר שלך הוא סטאטי לחלוטין אתה יכול ללכת על אכסון שיתופי.

אם האתר שלך בנוי בטכנולוגית צד שרת, תצטרך לבחור את האכסון המתאים לך, אם זה שיתופי או VPS.

VPS דורש ידע בתחזוקת שרת אחרת יהיו לא מעט בעיות בתפקוד השרת וזמינות האתרים שלך.

אכסון ענן זה לא קשור לאכסון אתרים אלא לסוג של גיבוי/שיתוף חומרים בשרת חיצוני שיהיה נגיש מכל מקום ומגובה.

אם תסביר אילו אתרים יש לך, אנסה לעזור לך.

פורסם
  • מחבר
יש VPS גם בוינדוס וגם בלינוקס. אתה צריך לבחור את הVPS המתאים לך.

הVPS עם מערכת הפעלה WINDOWS הוא פשוט עבור אתר הדורש טכנולוגיה של מיקרוסופט (שפת ASP עם IIS + מסד נתונים MSSQL).

כמו כן אינני מתעסק עם לינוקס ברמת ניהול שרת אז יש לי אכסון שיתופי של לינוקס. ככה אין דאגות.

אם האתר שלך הוא סטאטי לחלוטין אתה יכול ללכת על אכסון שיתופי.

אם האתר שלך בנוי בטכנולוגית צד שרת, תצטרך לבחור את האכסון המתאים לך, אם זה שיתופי או VPS.

VPS דורש ידע בתחזוקת שרת אחרת יהיו לא מעט בעיות בתפקוד השרת וזמינות האתרים שלך.

אכסון ענן זה לא קשור לאכסון אתרים אלא לסוג של גיבוי/שיתוף חומרים בשרת חיצוני שיהיה נגיש מכל מקום ומגובה.

אם תסביר אילו אתרים יש לך, אנסה לעזור לך.

כנראה שאני ממש מאחור, כי אני מתקשה להבין.

בכל מקרה, מדובר בסך הכל על אתר אחד, שאותו היום תוכל לראות בכתובת kylerichards.net.

על פי גוגל אנליטיקס האתר מקבל 9 אלף ביקורים בחודש. רובם קצרים (45 שניות). 70 אחוז מארה"ב ו 20 אחוז מאנגליה.

אם כן, מה דעתך?

תודה ושנה טובה

פורסם

קצת בעייתי לתת הערכה על סמך המידע שסיפקת, אבל סביר להניח שלא תהיה בעיה עם אחסון שיתופי סטנדרטי.

אתה משתמש ב- PHP אז ברוב המקרים אחסון ע"ג שרת לינוקס יתאים לך יותר.

לגבי VPS - עושה רושם שאתה לא צריך VPS, אתה גם לא יודע לתחזק VPS, זה מיותר כרגע.

פורסם

אכן נראה כי אכסון שיתופי יתאים לך. 9000 כניסות בחודש זה לא הרבה.

עם זאת, תסתכל כמה תעבורה חודשית האתר צורך, אני לא ראיתי את כל האתר אבל אתה כן משתמש בתמונות גדולות.

בנוסף, אתה בנית את האתר?

פורסם
  • מחבר

תודה לשניכם על התשובות.

זה קצת מצחיק, אבל הפנתי אתכם לכתובת האתר, כאשר האתר הזה הינו האתר שעומד להיות מוחלף על ידי אתר חדש יותר.

ז"א, הנתונים יהיו זהים, אבל האתר החדש איננו PHP.

אפשר לראות את האתר החדש בכתובת:

womanaday.com

האתר הזה אינו אתר PHP, והוא מיועד להחליף בחודש הקרוב את התוכן שנמצא בדומיין kylerichards.com

אני מניח אבל שהתשובות זהות

(:

אשתמש באכלוס סטנדרטי שיתופי, וארד מעניין ה VPS.

הסיבה שמלכתחילה שאלתי על VPS, היא מכיוון שנכון לעכשיו, כן נעשה שימוש ב VPS (אני רואה את זה בחשבון החודשי).

סיפור ארוך, אבל בעקרון, בשיחה עם נציג של ה hosting (שזה hostgator במקרה הזה) נאמר לי שהמחיר הגבוה שנגבה הוא מכיוון שהוזמנה חבילת ה VPS.

שאלתי את הנציג - יש בזה שימוש, זה עוזר? הוא לא ידע לענות לי.

מה שכן הצלחתי להבין (תודות לכם, בין היתר), זה ש VPS יכול להיות יתרון כאשר משתמשים בשפה שהיא צד-שרת (כמו PHP, שאכן כרגע נעשה בה שימוש - האתר הנוכחי בנוי על WordPress) וכך התוכן מוצג מהר יותר למבקרים.

אם אכן תפנו ל womanaday.com תוכלו לראות שהאתר די עמוס באלמנטים (התמונות די גדולות), ולכן החשש שלי היא מלעלות את האתר, ואז לגלות שהחוויה של המשתמש היא איטית. אני אישיתי משתמש במחשב די חדש ומהיר, ולכן קשה לי להעריך.

פורסם

VPS לאו דווקא אומר שהאתר שלך יהיה מהיר יותר, הוא פשוט מאפשר לך הרבה יותר גמישות והתאמה אישית של המערכת.

אם אתה מבין בזה זה יכול להיות יתרון, אם אתה לא מבין בזה זה יכול להיות חסרון ענק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים