עבור לתוכן

איזו טכנולוגיה כדאי ללמוד ?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני לא עוסק בתכנות כמקצוע כבר שנים רבות, אבל אני ממשיך לפתח דברים פה ושם, בעיקר כתחביב או עבור חברים.

בבסיסי אני מתכנת JAVA ועם השפה הזאת עבדתי עד עכשיו. אלא שראיתי שכולם כבר יורדים מאפליקציות צד לקוח ומפתחים אפליקציות web ואני רוצה שגם התוכניות הבאות שלי יהיהו כאלו.

אלא שפה יש הצפה של אפשרויות וטכנולוגיות שגם קשה לבחור עם מי מהן לעבוד וגם לא ברור לי מה כל אחת עושה.

אז הייתי רוצה שתעזרו לי לבחור כאשר אני מעדיף בלי טכנולוגיות של מיקרוסופט:

1. PHP - מצד אחד מאד נפוץ ומצד שני קצת פרימיטיבי והרבה ממליצים שלא להתחיל בזה.

2. ruby on rails, scala וכאלה. האם אפשר בכלל לבנות איתם אפליקציות ווב ? על איזה app server זה אץ ?

3. כל מיני java frameworks כמו spring או hibernate - גם פה לא ברור לי איך בונים מזה אפליקציית ווב.

אשמח להמלצות מבעלי ניסיון.

פורסם

אלא שראיתי שכולם כבר יורדים מאפליקציות צד לקוח ומפתחים אפליקציות web ואני רוצה שגם התוכניות הבאות שלי יהיהו כאלו

לא ממש הבנתי את המשפט הזה - מה אתה מגדיר כאפליקציות צד-לקוח ומה אתה מגדיר כאפליקציות וואב?

אם מדברים על אפליקציות - היום הכיוון הכללי הוא הפרדה מוחלטת בין ה- UI לבין ה- DATA.

ה- UI נכתב כמובן באמצעות HTML, CSS, JAVASCRIPT וכו' ומהווה שכבה העומדת בפני עצמה ואחראית על כל הממשק של האפליקציה, השכבה הזו מכירה את מבנה הדפים, המראה שלהם, ההתנהגות שלהם וכד', אבל היא אינה מאחסנת את המידע עצמו.

ה- DATA מתנהל בצד-השרת (באמצעות PHP, JAVA, RUBY, NODE.JS, GO, PYTHON וכד') ותפקידו של השרת הוא לאחסן, לנתח ולנהל את המידע את המידע של האפליקציה.

השרת מונגש באמצעות API כזה או אחר (יש קונבנציות נפוצות [לדוג': REST] ויש כאלו שמגדירים API בעצמם) וככה נעשית ההתקשרות בינו לבין הממשק.

דוגמה:

הממשק לשרת -> תיצור משתמש חדש עם הפרטים א', ב', ג'.

השרת לממשק -> בוצע.

הממשק לשרת -> תחזיר לי רשימה של כל המשתמשים.

השרת לממשק -> יוסי, אבי, רועי.

כל זה כאשר מדובר על "אפליקציות", אם מדובר על "אתר" (ויש כאלו שמגדירים את ההבדלים ביניהם בצורות שונות) - הדברים יכולים להעשות בצורה קצת שונה.

לגבי הבדלים בין שפות - זאת תורה שלמה עם אמונות שונות, בגדול יש יתרונות וחסרונות שונים לכל שפה (או לקבוצות של שפות הנקבעות ע"פ קריטריונים מסויימים) אבל זה הרבה מעבר לסקופ של תגובה, אתה יכול לחפש קצת בגוגל.

נערך על-ידי Adir.

  • 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

הכל תלוי במה שאתה אוהב.

כמו שאדיר אמר, זה מתחלק בעיקר ל 2 חלקים, צד-שרת ו- צד-לקוח.

שניהם נחשבים לתחומים מקבילים, השאלה במה אתה רוצה להתרכז.

  • 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

ממליץ להתחיל בHTML, CSS וPHP בתור התחלה.

הסיבות לPHP: שפת קוד פתוח (חינם), עובדת ושואבת פחות משאבים, קהילה יותר תמוכת מASP, עדכון שותף ומהיר לתוכנה, יחסית קטנה קלה ופשוטה להבנה ולביצוע.

השאר אני חושב שאתה יודע למה צריך.

בהמשך הייתי מוסיף, JAVASCRIPT, MYSQL, JQUERY וAJAX.

גם חינמיות ומאפשרות שימוש בדברים בפונקציות רבות ואיכותיות.

  • 2 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

*מקפיצה*

אני לומדת עכשיו MVC (עובד עם c#). שווה להתעמק בזה מבחינת מצב שוק התעסוקה, או שכדאי לי להשקיע בעיקר ב-PHP?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים