עבור לתוכן

הניפוי המזרחי במדינת ישראל

Featured Replies

פורסם

אז אתה אומר לי שהמזרחים המלאכים לעולם לא העדיפו להעסיק מזרחי "משלהם" על פני אשכנזי - בהנחה כמובן ששניהם יכולים לעשות את העובדה באופן זהה.. ברור שזה לעולם לא קרה.. זה בדיוק מה שאני אמרתי באותו פוסט , אתה צריך להבין שגזענות קיימת בכל העדות ,אני בטוח ב100 אחוז שיש מצבים בדיוק כמו שתיארתי - ובלי קשר ל"מאפיות" של חברת החשמל ונמל אשדוד .. אבל בסדר , אשכנזים הם גזעניים ומזרחים מלאכים וצריך לתת להם שליטה באונבסיטאות , בכל הממשלה - ראש הממשלה והשרים , עזוב ,שכל הכנסת תיהיה מורכבת רק ממזרחים , הם הרי יודעים מה טוב בשביל לנו ,גם לאשכנזים .

בעצם למה לעזור כאן ,בו נתן לכל מזרחי אות הוקרה על התרומה שלו בהקמת מדינת ישראל ..

ברוסיה קראו ליהודים "יהודים מסריחים עופו מכאן" ,אני בטוח שפה בישראל אף מזרחי לא אמר "תחזרו לרוסיה רוסים מסריחים".. זה סתם דוג' ,ואין פה קשר לרוסיה What so ever ,רק כדי שתבין שגזענות קיימת בכל עדה .

נערך על-ידי David_K

• תגובות 270
  • צפיות 41.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
"ציונות היא צורה של גזענות ואפליהגזעית" כך קבעה החלטת האו"ם מספר 3379 ואני מסכים עם כל מילה.

יאללה, תתקדם כבר, מה נשארת תקוע ב- 1975? החלטת העצרת הכללית של האומות המאוחדות 46/86 ביטלה את החלטה 3379 וברוב גדול בהרבה מזה שהביא לקבלת 3379. לא הגיע הזמן שתתעורר?

פורסם

אני לא אומר שזה לא קיים, אני אומר שהסיכוי שמעביד אשכנזי יעדיף עובד אשכנזי יותר גדול מאשר מעסיק מזרחי שיעדיף עובד מזרחי. עברתי בחיים כמה וכמה מפעלים וכמה מקומות עבודה, יש לי המון חברים וסיפורים.

פורסם

^ אם אתה מחריג את הוועדים הגדולים, אולי אתה צודק - אבל באיזו זכות בדיוק אתה מחריג אותם? כדי לצמצם את הקבוצה הנבדקת באופן שיתאים לתזה שלך? ואגב, לא ענית על שאלתי.

פורסם
  • מחבר
דווקא קראתי את המאמר שלך. אפס אזכור של מקורות, וספציפית לגבי כנרת, אפילו בו נאמר שהתימנים הגיעו לשם רק ב1912. באופן כללי, מה שאתה מביא אינן עובדות אלא בגדר טענות, חלקן הזויות במיוחד (כגון טענתך לכך שהציונים האשכנזים סכסכו בכוונה בין יהודי מדינות ערב למקומיים). מבחינתי, ללא ראיות מוצקות, טענותיך שוות ערך לעמדות של אלו שטוענים שהיהודים אחראים לפיגועי התאומים.

אה, ובכל הקשור להתעלמות, בינתיים אתה הוא זה שמתעלם לחלוטין מכל מה שאמרתי כאן והדוגמאות שהבאתי.

- - - תגובה אוחדה: - - -

עם זאת, קיימת אמת אחת בדבריך ובדברי כותב המאמר ההוא בתפוז: האשכנזים של דור עליות המזרח הגדולות (וגם לפני כן), אכן חששו מכך שיהדות המזרח תשנה את אופי המדינה מהאופי שהם קיוו לשוות לה לאופי, ובכן, ערבי... ואתה יודע מה? מסתבר שהחשש שלהם היה מוצדק לחלוטין. המזרחים ייבאו לתוך הציבור הישראלי את הכוחניות הערבית, את הקולניות הערבית, את ה"כבוד" הערבי, את הנפוטיזם והשחיתות הערבית (לא שאין כאלה במערב, אבל לך תשווה), את תרבות ה"חפיף" וה"יהיה בסדר" הערבית, את תרבות ה"העיקר למכור" הערבית, את תרבות ה"נלד הרבה ילדים ואז נראה" הערבית - וכפי שאתה באופן אישי מדגים היטב, גם את תרבות השקר הערבית, תרבות ה"מגיע לי" הערבית, ושכתוב ההסטוריה הערבי. בקרב חלקים מהציבור המזרחי כל הדברים הללו מוטמעים עד כדי כך, שמזרחי שבוחר לנהוג אחרת זוכה מצידם לכינויי גנאי כמו "משתכנז". למרות זאת, היו רבים שבחרו לוותר על החלקים הללו בתרבות המזרחית - והם אותם מזרחים שעלו והצליחו יפה מאוד.

אנשים כמו אמנון לוי טענו שבשביל שמזרחי יצליח במדינה הזו, הוא חייב להיות "משתכנז". הם צודקים. ביום בו מזרחים יצליחו בישראל מבלי "להשתכנז", מדינת ישראל תהפוך להיות מדינה ערבית שדתה הדת היהודית, על כל המשתמע מכך (תעיף מבט במתרחש במדינות ערב, גם בטרם ההפיכות הנוכחיות). סליחה באמת שהרעיון הזה לא קוסם בעיני במיוחד.

כן, כן, העניין אצלך הוא שכל עובדה היסטורית שאתה מקבל, מבחינתך זאת טענה. זה בדיוק מה שעושה השילטון כאן ובכך הוא מצליח להתעלם מפועלם של יהודי המזרח. אז אתה ממשיך את הקו השילטוני. ואפשר לומר בפה מלא שלמדתם דבר או שניים מהשואה וזה איך להכחיד היסטוריה של אוכלוסויות שלמות.

בקשר למה שהביאה לכאן התרבות היהודית ערבית, אין לי בכלל מה להתייחס לגיבוב השטויות שכתבת והאמת, אני לא רוצה ליצור דיון שהוא תת רמה כשאתה אומר לי מה אני כביכול הבאתי ומה אתה כביכול הבאת לכאן. אני מקווה שתקרא את מה שאתה כותב כי כשאני קורא את זה, אני מבין מדוע יש טענות כלפי החינוך כאן בארץ כשאתה שולח קישורים כדי להראות מי מת יותר במלחמות ומתוך כך לקבוע מי תרם יותר למדינה.

אם אתה חושב שמזרחים צריכים להיות גזענים כמוך ולמחוק כל סממן של תרבות מעצמם כדי להתקדם בחברה האשכנזית אתה טועה בהחלט. לא רק שזה לא יקרה, אלא על אפך וחמתך המזרחים יצליחו וינצחו נגד רצונך בדיוק כפי שהם עשו עם המוזיקה שניסיתם להכחיד.

הדבר הכי מדהים שהשילטון האשכנזי מיישם סטיראוטיפים אנטישמיים על יהודים שיישמו עליו בשואה. במקום ללמוד איך לא לעשות זאת שוב, הוא עושה בדיוק ההיפך ואולי בגלל הפחד הזה שמקרקר בלב האנשים, מבחינתם כל דרך היא מקובלת כדי למנוע שיוויון ושקט בין יהודים ליהודים ובין ערבים ליהודים.

פורסם

בינתיים אתה זה שכותב את כל השטויות .

פורסם

דבר שני, הרשה לי לתקן אותך. אין דבר כזה ומושג פסול מיסודו שהוא עוול היסטורי, לאומי ושקרי לקרוא לשואה "שואת יהודי אירופה". גם יהודים מזרחים נרצחו בשואה, נכלאו במחנות ריכוז ועבדו בעבודות פרך. אולי מפני שהם היו כמה אלפים, לא "שווה" להזכיר אותם. אז השואה צריכה להיקרא "שואת העם היהודי" אמרנו "לזכור ולא לשכוח" אז כאן אנשים זוכרים מה שבא להם וכותבים מה שבא להם. אפילו הערכים בוויקיפדיה מופרדים מ"השואה האירופאית" לבין שאר השואות של העם היהודי. בושה וחרפה גם יחד בנושא הזה.

שלישית, לגבי המרצים זה רק יכול להראות לך דבר אחד: ברגע שהשילטון לא מבצע הפגרה שיטתית ומשקיע בכולם בצורה שווה, תוכל לראות אנשי רוח משכילים באופן גבוה כמעט מכל סקטור באוכלוסיה. כאן בארץ, ההשקעה היא נמוכה מאוד בכל מה שאינו קרוי "איזור המרכז" ולכן המצב הוא כזה. מי יודע כמה חתני פרס נובל פספסנו כאן

לפחות חצי מיליון צוענים נרצחו באופן שיטתי בשואה, מה שמכונה אצלם "פוראיימוס". חלק טוענים שמתו שם כמעט מיליון וחצי איש. לא ידוע בדיוק, כי לא חקרו את זה מספיק לעומק, כמו שעשו עם היהודים. הם היו מסתובבים במחנות עם משולש אדום הפוך, בדומה לטלאי הצהוב, בכדי להפריד אותם משאר האסירים. לא לומדים על זה בבתי הספר בכלל, ולא מציינים אפילו באופן סמלי בלבד את יום הזיכרון שלהם שחל לפני חודש בדיוק. והערך בוויקיפדיה, לא רק שמופרד מזה של שואת היהודים, אלא אפילו לא מכונה שואה בכלל אלא "השמדת הצוענים". וזה לא גזענות? וזה עוד לפני שנכנסתי בכלל לאותזיה כנגד הומוסקסואלים ובעלי מוגבלויות, רצח שיטתי של פולנים, רוסים וכו'. אז למה רק על זה שהמזרחיים לא באותו ערך אתה כועס?

בקשר להשקעה בפריפריה, אתה צודק, אבל זה לא קשור למזרחיים, זה עניין חברתי כללי.

פורסם

עזוב, למה לא לעשות Spin Off לבעיות החברתיות כלכליות בישראל , ל"אפליה וגזענות כלפי עדות המזרח" ..

פורסם

כמה אפשר עוד לבלבל את המוח עם השטויות האלה

פורסם

עד שלא ימאס להם , ואני בטוח שלא ימאס להם .

פורסם

עזבו גזענות , על פערים משמעותיים אתם מסכימים ?

פורסם

הפערים הללו אינם ייחודיים למזרחים ואינם נובעים ישירות מהיותם מזרחים.

פורסם

אכלו לי שתו לי

פורסם
הפערים הללו אינם ייחודיים למזרחים ואינם נובעים ישירות מהיותם מזרחים.

ואת מי הם כוללים ?

פורסם

1. משפחות מרובות ילדים

2. ילדים להורים פחות משכילים

3. אנשים שנישאו בגיל צעיר יותר

4. חרדים\חרד"לים

5. בעלי עבר פלילי

כל אלו אינם נובעים ישירות מהמוצא (פרט, אולי, לסעיף 2, אבל גם זה יעבור עם הזמן), אך מאפיינים את המזרחים בממוצע יותר מאשר את האשכנזים, באופן שמספיק בשביל ליצור פערים שלכאורה נובעים מהמוצא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים