עבור לתוכן

מיקרו סוויץ מתפחם שוב ושוב

Featured Replies

פורסם

יש לי מעבד מזון Magimix 5100 לפני שנתיים בערך נשרף מיקרו סוויץ המשמש כחיישן בטיחות למכסה סגור.

החלפתי אותו ומאז כל חצי שנה בערך הם נשרפים לי. האחרון ששמתי היה 15A חשבתי שהוא יחזיק מעמד,

אבל היום כששוב היה ריח שרוף ופתחתי את המכשיר הבנתי שהוא היה זבל יותר מהקודמים והוא ממש נמס לגמרי.

מה הייתם עושים ? יש אולי סיבה שהסוויץ נשרף לעיתים תכופות כ"כ?

כבר חשבתי לעקוף אותו ולגמור את הסיפור.

אשמח לשמוע את עצותיכם.

תודה

פורסם

שים עם כמה שיותר אמפר

פורסם

היכן רכשת את המיקרו'סוויץ' ? יש לך דף נתונים או פרטים שלו ?

פורסם

לא עוברים שם זרמים שיכולים לגרום לזה.

מה שכן, לרוב הבעיה היא במגע בין נעל-הכבל למיקרוסוויטש עצמו. אם התפתחה שם קורוזיה והמגע לא נקי, מספיקה התנגדות של כמה אומים באיזור כדי לחמם את המקום ולהביא למה שיצא לך.

אפשרות נוספת זו פגיעה באטימה של לחצן הבטיחות, וחדירת נוזלים למיקרוסוויטש.

אל תעקוף אותו בשום אופן!! תחשוב על ההשלכות.

נערך על-ידי ZiggyMan

פורסם
  • מחבר
היכן רכשת את המיקרו'סוויץ' ? יש לך דף נתונים או פרטים שלו ?

רכשתי אותו בכשיוף בירושלים ביקשתי אחד טוב, לא סיני. קצת צחקו עלי :huh:

היצרן הוא (כנראה) ZIPPY זה מוצר דומה שמצאתי באתר שלהם.

לא עוברים שם זרמים שיכולים לגרום לזה.

מה שכן, לרוב הבעיה היא במגע בין נעל-הכבל למיקרוסוויטש עצמו. אם התפתחה שם קורוזיה והמגע לא נקי, מספיקה התנגדות של כמה אומים באיזור כדי לחמם את המקום ולהביא למה שיצא לך.

אפשרות נוספת זו פגיעה באטימה של לחצן הבטיחות, וחדירת נוזלים למיקרוסוויטש.

אל תעקוף אותו בשום אופן!! תחשוב על ההשלכות.

את נעלי הכבל החלפתי, וגם לא נראה שההתחממות החלה מהם כי המיקרוסוויץ שרוף מתוכו.

ואפילו המגעים הפנימיים שלו נשרו לתחתית מעבד המזון ושקעו בו!

נערך על-ידי Avisp

פורסם

קורה לך שהמעבד נכבה מהסוויצ' הזה ולא מהמפסק הפעלה ?

המנוע הוא עומס השראתי כבד וכשהסוויצ' מנתק אותו נוצר ניצוץ. הסוויצ' לא מיועד להחזיק ניצוץ כזה - הציפוי על המגעים נשרף וההתנגדות של המגעים עולה, מכאן שבפעם הבאה שהמפסק סגור ומוליך זרם הוא מתחמם גם בזרם נמוך כי יש התנגדות במגעים שלו.....

תבדוק גם שהפלסטיק שאמור ללחטוץ עליו לוחץ טוב ובצורה יציבה. אם הוא לא, מהרעידות של המכונה יכול לקרות שהסוויץ' יקפוץ כמה פעמים בין עובד ולא עובד בזמן העבודה של המכונה (וזה יכול להיות כזה מהר שלא תשים לב או שתחשוב שהידירה במהירות היא בגלל שהמכונה מתאמצת לחתוך משהוא ולא כי המנוע הפסיק לרגע לקבל מתח). כל ניתוק כזה הוא ניצוץ והוא שורף את המגעים של המפסק. חוצמזה, אם זה נמשך מספיק זמן הניצוץ עצמו יכול להספיק לחמם את המגעים לרמה שהפלסטיק נמס ואחד מהמגעיפם זז מהמקום שלו... ואז ברור שהם לא ייגעו טוב ותהיה התחממות של נקודת המגע או ניצוץ מתמשך

פורסם
רכשתי אותו בכשיוף בירושלים ביקשתי אחד טוב, לא סיני. קצת צחקו עלי :huh:

היצרן הוא (כנראה) ZIPPY זה מוצר דומה שמצאתי באתר שלהם

את נעלי הכבל החלפתי, וגם לא נראה שההתחממות החלה מהם כי המיקרוסוויץ שרוף מתוכו.

ואפילו המגעים הפנימיים שלו נשרו לתחתית מעבד המזון ושקעו בו!

כשיוף רוכש את הרכיבים שלו מסימן טוב אלקטרוניקה ככה שהאיכות לא משהו.

חפש באייבי מיקרו' תוצרת החברות הבאות:

ITW SWITCHES

OMRON

HONEYWELL - מומלץ.

נערך על-ידי מרק10

פורסם
  • מחבר

11010010110

שכחתי לציין שלפני המנוע יש מגען אז בכל מקרה העומס אמור ליפול עליו לא?

בכל מקרה אני לעולם לא מפסיק את הפעולה ע''י פתיחת המכסה.

תודה

מרק תודה, אחפש באיביי.

פורסם

ברוב המכונות האלה הזרם עובר ישר דרך כל המפסקים, מעולם לא ראיתי אחת אם קונטקטור. וגם אם כן, יכול להיות שהסוויצ' עדיין נמצא בטור לזרם העיקרי ולא לפיקוד

יכול להיות שהרעידות של המכונה גורמות למפסק להיפתח רגעית - במיוחד אם הפלסטיק לוחץ אותו חלש. במפסק יש קפיץ כך שלא אמור לקרות מצב שהמגעים נמצאים "באמצע" (לפחות כל עוד הפלסטיק לא התחיל להינמס והמגעים ל התחלו "לצוף"), אבל גם במצב הפתוח הם מתרחקים למרחק קטן מאוד - אוליי יותר מידי קרוב בשביל העומס שיש עליו במכונה הזאת (נכון שיש שם בסך הכול 6-8A אבל זה עומס השראתי כבד ולא כל מפסק קטן יכול לכבות במהירות ניצוצות שניתוק של עומס כזה יוצר)

פורסם

案新系列機種已推出, 請洽全球服務據點 - 電源事業處

בהשוואה לחברות שציינתי אז הייצרן הטיוואני נמצא בתחתית.

פורסם
案新系列機種已推出, 請洽全球服務據點 - 電源事業處

בהשוואה לחברות שציינתי אז הייצרן הטיוואני נמצא בתחתית.

צר לי, הסינית שלי לא משהו. אשמח אם כבוד הפרופסור יוכל לתרגם לי.

אני עובד עם מתגים ומיקוסוויטשים של היצרן הנ"ל כבר הרבה שנים, ומעולם לא הייתה עם זה בעיה. דווקא עם אומרון יש לי נסיון לא משהו.

יותר מזה, אני מוצא אותו בהרבה ציוד ומכונות של יצרנים יפניים כמו fanuc למשל. זה בלבד עדות מספקת לאיכות המוצר.

פורסם

תרגום של גוגל.

"מקרה השיק מגוון חדש של דגמים, אנא צור קשר עם מרכז השירות העולמי - אגף אספקה"

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים