עבור לתוכן

מה לחפש בדיסק קשיח שמיועד לאיחסון/הפעלה? ובאיזה מחיר כדאי לקנות?

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מחפש צורת איחסון שניתן לשים בה דברים לטווח ארוך, כגון מוזיקה, סרטים, סרטונים, משחקים, וקבצים שונים.

בעבר השתמשתי בדיסקים לDVD, הם סיפקו את כל צרכי והיוו את האופציה הכי זולה. היום, לעומת זאת, נראה שכל ג'יגה עולה כ22~ אג' שזה גם המחיר של דיסקים קשיחים החל מ2TB.

השאלות שלי הן כדלהלן:

א. מקום האיחסון שלי יתמלא בקצב מדוד, אין לי צורך בכל כך הרבה מקום בטווח הקצר- האם מחירם של הכוננים צפוי לרדת בעתיד? בשקל/ג'יגה כונני ה3TB מעניקים את התמורה הכי גבוהה כרגע- אך בגלל קצב המילוי אני מניח שאעבור את 2 TB רק בעוד שנה-שנה וחצי, ואולי ייתכן שאז כל TB יעלה פחות מהיום וככה אני ארוויח יותר ממה שהייתי חוסך היום.

ב. השימוש בדיסק, למעט איחסון, יכלול גם קריאה רציפה ממנו. ז"א כמו במחיצה במחשב, אני רוצה להיות מסוגל להקליק על כל קליפ/שיר/סרט שאני רוצה ולקבל אותו בצורה נורמלית כמו מהHD. (האם זה אפשרי גם בקשר למשחקים מותקנים?)

האם יש משהו מומלץ שיענה לצרכים הללו? האם מהירות 5400, תהיה מספקת?

ג. האם דיסק קשיח פנימי לא עדיף על חיצוני לשימושים הללו?

ד. אני רואה שהגירסא החיצונית של SEAGATE יותר יקרה מהפנימית, מה הסיבה? מבחינת תיפקוד הם זהים?

תודה רבה ומתנצל על הבורות, לא היה לי צורך בכונן חיצוני עד עכשיו.

פורסם
  • מחבר

:D

וכן, ככל הנראה אני אכן מחפש דיסק חיצוני, העניין הוא שמבחינת שימושיות אני רוצה שירגיש כמו דיסק פנימי. זה אפשרי?

USB3 הוא הרי איטי מSATA3.

מצד שני, אין לי שום בעיה לפתוח את המארז ולחבר כבל SATA לקשיח, ולכן אני שואל איזה פיתרון לדעתכם יספיק לי?

לגבי המחיר-תודה. אבחר ב2TB וכשצריך נקנה עוד 2. אגב, איך האמינות של 2 מול 3TB? או שבפרקטיקה זה לא משנה? אני שואל בגלל כמות הפלטות השונה.

thx:)

פורסם
  • מחבר

:P

תודה.

:)

אגב, שאלה קצת קשורה במקום לפתוח נושא חדש, האם ישנם כבלי SATA3 ארוכים (3מטר)? חשבתי אולי לחבר כבל ללוח אם ולהשחיל אותו דרך חריץ החוצה. כמו כבל USB, כאשר מקור הכוח של הכונן מגיע מבחוץ (הם מחוברים לחשמל?). למה בעצם לא עושים זאת כמשהו סטנדרטי אם המהירות גבוהה יותר ככה?

פורסם
  • מחבר

oh well.

חבל.

תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים