עבור לתוכן

כמה שווה המחשב שלי?(מעוניין למכור..)

Featured Replies

פורסם

מעבד: Intel Core 2 Duo E8500 3.16GHz

לוח אם: DFI LP DK P45-T2RS PLUS

זיכרון: G.Skill DDR2 2X2048MB 1000MHZ CL 5-5-5-15

דיסק קשיח: WDC WD5000AAKS-00A7B2 500GB

כרטיס מסך: Club 3D ATI Radeon HD 4870X2 2048MB DDR5 PCle

מארז: ANTEC NINE HUNDRED

ספק: HPU 680W, לא יודע דגם מדויק.

קירור: 2 מאווררים גדולים + 2 בינוניים פלוס בתוך המארז.

קירור למעבד: thermaltake ultra 120 EXTREME 775

הכרטיס מסך עלה לי המון בזמנו, היה מספר 1 בשוק, קניתי הכל לפני כ-4 שנים...

אז כמה שווים הדברים היום? בכמה אני יכול למכור את המחשב? בכמה אני יכול למכור את הכרטיס מסך?

פורסם

מארז? ספק? גוף קירור?

הזכרונות DDR2?

פורסם
  • מחבר
מארז? ספק? גוף קירור?

הזכרונות DDR2?

ערכתי בהתאם אחי

פורסם

כרטיס כזה הוא כרטיס שאף פעם לא משתלם לקנות: זולל חשמל, מתחמם פחד (הכפולים הם כרטיסים לא אמינים) ויקר. לא משתלם לקנות כזה ביד שניה, אלא אם כן אתה מוכר אותו במחיר לא משתלם... ב-500 אתה יכול למצוא כרטיסי יד שניה קרירים יותר, חסכוניים באנרגיה, וגם תומכים ב-DX11 באותם הביצועים (וחדשים יותר, אולי אפילו עם אחריות).

אתה בטח מצפה להוציא ממפלצת בדימוס שכזו לפחות 700 שקל, אבל קח בחשבון שמעל 350 אני לא מאמין שתראה קונים בכלל... וגם במחיר הזה לא יבואו הרבה.

אני לא מכיר את הספק. הוא גנרי? זה חשוב להערכת המחיר.

פורסם

אולי בחלקים אפשר יהיה להשיג יותר,בעיקר על הלוח והמעבד .. את הדיסק הקשיח להשמיש למשהו - אני לא באמת חושב שמישהו ירצה לקנות דיסק קשיח יד שניה שיכול למות כל רגע..

פורסם

גם הזכרונות שווים הרבה היום.

לאנשים שתקועים בפלטפורמה ישנה לא פשוט למצוא סטיקים של 2gb מסוג ddr2, והמחירים בהתאם.

המארז עדיין מודרני. אפשר להישאר איתו או למכור אותו.

לדעתי יהיה קשה למכור את הספק הזה.

פורסם

כל סטיק זכרון - כ 80 שקלים

מעבד - 100

לוח - 150

כרטיס מסך - 200. יפה שהוא תיאורטית חזק, בפועל, עבר זמנו.

כונן קשיח - 90

מארז 200

קירור למעבד - 100 (למרות שלדעתי אין טעם לא להעביר למחשב הבא, כנל מארז, כפי שאמרו)

פורסם

אני חושב שעידו מעלי קצת מחמיר בתמחור שלו, אבל בהנחה שהספק שלך גנרי ושחק את החומרה חזק, הוא כנראה צודק.

בכל מקרה, את הכרטיס תמכור לכל מי שמוכן לשלם לך מעל 150.

פורסם

אני חושב שכל האנשים פה מקלים בתמחור שלהם. אני מסתכל על מחירי חומרה יד שניה ותוהה מי האדיוט שקונה רכיבים ישנים במחירים האלו.

רכיב חומרת מחשב שפועל כבר 4-5 שנים זה משהו ששווה גרושים. הוא מיושן, אין לו תאימות לקדימה, לעיתים גם לא כולל טכנולוגיה עכשווית נפוצה (USB3), אין אחריות, אין דרייברים חדשים (סידרת HD 4X00), עבר בלאי (גם בלי ספק גנרי) וכו וכו.

הלוח יכול בכיף למות תכף, כנל ההרד דיסק, כנל כרטיס המסך. אין ללוח תמיכה בתקנים חדשים, אין לכרטיס מסך תמיכה בתקנים חדשים, הדרייבים שמתקנים את המיקרו-סטטרינג לא יצאו עבורו. הרד דיסק זה רכיב מכני, עם השנים הוא עובר בלאי ואי אפשר להתחמק מזה (כנל הרכיבים האלקטרונים בלוח).

הבלאי של הקירור מזערי (פרט למאוורר עצמו שבטח יקרוס בקרוב), לכן לדעתי אין טעם למכור. אני לא הייתי הולך וקונה קירור מלוכלך וישן (גם אם אפשר לנקות) ממישהו במחיר שקרוב למחיר חדש, מה גם שיש סיכוי טוב שיהיה צריך להחליף את המאוורר בקרוב וזה סיפור של 50 - 60 שקלים.

המעבד כבר ענתיקה, הוא בא יחד עם לוח מיושן. אפשר לקנות ב 200 וקצת מעבד מקביל בביצועים ולשים אותו על לוח חדיש וחדש. חוץ מזה שגם למעבד יש בלאי.

פורסם
אני חושב שעידו מעלי קצת מחמיר בתמחור שלו, אבל בהנחה שהספק שלך גנרי ושחק את החומרה חזק, הוא כנראה צודק.

בכל מקרה, את הכרטיס תמכור לכל מי שמוכן לשלם לך מעל 150.

דווקא הספק קיבל ביקורת אוהדת מguru3d:

http://www.guru3d.com/articles_pages/hiper_type%C2%A0r_mk_ii_680w_power_supply,10.html

יש לו נצילות 85% וactive pfc.

הבעיה שזה היה ממש מזמן (2008), הספק כנראה הרבה זמן ״על הכביש״ וכשחיפשתי את החברה בגוגל, לא מצאתי תוצאות רלוונטיות מהשנים האחרונות.

פורסם

הוא לא פירט איזה דגם. הוא לא הצליח למצוא בכלל מספר דגם, ולכן הנחתי שהוא גנרי.

פורסם
  • מחבר
הוא לא פירט איזה דגם. הוא לא הצליח למצוא בכלל מספר דגם, ולכן הנחתי שהוא גנרי.

אני לא יודע איזה דגם זה כי זה מחוק לי לגמרי בקבלה על המחשב, אבל הוא נראה בדיוק אחד לאחד כמו הספק בכתבה שהוא הביא, ממש אחד לאחד, זה מה שאני יודע..

וברור לי שהמחשב לא שווה הרבה, לא חשבתי אחרת, אבל בכל מקרה אני מעדיף למכור אותו כדי שיהיו לי עוד כמה גרושים למחשב חדש.

בקשר למארז, אני לא בטוח אם לשמור אותו או לא, כי אני בתכנון שהחברה שאני אקנה ממנה תרכיב לי את המחשב ולא נראה לי שהיא תסכים להרכיב לי אותו על מארז שהוא שלי ולא שקניתי מהם...

פורסם

להרכיב מחשב לבד זה פשוט וכיף. כמו לגו. קח לך אחר-הצהריים חיובי ותרכיב את החלקים בפנים בכיף :)

- - - תגובה אוחדה: - - -

להרכיב מחשב לבד זה פשוט וכיף. כמו לגו. קח לך אחר-הצהריים חיובי ותרכיב את החלקים בפנים בכיף :)

פורסם
בקשר למארז, אני לא בטוח אם לשמור אותו או לא, כי אני בתכנון שהחברה שאני אקנה ממנה תרכיב לי את המחשב ולא נראה לי שהיא תסכים להרכיב לי אותו על מארז שהוא שלי ולא שקניתי מהם...

לדעתי לא תהיה שום בעיה.

אם תהיה חנות שתסרב להרכיב לך מחשב במארז הקיים (ואני בספק שכך יהיה), אז מגיע לה שלא תקנה ממנה.

אם אתה מרוצה מהמארז, הפיצ'רים שלו מספיקים לך ואתה לא מעוניין להחליפו - שמור אותו.

פורסם

אף אחד כאן לא ראה את המחשב, אף אחד לא יודע מה וכמה, רק יכולים לנחש :

ספק לא מוזכר - בטוח ג'נרי...(לא לוקחים בחשבון שהמחשב עבד 4 שנים עם 4870X2, אז אולי הספק כן בסדר?)

ספק ג'נרי - הלך הלוח (לפי מה הוחלט שהלוח גוסס?)

HDD בן 4 שנים - עומד למות בכל רגע (לפי מה הוחלט שזמנו של הכונן הקשיח הגיע?)

כ.מסך כפול ליבה - אם הכל עומד למות, אז בטח גם הוא...

מאיפה היד הקלה על ההדק ?

מן הסתם רוב מהדברים שנכתבו כאן נכונים (מעבד ישן, כ.מסך מסדרה שלא נתמכת בדרייברים חדשים וכו') אבל עדיין מדובר במערכת שעוד עובדת, עם כ.מסך חזק ולא צריכה סיבה לקטילת יתר.

רוב האנשים שמכירים חומרת מחשב ומודעים לעניין השחיקה והתמיכה אחורה בדרייברים, כנראה שלא יתעניינו, אבל למי שלא מחפש את המילה האחרונה ופחות מכיר, זה כן יכול להתאים.

אני הייתי מנסה למכור ב-1000 ש"ח, לפי דעתי זו טעות לנסות ולמכור במחיר נמוך מדי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים