עבור לתוכן

קניית ראוטר משולב מודם חדש

Featured Replies

פורסם

שלום לכלם.

אני מתעניין בקניית ראוטר משולב מודם חדש.

אני לקוח בבזק ובזק בינלאומי וגולש על 10 מגה.

ראשית, האם מספיק לי ראוטר שתומך רק ADSL או שאני צריך משהו אחר?

עיקר ההתלבטות שלי כרגע היא בן שני ראוטרים:

[h=1]TP-Link TD-W8961ND ו Edimax AR-7266WNA[/h][h=1]

איזה מהם עדיף?

האם יש הבדל בין דגמי ה 150 ל 300 Mbps בפועל בשימוש הביתי?

האם יש דגמים אחרים שאני צריך לשקול?

האם לא תיהיה בעיה עם גלישה של בזק עם זה?[/h]

פורסם

ההבדל בין 150 ל-300 הוא שהמהירות המקסימלית בהעברת נתונים בתוך הרשת תהיה גבוהה יותר עם ראוטר של 300.

אני לא מכיר ראוטרים משולבים בשביל להגיד לך איזה דגמים כדאי לקחת בחשבון, הדבר היחיד הוא שבמקרה של תקלה בזק לא ייתנו לך תמיכה מלאה בלי בדיקה עם ציוד שלהם. ככה שדעתי האישית היא מודם של בזק עם ראוטר לא משולב.

לא תהיה בעיה בגלישה אבל כמו שאמרתי, אם יש תקלה זה נושא קצת בעייתי.

מודם/ראוטר שתומך ADSL יספיק לך עד 15 מגה. אם אתה קונה באופן פרטי יכול להיות שעדיף לקנות VDSL למקרה של שדרוג עתידי.

פורסם

בהחלט הייתי ממליץ לך לקנות ראוטר באופן פרטי.

בזק אומנם נותנים לך שירות על הראוטר אבל, הם לוקחים מחיר מופרז בהחלט על ראוטרים מאוד זולים ובנוסף הראוטרים בבזק הם בהזמנה אישית עבור בזק, ז"א הם קונפגו עבור בזק לרוב אלו דגמים שלא תוכל למצוא מידע עליהם ברשת האינטרנט.

אם אתה לא מתכנן לעבור למהירות מעל ל15 מגה, ראוטר תומך ADSL2+ יעבוד מצוין ברשת של בזק.

כפי שכבר ענו לך, ההבדל בין 150Mbps ל300Mbps יהיה בתוך הרשת הביתית (LAN/WIFI), ההבדל משמעותי בעיקר אם אתה מתכנן לבנות רשת ביתית משותפת, כלומר אם אתה מתכנן להזרים מידע לסטרימר בסלון או למחשבים אחרים ברשת ובמקרים האלה, המהירות תהיה כפולה(150/300).

בנוגע להתלבטות שלך בין סוגי הראוטרים המשולבים, העדפה אישית שלי היא TPLINK אני מאוד אוהב אותם ואת הממשק שלהם.

בנוסף, חוויתי כמה וכמה חוויות קשות מציוד רשתות של אדימקס ואני מעדיף להמנע ממנו.

לא הייתי שוקל דגמים אחרים, TD-W8961ND של TPLINK הוא מצוין והרכבתי את דגם ה150 מגה באחת מההרכבות שביצעתי אצל לקוחות והוא עובד מעולה מול בזק+בזק בינלאומי.

פורסם

אני הייתי ממליץ לך לקנות ראוטר בנפרד, ומודם בלבד ב 100 ש"ח מבזק בנפרד.

כך אם תעבור לספק תשתית אחר לא תצטרך לקנפג את הראוטר מחדש אלא רק את החייגן אם זה בזק, הוט או ח"ח בעתיד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים