עבור לתוכן

עצה בקניית SSD ובקר ל SSD3

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי :

מעבד QX9770 1600MHZ

זכרון: 8GB DDR3

לוח אם: GA-EP45C-UD3R

western digital black caviar 2tb :H.D

מערכת הפעלה: WIN7 64Bit

אני מעוניין להוסיף SSD למחשב בעיקר בכדי להאיץ את זמן הצגת ועיבוד התמונות (אני משתמש הרבה בלייטרום)

מכיוון שהמחשב שלי תומך ב SATA 2, אני מניח שאצטרך בקר ל SATA 3 בנוסף.

האם בקר באמת יתן לי את המהירות של SATA 3 ?

אשמח לכל המלצה בעניין.

* אגב הסכום שחשבתי עליו הוא כ 600 ש"ח.

תודה,

גיא

פורסם

בקר שמתחבר ל- PCI-E ויתן לך SATAIII אמיתי יעלה לך הרבה כסף ועדיין זה לא תהייה אותה מהירות כמו בקר שמובנה בצ'יפסט של לוח האם

פורסם
  • מחבר

אז מה ההצעה?

אין לוח אם שמתאים למעבד שלי עם SATA 3 ואני לא הולך לוותר על המעבד הזה ולקנות מחשב חדש,

אז מה לעשות? להשתמש בבקר הפנימי של ה SATA2 ? או בכל זאת לקנות בקר זול, ולקבל קצת יותר מהירות?

איזה SSD לקנות?

פורסם

ניסית לייטרום על מחשב יותר חזק?

קראתי מאמר של אדובי בו הם כמובן לא מזלזלים בssd, אבל מראים שאת רוב העבודה עושה המעבד.

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע אם אתה מכיר את המעבד הזה? אבל כוח לא חסר לו. צוואר הבקבוק אצלי הוא בוודאות הכונן הקשיח.

פורסם

גם אם תחבר לכניסת ה SATA2 עדיין יהיה מדובר בשיפור עצום בביצועים.

כל ההבדל הוא ברוחב הפס המקסימאלי. ב 3 זה 600MB/s וב 2 זה 300. זה חסר משמעות ברוב השימושים, פרט לכתיבה וקריאה של קבצים רציפים מאוד גדולים.

פורסם

אם אתה לא מעוניין לשדרג את הלוח אם + מעבד אז לדעתי עדיף שלא לרכוש בקר SATAIII חיצוני אלא לחבר את ה-SSD לבקר SATA שעל הלוח אם, רק לוודא שהחיבור שאתה מחבר עליו זה בקר שעל הצ'יפסט ולא בקר צד שלישי.

פורסם

קודם כל קנה ותתקין את הSSD, ותראה את מלוא היתרונות שSSD יתן לך גם עם הבקר הקיים.

תמיד אפשר לשדרג.

ואולי עדיף לחכות לשדרוג כללי במקום לקנות כרטיס בקר שיעילותו מוטלת בספק.

יצא לי לראות תוצאות לא משהו של בקרים כאלו, ותוצאות דווקא מעולות של בקרי כרטיס לא יקרים.

לא לגמרי ברור לי אם זה בגלל הבדלים בכרטיסים או ביכולת/אי יכולת הלוחות לספק להם פס רוחב גבוה ו/או ללא הפרעות.

הלוח שלך לא נראה כמו מועמד חזק להשתלת איברים.

אולי אני טועה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים