עבור לתוכן

זליגת אור רצינית במסך U2312HM

Featured Replies

פורסם

התחדשתי במסך הנפלא של דל, ועושה רושם שנפלתי על מסך עם זליגת אור די רצינית.

שמתי מסך שחור, החשכתי את החדר ובהחלט אפשר לראות זליגת אור רצינית בכל הפינות במסך.

המסך די חדש, יוצר בפברואר 2013 מסדרת REV00.

האם אפשר לממש אחריות במקרה כזה? מול מי עושים זאת, DELL או החנות בה קניתי את המסך?

פורסם

השאלה היא האם רוב השימוש שלך במסך מורכב מכיבוי האור בחדר ובהייה במסך חשוך. אם כן, אז ברור למה זה מפריע לך.

או שסתם מרוב דיבורים על זליגות אור זה נראה לך משהו חשוב כשזה בעצם לא.

תממש אחריות כמה שתרצה, בכל מסך שתקבל תהיה זליגת אור. זה חלק בלתי נפרד מהטכנולוגיה הזו (תאורת LED צדדית). מצד אחד זה מאפשר לייצר מסכים זולים ודקים, מצד שני יש לך זליגות אור.

אולי תקבל אחד קצת פחות טוב או קצת יותר טוב. אין פסול בלנסות לממש אחריות (עושה רושם שלDELL לא באמת אכפת להחליף מסכים על ימין ועל שמאל), אבל חשוב שתבין לקראת מה אתה הולך.

פורסם

כל מסכי הIPS סובלים מזליגות אור כפי שאמר QTTP,אני קניתי את מסך ה24 אינץ' לפני חודש וחצי והחלפתי 2 מסכים חדשים ובסוף קיבלתי מסך חדש גם עם זליגת אור אבל פחות חזקה מה-2 הראשונים והחלטתי להשאר איתו כי כמו שנאמר זה קיים בכל מסכי הIPS וצריך זמן ועצבים לכל זה.

דל לא עושים בעיות בכלל בהחלפת המסך אבל תתעקש על חדש כי הם מבחינתם נותנים מחודש.

QTTP מה עם כל אילו שאומרים שאצלם אין בכלל זליגות אור במסכים של דל אם הIPS זה תאורת לד צידית כפי שאתה אומר?

יש מסכים בלי זליגות כאלו? או שהם לא רואים טוב?

אני עברתי כבר כאמור 3 מסכים של דל ובשלושתם יש זליגת אור מסוימת...

פורסם
  • מחבר

זה לא רק במסך שחור בחדר חשוך. אפשר לשים לב לזה גם במהלך צפייה בסרטים, בשוליים השחורים זה מאוד בולט.

אני בהחלט יכול לחיות עם זה, ואם אתה אומר שכנראה כל המסכים שלהם ככה אז אולי זה באמת לא שווה את הטרחה.

בכל אופן אני מעלה תמונה להמחשה. לי יש רושם שהזליגת אור די חמורה, אבל מצד שני זה פעם ראשונה שאני נחשף לבעיה אז אולי אני לא יודע להעריך אותה נכון.

הנה תמונה להמחשה:

2hgcknb.jpg

פורסם

יש לי ככה בדיוק במסך החדש וב2 הקודמים היה לי יותר גרוע אפילו,זה נראה בעיקר בלילה בחדר חשוך,ביום בקושי תבחין בכך.

פורסם
  • מחבר

הבנתי. אם כך, אשאר עם המסך הנוכחי.

פורסם
כל מסכי הIPS סובלים מזליגות אור כפי שאמר QTTP

זה לא מה שאמרתי. זה לא קשור לIPS, אלא לתאורת הLED. לי יש 4 מסכי IPS (גם של DELL), כולם דגמים ישנים יותר עם תאורת פלורסנט ובאף אחד מהם אין זליגת אור משמעותית.

דל לא עושים בעיות בכלל בהחלפת המסך אבל תתעקש על חדש כי הם מבחינתם נותנים מחודש.
הם לא מתחייבים לחדש, אבל ברוב המקרים (לדעתי לפחות 80%) תקבל חדש, גם בלי להתעקש ולהשקיע זמן בלהפעיל פרוצודרה מיוחדת שהמערכת שלהם לא ממש ערוכה אליה.

QTTP

מה עם כל אילו שאומרים שאצלם אין בכלל זליגות אור במסכים של דל אם הIPS זה תאורת לד צידית כפי שאתה אומר?

יש מסכים בלי זליגות כאלו? או שהם לא רואים טוב?

כמו שאמרתי, אולי יש להם תאורת פלורסנט. ואם הם גם עם דגמי הLED החדשים, אולי הם פשוט לא טרחו לבצע בדיקה מיוחדת בחדר חשוך, או שלא אכפת להם.

לי אישית תמיד היה קושי מסוים להבין אנשים שמחפשים בעיות. בכל מוצר שתקנה תוכל למצוא בעיות ופגמים אם תחפש בכוח. אבל אם הם לא מפריעים לך בשימוש שוטף - למה שיהיה אכפת לך ולמה לחפש אותם בכלל? הרי אם זה משהו שמציק, אתה תבחין בזה בלי לחפש. ואם תחפש בכוח ותמצא - זה יתחיל להפריע לך פסיכולוגית ורק יקלקל את ההנאה מהמוצר החדש שקנית.

בכל אופן אני מעלה תמונה להמחשה. לי יש רושם שהזליגת אור די חמורה, אבל מצד שני זה פעם ראשונה שאני נחשף לבעיה אז אולי אני לא יודע להעריך אותה נכון.

בתמונות קשה להבחין בין זליגת אור לבין תופעה של הילה אפורה שקיימת כמעט תמיד בפינות התחתונות של מסכי E-IPS כשמציגים מסך שחור. זו דווקא כן תופעה ייחודית למסכי IPS. אני לא יודע להעריך כמה ממה שאתה רואה היא זליגת אור וכמה היא אותה הילה (שכאמור אופיינית לפאנל עצמו ולא תיעלם גם אם תחליף 100 מסכים). בחיים האמיתיים אתה יכול להבחין בקלות. אם הגבולות הבהירים זזים כאשר אתה זז יחסית למסך - זו הילה ולא זליגת אור.

פורסם

qttp מה ז"א דגמי לד חדשים? האם יש את ה2412M של דל בדגמים חדשים בלי זליגות או זליגות בקושי מורגשות?

המסך שקניתי וזה שבא אחריו היו בגרסת REV A00 שיוצרו בינואר 2013 והמסך השלישי שקיבלתי היה גם REV A00 אבל יוצר ביוני לפני חודשיים וגם בו יש זליגה אבל היא בעוצמה פחותה קצת מהשניים הראשונים.

פורסם

זה אומר - כל מסך שהוא עם תאורת LED.

אצל DELL המסכים מסדרות 12 ומעלה הם LED, בעוד ש11 ומטה היו עם תאורת פלורסנט (מספר הסידרה הוא חלק משם המסך).

פורסם
  • מחבר

יפה מאוד, יש לך זליגה מאוד מינימלית. איזה דגם המסך, REV ותאריך ייצור?

פורסם

מה זה משנה? אין קשר בין זליגת אור לבין דגם או תאריך ייצור. זה משתנה מיחידה ליחידה.

פורסם

אני גם רכשתי U2312HM היה לו זליגת אור רצינית בחלק התחתון שנראתה אפילו לא בצבע שחור, ממש ראו את זה בלי להתאמץ.

יצרתי קשר עם דל ביקשו שאשלח להם תמונה, לא היתווכחו איתי אמרו שהם מאשרים החלפה והעבירו את הפרטים ליעל פתרונות ואלא הביאו לי מסך חדש עם REV יותר גבוהה.

פורסם
  • מחבר
אני גם רכשתי U2312HM היה לו זליגת אור רצינית בחלק התחתון שנראתה אפילו לא בצבע שחור, ממש ראו את זה בלי להתאמץ.

יצרתי קשר עם דל ביקשו שאשלח להם תמונה, לא היתווכחו איתי אמרו שהם מאשרים החלפה והעבירו את הפרטים ליעל פתרונות ואלא הביאו לי מסך חדש עם REV יותר גבוהה.

איזה REV קיבלת? האם המסך שקיבלת תקין?

פורסם

קיבלתי REV A05

במסך החדש שהם הביאו לי הזליגה ממש מועטה ורק על מסך שחור

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים