עבור לתוכן

מפרט למחשב, בקשה קצת שונה

Featured Replies

פורסם

היי,

פעם הייתי חזק בחומרה (הייתי מתעסק עם תוכנות כבדות -מפוטושופ ועריכת תמונות עד מאיה ורינדור, וכן משחקים)

יש לי מערכת מחשב ישנה (לפני כעשור, קצת פחות אולי) אך כשנקנתה הייתה מאוד חזקה

ולדעתי יש לי בעיה בכ. מסך\לוח אם

פחות משנה כי הגיע הזמן לשדרג ולכן אאלץ להחליפם בכל מקרה (כולל מעבד כמובן)

אני עדיין צריך לבדוק מה בידיוק יש לי שם שאוכל להציל(ויש טעם) בטוח שהמארז ישאר (לא זוכר את הדגם אך הוא גדול ואני מניח שייתמוך בכל כרטיסי המסך (מודולארי אם אני זוכר נכון)

אולי הזיכרון (לא זוכר מה יש שם) ואני מניח שלא יזיק לשמור את הכוננים.

הספק צריך להיות במצב טוב אך לא בטוח אם 500-600W

ושאלה: הקירור של המעבד והכ. מסך אפשר לשמור ? (אני דיי בטוח שהם היו מהטובים ביותר, אבל מה לגבי הדבק?)

אז מה כן ?

לוח אם+מעבד+כ.מסך+זיכרון+כונן SSD

(וכמובן אעדכן לגבי תאימות ושאר המוצרים)

מה חשוב לי ?

מהירות מהירות מהירות

כ. מסך חזק

אני עובד עם עיבוד תמונה, העברות של כמויות קבצים גדולות (צריך הרבה פורטים של יואסבי3+2), תוכנות כבדות ועדיין קצת משחקים כשיש זמן.

נפח אכסון גדול (אבל זה פחות בעיה אני אמצא משהו)

תקציב... שאלה קשה...

מה לדעתכם התקציב המינימאלי שיגיע לציפיות שלי ?

תודה רבה לעוזרים !:jump:

פורסם

למטרות שלך תצתרך להחליף לוח/מעבד/קירור/זיכרון/כרטיס מסך. אם הדיסק הקשיח הישן IDE ואתה עדיין רוצה להשתמש איתו, ברוב הלוחות היום יאן IDE ולכן תצתרך כרטיס הרחבה - או דיסק קשיח חדש, וכן ה SSD אם אתה רוצה להוסיף

אם הספק היה איכותי ואין בתוכו קבלים מנופחים(אתה יכול לפתוח ולהסתכל - רק כשהוא לא בחשמל ובלי לגעת ברכיבים פימיים כי יכול להיות מתח) הוא אמור להיות עדיין טוב, אבל אל תעמיס אותו בצורה כבדה - 400W על ספק של 600 זה נורמלי

את החומרה הקיימת (כולל דיסק קשיח אם אתה מחליף אותו) תוכל להעביר למארז פשוט יותר, היא תהיה בסדר בשביל מחשב ביתי/מחשב עבודה "פשוט"

פורסם
  • מחבר

מספר שאלות:

1. לדעתי הדיסק הקשיח הישן הוא SATA2 מהווה בעיה ? (אני צריך עוד נפח אז אני מניח שאקח עוד דיסק של 2-3T)

2. הספק הוא 500W Enermax liberty הוא יספיק ?

3. לא הבנתי למה לרדת במארז ? (יש לי טרמטק כלשהו)

4. מה לדעתך יהיה מפרט מתאים ? אני מניח שתקציב סביב ה4K יהיה בסדר אבל עדיף פחות

5. היה לי כ.מסך Sapphire x1900xt עם קירור VF900 אין מה לעשות עם זה? :P

תודה !

פורסם

אם הוא SATA אז אין בעיה

זה ספק טוב - אתה יכול חופשי לשים עליו 400W (הוא יחזיק גם 500 בלי בעיה, אבל מקדם ביטחון תמיד טוב לאורך חיים מקסימלי)

את החומרה הישנה שלך - כולל הכרטיס מסך - תוכל להרכיב למארז אחר וכך יהיה לך את "המחשב הישן" בתור מחשב שני. את החומרה החדשה תרכיב במארז "הטוב". בסך הכול המחשב הישן לך לא רע ואתה יכול לעשות ממנו HTPC למשל

את ההצעות לחומרה החדשה אני לא אתן - המחשב שאני עובד עליו ישן יותר מהמחשב הישן שאתה מתאר.... נחכה למישהוא אחר שאכן מכיר מקרוב ויול להמליץ נכון על חומרה חדשה. בכל מקרה אתה צריך הצעה ללוח/מעבד/זיכרון/כרטיס מסך, יתר השדרוגים - דיסק קשיח SSD וכו' ניתן לעשות בשלבים, והם לא חייבים להיות "מתואמים" ביניהם כמו שמעבד חייב להיות מתאים ללוח

פורסם
  • מחבר

תודה רבה...

אשמח לעזרתכם עם מפרטים...

פורסם
תענה על השאלון: (חייב תקציב כלשהוא, אתה יכול לתת תקציב מקסימלי עם בקשה לחסוך)

http://hwzone.co.il/community/threads/467788-%D7%97%D7%95%D7%A7%D7%99-%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9D-%D7%9E%D7%A4%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%9D-%D7%97%D7%95%D7%91%D7%94-%D7%9C%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%90!

מספר שאלות:

1. לדעתי הדיסק הקשיח הישן הוא SATA2 מהווה בעיה ? (אני צריך עוד נפח אז אני מניח שאקח עוד דיסק של 2-3T)

2. הספק הוא 500W Enermax liberty הוא יספיק ?

3. לא הבנתי למה לרדת במארז ? (יש לי טרמטק כלשהו)

4. מה לדעתך יהיה מפרט מתאים ? אני מניח שתקציב סביב ה4K יהיה בסדר אבל עדיף פחות

5. היה לי כ.מסך Sapphire x1900xt עם קירור VF900 אין מה לעשות עם זה? :P

תודה !

עדיין צריך לענות על השאלון במלואו

נערך על-ידי avilavi

פורסם
  • מחבר

לא ברורה ההתעקשות (שכן אני די בטוח שרוב המידע נמצא)

אבל בכל זאת לאלה שאינם מעוניינים לקרוא יותר מידי...

ושוב התקציב הוא בעייתי... האם אוכל להצליח ב2K מעולה...

1. מה התקציב המקסימאלי? 2-4K

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גרפיקה דו מימדית בעיקר ומשחקים

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).פוטושופ ודומיו (אולי מעט 3D)

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. חדשים(...?)

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).23" 1200X אולי ?

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מארז, ספק (אם 500W מספיק)

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?8

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא ברור עדיין

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.לא

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). חשיבות למהירות עבודה גבוהה, הרבה USB3 (אפשרי?) עדיפות לSSD מספק והרבה זכרון (16?)

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?ניתן לשדרג בהמשך

בכל מקרה (ולמרות חוסר הגמישות) אשמח לעזרה

וכמובן המון תודה לעוזרים !

פורסם

זה לא עניין של התעקשות וחוסר גמישות, זה עניין של להתאים את המערכת לדרישות בצורה טובה כמה שאפשר..

בכל זאת זה הכסף שלך ואני מניח שאתה רוצה להוציא אותו בחכמה, לכן זו לא אמורה להיות בעיה להשקיע דקה במילוי הטופס.

לצורך העניין אי אפשר לדעת איזה כרטיס מסך לשדך למערכת בלי לדעת מהי רזולוצית המסך, לא היה ניתן לדעת אם תעדיף

מערכת שקטה או שזה לא משנה (8 זה שקט מאוד), לא היה אפשר לדעת שתעדיף הרבה יציאות USB3, שרמת ביצועים שתרצה בגיימינג

תיהיה גבוהה, וכמובן שלא ניתן לבנות מערכת ללא תקציב כלשהוא.

בוא נעשה קצת סדר,

הליברטי אמור להחזיק את המערכת, אם כי סביר שהוא כבר לא בשיא יכולותיו, אם אתה אומר שהוא עובד כראוי אני לא רואה סיבה

לא להשתמש בו וסביר שהמערכת לא תגיע לניצול של מעל 350W~400W.

בו נזכיר את עניין השקט המבוקש, רמת שקט 8 לפי החשבון שלנו זו רמה שדורשת מארז שקט למדי, יחד עם

ספק שקט, אם אתה מרוצה מרמת השקט במערכת כרגע אז תישאר עם מה שיש ברשותך, אם לא מארז שקט הוא הכרחי

על מנת למזער רעשים כמה שניתן.

רזולוציה - אני מניח שמדובר ברזולוציה 1920X1080, מכוון שכמו שציינתי כרטיס המסך מאוד תלוי ברזולוציה יהיה נחמד אם תוודא בדיוק

באיזו רזולוציה מדובר (או שתיתן את דגם המסך).

OC - אם אתה רוצה מערכת שמותאמת ל-OC צריך לדעת זאת מבעוד מועד כי מדובר בבחירת רכיבים שונים ממערכת שאינה

מותאמת, קח בחשבון שאם אתה רוצה לחסוך כדאי לרדת המרעיון מכיוון שמדובר בתוספת של מאות שקלים נוספים.

הזכרון, הקירור של המעבד בטוח לא יוכלו להשאיר כי ישנה חוסר תאימות, הכרטיס מסך מיושן גם כן ולא תוכל להריץ עליו

משחקים מודרניים כראוי.

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪896

קירור למעבד:

Intel Original LGA1155-1150 ליבת נחושת - עד 95W

כמות: 1 - מחיר: ₪43

לוח אם:

MSI H77MA-G43 Sata3/Usb3 VGA/DVI

כמות: 1 - מחיר: ₪385

זיכרון:

Crucial 8GB DDR3 1600Mhz

כמות: 1 - מחיר: ₪307

כרטיס מסך:

Sparkle GTX660 2GB OC DUAL-FAN GDDR5 HDMI RETAIL - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪870

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 2TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪453

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 120GB 2.5" SSD 840 Series - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪470

סה"כ: ₪3424

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 3356 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/1sj26dup

זה במידה ותרצה לחסוך, אם תרצה מקסימום ביצועים בתוך התקציב המירבי:

http://www.tms.co.il/product/12832

אם תרצה לחסוך עוד מעבר למפרט הנ"ל פשוט תוריד בשלב זה את ה-SSD שתוכל להוסיף בכל שלב,

אם אתה זקוק לכמות זיכרון מעבר ל-8GB:

http://www.tms.co.il/product/12822

קח בחשבון שמכוון ולא מדובר במערכת שלמה יכול להיות שהדילים ברכישת מחשב חדש לא יהיו רלוונטים ותאלץ לשלם

את ההפרש במידה ותשקול לרכוש מהחנות הזו, במצב כזה הייתי בודק זאת מול החנות ובמידת הצורך מחפש את הדילים

הזולים ביותר בחנויות השונות.

פורסם
  • מחבר

1. זו הייתה נקודה למחשבה, כהארה, ולא חלילה משהו אישי או במטרה לפגוע. אכן אין שום בעיה במילוי השאלון (קיצר - לא משנה, זו הייתה סתם דעתי)

2. הספק לדעתי במצב טוב +, המארז (http://www.trustedreviews.com/Cooler-Master-CM-Stacker-830_Peripheral_review) וודאי יספיק.

3. רזולוציה - אכן צדקת

4. אפשר בהחלט לוותר על OC

5. לדעתי אעדיף 16G זיכרון ולוותר על הSSD (בנתיים) [אני עובד עם הרבה קבצים גדולים, ויותר מ3T של אכסון חיצוני]

6. לגבי הכ. מסך אני בדילמה רצינית...

מה לדעתך עדיף ?

7. כמה יציאות USB3 אוכל להוציא מהלוח הזה ? (ואם צריך יותר מה עושים?)

תודה רבה על העזרה !

פורסם

2. להכיל את החומרה הזו יספיק כמובן, אם הוא מספק את הדרישות האחרות אין טעם להחליף מארז כזה.

5. אוקיי, שיקול אישי שלך. הלוח הנ"ל מאפשר גם רייד במידת הצורך.

6. גם פה מדובר בשיקול אישי, לא מדובר כמובן בכרטיס אחד שיאפשר להריץ כל משחק ואחד שלא, ולא מדובר על הפרשי ביצועים אסטרונומים,

מדובר על פשרות מעטות יותר או פחות במשחקים הכבדים יותר, אם לא איכפת לך להוריד יותר פילטרים והגדרות שצריך

ואתה רוצה לחסוך כמה שאפשר אין בעיה עם הכרטיס הזול יותר, אני מעריך שתקבל ביצועים באיזור רמת הגבוה+- ברזולוציה הזו.

ז"א ביצועים טובים. יש גם מגוון כרטיסים של משהו באמצע כמו ה-660TI וה-7870XT באיזור ה-1000 שקלים.

כמובן שבעתיד תמיד תוכל לשדרג אם תרצה.

7. יש בלוח שני יציאות USB3 אחוריות שתוכל להשתמש בהן, הקידמיות בשלב זה אינן רלוונטיות מאחר ולמארז שברשותך אין אותן.

תמיד תוכל להוסיף פאנל קידמי שתרכוש בניפרד על מנת להשתמש בהן, יש מפצלים ואופציות נוספות.

פורסם
  • מחבר
2. להכיל את החומרה הזו יספיק כמובן, אם הוא מספק את הדרישות האחרות אין טעם להחליף מארז כזה.

5. אוקיי, שיקול אישי שלך. הלוח הנ"ל מאפשר גם רייד במידת הצורך.

הכל שיקול שלי :) אני פה לשמוע את דעתך\כם, מה לדעתך יותר מתאים ? ומה זה רייד ? :P

6. גם פה מדובר בשיקול אישי, לא מדובר כמובן בכרטיס אחד שיאפשר להריץ כל משחק ואחד שלא, ולא מדובר על הפרשי ביצועים אסטרונומים,

מדובר על פשרות מעטות יותר או פחות במשחקים הכבדים יותר, אם לא איכפת לך להוריד יותר פילטרים והגדרות שצריך

ואתה רוצה לחסוך כמה שאפשר אין בעיה עם הכרטיס הזול יותר, אני מעריך שתקבל ביצועים באיזור רמת הגבוה+- ברזולוציה הזו.

ז"א ביצועים טובים. יש גם מגוון כרטיסים של משהו באמצע כמו ה-660TI וה-7870XT באיזור ה-1000 שקלים.

כמובן שבעתיד תמיד תוכל לשדרג אם תרצה.

פה יצאתי קצת יותר מבולבל... לדעתי (מה דעתך?) תקציב מתאים לכ. מסך הוא סביב האלף (800-1200) מה הכי משתלם בתקציב הנ"ל ?

7. יש בלוח שני יציאות USB3 אחוריות שתוכל להשתמש בהן, הקידמיות בשלב זה אינן רלוונטיות מאחר ולמארז שברשותך אין אותן.

תמיד תוכל להוסיף פאנל קידמי שתרכוש בניפרד על מנת להשתמש בהן, יש מפצלים ואופציות נוספות.

בכל המחשב יהיו לי רק 2 USB ?? אני מניח רק 2 USB3 וכמה USB2? ולמארז יש (2 לדעתי) כניסות 2USB קדמיות האם ניתן להחליפן לUSB3 ?

ולגבי הפנאל (כמה עולה ? - אשמח לדוגמא) בכמה USB3 וUSB2 נוספים אוכל לשים בעזרתו ?

שוב תודה רבה על העזרה ! :)

פורסם

שני יציאות USB3, יש מספיק יציאות USB2 מאחור וקדימה. החיבור של ה-USB2 שונה מחיבור ה-USB3 שיוצא

מהמארז, ואלו הולכים למקומות שונים בלוח, לכן תוכל להשתמש ביציאות הקידמיות של ה-USB2 במארז בלבד.

כמה עולה הפאנל? לא יודע תבדוק, אני חושב שכמה עשרות שקלים, כמה יציאות? תלוי בפאנל .

כמו שציינתי קיימים כיום כבר מפצלי USB3. ובטח שמפצלי USB2 שמספקים לפחות 4 יציאות. אין לך מה לשבור

את הראש לגבי זה יותר מידי.

לגבי בחירת הכרטיס הסברתי את עצמי הכי טוב שאני יכול, זה תלוי ברמת ביצועים המתבקשת ובפשרות שתסכים

לקבל בחלק מהמקרים. הקפיצות בביצועים נעות בערך ב-20% מהחלש לחזק (אאל"ט) שיש את אלו שציינתי שבערך

באמצע. בקפיצות מחיר של כ-150~200 שקלים בערך אחד מהשני.

ברשותי לדוגמה 7870XT ואני מקבל רמת ביצועים גבוה עד מקסימלית בכל משחק ברזולוציה 2560X1080. לפעמים במשחקים

כבדים במיוחד כמו קרייסיס 3 ומטרו החדש צריך להוריד את הפילטרים למינימום ולהוריד הגדרות מ-VERY HIGE ל-HIGH.

במשחקים קלים יותר שזה הרוב אני מגדיר בדרך כלל הכל על מקסימום.

http://he.wikipedia.org/wiki/RAID

נערך על-ידי Roy.T

פורסם
  • מחבר

אחלה תודה

לגבי הUSB לא הבנתי, וזה חשוב לי כי אני עובד עם יותר מ3T של אחסון חיצוני ומעביר הרבה קבצים גדולים, מס' שאלות:

1. על הלוח ישנם 2 יציאות USB3 ועוד מספר יציאות USB2 שזה פיזית (פתוח לחוץ המארז) ומה לגבי היציאות הקדמיות ?

האם יש אפשרות לשלוח USB3 בנוסף לאחוריים גם לפאנל קדמי ? רק בעזרת מפצל ? אי אפשר להחליף את היציאות USB2 שנמצאות בקדמת המארז לUSB3 ?

2. כ. מסך - אני בכל זאת אתעקש להפיל את זה עליך :) מה אתה היית בוחר (ואני מעדיף לא רדאון - ניסיו ארוך ולא כיפי :S)

תודה :)

פורסם

יש USB2 קדמיים שאתה יכןול לחבר אליהם את היציאות הקיימות מהמארז

יש USB3 קדמיים שתוכל לנצל (במקביל ל USB2 שיש) על ידי הוספת פאנל USB3

בסך הכול 2 USB3 אחוריים ואופציה ל 2 USB3 קדמיים (על ידי הוספת הפאנל)

אם אתה רוצה יותר מזה (!) תוסיף כרטיס PCIE ל USB3

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים