עבור לתוכן

ראוטר פורטים וDHCP

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי משרד חדש, בארגון. עד עכשיו המחשב היה מחובר עם כבל רשת לקיר.

היום חיברתי ראוטר WIFI גם כידי ליצור רשת אלחוטית וגם לפצל את החיבור לעוד כמה מחשבים.

כאן מתחילה הבעיה שלי. האינטרנט והרשת האלחוטית עובדים בסדר, אבל משום מה התוכנות של החברה לא עובדות(כשהמחשב מחובר לקיר ישירות הכל עובד טוב). משום מה לא מצליחות להתחבר.(בחברה אין להם פתרון).

ביטלתי את הfirewall בראוטר. חשבתי על הפניית פורטים בל אני לא יודע איזה פורטים להפנות.

בנוסף לכך שמתי לב שהמחשב כשהוא מחובר לקיר הוא מקבל IP אוטומטי. אולי הבעיה היא שאני צריך לבטל את הDHCP בראוטר כך שכל מכשיר יקבל IP של הרשת הגדולה ולא מהראוטר.

תודה

אלון.

פורסם

אתה צריך לבטל את ה DHCP בנתב כדי שהמחשב שלך יקבל כתובת חוקית מהארגון והנתב שלך יתפקד אך ורק כמתג.

רצוי לברר קודם אם בכלל מותר להכניס נתבים ביתיים לרשת הארגונית לפני שאתה עושה את זה.

פורסם
  • מחבר

יש אבל זה עולה כסף 300 שקל אז אני רוצה לנסות לפתור לבד.

אם אני מבטל את הDHCP ויש לי מדפסת אלחוטית שתתחבר לאותו הראוטר יכולה להיווצר בעיה להתחבר לאותה המדפסת?

והאם לא כל מחשב שמחובר לאותה תשתית קווית יוכל להדפיס במדפסת?

פורסם

אל תגע בכלום. תקרא למי שמטפל אצלכם בתשיות מיחשוב.

הנזק שתעשה יעלה לך יותר ממה שאתה צריך לשלם למישהו.

פורסם
  • מחבר

אני לא יכול לגרום נזק כי אני מתעסק רק בראוטר שלי ולא בתשתית של הבניין. (בוא נתעסק בבעיה עצמה)

איך אפשר לפתור את הבעיה?

אם אני מבטל את הDHCP ויש לי מדפסת אלחוטית שתתחבר לאותו הראוטר יכולה להיווצר בעיה להתחבר לאותה המדפסת?

והאם לא כל מחשב שמחובר לאותה תשתית קווית יוכל להדפיס במדפסת?

פורסם

לארגון יש שרת DHCP כן?

ברגע שתחבר את הנתב לקיר ואליו תחבר צרכנים (לא משנה באיזה צורה - קווית או אלחוטית) הם יבקשו DHCP, בגלל שבנתב שלך השרת DHCP כבוי הוא יתפקד כמו מתג ויעביר את ההודעות אל השרת DHCP של החברה.

חשוב שתחבר את הפורט בקיר לפורט 1-4 בנתב (לא לפורט WAN).

אם אפשר לשאול, באיזה חברה בדיוק אתה עובד שגובים ממך תשלום על תמיכה בתשתית שלהם?

פורסם
אם אפשר לשאול, באיזה חברה בדיוק אתה עובד שגובים ממך תשלום על תמיכה בתשתית שלהם?

נראה לי שהוא התכוון שהחברה תצטרך לקחת שירות מחברה חיצונית שתדרוש תשלום.

פורסם
  • מחבר

טוב תודה אני אבדוק

ובקשר למדפסת האם יש דרך להגביל שאנשים לא יוכלו להתחבר למדפסת דרך מסויימת להגביל ?

המדפסת היא אלחוטית.

אפשר לגרום לפורט מסויים בראוטר לתקשר רק עם פורטים מסויימים ככה שזה שלא תיהיה גישה מכלל המשרדים למדפסת?

פורסם

אתה יכול להשתמש בHUB אם לא אכפת לך מהWIFI וזה אמור לעבוד מצוין

אם אתה יכול להגדיר בעצמך אז תוריד DHCP וזה אמור לעבוד (נראה לי)

פורסם

ירין, אתה יודע מה זה hub לפני שאתה מציע משהו כזה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים